Atitudini

Jos pălăria, doamna judecător!

  Nevoia de adevăr ar trebui să ne scoată acum în stradă. Pentru că toţi am fost participanţi la marea […]

 

Nevoia de adevăr ar trebui să ne scoată acum în stradă. Pentru că toţi am fost participanţi la marea ipocrizie şi prea puţini cei care am spus adevărul. Abuzurile nu ar fi existat dacă nu erau cauţionate de noi.

Noi, judecătorii, suntem cei care am emis mandate pe banda rulantă.

Noi, judecătorii, am dat încheieri de încuviinţare a interceptărilor pe motive uneori cusute cu aţă albă, fără prea multe cercetări şi întrebări.

Noi, judecătorii, am tremurat când portocalele ne ameninţau că ne leagă dacă nu ne potolim cu controalele judiciare.

Noi, judecătorii, am tăcut încă de la început, temându-ne să nu fim acuzaţi că ne opunem glorioasei lupte anticorupţie.

Noi, judecătorii, ne-am pitit în birouri, crezând ce ni se servea despre „infractoarea cu ceas cu cuc”, despre „infractorul cu ferma de struţi”, despre „infractoarea cu mărgele”, zâmbind cu superioritate pe la colţuri, convinşi că instituţiile de forţă sunt calea, adevărul şi viaţa. Şi, mai ales, convinşi că nouă nu ni se poate întâmpla aşa ceva. Niciodată.

SRI putea să încheie cu Parchetul General 100 protocoale. Nimic nu s-ar fi întâmplat dacă noi nu ne-am fi prefăcut că nu ştim. Şi nimic nu s-ar fi întâmplat dacă am fi înţeles cu adevărat, la timp, că drepturile voastre nu pot fi un moft.

În loc să facem asta, încălcăm şi azi flagrant reguli şi legi, ne ascundem în spatele diverselor instituţii, sperând că aşa ne protejăm. Ne prefacem din nou că nu vedem sau nu înţelegem ce se întâmplă, când o mână de oameni sfidează un sistem întreg, doar pentru a-şi atinge meschinele scopuri.

Acoperim minciuna cu altă minciună, rostogolind la nesfârşit pretexte puerile, menite să vă facă să credeţi că ne pasă. Minţim cu nonşalanţă, refuzăm să ne facem treaba, cu riscul de arunca în aer o ţară, doar pentru a ne păstra dreptul absolut şi discreţionar de face ce vrem, fără să dăm socoteală.

Paradoxul acestei ţări este că are puţini Judecători şi prea mulţi magistraţi.

                                                      Adriana Stoicescu, judecătoare, președinta Tribunalului Timiș

 

 

9 Comments

 1. adrian patt

  mult curaj la aceasta judecatoare care nu va avea sustinerea populatiei care cred in cuvintele ei, este doar un strop in ocean

 2. parallx

  vorbiti despre democratie in tara in care armata asigura perfectionarea cadrului de derulare a alegerilor si ai carei angajati din simt civic vor sa asigure progesul societatii de la socialistii lu 89 (noi cu ai nostrii) la capitalistii/corporatistii de dupa (noi cu ai nostrii plus altii straini)

 3. alex

  Intr-adevar, “Jos palaria doamna judecator!”

 4. Nicolae

  Trist , dar adevărat ! Din păcate majoritatea instanțelor și parchetelor sunt confiscate de OFIȚERI BOLNAVI PSIHICI , protejați de CRIMININALI din C.S.M (Consiliul SECURISTILOR din MAGISTRATURA ) . etc .😎

 5. Felicitări distinsa doamna pentru acuratețea și logica fără cusur!

 6. Doru depeteanu

  Este o picătură într-un ocean, dar, numai astfel, toate picaturile se pot coaliza si astfel pot forma un curent din ce in ce mai puternic care sa se împotrivească nemernicilor. D-na judecător, priceperea și cunoașterea nu vi le poate lua nimeni. Aveți grijă de dumneavoastră, neamul și țara au neprețuită nevoie de oameni ca dumneavoastră. Dumnezeu sa va ocrotească.

  • Gh.Tenciu

   Am convingerea ca sunteti tot atat, sau si mai mult de curata în suflet precum va vedem în foto. Dumnezeu sa va ocroteasca stimata doamna, poporul roman are atat de multa nevoie de dumneavoastra, si multi ca dumneavoastra!

 7. IQ100

  din ciclu “Tradare sa sie, sa sa o stim si noi” vedeti ultima emisiune ‘Descoperiti” cu Andreea Sava ..29.06.2019, pe platforma arteraplai..si nu va va mai mira nimic despre Noua Blonda

 8. Coman Marian

  Felicitări!
  Dar mărturisirea este doar in pas.
  Pentru a va mântui va trebui sa deveniți JUDECĂTORI, sa lăsați in urma năravurile de magistrat.
  Sa aveti SUCCES!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *