Atitudini

Ion Cristoiu: Iohannis a impus o atitudine de ură față de Biserică pentru a câștiga din electoratul USR-PLUS

  Publicistul Ion Cristoiu afirmă că președintele Iohannis este disperat din cauza scorului mic pe care PNL l-ar putea obține […]

 

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că președintele Iohannis este disperat din cauza scorului mic pe care PNL l-ar putea obține la alegerile de duminică, și, preluând rolul de șef al liberalilor, încearcă să atragă electoratul USR-PLUS prin atitudinea ostilă față de Biserică.

Ceea ce se întîmplă acum în relația Biserică stat nu este o greșeală. Este o politică impusă de Klaus Iohannis. Una este să fii ateu. Când ești ateu, nu te interesează Biserica. Dacă observați, pelerinajul de Sf. Paraschieva, atitudinea față de arhiepiscopul Teodosie, a electoratului USR-PLUS este de ură față de Biserică.  Se vede. În perioada pandemiei sunt unele manifestări, cum ar fi pelerinajul la vot.

Dvs nu vedeți că la Iași, probabil la indicațiile lui Vela, Poliția nu a încercat să fie atât de fermă. A fost o întreagă campanie împotriva ministerului de Interne dusă de electoratul USR. Și atunci Klaus Iohannis, care este într-o disperare uriașă, ca șef al PNL, că asta este, ca să nu crească USR-PLUS a impus PNL, care are și o ramură conservatoare, această ură.

Din două motive ca să câștige din electoratul USR, care este o prostie,  și pentru că până acum partidul care a apărat Biserica a fost PSD. Ați mai auzit ceva de PSD? Nu, pentru că PSD fiind în pregătire de nuntă cu UE. E limpede, lui Ciolacu i s-a dat to do list. Dacă faci aia, aia, aia și dacă mai aperi și biserica nu mai pupi niciodată guvernarea.”, a afirmat publicistul duminică seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susține că autoritățile nu discută dinadins cu reprezentanții Bisericii pentru a aplana conflictul creat de pelerinajul la peștera Sf. Andrei, subliniind că niciodată nu a pomenit în istoria României o asemenea tensiune între stat și Biserică.

„În aceste condiții, Iohannis știe că electoratul ăsta nu are unde să se ducă, eventual la AUR. PSD nu mai e demult PSD, e USR-PLUS de stânga. Este o ostilitate, nu e greu să dialoghezi, apropo de Paști (…) Ai pelerinajul de Sf Andrei, care a patronul spiritual al românilor? E atât de greu, Ludovic Orban, să am un dialog cu Teodosie și să spun Bisericii puteti să faceți o mie de pelerinaje, dar îmi respectați regulile, vă angajați public că le respectați, altfel aveți probleme.

Nu vedeți că ei nu dialoghează, de-ai dracu nu dialoghează. Nu vor pentru că la indicația lui Iohannis, PNL zice că doar-doar o câștiga ceva de la USR-PLUS. Eu nu am pomenit în istoria României o asemenea tensiune între stat și Biserică (…) În comunism nu a exista așa ceva. A existat pe vremea lui Stalin, când chiar a avut loc dărâmarea de biserici. În rest, a fost așa, un fel de înțelegere.”, a spus publicistul.

         Ion Cristoiu: PSD s-a tefelizat, mai are puțin și e USR-PLUS

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că renunțarea PSD la teme precum familia, biserica, națiunea a determinat o parte din electoratul său mai radical să se orienteze către alte partide, cum ar fi AUR, o posibilă surpriză la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„La o săptămână după Piatra Neamț, scorul PNL era 26%, iar acum ei spun că a ajuns la 30-31% și a scăzut USRPLUS. Nu-mi dau seama dacă e o manipulare. PSD -29%, USRPLUS – 17%, PMP-5% și apare un partid cu 5%, AUR (Alianța pentru Unitatea României), ăla mai extremist, care va crește mult pe scăderea PSD. E un partid care a preluat toate temele apropiate de PUNR și PRM. E un bazin important al electoratului. PRM era la granița cu PSD, cu temele astea, cu Biserica, cu familia, cu națiunea, cu independența.

În momentul în care a dispărut PRM și vocea lui Vadim Tudor, atunci o parte din aceste teme au fost preluate de PSD, de Dragnea. În momentul în care conducerea actuală a PSD și-a dat seama că nu vor avea șanse să ajungă niciodată la putere cu asemenea teme, PSD s-a tefelizat, mai are puțin și e USRPLUS. Eu nu spun că nu e bine, mai ales pe plan internațional, problema este că rămâne văduv un electorat, și acest electorat radical merge spre AUR și fiecare moment de tensiune cu Biserica duce către el.”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu: Nu e vorba despre politizarea, ci despre cumetrizarea României. Avem de-a face cu oameni flămânzi

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că după alegerile din 6 decembrie vom avea un guvern de colaborare PNL-USRPLUS, iar liberalilor le va fi foarte greu să-și pună neamurile în funcții.

„Este prima dată în postdecembrism când se se anunță un guvern de colaborare, PNL-USR-PLUS, cu puteri egale, dar totul va depinde de diferențe. Dacă e 30 la 20, e clar că USR-PLUS va pretinde… Problema acestui guvern de colaborare nu este împărțirea funcțiilor. Mult mai bine s-ar fi înțeles PNL cu PSD (…) Sunt partidele pe care eu le numesc partidele lui nea cutărică. Cei de la servicii sunt cu domn profesor.

În aceste condiții, USR-PLUS va ține foarte mult cont de electoratul lor, care este unul dintre acestea, mai ideologizat și nu vor face concesii. Va fi foarte greu pentru PNL să facă aranjamente, să-și pună neamurile. Nici USR-PLUS nu poate să facă, că ei acolo sunt triburi. Cum a făcut unul ceva, cum apare pe internet.”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că în prezent avem de-a face cu niște politicieni flămânzi, care nu au mai fost demult la putere și care vor încerca cumetrizarea României, prin împărțirea funcțiilor pe criterii politice și nu profesionale.

„În momentul în care un partid vine la putere își pune în anumite puncte, oameni care sunt ai partidului. Capcana în care a căzut și USR PLUS, nu e vorba despre politizarea României. E vorba despre cumetrizarea României. Ce înseamnă cumetrizarea României? La ora actuală, având de-a face cu oameni flămânzi, că PNL nu a mai fost la guvernare, se fac liste.

Deci avem premierul și la el vine unul și zice am o cumnată și aș vrea să ma ajutați. Și zice ce post ai vrsa? Aș vrea să fie la Ape, zice cumătrul Și Orban zice n-am loc, e ocupat de altul. Și se uită și zice. Stați un pic, am un loc la Fizică Atomică. Dar ălă nu spune că e croitoreasă și nu are nicio treabă. Dar e un loc.”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca și la alegerile parlamentare de duminică să avem de-a face cu o spirală a tăcerii, iar scorul PSD din sondaje să nu fie cel real.

„N-aș paria pe sondajele de opinie pentru că apare fenomenul de conspirația tăcerii. S-ar putea ca unii care au votat cu PSD să nu spună, la fel ca la locale, dar acum mai mult.”, a avertizat publicistul.

                                           TOPUL SĂPTĂMÂNII

În Topul săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, locul întâi este ocupat de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, iar locul 5, de șeful DNA, Crin Bologa.

Locul 5 – Crin Bologa, șeful DNA

„Nu e rău. Față de perioada eclatantă, Codruța Kovesi, în care ea era o starletă, după părerea mea, e bine ca noi nici să nu știm cine e șeful DNA. E bine să fie vedetă procurorul de caz, unul care a făcut o mare anchetă. Ei au pornit o mare căpăceală la corupția din MAI,  cu permisele, și cei de la Interne, ca să nu se vadă că ei sunt chiar corupți, au dat și ei un comunicat din care rezulta că au făcut-o împreună cu DNA. Și aici dl. Bologa a fost corect și a spus că stai un pic, vin ăia sa te aresteze și tu spui că de fapt m-am autoarestat. Repet, merită, pentru că e un om discret.”

Locul 4 – Dacian Cioloș, europarlamentar USR-PLUS

„Imediat după ce a anunțat dl. Klaus Iohannis, schimbarea, planul B, adică guvern de colaborare, a spus că prin participare înseamnă părți egale, puteri egale. E o nuanță foarte importantă care a stârnit panică în PNL, că ei deja împărțiseră. N-aș vrea să fiu în pielea lor. Aveau un ciolan mare și deja îl împărțiseră, ministere, liste, tot. Și a venit Klaus Iohannis și a zis ne pare rău, numai jumate. Au o mare problemă cu ministerele, pe care vor să le dubleze. Va fi spectacol. E visul meu să-i văd pe cei de la PNL rămași cu un ciolan mic-mic-mic. Pentru că ciolanul a rămas mic, au început să se lucreze între ei.”

Locul 3, Klaus Iohannis, președintele României

„Din sondajele pe care le-am văzut eu, de o săptămâna s-a schimbat strategia și se merge pe Klaus Iohannis șeful PNL, pe ideea că îl votăm pe Klaus Iohannis, nu PNL, pe 6 decembrie. De aia el a preluat aproape șefia PNL, dar este o foarte mare problemă. Când se vor termina alegerile, vom avea un premier care va avea o foarte mare problemă. Klaus Iohannis face asta ca-i facă dependenți. Orice rebeliune a Guvernului după alegeri e înăbuștă din fașă de-acum pentru că ei au predat campania electorală lui Klaus Iohannis.”

Locul 2- Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1

„Dl Tudorache, știm bine, a dat bani peste tot, la presă. Acum, ajungând la ananghie, nu-l apără nimeni. Eu, care nu am primit nimic de la el și am votat-o și pe Clotilde Armand de două ori și pe Nicușor Dan, cred că e ceva în neregulă în acel dosar. Las la o parte că e un dosar vechi, este genul de dosar pus la dospit. Adică băiații își fac un dosar și așteaptă prima pagină, care e denunțul. Când e nevoie. În cazul de față a fost Clotilde Armand, dar în alte cazuri trimite pe unul, că mai au nevoie de o filă, denunțul.”

Locul 1- Arhiepiscopul  Teodosie al Tomisului

„Devine o vedetă. Pandemia, autoritățile, Iohannis, le fac dinadins (…) Îl dădeam afară pe ăla de la Culte, mă urcam în mașină și mă duceam la Teodosie. Ce putea să-mi facă? Îi pupam și mâna. Ei, autoritățile, la îndemnul lui Iohannis vor acest conflict. Mâine, vor face pe dracu în patru să fie conflict. Cred că și-l și doresc.”

                                                                                       Gabriela ANTONIU, alephnews.ro

1 Comment

  1. Ion

    Dusmanii bisericii sunt dusmanii poporului si uratorii binelui. Merita scuipati si nu votati. Dar nu ii lasati pe ciracii lui Klaus..mars acasa Mandolina, la carciuma din sat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.