Colimator

Iohannisme

  Motto: „Asta vreți voi, mă ? Să omorâți râsul ? Păi, de două mii de ani poporul ăsta râde! Râde […]

 

Motto: „Asta vreți voi, mă ? Să omorâți râsul ? Păi, de două mii de ani poporul ăsta râde! Râde de prostie, de ticăloșie !” (fillmul „Actorul și sălbaticii”)

„Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României” (http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-sunt-un-politruc-care-vrea-sa-candideze-la-presedintia-romaniei-13161075)

Rugat la Gândul Live să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă, dar nu a reuşit să cumpere „prin muncă cinstită şase case”, Klaus Iohannis a răspuns sec: „ghinion”. (https://www.youtube.com/watch?v=rG76A0k8OQQ)

„Am fost un anticomunist privat. Am fost împotriva comunismului ca individ, la nivel personal, la fel ca toată familia mea.” (http://www.romaniacurata.ro/un-presedinte-care-tace-pentru-un-popor-prea-vorbaret/)

ALȚII de la Cotroceni SPUNE că și din partea altor structuri.” (http://www.reporterntv.ro/stire/klaus-iohannis-gafa-gramaticala-altii-de-la-cotroceni-spune)

Cristos a-nviat!” (http://www.napocanews.ro/2015/04/klaus-iohannis-gafa-in-mesajul-de-pastele-ortodocsilor-a-scris-numele-de-cristos-folosit-de-catolici-nu-cel-ortodox-de-hristos.html)

„Noi nu avem copii, deci alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile.” (http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-despre-casele-sale-noi-nu-avem-copii-altii-au-investit-in-educatia-lor-noi-in-imobile-13143696)

„Îmi doresc să fiu preşedintele României, nu să fiu rentier” (http://www.gandul.info/politica/iohannis-explica-sursa-banilor-pentru-cele-sase-case-parinti-socri-meditatii-salariu-chirii-imprumuturi-13417856)

„Din relativ putini bani si ce am avut totusi, am pornit cu sotia de la un apartament de 4 camere pe care ni l-am cumparat din banii de nunta. Din acei bani si bani adunati din meditatii, din salarii, am facut urmatoarea achizitie, am inchiriat-o, am adunat banii, am mai facut una, am inchiriat-o. Alte afaceri, nu …” (http://stirileprotv.ro/stiri/politic/cum-explica-liberalul-klaus-iohannis-cele-3-case-si-3-apartamente-cumparate-pe-vremea-cand-era-profesor-nu-sunt-bogat.html)

„Primul-ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. (http://stiri.tvr.ro/klaus-iohannis-premierul-ponta-a-plecat-in-statele-arabe-pe-cont-propriu-nu-a-discutat-cu-mine_60111.html#sthash.vLUa5i6Z.dpuf)

„Voi efectua o serie de vizite în țară, chiar în următoarele zile ce urmează după validarea rezultatelor din primul tur. Voi merge în câteva județe: Brăila, Galați, Deva, Hunedoara” (http://www.evz.ro/klaus-iohannis-pleaca-in-judetul-deva.html)

Presedintele si-a inceput discursul referindu-se la sutele de migranti care au murit recent in urma unui naufragiu in Marea Mediterana. Klaus Iohannis a vorbit apoi despre „necesitatea solidaritatii cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, tari riverane Marii Negre“. Era vorba, insa, despre tarile riverane Marii Mediterane. (http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/iohannis-gafa-la-bruxelles-a-incurcat-marea-neagra-cu-marea-mediterana-video-1359987)

– Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!
– Decât a rușilor, tot e mai bine așa!” (http://www.activenews.ro/stiri-politic/Declaratia-lui-Klaus-Iohannis-nu-mai-lasa-loc-de-interpretari.-Reactia-presedintelui-dupa-ce-a-fost-acuzat-ca-e-sclavul-americanilor-129302)

Ierusalim (9 martie 2016), întâlnire cu reprezentanții comunității israeliene de origine română: „Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră.” (https://www.youtube.com/watch?v=xVKdytbV5v0)

Această situaţie care a apărut se datorează probabil unei comunicări suboptimale, a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre conflictul DNA-SIE, Laura Codruţa Kovesi vs. Mihai Răzvan Ungureanu. (http://www.agerpres.ro/politica/2016/04/28/iohannis-am-discutat-cu-kovesi-si-ungureanu-consider-ca-problema-s-a-rezolvat-12-32-30) Ce spui, Franz? „Suboptimal”! De unde Dumnezeu ai scos cuvântul acesta, inexistent în limba română? Din germană, din engleză, din ce limbă l-ai pescuit? Sper ca măcar limbile celor care te-au numit Gauleiter peste colonie le vorbești mai bine, că limba română e limbă străină pentru dumneata.

MunCA CAre”, „peroada”, „am făcut acolo afirmație”, plus intonația tip prostul clasei la serbarea școlară… Iată aici, concret și pe viu: https://www.youtube.com/watch?v=xZQ0dTQlBXw Nu mai spun prea multe despre dezacordurile frecvente sau exprimarea fonetică, pentru el fiind dificil să pronunțe grupurile de vocale din limba română, astfel încât „parteneriat” devine „partenereat” și „trebuie” este pronunțat „trebe”. Permanent folosește „mi-ar place” în loc de „mi-ar plăcea”

Cineva care folosește repetativ și abuziv adverbul „foarte”, astfel încât pentru el totul are valoare de superlativ absolut, nu poate să fie decât un necunoscator al limbii în care se exprimă ori un imbecil.

 klaus-iohannis-m-am-hotarat-sa-devin-prost-1-codruta-oprean

 

Klaus Iohannis: „Mă bucur foarte mult că am ocazia să vă întâlnesc aici, în sediul Ambasadei României de la Washington. (…) Am avut foarte multe întâlniri foarte bune. Aseară la Casa Albă, astăzi la Centrul de Conferințe, am avut ocazia să schimb câteva cuvinte și cu Președintele Barack Obama, și cu Vicepreședintele Biden, și cu Secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România și cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun și cu o perspectivă foarte frumoasă.(…) Dacă la partea politică, după cum am spus, stăm extraordinar de bine, în zona militară și a colaborării în domeniul securității stăm foarte bine. Avem foarte multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au în acest an cred că peste 100 de exerciții comune. În domeniul securității, colaborarea este chiar foarte, foarte bună. Și, în fine, în domeniul trei, economic, aici cred că mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc foarte mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar place să avem și investitori români în America. (…) Fiecare a avut motivația lui proprie, dar faptul că în această seară ați venit aici, în Ambasada României, este o dovadă clară a faptului că, de fapt, cu inima, mai sunteți, în foarte mare măsură, acasă și de aceea vă rog să fiți ambasadorii noștri, să duceți mesajul României până în ultimul cătun din Statele Unite.(…) Am și terminat fiindcă mi-ar place să vă cunosc, cel puțin să vă strâng mâna la cât mai mulți dintre dumneavoastră în această seară și poate să facem câte o poză împreună și atunci cred că ar fi foarte frumos.” Sunt fraze luate din același discurs rostit la data de 1 aprilie 2016 în fața românilor din Washington D.C., la ambasada Romaniei (http://www.presidency.ro/ro/media/agenda-presedintelui/intalnire-cu-reprezentantii-comunitatii-romanesti-washington-d-c-statele-unite-ale-americii), când Iohannis a rostit de nenumărate ori cuvântul „foarte”. 

Conferință de presă, 19 mai 2016, Klaus Iohannis: „Trebuie să apreciez pozitiv faptul că Parlamentul a înţeles şi a trecut prin toate procedurile în aproape un an.” (http://www.evz.ro/presedintele-klaus-iohannis-declaratii-la-cotroceni.html) Măi Herr, aprecierea e cu sens unic, doar pozitiv! În aceeași conferință de presă: „cesta nu este un program” și „ceste chestiuni”. Sasul nu poate pronunța unele vocale. Din răspunsurile tembele date jurnaliștilor s-a văzut că este total paralel cu funcția deținută și de-o incultură crasă. Iată, un mic „aperitiv”: „Fiindcă aceasta este experienţa mea, că SRI îşi face treaba şi sânt anumite instituţii care în anumite momente nu îşi fac treaba.” Care treabă, mică sau mare? Discutăm de nevoi fiziologice? Pentru sensul dorit de caricatura de președinte existau  exprimări demne de un șef de stat: „SRI își face datoria”, „SRI este eficient”, „SRI își îndeplinește sarcinile” etc… Și de unde provine acea experință proprie, care-i confirmă că SRI își face treaba? Înseamnă că-i adevărat ce se bârfește la Sibiu, printre sași, că Werner Klaus a fost turnător la Securitate? Cel mai aiurea răspuns, care a și stârnit multe reacții ironice, a fost acesta: „În momentul în care noi primim informăăăări… le citiiiim și… ne considerăm informați.” (https://www.facebook.com/UtopiaGrup/videos/vb.734669193277426/1007619439315732/?type=2&theater)

Klaus Iohannis, la inaugurarea monumentului „Aripi” de la Piața Presei Libere, în 30 mai 2016: „După părerea mea, acum o moțiune de cenzură este un act politicianist și nu cred că face sens.”  „Actul politicianist”, care oricum sună ca naiba în limba română, poate să aibă sau nu sens, în niciun caz „să facă sens”. Sensuri unice sau giratorii fac cei de la poliția rutieră. (http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/K+Iohannis+Acum+o+motiune+de+cenzura+este+un+act+politicianist)

Vizita din Bulgaria, 16 iunie 2016. „Mi-a făcut foarte mare plăcere să vă vizitez. (…) Pentru mine a fost foarte important să vin astăzi aici. Acest punct din vizita mea din Sofia s-a realizat la dorința mea personală. Sunt foarte bucuros că am venit, fiindcă în pregătirea vizitei am aflat cum funcționează, care este nivelul și pot să vă spun că sunt foarte bucuros că am găsit o școală bine pregătită și elevi bine pregătiți. (…) Mulțumesc că v-ați pregătit în mod deosebit. (…) Merită să învățați limba română”, a afirmat Iohannis. (http://www.agerpres.ro/politica/2016/06/16/iohannis-la-liceul-mihai-eminescu-din-sofia-merita-sa-invatati-limba-romana-10-53-29) Păi, dacă merită să învețe bulgarii limba română, dumneata de ce nu o înveți, Herr Iohannis? Și noi suntem foarte convinși că ne conduce un incult și că ar merita să învețe limba română, având în vedere că-i președintele țării care se numește România!

15 august 2016, Constanța. Klaus Iohannis vorbind liber, fără fițuică, către publicul care asista la ceremonie: „Este prima mea participare la Ziua Marinei. Sunt impresionat, este foarte, foarte frumos aici la dumneavoastră. Este un obicei foarte frumos, cu foarte multă substanță. Vă felicit și vă doresc numai bine!”. (http://observator.tv/eveniment/ziua-marinei-aproximativ-10000-de-oameni-la-cel-mai-mare-spectacol-naval-din-acest-an-presedintele-klaus-iohannis-la-prima-participare-galerie-foto-183848.html)

13 octombrie 2016: „Nu trebuie să facem exerciții complicate. Este suficient să le spunem copiilor, în cazul unor dezastre, ce să facă. Că, dacă se cutremură pământul, face sens să intri, de exemplu, sub o masă. Nu face sens să intri în lift. Sau, dacă plouă foarte puternic, nu face sens să vezi dacă știi să înoți într-un râu care s-a umflat. Face sens, însă, să te refugiezi pe cel mai apropiat deal, şi așa mai departe, chestiuni foarte, foarte simple.”

„Dezastrele au loc, vrem, nu vrem, şi atunci e mai bine să ne pregătim decât să nu ne pregătim.”

(http://www.presidency.ro/ro/media/agenda-presedintelui/participare-la-dezbaterea-managementul-reducerii-riscurilor-la-dezastre)

 

2 noiembrie 2016: „Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înțeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgați în seamă, vor să fie ascultați și sindicatele vor să vină să ceară creșteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem paușal să spunem că unii sau ceilalți nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite…” (http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/klaus-iohannis–despre-majorarile-salariale—parlamentul-a-ajuns-intr-o-zona-populist-electoralista-unde-nu-ar-trebui-sa-ajunga-432022) Cum, „zonă populist-electoralistă ” și „paușal”? Bravo, un adevărat poet, domnul Iohannis! Inventează termeni sau le modifică sensul. „PAUȘÁL, -Ă, paușali, -e, s. n., adj. 1. S. n. Sistem de plată pentru o prestație de serviciu, pentru un consum de energie etc. prin fixarea cu aproximație a unei sume globale. 2. Adj. (În sintagmele) Tarif (sau preț) paușal = tarif sau preț care se plătește uniform, stabilit în baza experiențelor sau a unei evaluări. Asigurare paușală = asigurare pentru bunuri, persoane etc. contra plății unei prime de asigurare unice (medie). [Pr.: pa-u-] – Din germ. Pauschale.” (DEX) Alo, Herr Iohannis, nici măcar limba maternă nu ți-o mai cunoști? Fi-ți-ar „Pauschale” de cap să-ți fie! Cu limba română ne-ai convins demult…

9 noiembrie 2016„Cu totii ne-am angajat sa angajam cel putin 2% din PIB pentru cheltuieli de Aparare si asteptarea sa facem cu totii acest lucru mi se pare rezonabila.” http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21406395-klaus…

29.11.2016, Klaus Iohannis răspunde jurnaliștilor la o conferință de presă: „La noi, această cutumă nu este bine înțeleasă și respectată, de aceea, am decis, pentru a acoperi această lacună cutumară să fac invitațiile după cum bine știți”. Nu există așa ceva: „cutumar”, corect fiind cutumiar. Conform DEX: CUTUMIÁR, -Ă, cutumiari, -e, adj. Care ține de cutumă, privitor la cutumă; tradițional. [Pr.: -mi-ar] – Din fr. coutumier. În continuare, Herr Iohannis ne-a mai zgâriat auzul cu parada militară, Arcul de Triumf și „Piața Constituței”.

Plăvanul nu va explica, el „va explicita” și el nu ia în vizor, ci ia „în viză”. Cică „discuție aplicată”, adică palavre puse „peste rană”, așa ca leucoplastul…
„Cum va suna această decizie voi explicita într-o declarație publică pe care o voi face la momentul respectiv, dar cu siguranță în luarea deciziei mă voi inspira din toate documentele care îmi sunt puse la dispoziție și de o parte și de cealaltă parte.” (Klaus Werner Iohannis, în 23.03.2018 http://www.romania-actualitati.ro/cu-certitudine-la-momentul-potrivit-voi-lua-o-decizie-113903)
„În esenţă, dacă toate aceste comiţii şi comitete se adună într-un forum serios şi se începe discuţie aplicată cu nişte măsuri concrete, fiindcă aici este vorba de lucruri concrete, nu de poveşti, atunci sigur se poate lua în viză 2024.” (Klaus Werner Iohannis, în 23.03.2018 https://stirileprotv.ro/stiri/politic/iohannis-despre-adoptarea-euro-in-2024-am-iesit-din-marja-de-conformare.html)

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul participării la evenimentul Innovation Labs – Demo Day, în 21 mai 2018. Agramatism în stare pură, Viorica Dăncilă e doctor docent pe lângă Franz! (https://www1.agerpres.ro/comunicate/2018/05/21/comunicat-de-presa-administratia-prezidentiala-20-47-17).

Citiți și vă cruciți!

Klaus Werner Iohannis: „Am observat această preocupare și am analizat chestiunea și am ajuns la concluzia pe care pot să vi-o spun acum, o concluzie care cred că rămâne valabilă cel puțin câteva zile sau săptămâni, am decis să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care de-o anumită parte politică s-au făcut cu foarte multă aproape isterie, nici demersurile propriu-zise. În niciun caz nu vreau să apară impresia la unii sau la alții că, prin declarațiile pe care le fac, aș putea sau aș vrea să influențez ancheta, deci simplu și clar: nu comentez.”  (Sursa: Agerpres)

Bruxelles, 18.10.2018, Klaus Iohannis: „Seroasă”, „corupțe” și „anticorupțe”, „peroadă”, „positif”, „justițe” și iarăși superlativul absolut cu „foarte” folosit în exces. Susținătorii impostorului sas fac bășcălie de exprimarea premierului Viorica Dăncilă, care-i cu mult deasupra acestui agramat!

Preşedintele Klaus Iohannis a participat în data de 3  mai 2019 la Conferinţa „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florenţa.

          UN PROSTOVAN LA FLORENȚA (culegere din discurs făcută de Bogdan Tiberiu Iacob):

„Nu mai avem societăți în care oamenilor nu le pasă prea mult dacă contează sau nu.”

„Așa văd eu viitorul Europei, să fii mai aproape de cetățean. Asta nu înseamnă să fii apropiat fizic.”

„Dacă vrem să le redăm europenilor noștri optimismul, trebuie să mergem ne întoarcem la origini.”

„Este necesar ca lucrurile trebuie să fie dezbătute.”

„Toate studiile au arătat că UE a dus la o viață mai bună, mai sigură, la securitate în Europa, dar, iată, foarte adesea, uităm să le spunem europenilor despre asta.”

                                                                                           Culese și actualizate de Ion Ghinion 

 

 

4 Comments

 1. nic

  Nenorocirea este ca fatalaul asta ce reprezinta pe deplin “virilitatea” intelectualitatii actuale germane ne tine pe noi carpatinii cu nadragii in vine la cheremul perversilor degenerati din bruxelles.

 2. Șelaru Constantin-Ștefan

  Am senzația că, așa după cum se poartă, nu a fost dascăl ci numai clopotar și tocilar (adică cel ce bate toaca) pentru că numai ăștia fură tot ce le pică în mână, resturile de vin și colivă ori pierd popii pe drum când revin de pe la pomeni ceva mai abțiguiți. Oare, din datele pe care le deține știe precis că România dispune de suficienți bani ca să-i întrețină și pe migratori? Dacă nu are, care va fi soluția? Nu-i așa că cel mai simplu este să reducă grabnic pensiile, banii destinați sănătății și învățământului care oricum s-au învățat să existe cu mijloacxe financiare cât mai reduse. Important este ca eI să susțină cât mai viguros măsurile adoptate de Merkel și masonii germani sens în care s-a și angajat ferm în fața lor. De aceea nu mi-a formulat nici un răspuns la scrisorile mele, la mesajele transmise prin facebook și a respins categoric solicitarea ca orice măsură ce va fi adoptată în scopul admiterii în Țara noastră a migratorilor să fie în prealabil hotărâtă printr-un referendum național pe baza voinței poporului. Ce-l privește pe el voința poporului?! Ce valoare sau autoritate poate avea adunătura asta de proști?!

 3. gigimutu

  baga-te-as la origini,

  sasalaule, da nu pleci odata la Sibiu, si numai dus, sa nu mai te intorci la trei coceni?
  lasa-ne, lasa-ne, nazistule!!!

 4. dtgb

  of!
  chiar cu atentionari prezidentu e greu de penalizat:

  “Am avut Foarte multe întâlniri foarte bune.” – a scapat al 2lea “foarte”….
  ” chestiuni foarte, foarte simple.” -a scapat 2 de “foarte”,pe sub radar…..

  e bun la ceva si F6-la prezidentu!

  e o panarama surogat si nimic mai mult.
  basedia era un cioflingar ordinar-ăsta e un distrus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.