Colimator

Iohannis  și „România educată”: Trafic de copii ca profesor, șapte case din meditații, românii lăsați fără licee, școli și grădinițe la Sibiu din cauza lui!

    Proiectul lui Iohannis trebuia să fie „România meditată” Dacă ar fi vrut cu tot dinadinsul să ne enerveze […]

 

  Proiectul lui Iohannis trebuia să fie „România meditată”

Dacă ar fi vrut cu tot dinadinsul să ne enerveze la maxim, Klaus Iohannis nu putea să aibă o idee mai proastă decît să-şi facă un „Proiect” personal cu titlul „România educată”. Pe bune? Nu e o greşeală? Nu cumva „proiectul” se numeşte „ROMÂNIA MEDITATĂ”? Ar fi fost mai potrivit acest nume, după ce însuşi Iohannis, cu un zîmbet ironic, ne-a spus tuturor că şi-a luat şase case din meditaţii, nu din educaţie!

Pentru a nu avea probleme de interpretare, am consultat DEX-ul, unde am aflat că „Educaţie” înseamnă: „Proces de influențare sistematică și în cadru organizat a formării și dezvoltării însușirilor intelectuale, morale, fizice etc. ale copiilor, ale tineretului sau ale oamenilor ori ale colectivităților umane prin educație”.

Deci, cînd este vorba despre „educaţie”, observăm că sîntem în faţa unui proces complex care se referă la formarea şi dezvoltarea în rîndul oamenilor, mai ales al copiilor şi tinerilor, a unor deprinderi care au legătură cu morala. Logic, trebuie să vedem dacă autorul unui asemenea proiect, „România educată”, are el însuşi aceste calităţi, astfel încît să-i „educe” şi pe alţii. Să privim, aşadar, în biografia lui Klaus Iohannis:

  1. Ca profesor, Klaus Iohannis a văzut în această meserie calea spre îmbogăţire. Chiar dumnealui ne-a spus senin că a strîns din meditaţii atît de mulţi bani, încît şi-a cumpărat mai multe case. Dar era profesorul acelor elevi şi trebuia să-i înveţe fizică în orele de la şcoală, nu să-i cheme acasă pentru a le lua banii, făcînd ceea ce trebuia să facă la clasă! Ştiu, veţi spune că toţi profesorii meditează. E adevărat, dar nu toţi vor să fie preşedinţi de ţară! Cînd vrei asta, nu mai dai meditaţii pe bani, ci te ocupi doar de… educaţie. Şi, dacă tot le-ai luat copiilor banii, profesorul Iohannis trebuia măcar să declare sumele la Fisc şi să plătească impozitul pe venit, ceea ce nici măcar nu s-a gîndit să facă! Ca un minim de morală.
  2. Tot ca profesor, deci şi ca educator, Klaus Iohannis nu a ezitat să se implice în ceea ce s-a numit în anii ’90 “trafic de copii”. Cum singur a recunoscut, familia profesorilor Iohannis a participat, în schimbul unor „mici daruri”, la adopţia celor trei fraţi Iliuţ, al căror tată le ucisese mama, după care s-a sinucis. „Meditatorul”, ajuns chiar Inspector general şcolar, nu s-a gîndit nici o clipă ca, din banii primiţi de la copiii bogaţi, să-i ajute pe micuţi să depăşească situaţia dramatică prin care treceau fără voia lor, ci a preferat să fie şoferul familiei Lalande din Canada, în timp ce profesoara Carmen Iohannis făcea pe traducătoarea. Există pe Youtube o conferinţă de presă antologică a lui Klaus Iohannis, în care jurnaliştii din Sibiu l-au supus la un adevărat interogatoriu exact pe subiectul adopţia fraţilor Iliuţ: https://www.youtube.com/watch?v=12kDTTrA3QI#t=254. Priviţi-l cu atenţie pe cel care acum propune proiectul „România educată”: tuşeşte des, se scarpină agitat cînd pe mîna stîngă, cînd pe cea dreaptă. Nici un moment nu înţelege că, în calitate de profesor, episodul „adopţia” îl scoate din sfera „educatorului”!
  3. În calitate de Primar al Sibiului, a asistat pasiv cum nenumărate şcoli şi grădiniţe din Sibiu au fost retrocedate ilegal din fostul patrimoniu al „Grupului Etnic German” către Biserica Evanghelică CA, de care aparţine, precum şi altor imobile către FDGR, organizaţie al cărei preşedinte era! Cu alte cuvinte, a trecut în planul secund interesele generale ale sibienilor, punînd pe primul loc interesele comunităţii germane sau ale bisericii de care aparţine din punct de vedere religios. Ca să nu mai vorbim de felul ciudat în care s-a derulat celebrul proces prin care organizaţia etnicilor germani din Sibiu a cerut să fie declarată „moştenitoarea şi succesoarea” organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German”.
  4. Ca profesor şi Primar al Sibiului, Klaus Iohannis a dobîndit ilegal (aşa a decis Justiţia) mai multe case, folosindu-se de acte false! Nu este o supoziţie, căci secretarul comunei Porumbacu a şi fost condamnat pentru fals în documente, iar tocmai de acestea s-au folosit Carmen şi Klaus Iohannis! Poate vorbi despre „educaţie” şi morală cineva care şi-a făcut averea din astfel de maşinaţiuni ilegale?
  5. Ca Preşedinte al României, pentru a obţine sprijin politic, a acceptat fără vreo expertiză din partea Academiei Române, conceptul de „Holocaust al României”, deşi există serioase controverse ale istoricilor, care numesc acest ruşinos fenomen „Holocaust în România”, ştiindu-se că este vorba despre perioada în care armata română acţiona sub comanda directă a armatei germane, guvernul german asumîndu-şi explicit încă din 1959 „Pogromul de la Iaşi” din iunie 1941, de pildă! Ca etnic german, desigur că i-a fost mai la îndemînă. Probabil că din acelaşi motiv nu a avut nici o reacţie atunci cînd unele autorităţi româneşti au fost împotriva omagierii poetului erou Ioan Şiugariu de către Cehia. Şiugariu a murit cu arma în mînă luptînd împotriva fasciştilor germani şi, probabil, asta este o mare problemă pentru unii. Chiar şi acum, cînd postul public german ZDF a scris că la 1 Decembrie 1918 România a anexat Transilvania, care ar fi fost teritoriul Ungariei, subiectul n-a fost de interes pentru Klaus Iohannis şi, pe cale de consecinţă, preşedintele României n-a avut nici o reacţie! Este adevărat că unirea de la 1 Decembrie 1918 a venit în urma Primului Război Mondial, cînd armata română a luptat împotriva Germaniei. Ne amintim că, recent, fostul ministru Ilan Laufer, etnic evreu, l-a acuzat pe Iohannis de „antisemitism”.

Trecînd în revistă activitatea lui Klaus Iohannis, cel care are acum pretenţia că poate să propună românilor un „proiect” de ţară cu numele pompos „România educată”, reţinem că Iohannis a fost:

– profesor de fizică 6 ani la cîteva şcoli din judeţul Sibiu şi 8 ani la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”

– Inspector general adjunct şi Inspector general şcolar timp de 3 ani

– Primar al Sibiului timp de 14 ani

– Preşedintele României din 2014 pînă azi.

Cu alte cuvinte, aproape întreaga sa viaţă, Klaus Iohannis a fost în structurile ce aveau un rol important în educaţie. Teoretic, putea, aşadar, să vină acum în faţa naţiunii cu o experiență care să-l recomande ca autor al unui proiect „România educată”. Numai că, aşa cum am sintetizat mai sus, în toate funcţiile deţinute Klaus Iohannis a făcut totul pentru propriul beneficiu, indiferent cine devenea astfel victima sa: copii, sibieni de altă naţionalitate decît cea germană şi, în ultimii patru ani, românii, pe care a reuşit să-i dezbine chiar în anul Centenarului Marii Uniri!

Cine vorbeşte despre educaţie trebuie să vorbească şi despre morală, iar morala nu are nici o legătură cu meditaţiile clandestine, cu darurile pentru intermedierea adopţiilor, cu documentele falsificate pentru a obţine mai multe case sau cu moştenitorii şi succesorii „Grupului Etnic German”. Pentru conformitate, „morala” înseamnă: „Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică”.

În aceste condiţii, „Proiectul preşedintelui României”, cu numele „România educată”, este expresia acelei ipocrizii cu care ne-au obişnuit aproape toţi conducătorii României din ultimele decenii. Oare, n-ar fi fost mai potrivit ca „proiectul” să se numească „România adoptată” sau, şi mai corect, „România meditată”, căci ambele denumiri sînt mult mai apropiate de CV-ul lui Klaus Iohannis!

                                                                                                                  Ion SPÂNU

Sursa: COTIDIANUL

Citiți și următoarele articole:

Este incontestabilă implicarea lui Klaus Werner Iohannis în traficul internaţional de copii!

 Klaus Iohannis a pierdut în instanţă al doilea imobil obţinut prin uz de fals

Regele Soare, nemulțumit că Justiția i-a luat o casă și l-a lăsat cu ochii în soare!

Jos fardul, domnule Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis minte cu neruşinare despre casele sale!

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze!

Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial

„Justițiarul”, prima publicație care a scris despre reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German de către Klaus Werner Iohnnis!

Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German

Klaus Werner Iohannis și Filiera Germană

 

1 Comment

  1. Frumos!!! De te ar stii poporul cine esti tu domnule profesor fals de fizică.. ai fi judecat mai rau decat Ceausescu. Nu vei scapa asa usor cu minciunile tale..eu fac sa-ti iasa totul la iveală.. tu nu meritai încrederea poporului. Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.