Fără categorie

A cui pușculiță era firma Hexi Pharma?

  În Afacerea dezinfectanților ne confruntăm cu o implicare a Mafiei românești în Sistemul de sănătate. Cine are interesul ca […]

 

În Afacerea dezinfectanților ne confruntăm cu o implicare a Mafiei românești în Sistemul de sănătate. Cine are interesul ca acest adevăr să fie trecut cu vederea?

Guvernul Dacian Cioloș a luat primele măsuri din Planul decis în stare de urgență pentru a contracara Criza de încredere în Sistemul de Sănătate provocată de Scandalul dezinfectanților.
Asta înseamnă măsuri menite a descoperi spitalele unde sunt folosiți dezinfectanți dubioși pentru a le retrage. Astfel se face ceva pentru ca românii să nu se mai teamă că vor muri cu zile dacă se internează în spitale. Tot Dacian Cioloș a purces și la măsurile pe termen lung, în stare să elimine multe dintre neregulile din Sistem.
Numai că acest aspect – al măsurilor de contracarare a Crizei de încredere, e doar unul dintre aspectele Scandalului dezinfectanților.
Celălalt aspect – după opinia mea cel mai grav, se referă la Mafia care stă în spatele Afacerii.

Scriam în ediția anterioară că Mafia calabreză are două domenii preferate de acțiune în materie de bani publici:
Construcția de autostrăzi și șosele și Sănătatea.
Sunt domenii pentru a căror controlare Mafia e în stare să facă moarte de om.

Spre deosebire de Cosa Nostra, ʼNdrangheta evită confruntarea cu Statul.
Ea preferă subminarea Statului prin infiltrare.
Cazul Francesco Fortugno, vicepreşedinte al Consiliului regional Calabria, asasinat de ‘Ndrangheta, pare a contrazice această teză.
O radiografie a cazului arată însă că asasinarea a făcut parte din operaţiunea de infiltrare.

Francesco Fortugno, vicepreşedinte al Consiliului regional al Calabriei, medic de profesie, a fost ales consilier în 2005 din partea partidului politic efemer (2002-2007) La Margherita, de Centru-Dreapta.
Francesco Fortugno se opunea unor contracte ale Mafiei calabreze pentru achiziţii vizând spitalele din Calabria. A fost ucis nu din răzbunare, ci din calcul rece.
Prin asasinarea lui Francesco Fortugno se lăsa locul liber pentru un om al Mafiei, Domenico Crea, consilier regional din partea Democrat-creştinilor.
Francesco Fortugno a fost lichidat cu cinci gloanţe trase în cap de un trăgător al ‘Ndranghetei chiar în ziua alegerilor primare din partid, din 16 octombrie 2005 la Locri.
Politicianul tocmai votase şi se îndrepta spre ieşire, ca să se urce în maşină.
A căzut răpus sub privirile celor care aşteptau să voteze.

Ancheta şi procesul s-au soldat cu condamnarea la închisoare pe viaţă a patru membri ai ‘Ndranghetei.
Alessandro Marcianò şi fiul său, Giuseppe, angajaţi ai spitalului din Locri, pentru comandarea asasinatului, şi Salvatore Ritorto şi Domenico Andino, complici.
Ancheta şi procesul s-au bazat pe mărturiile unui proprietar de bar din Locri, membru al ‘Ndranghetei.
Acesta a fost declarat Nedemn de ai săi şi obligat să se sinucidă.

În Afacerea dezinfectanților ne confruntăm cu o implicare a Mafiei românești în Sistemul de sănătate. Am spus românești, pentru că la noi pătrunderea în Sistemul de Sănătate nu cere Mafiei să treacă la asasinate de înalți funcționari. Înalții funcționari colaborează cu Mafia și fără a fi măcar amenințați cu moartea. Uneori primind mită, alteori primind ordine.

Dezvăluiri în cascadă ale presei arată că firma Hexi Pharma a fost o abonată a contractelor cu statul în acest domeniu. Potrivit datelor publicate de presă, în ultimii patru ani Hexi Pharma a semnat peste 9.000 de contracte cu spitalele din România. 90% dintre contracte au fost parafate fără licitație. S-a mai dezvăluit că din 2008, de șase ani, deci, firma înșeală statul român cumpărînd dezifectanți din Germania la prețul de 7,9 euro/litru și-l dădea spitalelor din România la prețul de 75–100 euro. Dacă ne gîndim că-l mai și diluează, avem una dintre cele mai mari afaceri din perioada postdecembristă. O afacere făcută însă cu prețul îmbolnăvirii în spitale a mii de oameni, dintre care unii sigur au murit din cauza infecțiilor. Ne aflăm, așadar, în fața unui caz de asasinat și tentativă de asasinat în masă.

În uriașa afacere de corupție sunt implicate în chip inevitabil instituții ale Statului. De ce era preferată firma Hexi Pharma ? Nu cumva, pentru că o parte însemnată din acest profit incredibil mergea în buzunarele altora decît cele ale patronilor?
În buzunarele cui?
Răspunsul ni-l dă o ciudățenie.

Asistăm în prezent la un efort vizibil al Autorităților statului de a face să fie neglijat de opinia publică aspectul mafiot al Scandalului.
Desigur, Dacian Cioloș nu-și putea permite să se pronunțe public asupra aspectului mafiot al Scandalului.
La asta trebuia să se refere Klaus Iohannis.
Vă mai amintiți?

A doua zi după tragedia de la Colectiv, Klaus Iohannis și- a exprimat convingerea că ancheta va dezvălui vinovații, ba mai mult, a și lansat teza Corupția ucide. L-ați auzit în aceste zile vorbind de vreo anchetă, vorbind despre aspectul de corupție al Scandalului?
Imediat după Tragedie, DIICOT și DNA s-au grăbit să anunțe deschiderea unei anchete in rem.
Ați auzit zilele aceste de deschiderea unei anchete a DNA?
Da, DNA a deschis vineri o anchetă.
Nu, nu pentru a descoperi Mafia care a stat în spatele Afacerii, ci pentru a descoperi dacă Marian Vanghelie a falsificat listele de semnături!

Dincolo de faptul că asta confirmă interesul DNA doar pentru acțiunile de Poliție Politică, tăcerea DNA ne atrage atenția că firele Afacerii duc în locuri pe care Codruța Kovesi nu îndrăznește să le deranjeze.
Cum de altfel nici Klaus Iohannis nu îndrăznește să le deranjeze. A cui pușculiță era firma Hexi Pharma?

                                                                   Ion CRISTOIU (http://www.cristoiublog.ro/)

2 Comments

  1. Îngrozitor! În ce țară trăim! Dacă ar plăti fiecare cu procentul de complicitate în degradarea țării, cred că România ar fi mult mai puțin populată!

  2. un roman mai prost

    l-au impachetat repede organizatiile, fratiile, au facut liniste si pace organizatile criminale ,criminalii in masa,teroristii statului, astia care duc la indatorire implinirea Agendei 21 globaliste, depopularea Romaniei,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *