Colimator

Istoria silabisită pentru boul Apis

  „Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu […]

 

Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere. Și națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puține ore, aproape, aș putea să spun, alaltăieri, în Statele Unite ale Americii.

Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză! În Statele Unite, alegerile au avut loc în condițiile în care acolo au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Și totuși alegerile s-au organizat și au avut o prezență record. Și dacă v-ați uitat la televizor, ați văzut lume multă la alegeri, disciplinați, la distanță, toți cu mască, și au fost și au ales. Sau să ne amintim cum în Statele Unite s-au organizat alegeri în noiembrie 1944, în plin război! Dar au ținut să facă alegeri, fiindcă așa trebuie în democrație!

Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică, dragii mei, și vom trece împreună prin această criză!” (Klaus Iohannis, fragment din „Declarații susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la începutul ședinței de Guvernde pe site-ul Administrației Prezidențiale, sursa: https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratii-sustinute-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-la-inceputul-sedintei-de-guvern)

                                                                          *

Dacă despre Werner m-am convins că este vai de capul lui, nu credeam că toți consilierii lui sunt colegi cu Anisie.

Așadar, pentru toți proștii de la Cotroceni (și nu numai), vă anunț că în SUA n-au fost alegeri nici în 1940, nici în 1941, nici în 1944, adică n-au fost alegeri atâta timp cât în lume a existat conflictul cunoscut drept Al Doilea Război Mondial. Asta ca să fie clar!

Președinte al SUA, pe toată durata războiului, a fost Franklin Delano Roosevelt (Franklin D. Roosevelt: mandat prezidențial în perioada 4 martie 1933 – 12 aprilie 1945), ales în 1933 cu programul „New Deal”, care a scos America din criza economică și reales în anul 1937. A murit pe 12 aprilie 1945 din funcția de președinte, fiind înlocuit interimar de vicepreședintele Harry Truman, devenit apoi președinte la alegerile care au avut loc în noiembrie 1945.

În concluzie, SUA au avut primele alegeri (după cele din ’37) în 1945, după terminarea războiului. Aici nu mai încape nici o discuție.

Să-i spună cineva astea și lu’ Werner, ca să nu mai debiteze prostii.

                                                                                                 Dorel BĂLAȘA

2 Comments

 1. Oyvey

  Ba da, din păcate pentru semnatarul reproșului silabisit mai sus: Statele Unite AU ORGANIZAT ALEGERI PREZIDENȚIALE în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și încă de două ori!
  Cu specificarea că democratul Roosevelt le-a câștigat pe amândouă (1940 și 1944), asumându-și astfel un record de patru mandate consecutive.
  Despre „democrație” în general ar trebui să vorbim, despre mizeria impusă cu de-a sila de o mână de papuași infiltrați prin vicleșug și cămătărie statală în toată lumea iar acolo unde nu reușesc sau sunt „oropsiți” stârnesc războaie și revoluții pașnice, și cum ne strâng băieții deștepți jugul cu „legi” defecte încă din stadiul de propunere pedepsindu-ne tot mai aspru pentru delictul de a gândi în afara liniei impuse de sistemul globalist opresiv.

 2. bali

  Ma doare-n pix de yankei, ei sint cel mai prost exemplu pentru noi.
  Rumegatorul scrisnit din poza trebuie „renascut” (bagat-scos in pilda ma-sii) de multe, multe ori !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *