Lichele

Isterie în pandemie

  Astăzi a fost demență totală pe absolut toate televiziunile, aşa ceva eu n-am mai văzut și nici nu-mi închipuiam […]

 

Astăzi a fost demență totală pe absolut toate televiziunile, aşa ceva eu n-am mai văzut și nici nu-mi închipuiam că o să văd vreodată. Toți erau parcă la întrecere, care să ne arate mai abitir, ce nenorociri se petrec prin piețe, străzi, parcuri şi alte spații verzi odată cu „vidul legislativ”.

Cum în lipsa poterei care să ardă amenzi, românii inconștienți au ieșit băi frate din casă şi îndrăznesc să se bucure de aer și de soare. Şi toate promteristele la unison, făceau apel la Werner, să întoarcă dracului starea de urgență, să poată ea, media cumpărată, să isterizeze și să propage în continuare frica.

Au rulat în buclă toată ziulica imagini cu copii ăia din Herăstrău. Câți să fi fost, 50? 100? Hai să zicem 200, deși din imagini au fost doar câteva zeci, care au dansat, au băut ceva și s-au bucurat și ei de normalitate după 60 de zile de arest la domiciliu. Nimic nemaipomenit, s-a dansat sub cerul liber în grupuri distanțate, dar se vede că nu mai suntem obișnuiți cu normalul. Normalul se cere a fi amendat.

La fel agresivitatea cu care au fost admonestați cei ce-au îndrăznit să calce în piața sfințită de protestele cretinilor #rezist. Domn’e, ai zice că întreaga zonă a Victoriei a fost retrocedata găștii lui Dide şi Tivilic, așa sunt de ultragiați toți, începând cu televiziunile. În loc să apreciem protestul ca pe un semn al sănătății noastre sociale, că prin asta arătăm ca nu am ajuns precum Coreea de Nord, se emit în spațiul public tot felul de tâmpenii culminând cu aceea că participanții sunt în solda Rusiei. Ce să mai zici? Dacă o întreagă propagandă securistă atâta mai poate, atunci bine!

În acest timp la Nădlac se repetă la indigo ceea ce s-a petrecut la început de aprilie. Zeci de mii de români, diaspora noastră iubită, revine acasă de prin zonele roșii ale Europei să ne fericeasca cu seria a doua a Covid-19. Este și acest eveniment prezentat în media, dar mai așa, mai în treacăt, fără isteria și mânia cu care sunt zugrăvite „excesele” din țară.

Vreau să cred că informațiile (de la SRI sau SIE) despre sosirea masivă a acestora i-au determinat pe Arafat şi Rafila, să prevadă o recrudescență a infectărilor şi nu plimbările de weekend la iarbă verde, a câtorva de prin țară. Încă vreau să cred în onestitatea tuturor celor care au depus jurământul lui Hypocrate. Şi că pentru ei, acest jurământ valorează mai mult decât jurământul pe Biblie și Constituție al unora.

                                                                                                                     Dorel BĂLAȘA

2 Comments

  1. gigimutu

    cine plm se mai uita la jigodiile alea?

    cind am aflat ca guvernul le-a pasat miseleste citeva zeci de meleoane de euroi din banii publici, mi-am dat seama ca nu se mai merita sa te uiti la stiri si la dezbaterile lor mincinoase, asa cum a fost si dezbaterea lu iohanel cu argatii lui inainte de alegeri!
    un sincer huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!

    • Am fost mândru de protest, și chiar m-am alăturat. Este foarte greu sa te opui unui sistem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.