Cap limpede

Ion Cristoiu: „Nici o lacrimă pentru Donald Trump! A fost un brav susținător al Statului paralel din România”

  La ora la care scriu și postez acest comentariu, nu se știe cine a fost declarat cîștigător al alegerilor […]

 

La ora la care scriu și postez acest comentariu, nu se știe cine a fost declarat cîștigător al alegerilor prezidențiale din SUA. Eu însă am convingerea – și nu e prima dată cînd o susțin public fără să șovăi – că Joe Biden va fi învingătorul. Firește, Donald Trump cere oprirea numărătorii în statele cheie, invocă, la fel ca în zilele anterioare, fraude electorale, multe dintre postările sale de Twitter părînd copiate din declarațiile liderilor români postdecembriști după ce au pierdut alegerile – locale, parlamentare sau chiar prezidențiale –, suporterii lui Donald Trump, de o determinare pe care la noi n-au avut-o suporterii nici unui partid, postează pe rețelele sociale dovezi foto sau video ale lucrurilor suspecte petrecute în timpul numărării voturilor. Eu cred însă că pînă la urmă Donald Trump, starletă pînă-n măduva oaselor, ar putea să vadă în recunoașterea înfrîngerii un show de succes și să recunoască victoria lui Joe Biden. Nu de alta, dar și el știe că Joe Biden e beneficiarul votului prin corespondență, preferat de electoratul democrat de teama Pandemiei, spre deosebire de electoratul lui Donald Trump, care a mers la vot pe 3 noiembrie 2020.

În România alegerile din SUA au fost urmărite cu o patimă mai mare în multe cazuri decît alegerile prezidențiale postdecembriste. Această emoție ciudată, pentru că pînă la urmă se alege președintele Americii și nu al României, are o explicație simplă:
Foarte mulți români sînt trumpiști.

Ca jurnalistul care a scris favorabil despre Donald Trump înainte ca acesta să fie desemnat candidat al republicanilor din 2016, am dreptul moral să mă întreb contrariat:
De ce dracu sînt românii trumpiști?

Cei mai mulți sînt trumpiști pentru că regăsesc în cei patru ani de mandat la Casa Albă notele de esență ale unei politici pe care ei o împărtășesc, dar mai ales și-ar fi dorit-o implementată și în România.
Acești români văd în Donald Trump luptătorul împotriva Statului Paralel, luptătorul care lipsește în România, luptătorul autentic, pentru că luptători de mucava sînt cu duiumul. Pe vremea cînd Binomul SRI-DNA, la indicațiile exprese de la Cotroceni, declanșase în România Teroarea Cătușelor (a se vedea sinistrul an 2015!), românii, intuind că democrația e pe cale să fie înlocuită cu Ocultocrația, cum i-am putea spune dictaturii Statului Paralel, românii au văzut în venirea lui Donald Trump la Casa Albă șansa ca România să scape de cancerul Statului Paralel.

A influențat cu ceva venirea lui Donald Trump la Casa Albă triumful statului de drept în România? Altfel spus a făcut ceva Donald Trump pentru ca Statul paralel să încaseze vreo scatoalcă în țara noastră, pentru ca lupta împotriva corupției să nu mai fie folosită de Binomul SRI-DNA pentru hăituirea adversarilor lui Klaus Iohannis?
Firește că nu.

Klaus Iohannis a fost în cei cinci ani de mandat un patron al luptei împotriva corupției folosite de Statul paralel pentru a scoate din joc orice politician considerat periculos pentru interesele Camarilei de la Cotroceni. Văzînd în Donald Trump un luptător împotriva Deep State, a Statului paralel, care înlocuiește jocul democratic cu jocurile operative, românii s-au așteptat ca președintele Americii să dea lui Klaus Iohannis un semn, dacă nu chiar un îndemn, de a milita pentru reabilitarea drepturilor omului în România, pentru eliminarea abuzurilor în numele luptei împotriva corupției. Nu se poate ca președintele ales de americani împotriva manevrelor angajate de Sistem să nu întreprindă ceva pentru ca și în țările partenere ale SUA, precum România, să se angajeze la cel mai înalt nivel lupta împotriva Deep State. La început s-a crezut că aceste mesaje au fost transmise prin intermediul ambasadorului american la București, Hans Klemm. Cum acesta, numit de administrația democrată, o ținea langa cu lupta împotriva corupției, fără a sufla un cuvînt despre necesitatea de a se respecta drepturile individuale, românii trumpiști au crezut că Klemm duce o politică pe cont propriu. A venit și prima vizită la Casa Albă a lui Klaus Iohannis. Românii trumpiști s-au mirat mai întîi că luptătorul împotriva Statului paralel îi face Stăpînului Statului paralel din România favoarea de a fi primit la Casa Albă. Nu-i nimic – și-au zis ei, o să-i spună lui Klaus Iohannis între patru ochi că America nu e de acord cu folosirea luptei împotriva corupției pentru implicarea Statului paralel în jocul democratic. A venit însă conferința de presă de la Casa Albă de vineri, 9 iunie 2017. A zis ceva Donald Trump, luptătorul cu Statul paralel despre Statul paralel din România? Firește că n-a zis. Mult mai grav, Donald Trump a dat imbold Statului paralel din România să-și facă de cap lăudîndu-l pe Klaus Iohannis pentru lupta acestuia cu corupția, deși președintele fusese artizanul sinistrului an al Cătușelor, 2015. Scena stupefiantă pentru mulți români s-a petrecut în urma unei întrebări aranjate de partea română:

Va sprijini administrația dvs. lupta anticorupție din România și cum o veți face?
Trump:
 Susținem cu tărie România și deci evident că susținem și lupta anticorupție. Vom susține mereu lupta anticorupție și îl susținem pe președintele vostru. Credem că a făcut o treabă extraordinară. E foarte popular, a lucrat din greu. Știm tot ce se întîmplă și va cîștiga această luptă, această bătălie. Are sprijinul nostru.

Este corupția o problemă pentru investitorii americani?
Trump:
 Sunt mulți investitori americani care investesc în România și nu făceau asta acum cîțiva ani, asta arată un mare progres. Multe felicitări. Oamenii din România iubesc SUA și vin aici și sîntem foarte mîndri de ei.”

Doi ani mai tîrziu, în contextul unei vizite aranjate ca argument electoral pentru Klaus Iohannis, la întîlnirea cu presa din 20 august 2019 conferința de presă din august 2019, are loc următorul dialog:

Reporter: Pentru domnul preşedinte Iohannis, veţi discuta despre tema combaterii corupţiei din România cu preşedintele Trump? Veţi discuta despre această problemă?
D. Trump: Vă rog, continuaţi.
K. Iohannis: Ei bine, sper, întrucît avem rezultate bune. Şi vreau să îi împărtăşesc aceste rezultate preşedintelui Trump.

 1. Trump:Şi care este întrebarea dumneavoastră?
  Reporter:Întrebam despre combaterea corupţiei în România.
  D. Trump: Ce drăguţ să avem o întrebare despre România.

Reporter: Deci, vă întreb – vă întreb, veţi discuta despre această problemă? Veţi discuta despre lupta împotriva corupţiei cu omologul dv. român?
D. Trump: Sigur, voi discuta, sigur.

Reporter: Ultima dată l-aţi lăudat pe preşedinte.
D. Trump: Sigur o voi face. Sigur o voi face.
Reporter: Data trecută l-aţi lăudat.
D. Trump: Cred că este un om care poate rezolva problema corupţiei în România. Şi el a făcut eforturi mari, din ceea ce am auzit. Nu am fost acolo în ultima vreme. Dar el a făcut eforturi foarte mari. Şi cred că este omul care poate rezolva problema corupţiei. Există un număr de ţări cu adevărat extraordinare, precum România, dar au o problemă imensă a corupţiei. Şi am auzit că aţi înregistrat progrese uriaşe.
K. Iohannis: Am realizat, domnule.”

Donald Trump e un luptător pentru credință. Pentru creștinism, desigur. E tot timpul cu Biblia în mînă și în gură. Recent, Biserica Ortodoxă Română a fost ținta unui atac mizer din partea Statului Paralel. La București e acum ambasador Adrian Zuckerman, omul lui Donald Trump. A ridicat un deget trimisul luptătorului pentru credință Donald Trump în apărarea Bisericii creștine din România?

Românii trumpiști l-au așteptat ca pe Mesia pe Adrian Zuckerman. Ambasador numit chiar de Donald Trump, luptătorul împotriva Statului paralel din America. A fost vreun moment preocupat ambasadorul lui Donald Trump în România de încălcarea Constituției de către Klaus Iohannis, de atacurile antidemocratice ale Puterii de la București împotriva CCR? Cum să fie? Adrian Zuckerman a fost și este un valet electoral al lui Klaus Iohannis și al PNL. În această postură, el a încălcat toate normele diplomatice și de bun simț, mergînd în Vrancea ca un ține cal al lui Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, ambasadorul superputerii numărul unu a lumii, învîrtindu-se pe lîngă Ionel Dancă pe post de ospătar electoral în așteptarea unui bacșiș!

Va fi fost Donald Trump un luptător împotriva Statului Paralel în America, altfel zis, în țara lui. În țara noastră, Donald Trump a fost un brav susținător al Statului paralel. Mai întîi prin binecuvîntarea sistematică dată celui care comandă Statul Paralel, Klaus Iohannis. Apoi prin trimiterea în România a unui ambasador de teapa lui Adrian Zuckerman. Așteptat ca un Mesia al reabilitării luptei democratice, ca un Trimis al Casei Albe pentru a trimite Statul Paralel în cazărmi, unde îi e locul, Adrian Zuckerman s-a dovedit un neobosit și guraliv susținător al Binomului SRI-DNA. Cum se explică asta? Ne răspunde o însemnare a generalului Ion Gheorghe din cartea Les petits fils de l’oncle Sam. Fost ambasador al României la Berlin, generalul e înhățat de americani și dus în lagăr, la reeducare, după 1945. Aici ia cunoștință de ce înseamnă democrația americană pentru alte țări decît America:

„Americanii văd în democrație doar binele lor, devotat doar înșile, la fel ca privilegiile și apanajele de altădată. Ei sînt la fel de absolutiști și exclusiviști ca și nobilimea feudală, cu singura diferență că privilegiul democrației aparține la milioane de oameni, la un popor întreg și chiar la mai multe.

Americanii sînt democrați sinceri și convinși, și ei înțeleg să pună în practică preceptele democrației, dar numai între ei și pentru ei și deloc la alții. Felul lor de a se comporta cu Europenii seamănă adesea cu felul folosit de ei cu Pieile Roșii sau cu Negrii.”

Și dacă e așa, dacă Donald Trump a fost în România opusul a ceea ce se pretinde a fi în SUA, de ce ar avea românii o lacrimă, pentru că Donald Trump va pleca de la Casa Albă?

                                                                      Ion CRISTOIU, cristoiublog.ro

8 Comments

 1. Marian

  Trump știe despre România ce-i spun cei de la CIA.
  Politica externă a SUA este o prerogativă a evreilor.

  • alex

   Foarte corect, Marian! Daca analizati mai atent, politica externa a SUA, in special cu Romania, in ultimii 50-60 de ani, a fost facuta prin ambasadori jidani, nascuti in Romania! Intotdeauna, jidanii, ocupa posturile de decizie, pentru control si manipulare!

 2. Evreii isi baga coada lor peste tot in lume,dintr-o pornire instincuala ancestrala implementata de niste puteri ascunse ale planetei.Lumea se imparte in doua:
  1)Lumea normala-omenirea ce calca pe urmele lasate de Dumnezeu,cu denumiri diferite ale natiilor depe Pamant.
  2)Lumea evreimii,vopsita in niste culoril false ale soarelui.Aceasta lume este intr-o continua actiune de atac.Ei ataca din insinct,cum fac animalele.Numai reflexele conditionate ii poate dirija.Acestia nu au mintea asezata langa suflet.Sufletul lor este inlocuit de un egoism paranoic.Cu ei trebue sa traim,sa-i acceptam si sa ne supunem,pana cand din noi nu va mai ramanea nimic,sau sa ii luom in considerare in mod serios.

 3. Nicolae Cojocaru

  Dacă dl Cristoiu crede că fără Trump în fruntea SUA pe următorii patru ani atitudinea guvernării acestei țări față de România în cele ce privesc susținerea STATULUI PARALEL va fi alta, se înșeală amarnic. Totodată, întărirea influenței în SUA a neomarxiștilor și globaliștilor va avea urmări pe care care și România nu le va putea evita.

 4. wind

  Ma asteptam un picut mai mult de la Cristoiu. Il citesc din anii ’90 , penduland cu penita intre zenit si abis, dar azi a facut-o de (c)oaie. Judec jurnalistul, nu si omul care doar atat VREA sa vada.

 5. Florin

  Cristoiule,sa nu calci pe urmele CTP-ului.Am vazut emisiunea de vineri a lui Marius Tuca, invitat fiind , ,,marele maestru ” cristoiu ,unde ,,maestrul” il ridica in slavi pe biden ,acest individ implicat
  cu familia in operatiuni financiare dubioase mai ales in Ucraina si unde dupa cum a declarat
  el insusi, prin amenintarea ca nu vor da 1 miliard dolari guvernului ucrainean ,daca nu il schimba pe procurorul general al Ucrainei ,care incepuse o ancheta asupra baidenilor ,procuror care a fost demis. Pt.mine in aceasta emisiune ,,maestrul” a fost jalnic.
  Pt. materialul de mai sus, publicat pe blog ,oare sa fi primit vreo comanda ?

 6. Sarmis

  Dedeman a investit în România mai mult decît toate filialele americane.Ba ,chiar ne-au luat mai mult decît alţii.Microsoft şi Behtel ne-au tîlharit .

 7. Tudor

  Părerea mea.
  Dacă tembeliziunile au dat filmul „Alegeri Iu-Es-Ei, 2020”, asta nu înseamnă nici pe departe că pe majoritatea românilor ne-a preocupat.
  Nicăieri în lume nu sînt alegeri libere și corecte așa că să lăsăm smiorcăiala. Ce mi-e Biden , ce mi-e Trump…credeți că dacă o puneau pe Dăncilă nu aveam botnițe pe meclă? Ați uitat că peseu e încă majoritar?
  Că vorbisem de film, încă nu e gata, scenariștii, poate, au pregătit un final neprevăzut, pt entărteimănt.
  Între timp americanii, precum restul lumii, sînt furați la drumul mare; Rezervele Federale (ce sînt private), Benereu american, au adăugat active, numai din martie acesta an, patru mii de miliarde (nici nu știu să scriu acest nr); în iulie 2008 aveu doar o mie miliarde, iar acestea s-au strîns în 100 de ani!
  De astfel de lucruri nu vorbește media și nici formatorii de opinie. Cum nu vorbește nici de New Green Deal, Build Back Better, Global Reset. Peste ani acestea vor fi băgate pe gîtul elevilor, al nepoților noștrii, ca fiind o etapă firească în evoluția societății de la comuna primitivă la…ce va fi fi, nicidecum plan a celor pe care-i lăsăm să conducă lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.