Editorial

Iohannis prelungeşte în mod voit o agonie

     Au trecut câteva zile de la demisia lui Ponta şi implicit a guvernului. Seară de seară, tinerii se prezintă […]

     Au trecut câteva zile de la demisia lui Ponta şi implicit a guvernului. Seară de seară, tinerii se prezintă la serviciu la ora 18. Strigă lozinci, îşi cer drepturi, pun condiţii. Preşedintele, după ce a avut o rundă de discuţii cu partidele parlamentare şi una controversată cu „societatea civilă”, a anunţat că va merge în Piaţa Universităţii, pentru a discuta direct cu manifestanţii. Nu a spus în ce zi, aşa că, manifestanţii vor continua protestele lor, cel puţin, până ce Preşedintele va ajunge la ei. Apropo, domnule Preşedinte, cu manifestanţii din teritoriu cine vorbeşte? Nu fac teoria chibritului acum să întreb, cine împuternicise pe delegaţii manifestanţilor? Nu de alta dar, au reieşit destule nemulţumiri în urma întrevederii de la Cotroceni. Am văzut cel puţin doi „tineri”care mi s-au părut reprezentativi, este vorba de Liviu Mihaiu şi Sorin Ioniţă, la multe mese au „mâncat” aceşti tineri. Au simţit că se prefigurează un alt os de ros? Cam multe muşte s-au adunat.
    Se prelungeşte o boală, se cronicizează. Iohannis, împreună cu partidele politice, societatea civilă, reprezentanţii cultelor şi cine naiba credea că mai este necesar, trebuia să se adune, să intre în şedinţă prelungită şi să nu iasă de acolo fără o soluţie. Orice zi pierdută, contează pentru viitorul Ţării. Este nevoie urgentă de un guvern, că îl formează liberalii, că îl formează social-democraţii, nu contează, numai să fie guvern. Nu sunt pentru un guvern de tehnocraţi, guvernarea trebuie să fie asumată politic, ori tehnocraţii nu sunt oameni politici. Mai mult decât atât, guvernul trebuie să aibă o susţinere parlamentară asumată, pentru a putea trece proiectele de legi. Guvern de tehnocraţi, înseamnă fuga de răspundere. Tehnocraţii să formeze partide, să intre în alegeri, apoi să guverneze în urma unui vot popular. Iohannis urmăreşte ceva cu prelungirea acestei stări de provizorat? Îi este impusă aşteptarea, sau este depăşit de situaţie?
    Liberalii au clamat că vor guvernarea, pentru a arăta cum se guvernează. Acum au această ocazie, UNPR-ul, dacă Preşedintele spune că este „interesul naţional”, vor sări imediat în barca liberalilor, aşa că ar avea şi sprijin parlamentar. Un ministru bun la finanţe ar fi doamna Andreea Paul fără Vass, în timpul opoziţiei a dat destule lecţii de administrare financiară. Prim Ministru îl aveţi pe domn Predoiu, aşa că, liberali, la treabă!
    Mingea ,domnule Iohannis, se află în terenul dumitale, orice ratare se înscrise pe tabela dumitale, nu mai poţi arunca pe Ponta, ăsta gata, e istorie. Nu te lasă antrenorul ăla din Ocultă, să centrezi, să dai cu capul şi să înscri? Ai de grijă, partidele au venit la Cotroceni cu mesajul de: „eşti cel mai frumos, cel mai deştept, descurcă-te”. Deştepţi băieţi, au văzut cum bate vântul şi s-au pliat pe bătaia lui, nu contra. Vorbeşte cu ambasadorul SUA, am auzit că e specialist pe manifestaţii, el ţi-a zis să le laşi să continuie, periculos joc. Poate Merkel cu ai ei îţi vor da sfaturi mai bune. Unii, mai cârcotaşi ca mine, vor zice ceva de masoni, cum că, ei ar conduce prin domnia voastră. Nu cred aşa ceva, sunteţi român verde, nu aţi trăda interesele României, vorba ceea, doar aici aveţi cele 6 case. Vreau să spun, că vă leagă ceva de pământul românesc. Vă leagă, odios cuvânt pentru zilele noastre.
   Domnule Iohannis, desemnează mai repede un Prim Ministru, altfel încep cei din piaţă să strige „jos Iohannis” şi nu se ştie cum se termină. A mai fost unul care a consultat poporul, apoi a mierlit-o.
                                                                                                                  Ionel CÂRSTEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *