Cadran international

Italienii se pregătesc de revoluție

  Datorită situației cu coronavirus în Italia, problemele economice se intensifică. Asa a declarat versiunea italiană a publicației Huffington Post. Un număr […]

 

Datorită situației cu coronavirus în Italia, problemele economice se intensifică. Asa a declarat versiunea italiană a publicației Huffington Post.

Un număr tot mai mare de italieni înfricosați se confruntă cu agravarea problemelor financiare din cauza carantinei; acum mulți dintre ei rămân fără bani. În special, vorbim despre cei care au un loc de muncă, stau in arest la domiciliu, dar au rămas fără ajutor de la Fondul de Garantare a Plăților Salariale. Acest lucru se aplică și celor care și-au pierdut locul de muncă și sunt nevoiți să muncească ilegal pentru a putea să ajungă la sfârșit de lună.

„Nu ne rămâne niciun euro, nu vom mai dura încă o săptămână”, a spus un locuitor din Palermo care a cerut răspunsuri imediate premierului Giuseppe Conte, altfel „revoluția va începe”.

Interlocutorii publicației au vorbit și despre lipsa de alimente. Mulți vizitatori la supermarketuri își umplu căruțul cu alimente și apoi încearcă să plece fără să plătească mărfurile. Vremurile disperate fac oamenii disperați.

Protestele în masă nu au izbucnit încă, dar din ce în ce sunt multe dispersate în diferite orașe din Italia; supermarketurile sunt obligate să apeleze la asistența poliției pentru a lua de la oameni produsele neplătite.

Scenarii similare se așteaptă în Spania și în alte părți ale Europei afectate de efectele isteriei mass-media și exagerarile guvernamentale. Marea Britanie, Franța și Germania sunt susceptibile să fie în mod deosebit vulnerabile datorită faptului că acționează ca amfitrioni în fața unui număr masiv de migranți marginalizați.

                                                                                                                Michael WALSH

Michael Walsh este un jurnalist cunoscut international, autor a 64 de cărți, cu o experiență în presă de 36 de ani.

Sursa: The Ethnic European  via Invictus

 

 

Citiți și Coronavirus: Italexit? Furie în Italia faţă de UE după summitul indecis de joi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.