Atitudini

JEFUIREA BOGĂŢIILOR NATURALE ALE POPORULUI ROMÂN

  JEFUIREA BOGĂŢIILOR NATURALE ALE POPORULUI ROMÂN, REDEVENŢELE ŞI AMESTECUL INTERESAT AL F.M.I., BĂNCII MONDIALE ŞI COMISIEI EUROPENE   Proiectul […]

 

JEFUIREA BOGĂŢIILOR NATURALE ALE POPORULUI ROMÂN, REDEVENŢELE ŞI AMESTECUL INTERESAT AL F.M.I., BĂNCII MONDIALE ŞI COMISIEI EUROPENE

 

Proiectul Bugetului de Stat şi proiectul Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul 2015 trebuiau, legal, să fie depuse de către Guvernul Ponta III la Parlament până la data de 15 octombrie 2014. Guvernanţii au sfidat, din nou, prevederile legale şi cele două proiecte nu au ajuns la Parlament nici de Moş Niculae. De ce ? Pentru că încă nu au fost acceptate şi vizate pentru neschimbare în Parlament de către experţii internaţionali de la F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană, cei trimişi la Bucureşti de către stăpânii străini ai României ! Dintre ţările din Uniunea Europeană (U.E.) numai pentru România a fost stabilit şi acceptat de către Parlament, Preşedinte şi Guvernele României statutul de colonie. În niciuna dintre ţările Uniunii Europene proiectele de Bugete naţionale nu sunt discutate şi aprobate de către F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană, inclusiv cheltuielile pentru Armată.
Experţii internaţionali de la  F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană s-au înţeles cu conducătorii alogeni ai României ca proiectele de Bugete de Stat pentru anul 2015 să fie discutate şi aprobate numai în ultima jumătate a lunii decembrie a.c. pentru ca Poporul Român să nu afle adevărul şi să nu le strice socotelile cu ocazia alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014. Despre democraţia capitalistă Mark Twain scria: “Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”

Mai ales în toamna acestui an, inclusiv în timpul campaniei electorale, candidaţii Victor Viorel Ponta şi Klaus Werner Iohannis şi sateliţii lor nu au avut voie să vorbească despre jefuirea de către străini a bogăţiilor naturale ale Poporului Român şi despre cele mai mici redevenţe din lume încasate la Bugetul Statului Român. Candidaţii partidelor politice parlamentare au avut voie să vorbească degeaba despre presupusul ofiţer acoperit sau descoperit care a fost înscris în campania pentru alegerea Preşedintelui României.

Despre redevenţe au început unele discuţii de suprafaţă, în mass-media, în prima decadă a lunii decembrie 2014.

Când a fost numit premier, Victor Viorel Ponta a promis că va acţiona rapid pentru creşterea redevenţelor încasate la Bugetul de Stat de la statele şi firmele străine care jefuiesc bogăţiile naturale ale Poporului Român. Promisiunile, din anii 2012 şi 2013,  au fost uitate şi redevenţele  au rămas nemodificate ! Acum, acelaşi premier Ponta le spune românilor că nu pot fi modificate, mărite, redevenţele nici pentru anul 2015 deoarece a promis investitorilor străini  că anul viitor nu vor fi majorate taxele, iar redevenţa este o taxă. În plus, premierul Ponta a precizat că nu pot fi modificate redevenţele în anul 2015 deoarece nu au fost pregătiţi şi înştiinţaţi la timp investitorii străini. În plus, le-ar crea acestora problem de predictibilitate. Dar, de doi ani de ce nu au făcut-o ?

În ajutorul premierului Ponta a sărit şi Preşedintele României, Traian Băsescu, care în ultimele două săptămâni ale mandatului său a declarat public că nu pot fi modificate redevenţele de către Statul Român deoarece nu au fost întrebate şi nu şi-au dat acordul cele 44 de firme străine care exploatează ţiţeiul şi gazul metan din proprietatea Poporului Român. Proprietarul trebuie să ceară aprobarea hoţilor !

Preşedintele şi premierul României le-au spus românilor că nu proprietarul bogăţiilor naturale, Poporul Român, stabileşte cine şi în ce condiţii le exploatează ci decizia aparţine asasinilor economici şi asasinilor politici internaţionali cu care s-au încheiat contracte cu clauze secrete.

Conducătorii actuali şi vremelnici ai României, liderii partidelor politice parlamentare şi manipulatorii de opinie ascund Poporului Român următoarele adevăruri:

– Privatizarea PETROM a fost convenită cu creditorii internaţionali de către Regimul Constantinescu-Ciorbea-Vasile-Isărescu. Negociator şef din partea Guvernului României a fost ministrul Transporturilor, Traian Băsescu în programul PSAL 2. De ce el? A fost o întâmplare ? Timpul a confirmat că totul a fost programat împotriva Poporului Român !

– Privatizarea S.N.P. PETROM S.A. a făcut-o Regimul Iliescu-Năstase şi a fost votată în Parlament Legea nr.555/2004 de către toţi reprezentanţii P.D.S.R., P.N.L., P.D., P.C., U.D.M.R. şi deputaţii minorităţilor etnice. Singurul partid care a votat împotriva privatizării, jefuirii, PETROM, a fost Partidul Romania Mare (P.R.M.).

– De fapt, nu a fost o privatizare ci o etatizare. Firma PETROM a Statului Român a fost vândută la Statul austriac, la O.M.V., pentru suma de 669 milioane euro, mai mică decât profitul firmei româneşti pe un an !

– PETROM a fost vândută la mai puţin de 1% din valoarea de piaţă a societaţii. Instituţiile române implicate in privatizarea PETROM nu deţin documentele utilizate la stabilirea valorii firmei pentru vânzare !? Patrimoniul S.N.P. PETROM S.A., în anul 2002, cuprindea: 306 zăcăminte de petrol şi gaze asociate; 1.450 puţuri de gaz productiv; 13.856 puţuri de ţiţei productiv, cu o producţie zilnică de 220.000 barili ţiţei; 771 instalaţii de colectare, depozitare, tratare şi separare: două instalaţii de gaz-etanizare; o instalaţie G.P.L.; 15.000 de km de reţea de transport ţiţei şi gaz; instalaţii de foraj marin, conducte şi platforme; două platforme maritime – Prometeu şi Atlas; complexele petrochimice şi de rafinare Arpechim şi Petrobrazi; uzina de îngrăşăminte chimice Doljchim; 145 de depozite petroliere şi 690 staţii de vânzare cu amănuntul din care 200 au fost modernizate; 320 autocisterne; 401 autotractoare; 350 semi-remorci; 464 autocisterne G.P.L.; 5 camioane G.P.L.; puţurile de exploatare şi contractele de forare din Kazakstan; 35 staţii de vânzare cu amănuntul în străinătate.

-Comisia specială de anchetă a Senatului României a înregistrat Raportul său cu nr.1872 din 8 noiembrie 2007 privind privatizarea PETROM. De peste şapte ani, Raportul respectiv nu este voie să fie dezbătut în Senat şi să fie cunoscut de Poporul Român, pentru a nu se afla jaful de la PETROM şi pentru ca D.N.A. să nu treacă la arestări.

Guvernul României s-a angajat, faţă de toate firmele care exploatează ţiţei şi gaze naturale din România că nu va majora, timp de 10 ani, redevenţele care sunt cele mai mici din lume. La ţiţei redevenţa se calculează la un preţ fix de 22 dolari pe baril, indiferent de preţul ţiţeiului pe piaţa mondială. Din păcate, invitaţii pe la diverse televiziuni din Bucureşti nu stiu acest lucru esenţial.

-O.M.V. şi celelalte firme care exploatează ţiţei din România au costuri de extracţie de 11-13 dolari/baril şi îl introduce la rafinărie la preţuri de pe piaţa mondială. Diferenţa constituie renta resursei naturale şi se încasează integral de către Statul unde sunt rezervele de ţiţei. Singura excepţie din lume este România, unde toată renta resursei naturale o încasează firmele străine şi nu intră în Bugetul Statului Român ! Numai pe această cale nu se încasează anual la Bugetul de Stat al României 5-10 miliarde dolari.

-Conform Codului fiscal, Legea nr.571/2003, art.216, firmele care exploatează şi exportă din România ţiţei şi gaze naturale sunt scutite de plata obligaţiilor legale către Bugetul Statului Român. Ca urmare, O.M.V. a demontat o instalaţie petrochimică din România şi a “mutat-o” lângă Viena, iar în Ungaria şi Austria preţurile carburanţilor, gazelor naturale şi energiei electrice scad în fiecare an !

-O.M.V. a construit o centrală electrică la Brazi care consumă o cantitate uriaşă de gaze naturale din România, pentru care plăteşte o redevenţă fixă de numai 15 dolari/1000 m3. Pentru consumatorii români (casnici şi industriali) Guvernul României a majorat şi va majora foarte mult preţul gazelor, inclusiv pentru încălzire.

-Cu toate că plătesc de 10 ani o redevenţă de numai 10 dolari/baril la ţiţei, firmele străine au dublat preţul carburanţilor vânduţi în România şi au obţinut profituri uriaşe.

-Legea petrolului, Legea nr.238/2004, precizează la art.1, alin.1, că: “Resursele de petrol situate în subsolul ţării noastre şi al platoului continental românesc al Mării Negre…aparţin statului român.” Aceste resurse ale Poporului Român au fost concesionate, în secret, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.) din subordinea Guvernului către state şi firme străine la cele mai mici redevenţe din lume.

-Guvernul Ponta III intenţionează printr-o Ordonanţă de Urgenţă să menţină aceste redevenţe foarte mici şi pentru anul 2015, astfel încât să nu fie diminuate profiturile exorbitante obţinute de firmele străine , dar nici să nu fie mărite veniturile Bugetului de Stat cu cel puţin 20 miliarde euro în anul viitor.

– Prin Legea petrolului, Legea nr.238/2004, art.31, s-a stabilit că: “Prevederile acordului petrolier rămân valabile pe toata durata acestuia, cu excepţia unor dispoziţii legale favorabile titularului acordului petrolier.” Acordurile petroliere aprobate de Guvern au o durata a concesiunii, de regulă, de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii de până la 15 ani.

– Ce cantităţi de ţiţei şi gaze naturale au fost extrase anual, în perioada 2005-2014, pe fiecare firmă şi care au fost redevenţele plătite anual la Bugetul Statului Român ?

-Care a fost valoarea anuală a ţiţeiului şi gazelor naturale extrase din România, calculate la preţul de pe piaţa mondială şi câte zeci de miliarde euro nu s-au încasat la Bugetul de Stat al României?

-Prin concesionarea resurselor naturale din România, de catre Regimurile Constantinescu, Iliescu şi Băsescu, s-a urmărit şi realizat transferarea către state şi firme străine a bogăţiilor Poporului Român care i-ar fi putut asigura creşterea nivelului de trai şi, mai ales, locuri de muncă bine plătite. Prin concesionarea cu clauze secrete sau confidenţiale a bogăţiilor naturale din România nu s-au încasat anual la Bugetul de Stat venituri de cel puţin 20 miliarde euro ! Pe calea redevenţelor, pe care insistă în continuare premierul Victor Viorel Ponta, se încasează anual  la Bugetul de Stat circa 200 milioane euro cu titlu de redevenţe pentru toate resursele naturale. Este evident că, Bugetul de Stat este prejudiciat anual cu circa 20 miliarde euro, cu complicitatea şi sprijinul membrilor Guvernului României, cei care sunt supăraţi pe D.N.A. că nu-i invită la cercetări penale.

-Cea mai mare pierdere anuală pentru Bugetul de Stat o constituie nevalorificarea bogăţiilor naturale ale Poporului Român în Interes Naţional.

-Conform Constituţiei, articolul 31, alin.1: “Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.” De ce acceptă cetăţenii români încălcarea acestui drept constituţional de către guvernanţi? Pentru încălcarea dreptului la vot au ieşit în stradă zeci de mii de români în Ţara-Mamă şi în străinătate, în noiembrie a.c. Pentru încălcarea dreptului constituţional la informaţii cu privire la toate contractele şi licenţele de exploatare a bogăţiilor naturale ale Poporului Român şi pentru jefuirea Bugetului de Stat în fiecare an cu cel puţin 20 miliarde euro nu protestează în stradă sute de mii de români care să ceară ca resursele natural să devină monopol de stat şi să fie exploatate de firme cu capital majoritar românesc.

-Guvernanţii au sfidat Constituţia României, articolul 135, alin.2, lit. d, care precizează că: “Statul trebuie să asigure exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional.”

Încă nu este prea târziu pentru a fi înfiinţat un Minister al Resurselor Naturale care să se ocupe de exploatarea bogăţiilor Poporului Român în Interes Naţional. În perioada post-decembristă, partidele politice care s-au aflat la Putere împreună cu U.D.M.R. au participat, mai ales prin liderii si miniştrii lor la exploatarea resurselor naturale din România împotriva Interesului Naţional şi pentru jefuirea Poporului Român!

-Timp de 10 ani, Guvernele Tăriceanu, Boc, Ungureanu şi Ponta au plătit anual sute de milioane euro către O.M.V. pentru decontaminarea istorică a mediului. O altă escrocherie !

-Guvernul Ponta III se încăpăţânează să nu modifice nimic, în anii viitori, în privinţa contractelor de concesionare şi a licenţelor de exploatare a resurselor naturale cu scopul de a se putea trece efectiv la exproprierea românilor din România, în baza modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, votată în unanimitate în Senat la 27 octombrie 2009. Dupa votarea ei şi în Camera Deputaţilor, marea majoritate a cetăţenilor români îşi vor pierde dreptul de proprietate în favoarea titularilor licenţelor de exploatare minieră. Lucrările pe care aceştia le vor executa sunt declarate de utilitate publică ! Este pusă în mare pericol existenţa şi viitorul Poporului Român pe teritoriul României !

– Delegaţia Guvernului Ponta III şi conducerea Băncii Naţionale a României, în luna septembrie a acestui an, i-au asigurat la Bruxelles pe asasinii economici şi asasinii politici internaţionali că va fi prelungită cu 20 de ani şi în aceleaşi condiţii concesionarea bogăţiilor naturale ale Poporului Român, la cele mai mici redevenţe din lume !

Construcţiile şi terenurile cetăţenilor români şi ale Statului Român vor trece în proprietatea titularilor licenţelor de exploatare a substanţelor minerale utile ! Pe această cale, străinii obţin proprietăţi uriaşe în România, la preţuri derizorii, iar românii îşi vor pierde Ţara lor, moştenită de la Geto-Daci ! Acesta este planul diabolic pus la cale de către stăpânii străini ai României care acţionează în complicitate cu Guvernul şi cu sprijinul partidelor politice care s-au aflat cu schimbul la Putere, fiind controlate de F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Pentru menţinerea acestor adevăruri ascunse vin periodic la Bucureşti şi dictează reprezentanţii F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, inclusiv în privinţa deficitului bugetar pentru anul 2015.

Ce-i de făcut? Românii să se deştepte, să se unească şi să iasă în stradă, la colindat pe la Guvern, Parlament, D.N.A, sediile partidelor politice parlamentare şi domiciliile senatorilor şi deputaţilor . Senatorii şi deputaţii au ocazia, la vot secret cu bile, să nu acorde încrederea Guvernului Ponta III care s-a înţeles cu asasinii economici şi asasinii politici străini să menţină nivelul redus al redevenţelor şi să nu scadă nivelul T.V.A. la alimentele de bază.

Preşedintele ales, Klaus Werner Iohannis, are ocazia după 21 decembrie a.c. să cheme Poporul Român la un referendum pentru a decide ca bogăţiile naturale să devină monopol de stat, iar firmele care au fost privatizate să fie răscumpărate inclusiv de la O.M.V. Austria.

În perioada Sărbătorilor de iarnă, dar mai ales după, procurorii D.N.A. au ocazia şi sunt obligaţi de fapte şi documente să-i colinde împreună cu mascaţii şi dubele lor pe mulţi de la A.N.R.M. , Guvern, Parlamentul României şi partidele politice pentru a afla ce mită au luat, ce traffic de influenţă au făcut, ce grupuri infracţionale au organizat şi cu cât au contribuit la subminarea economiei naţionale şi la jefuirea Poporului Român !

Dr.Gheorghe FUNAR  

Presedintele Partidului Romania Mare

Cluj-Napoca, 8 decembrie 2014

2 Comments

  1. Nea Ghita ,pe sasul o sa-l manince miticii,nu-ti fa iluzii.Sanatate

  2. Sorin Popa

    Daca stau sa calculez pagubele,acestea chiar depasesc supusele pagube aduse poporului de catre Ceausescu.Deci in concluzie sant buni de pusi la zid,asa cum s-a facut cu Ceausescu.Primul a-r intra pe lista Iliescu pt. ca a fost primul care a luat cuvantul dupa asasinarea fostului presedinte Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu.Daca el inclusiv a acceptat acea crima ,ma mir ca a avut curajul sa infaptuiasca la randul sau unele fapte de tradare mult mai grave tinand cont ca nu-i avea pe sovietici sa-l ameninte cu arma de la spate cum era Ceausescu.Pana nu vom sti sa pedepsim criminalii di guvern parlament si primarii ne indreptam spre autodesfiintare ca tara independenta din punct de vedere a resurselor.Romania in zilele noastre este o a doua Sud Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.