Atitudini

Iohannis și înalta trădare

  Motto: „Dintre fraţii tăi să-ţi pui rege peste tine; să nu pui peste tine rege de alt neam, că […]

 

Motto: „Dintre fraţii tăi să-ţi pui rege peste tine; să nu pui peste tine rege de alt neam, că acela nu este fratele tău.” (Deuteronom 17, 15)

De multe ori mă gândesc că am păcătuit așa de mult, încât Dumnezeu s-a supărat așa de tare, de ne-a pedepsit să avem un individ în fruntea Statului, care nici de portar la Cotroceni nu este bun, darămite să fie Președinte și nu exagerez când fac o afirmație așa gravă!

Când lucram la SPP, subofițerii de serviciu la punctele de control acces erau militari foarte bine pregătiți, inteligenți, mulți dintre ei absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior și care puteau trece oricând în corpul ofițerilor. Erau bine instruiți, cu bun simț, politicoși, atenți cu interlocutorii, cu disponibilitate de a sprijini pe cei care veneau acolo, unii cu probleme de serviciu, alții cu doleanțe personale. Dincolo de toate aceste calități, ceea ce ieșea pregnant în evidența erau spiritul datoriei, atașamentul lor față de instituția la care lucrau, dar și față de instituția pe care o deserveau, adică Președinția României, devotament reieșit din patriotismul lor atât de evident, din dragostea nedisimulată față de această Țara, față de poporul ei, cărora le-au jurat credința necondiționată și care îi determina la un comportament la fel de responsabil pentru a nu leza, în niciun fel, instituția etalon a noastră, a românilor.

Cunoșteau foarte bine normele de protocol la cel mai înalt nivel, pe cele diplomatice și se conformau acestora.  În toată perioadă în care am condus această importantă instituție nu am avut niciun eveniment nedorit pe această linie, de multe ori ei soluționând cu operativitate situații dificile, evitând apariția unor incidente neplăcute. Dar, pe lângă toate acestea, aveau cei șapte ani de acasă, educație care și-a lăsat adânc amprenta în tot ceea ce au organizat și desfășurat. Va rog să îmi spuneți voi dacă ați văzut asemenea trăsături la cel care s-a cocoțat în fruntea Statului Român, că eu unul nu le-am văzut, ori eu am fost lovit de „orbul găinilor”, ori pe acest individ l-a văduvit Dumnezeu de toate cele necesare unei asemenea demnități!

Indiferent cât de mult l-am înjurat cu toții pe Băsescu și credeam că nu va mai veni un alt președinte cu un asemenea comportament ca al lui, trebuie să recunosc că am fost prea optimiști, el părând un liliputan pe lângă Iohannis-Gulliver în ceea ce înseamnă bădărănia, lipsa respectului față de acest popor și această țara, față de noi, cetățenii care gândim și simțim românește!

Dacă domnul Iohannis nu știe, îi spunem noi că Guvernul este AL ROMÂNIEI, adică al nostru al tuturor, nu al lui, așa cum trebuie, de fapt, să fie și președintele. Cum este posibil ca la un eveniment de asemenea importanță, ca summitul organizat/ desfășurat la Sibiu, de la care românii așteptau efecte benefice pentru ei, președintele neamț și deloc român să interzică prim-ministrului Guvernului României să participe și să ne susțină interesele, mai ales că acesta din urmă asigură și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și cu atât mai mult prezența sa la un astfel de eveniment era pe deplin justificată.

Premierul, pe care de multe ori, atunci când am considerat că este necesar, l-am criticat, avea de ridicat la acest summit mai multe probleme stringente ale noastre, toate foarte importante, dar două dintre ele necesitând o rezolvare imediată: intrarea în Spațiul Schengen și ridicarea MCV-ului. De ce credeți că a interzis Iohannis prezența doamnei Dăncilă la această activitate, prilej cu care mai mulți premieri oaspeți trimiseseră solicitări să aibă întrevederi cu domnia sa? 

Probabil credeți că pentru un interes meschin, personal, să poată el străluci nestingherit de nimeni și să culeagă singur roadele unei acțiuni pe care nu el, ci Guvernul României a organizat-o în cele mai mici detalii și a făcut-o al dracului de bine. Este și acesta un motiv, dar nu cel mai important. De fapt blocarea participării premierului și a miniștrilor la acest eveniment, dar și a acțiunilor preconizate să le desfășoare aceștia la summit, au avut un alt scop, acela de a bloca demersurile noastre de a accede în Spațiul Schengen și de a se ridica MCV-ul.

Mulți vă întrebați, pe bună dreptate, cum de am ajuns la această concluzie. Am făcut-o coroborând informațiile și analizând foarte atent acțiunile și pozițiile adoptate de domnul Iohannis. Nu mai este de mult timp un secret faptul că partenerii noștri europeni care ocupă fără posibilitate de tăgadă poziția hegemonică, de lideri ai continentului nostru, sunt interesați de blocarea dezvoltării României pe multiple planuri, dezvoltare care le-ar crea probleme majore privind concurența pe piață internă, dar și pe alte diverse piețe.

  Nu sunt deloc încântați că România își reface economia, că industria noastră, pe care ei au pus-o pe butuci cu eforturi deloc de neglijat, începe să se revigoreze, că agricultura adusă, prin demersurile lor, la nivelul țărilor care nu au terenuri fertile și posibilități de a crește șeptelul, a ajuns în unele domenii pe primul loc în Europa. Mai ales la producția de cereale, ca urmare a aplicării unor programe viabile și prin refacerea în mare măsură a sistemului național de irigații, proces care ne scoate din poziția doar de consumatori și ne duce în cea de producători și furnizori de produse agricole de înaltă calitate.

Cum își mai vând produsele contrafăcute, care la ei sunt interzise la comercializare, când românii au o nouă alternativă și anume aceea a produselor românești? Nu le crează aceste măsuri probleme serioase marilor lor companii, pentru care până acum piața din România a constituit un paradis al afacerilor bănoase, cu profituri exorbitante și cu posibilități multiple de a evită plata taxelor și a impozitelor către bugetul de stat? Cu siguranță că le crează probleme serioase.

Pentru a ne blocă dezvoltarea și a ne ține sub control și dominație au inventat diferite mecanisme, aplicabile doar nouă, nu și lor, au adăugat criterii doar pentru noi, criterii care nu au fost niciodată definite și explicite. Așa ne-am trezit peste noapte cu criteriile corupției, statului de drept, independenței justiției, cu MCV-ul, devenite condiții obligatorii de accedere în Spațiul Schengen, deși în Tratat sunt prevăzute doar criterii tehnice, valabile pentru toți, dar nu și pentru noi. Ne-au catalogat ca o țara coruptă, deși la noi corupția nu atinge nici pe departe nivelul corupției de la ei, dar continuă să o facă pentru că îi avantajază. 

Ne atacă continuu pe problematică justiției, însă nu spun niciodată concret și ce anume o afectează. De fapt sunt doar pretexte pentru a ne controla și manipula. Recent, la Sibiu, premierul olandez, întrebat fiind când preconizează că vom fi primiți în Schengen, cu obrăznicia specifică celor din ținutul lalelelor, dar și al drogaților și proxeneților, lipsit de bun-simț, un bădăran notoriu, a răspuns că mergem în direcția greșită, că nu respectăm statul de drept și justiția independentă, și de aceea nu intrăm în acest spațiu, fără să amintească de adevăratul motiv, și anume că nu am vrut să le dăm lor pe nimic Portul Constanța, ca și alte obiective strategice intrate în zonă lor de interes.

 Ce credeți că a făcut Iohannis, pus în fața afirmațiilor profund jignitoare ale premierului olandez la adresa unui popor care tocmai îl primise ca oaspete cu brațele deschise și îl omenise după datina străbună? Unii vor spune: nimic. Nu este adevărat. A făcut ceva, chiar foarte mult. În loc să îi dea un răspuns ferm usturător, așa cum de fapt merită imbecilul acela needucat, Iohannis, rânjind satisfăcut, l-a aprobat!

Deși premierul Dăncilă îl rugase pe Iohannis să ridice la summit problemele MCV-ului și Spațiului Schengen, acesta a defilat din nou prin față șefilor de state și de guvern cu veșnicele lui lozinci banalizate  ale corupției din România, cu justiția mai puțin independentă și cu „statul de drept atacat continuu de Guvern și PSD”, punând la dispoziția celor ce nu ne vor binele, muniția necesară. A făcut-o din nepricepere, a făcut-o din prostie? Nu, Klaus Iohannis a acționat cu bună știință, cu conștientizarea clară a efectelor prin afectarea intereselor fundamentale ale României. A făcut-o că așa i s-a cerut de către șefii săi din afară, de către cei care ocupă poziții dominante în Europa, în frunte cu Germania. A comis-o pentru că el nu dorește nici ridicarea MCV-ului și nici intrarea în Spațiul Schengen, de fapt așa cum doresc și cei care îl coordonează din exterior.

Ce este asta dacă nu ÎNALTĂ TRĂDARE, domnule Iohannis? Ce este asta dragi români, care cu toții suntem vinovați, cu siguranță cei mai vinovați, chiar mai mult decât individul trădător din fruntea statului, pentru că deși am observat de mult timp că ne trădează, noi îl menținem în aceeași poziție…

                                                                                                             General Dumitru ILIESCU

2 Comments

  1. anti UE

    cum v-am spus: a venit vremea sa ne luam la revedere de la UE si sa filtram firmele si multinationalele. cele care aduc profit si bunastare romanilor raman, celalalte zboara.

  2. Anonim

    Poate ar trebui sa renuntati la patriotism si in schimb sa imbratisati nationalismul? Cat timp acceptam conducatori non etnici romani si nu promovam interesele grupului nostru etnic in propria noastra tara nimic nu o sa schimbe in bine pentru noi.Stiu ca o sa fiu atacat pentru aceasta afirmatie pentru ca intra in contradictie cu mentalitatea provenita din crestinism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *