Puncte de vedere

Ion Cristoiu: „Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie corp la corp cu Viața”

  Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie corp la corp cu Viața. Istoria e plină de cadavrele celor care au […]

 

Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie corp la corp cu Viața. Istoria e plină de cadavrele celor care au crezut că pot învinge Viața. Să nu știe asta Klaus Iohannis?

În mai toate țările europene Valul Doi al Pandemiei, cum îi zic unii Revenirii în forță a Coronavirus, a creat o veritabilă stare de război, în care Autoritățile iau măsuri de restricții tot mai aspre, cu un ochi îngrijorat și la stare economică.

Ce se întîmplă în România? România se pregătește de alegeri. Peste tot partidele și-au plantat panourile și corturile permise în chip absurd doar pînă debutează campania electorală propriu-zisă. Scandalul listelor electorale a luat sfîrșit în partide, o dată cu depunerea lor la BEC. Așa cum s-a întîmplat pînă acum în postdecembrism, Șeful partidului a alcătuit lista cum a vrut el, mai ceva ca gospodina care, cînd face lista de cumpărături trebuie să țină cont și de starea finanțelor domestice. Membrii Guvernului, în frunte cu premierul, cutreieră țara în lung și-n lat în scopuri electorale. Toți miniștrii, trecuți pe liste, se ocupă de alegeri. De administrarea țării nu se mai ocupă nimeni.

Așadar în timp ce în mai toate țările europene domnește atmosfera de război, a celui de-al Treilea Război Mondial, în România domnește atmosfera electorală. Țara se îndreaptă neabătută de nimeni și de nimic spre alegerile din 6 decembrie 2020.

Ambiția ca ele să fie ținute cu orice preț pe 6 decembrie 2020 e a lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, toate partidele se pregătesc de alegeri. Unele, precum PSD, jucînd la ofsaid. Îndeplinind, adică, toate procedurile cerute de pregătirea alegerilor, și, în același timp, pledînd pentru amînarea lor din cauza Pandemiei. Manevra nu e lipsită de tîlc. PSD vrea să lase întreaga responsabilitate a infectărilor pe seama lui Klaus Iohannis și a Guvernului.

La rîndul lor, Klaus Iohannis și Guvernul se străduiesc să pună responsabilitatea pe seama Autorităților locale. E un joc periculos pentru Klaus Iohannis și pentru Guvern. Românii nu se lasă păcăliți așa de ușor în acest caz. Ei știu că președintele își dorește din răsputeri ținerea alegerilor la 6 decembrie 2020, și nu de dragul democrației, cum susține el în toate conferințele de presă, ci de dragul interesului politic.

Amînarea alegerilor ar micșora șansele PNL de a le cîștiga. Or Klaus Iohannis și-a făcut o chestiune de viață și de moarte din victoria – și nu oricum – ci zdrobitoare a PNL la acest scrutin. Pentru Klaus Iohannis PNL nu e Partidul Meu, asta ar fi cît de cît onorabil pentru PNL, ci sluga pe a cărei spinare pune bocancul Majestatea Sa pentru a se sui pe cal.

Klaus Iohannis vede într-o majoritate zdrobitoare a PNL instrumentul Puterii sale absolute. Klaus Iohannis e Stăpînul Sistemului în România de azi. Pe scena politică el poate face orice.

Vrea ca Pro România, pe a cărui listă se află Silviu Predoiu, să primească o lovitură? Nimic mai simplu. DNA îl scoate din joc pe Nicolae Bănicioiu, unul dintre liderii de forță ai partidului. Cum? Foarte simplu. Apelînd la mijlocul îndelung exersat de Binomul SRI-DNA: Întocmirea unui dosar pentru fapte petrecute cu mult timp în urmă pe cînd era bunica fată și Codruța Kovesi Nefertiti a hotarului de Est al NATO.

Cum s-a întîmplat în toate dosarele pe vremea Binomului, fapta de care e acuzat Bănicioiu s-a petrecut între 2012 și 2014. Din 2014 au trecut șase ani. Cum dracu de a descoperit-o abia acum DNA? A venit cineva la DNA în zilele din urmă și a zis, scărpinîndu-se în cap a stinghereală: Știți, timp de 6 ani m-am luat cu treburile, dar acum, că mi-am pus la punct toate treburile, mi-am măritat fata și mi-am terminat cavoul la cimitir, am găsit timp să trec și pe la DNA.

Din nenorocire pentru Klaus Iohannis împotriva ambițiilor sale s-a ridicat un adversar teribil, căruia nu-i pot face față nici generalii din SUA, d-apoi cei din România: Pandemia. Obișnuit să se lupte cu politicienii români și să-i îngenuncheze cu ajutorul instituțiilor de forță, constituite în Sistem, Klaus Iohannis s-a angajat în război cu Pandemia.

Pînă la alegeri mai sînt șase săptămîni. Șase săptămîni în care, dacă nu se întîmplă un miracol ca în filmele hollywoodiene în care extratereștrii veniți să cucerească Pămîntul cu armele lor sofisticate dispar într-o noapte răpuși de gripă, Pandemia va face ravagii în România.

Și ce dacă? Președintele va merge mai departe cu ținerea alegerilor pe 6 decembrie 2020. Și dacă numărul de cazuri zilnice ar ajunge la 10 mii, iar bolnavii ar face coadă la Terapie intensivă, Klaus Iohannis n-are de gînd să renunțe la ambiția care-l devorează: De a nu amîna alegerile.

Pentru că amînarea alegerilor ar duce fatalmente la erodarea dramatică a PNL, partid aflat la Guvernare. Nu atît de tare încît să piardă alegerile, dar suficient ca să nu mai obțină majoritatea zdrobitoare pe care pariază Klaus Iohannis. Pentru că președintele vrea ca PNL să facă singur Guvernul. Numai așa alegerile i-a aduce lui Klaus Iohannis trecerea de la puterea parțială la puterea totală.

Ținerea cu orice preț a alegerilor pe 6 decembrie 2020 nu e singura condiție pentru ca PNL să aibă un scor zdrobitor și prin asta Klaus Iohannis să pună mîna, în fine, pe puterea absolută în România. O altă condiție constă în evitarea măsurilor ferme de restricții. Aceste măsuri luate peste tot în Europa sînt cerute și la noi de necesitatea ținerii Pandemiei sub control. Dacă ele ar fi luate, și mai ales dacă ele ar trece ca fiind luate de Klaus Iohannis și de Guvern, capitalul electoral al PNL s-ar prăbuși. Cum adică? ar spune românii, pentru a ține Pandemia sub control trebuie să ne limităm iar viața normală, dar de mers la alegeri tot vom merge.

Și asta deoarece Klaus Iohannis vrea ca PNL să le cîștige în chip zdrobitor! Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie cu Viața. Istoria e plină de cadavrele celor care au crezut că pot învinge Viața. Să nu știe asta Klaus Iohannis?

                                                                                         Ion CRISTOIU, cristoiublog.ro

1 Comment

  1. Baran Gheorghe

    Soarta lui kwi este 398 raportat la 397 ncp si altele. Inalta tradare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.