Observator

Iohannis şi Ponta doi pioni ai jocurilor ruso-germane?

Klaus Iohannis şi Victor Ponta resping ideea reunirii celor doua state româneşti şi vor apropiere de Rusia Jocurile din spatele […]

Klaus Iohannis şi Victor Ponta resping ideea reunirii celor doua state româneşti şi vor apropiere de Rusia

Jocurile din spatele scenei politice capătă contur pe măsură ce România se apropie de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Anihilarea jucătorilor care ar putea servi interesele naţionale româneşti şi înlocuirea lor cu marionete ale intereselor neromâneşti intră în ultima etapă.

În această cheie poate fi desluşit şi ultimul gest al lui Crin Antonescu de renunţare la candidatura la alegerile prezidenţiale şi propulsarea astfel a unui candidat care este departe de a reprezenta interesele naţionale româneşti.

După ce prepusul candidat al stângii din România, Victor Ponta, a comparat România în demersul ei firesc de reunire cu cel de-al doilea stat românesc, cu URSS, dovedind o necunoaştere crasă a Istoriei naţionale şi după ce a vorbit de „cele două popoare” din R. Moldova şi România, reluând astfel tezele lui Stalin, iată că şi presupusul candidat al dreptei din România, devine Klaus Iohannis, ale cărui viziuni antinaţionale tocmai şi le exprimase pe larg pe 16 mai în Adevărul Live, preluat de paginadepolitică.ro.

Firul roşu ale declaraţiilor celor doi : refuzul proiectului naţional de reunire al celor doua state românești și apropierea de Rusia. Evident ambele idei îmbrăcare în tot felul de povești despre UE, NATO și parteneriatul strategic cu SUA.

Declaraţiile lui Victor Ponta citate de Mediafax: „În momentul în care au decis că vor să vină împreună cu noi spre Europa, cred că asta trebuie susţinut. Iar dacă la un moment dat, în timpul vieţii noastre, mai târziu, vor decide ambele popoare mai mult decât atât, nu pot decât să mă bucur. Dar, haideţi să ne uităm la ce se poate face rapid şi ceea ce se poate face în mod real, fără să punem în discuţie graniţe şi lucruri greu de acceptat pentru alte ţări din zonă”, a conchis Ponta.

El a spus că pe termen mediu şi lung este realizabilă aderarea la UE a Moldovei. „Pe termen scurt şi mediu este realizabil, posibil şi corect să sprijinim Moldova să se integreze în UE, să aibă un sistem de securitate care să fie garantat – ei au în Constituţie că nu pot fi membri NATO, ai unei alianţe militare. Un sistem care să garanteze faptul că nu stau tot timpul cu teama că sunt invadaţi de cineva. Şi să-i compatibilizăm cât mai mult cu ce înseamnă economia românească, educaţia românească. (…) Deci, o integrare, noi nu suntem Uniunea Sovietică, să luăm pe cineva cu forţa”, a afirmat Victor Ponta,

http://www.mediafax.ro/politic/ponta-intrebat-despre-unirea-cu-republica-moldova-sa-o-sprijinim-in-aderarea-la-ue-romania-nu-e-urss-12647754

Poziţia lui Victor Ponta trebuie pusă şi în contextul evoluţiilor extrem de grave care ţin de destructurarea statului român prin retrocedări ilegale în Transilvania, ai căror beneficiari sunt legaţi de Ungaria sau de UDMR-ul, adus la guvernare de Ponta, dar şi de războiul asimetric de ocupare la nivel de simboluri a teritoriului, unde Victor Ponta ţine partea UDMR în privinţa steagurilor secuieşti de exemplu. (Nota redacţiei „Justiţiarul”: şi la Sibiu, Klaus Iohannis a reactivat oficial, prin instanţă judecătorească, o organizaţie nazistă hitleristă, desfiinţată prin legile internaţionale şi româneşti în septembrie-octombrie 1944 pentru ca minoritatea germană să poată revendica întreg centrul istoric al municipiului! http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/)

Coordonarea Ungariei şi Rusiei în slăbirea frontierei NATO şi UE prin slăbirea României este deja de notorietate.

Iată declaraţia făcută şi de Klaus Iohannis pe subiectul reunirii cu republica Moldova: „Nu cred că trebuie să fie obiectiv naţional, cum şi moldovenii ne-au spus-o clar că ei nu-şi doresc o unire cu România. Părerea mea este că trebuie să respectăm acest lucru. Nu putem să pornim de la abordarea că noi dacă suntem mai mici decât alţii să ne respecte, dar dacă sunt unii mai mici ca noi, să ne impunem punctul de vedere. Nu este fair. Istoriile României şi ale Moldovei au evoluat separat, diferit. Trebuie să fim conştienţi de asta, trebuie să fim conştienţi de faptul că mixtul etnic din Moldova nu mai e cel din anii patruzeci. Este altceva. Trebuie să-i vedem cum sunt ei azi, nu cum au fost acum 60 de ani sau acum 160 de ani. Aici, cred că cea mai rezonabilă abordare este să-i luăm ca atare, cum sunt ei, să vedem ce vor. Ce vrem noi? Noi evident ne dorim apropierea de România și cred că este un lucru foarte bun dacă s-ar produce apropierea Moldovei de UE, chiar o includere în UE, care ar împinge limita estică a Uniunii (…) Iar cu unirea, eu personal aş lăsa-o mai încet”.

Eu nu cred că România trebuie să aibă o politică de convingere a moldovenilor să se unească cu România. Eu cred că România trebuie să aibă o politică de parteneriat faţă de Moldova, parteneriat privilegiat, special, cum doriţi, dar între parteneri egali. Nu să ne impunem noi ce vrem noi de fapt şi să credem că după un timp vor crede şi ei acest lucru”. ( Nota redacţiei „Justiţiarul”: exact ideile Angelei Merkel, promovate de mass-media germană!)

http://www.paginadepolitica.ro/ce-vrea-iohannis-la-extern-cu-unirea-as-lasa-o-mai-incet/

Dincolo de faptul că Iohannis vehiculează minciuni utilizate de agentura rusă şi germană din România şi de la Chişinău nu putem să nu observăm că germanul Iohannis vede că „Istoriile României şi ale Moldovei au evoluat separat, diferit” dar nu pomeneşte nimic de ţara sa mamă, Germania, care i-a adus acasă, peste noapte, pe cei 17 milioane de est-germani, adică Germania de Est, care culmea, evoluase istoric decenii întregi, diferit de Germania de Vest!

Cu alte cuvinte Iohannis vrea să ne spună că „ce este bun pentru noi, germanii, pentru voi, românii, nu se poate!”

Faptul că între 70 % și 80% din populația României este de acord cu reunirea României cu R. Moldova (trei sondaje de opinie diferite au demonstrat acest lucru), iar evoluţiile identitare din cel de-al doilea stat românesc sunt confirmate de ultimului sondaj realizat de Centrul Român de Studii și Strategii care arată că peste 50% din repondenţii din R. Moldova sunt favorabili reunirii cu România (http://www.ziare.com/europa/moldova/peste-50-la-suta-dintre-moldoveni-vor-unirea-cu-romania-sondaj-crss-in-r-moldova-1290210),

Cei mai importanţi doi, potenţiali candidaţi la preşedinţia României ignoră acest masiv semnal dat de poporul român de pe cele doua maluri ale Prutului.

Întrebarea care se pune este de care interese ascultă cei doi, dacă pe cele româneşti le ignoră?

O a doua întrebare care se pune este aceea dacă România şi interesele naţionale româneşti vor rămâne prizoniere a doi candidaţi care nu servesc aceste interese şi nici România? (Să nu cumva să credem cumva că Mihai Răzvan Ungureanu ar fi ieşirea din capcană. Este produsul aceleiaşi axe Berlin-Moscova.)

Ar fi grav, iar frontul american care se sprijină pe România în faţa expansiunii ruseşti în sudul Europei şi Balcani ar fi serios zdruncinat. Acesta este şi motivul pentru care SUA trebuie să gândească de doua ori înainte de a gira pe unul din cei doi şi să contribuie cât mai curând prin rezultatele monitorizării făcute asupra corupţie din zonă, la curăţarea României, dar şi Basarabiei de corupţi, dar şi de agenţii Moscovei. Unii din ei bine ascunşi în spatele unor aşa zise interese ale minorităţilor.

Sursa: Romanian Global News – Agenţia de presă a românilor de pretutindeni (http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/13563-iohanis-i-ponta-doi-pioni-ai-jocurilor-ruso-germane-ambii-resping-ideea-reunirii-celor-doua-state-romaneti-i-vor-apropiere-de-rusia.html

Nota redacţiei „Justiţiarul”: Nu ştiam de ce se menajează reciproc Ponta şi Iohannis, posibili concurenţi în viitor şi eram surprinşi că primarul Sibiului nu este atacat de posturile de televiziune pesediste, deşi recent a fost devoalat ca escroc imobiliar de Tribunalul Braşov (http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-a-pierdut-in-instanta-al-doilea-imobil-obtinut-prin-uz-de-fals/). ACUMA ŞTIM ŞI NU MAI SUNTEM SURPRINŞI! Ca să nu mai fie dubii că Iohannis în nici un caz nu reprezintă cauza românilor, iată că acesta pleacă în Germania ca să reprezinte interesele saşilor! „Pe final, Klaus Iohannis a confirmat ca va pleca, miercuri, in Germania, intr-o deplasare oficiala, unde va participa la o reuniune a sasilor, eveniment la care a fost invitat inca de anul trecut.” Ştire din data de 4 iunie a.c. (http://www.revista22.ro/klaus-iohannis-nu-exista-tensiuni-intre-mine-si-antonescu–42938.html)

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *