Suntem cu ochii pe voi!

Iohannis, pe o mână cu austriecii de la OMV la jefuirea României

    „Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegație OMV, condusă de directorul general al […]

 

 

„Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegație OMV, condusă de directorul general al companiei, Rainer Seele, cu care a discutat despre viitorul sistem de taxare în domeniul energiei și resurselor naturale și exploatările din Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii s-au prezentat activitatea grupului și prioritățile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum și perspectivele piețelor de țiței și gaze naturale în anul 2016. Pe agenda discuției s-a aflat și importanța viitorului sistem de taxare din domeniul energiei și resurselor naturale, fiind subliniată necesitatea predictibilității fiscale, într-un cadru stimulativ și avantajos, atât pentru investitori, cât și pentru stat, precizează sursa citată. Totodată, a fost reiterată importanța majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom și Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră. (…) Administrația Prezidențială arată că întâlnirea a consfințit un bun prilej pentru a reînnoi angajamentul de cooperare și dialog între OMV și statul român, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt și valorificarea durabilă a cooperării economice, pe bază de încredere și beneficii mutuale.” (Agerpres)

România este singură țara din lume care și-a pierdut petrolul fără război!  A mai existat Venezuela, dar datorită lui Chavez a reușit să își redobândească resursele. Amintiți-vă cum, înainte de privatizare, litrul la benzină era de 3 lei! Astăzi se vede cât de bine au administrat guvernele manipulate de UE, FMI și capitaliștii străini, resursele în detrimentul populației.

PETROM, companie cumpărată în 2004 de OMV de la statul român cu numai 669 de milioane de euro, a obţinut de la privatizare şi până în prezent profituri cumulate de 5,55 miliarde de euro. Suma este de peste opt ori mai mare decât cea plătită de OMV autorităţilor, ceea ce subliniază şi mai mult lipsa de viziune guvernamentală şi deciziile strategice greşite luate ani la rând de de politicieni în domeniul resurselor naturale şi în cel energetic.” (http://www.expunere.com/austriecii-prospera-datorita-petrolului-romanesc-in-timp-ce-romanii-isi-platesc-scump-propriul-petrol.html)

Klaus Werner Iohannis (președintele impus al României), Jean-Claude Juncker (președinte al Comisiei Europene) și Angela Merkel (cancelarul Germaniei). Toți trei sunt nemți, chiar dacă din țări diferite. Fără copii toți trei, puțin le pasă de viitor, după ei potopul! Iohannis o să execute permanent cele ordonate de către ceilalți doi. Așa și cu OMV-ul. Austria este un satelit al Germaniei, la fel ca și Luxemburgul lui Jean-Claude Juncker, iar României i-a fost impus de către germani să dea pe nimic PETROM-ul austriecilor pentru acceptarea în UE!

Klaus Werner Iohannis (președintele impus al României), Jean-Claude Juncker (președinte al Comisiei Europene) și Angela Merkel (cancelarul Germaniei). Toți trei sunt nemți, chiar dacă din țări diferite. Fără copii toți trei, puțin le pasă de viitor, după ei potopul! Iohannis o să execute permanent cele ordonate de către ceilalți doi. Așa și cu OMV-ul. Austria este un satelit al Germaniei, la fel ca și Luxemburgul lui Jean-Claude Juncker, iar României i-a fost impus de către germani să dea pe nimic PETROM-ul austriecilor pentru acceptarea în UE!

Iohannis Klaus Werner s-a întâlnit cu șacalii de la OMV în data de 26.11.2015, dar televiziunile au tăcut din gură! Toate au reclamă de la OMV. Redevențele au fost valabile până în 31 decembrie anul trecut, dar Guvernul Ponta le-a amânat rediscutarea pentru un an, deci contractul trebuie reînnoit în 31 decembrie a.c., de aceea s-au întâlnit căpușele austriece cu nașul numit Gauleiter peste colonie, ca să pregătească terenul pentru continuarea jafului fără mărirea procentului de redevență, cel mai scăzut din lume! Procentul de redevență a fost stabilit în urmă cu 11 ani, la privatizarea Petrom, și este între 3,5 și 13,5 la sută din valoarea producției. De exemplu, în 2011 întreaga producţie naţională de petrol a fost cedată cu echivalentul a 4 dolari barilul! „Acesta este unul dintre cele mai reduse niveluri din lume, cu excepţia celor din Australia sau Marea Britanie, unde nu există redevenţe, ci doar impozitare progresivă a profiturilor, de până la 50%. De asemenea, multe ţări folosesc un model de participare a statului la profit, care poate ajunge la 85% sau de operare exclusivă prin intermediul unui fond suveran. Dintre ţările care folosesc sistemul redevenţelor, la coada clasamentului se mai află Brazilia, care cu doar 10% tot încasează 12 dolari pe baril, adică de trei ori mai mult decât România. În schimb, SUA ajunge la 20 de dolari pe baril iar Rusia – la 24.” (http://www.evz.ro/redeventa-petrom-romania-vinde-barilul-de-5-ori-mai-ieftin-decat-rusia-sau-sua-972590.html)

 

Ne vinde masonul acesta austriac, numit președinte al României din exterior, pe nimic fostului imperiu habsburgic. România are cele mai scăzute redevențe din lume pentru extracția de petrol, practic austrecii ne iau petrolul aproape gratis și apoi ni-l revând la pompe cu cele mai mari prețuri. Iohannis Klaus Werner  vă dă și lemnul pe nimic tot la austriecii lui dragi, vă chelește munții și voi răbdați, iar proștii chiar îl aplaudă că pune țara pe butuci! Apropo, consulul Austriei la Sibiu e finul de cununie al sasului instalat ca Gauleiter peste colonie…

                                                                                                              Marius Albin MARINESCU

3 Comments

  1. Gheorghe

    Sper ca Toti cei care au contribuit la distrugerea Romaniei sa plateasca intr-o zi!

  2. romanul,fost manipulit

    Cititi doina lui Eminescu.

  3. Șelaru Constantin-Ștefan

    Tuturor celor prezenți în montajul de mai sus le sclipesc ochii de pofta banilor și așa după cum este clar, ar sta și capră ca să poată pune ghearele pe ei. Problema este că tehnocrați ăștia conduși de Iohannis și de Cioloș nu prea știu cum să-i adune și implicit, cum să-i distribuie așa că, se conturează riscul ca să-l lase tocmai pe Soroș cu buzele umflate. Ce comedie va fi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.