Cadran international

Josefina Vidal critică îngrădirea călătoriilor în Cuba de către SUA

  JetBlue va începe cúrsele spre Cuba din 31 august de pe aeroportul din Florida Fort Lauderdale și până la […]

 

JetBlue va începe cúrsele spre Cuba din 31 august de pe aeroportul din Florida Fort Lauderdale și până la orașul Santa Clara, în centrul Insulei.

Cursele regulate între Statele Unite și Cuba vor atinge potențialul real numai când se va termina cu interdicția impusă de SUA călătoriilor în Cuba, a amintit pe Twitter directorul general pe relația cu Statele Unite din Ministerul de Externe cubanez, Josefina Vidal. Principalul obstacol în calea restabilirii totale este blocada economică, financiară și comercială impusă de Washington Cubei de peste jumătate de secol.

Această măsură unilaterală îi împiedică pe cetățenii americani să călătorească în Insulă ca turiști.

Totuși, Vidal a asigurat că la Aeroportul Internațional de la Santa Clara este total pregătit pentru a primi de mâine prima aeronavă aparținând companiei JetBlue.

Conform minsiterului cubanez al Transporturilor, restabilirea curselor directe din Statele Untie reprezintă un pas pozitiv și o contribuție la procesul de ameliorare a relațiilor dintre cele două țări.

Ministerul a mai precizat că recent că se discută cu contra-partea americană includerea în destinațiile companiei Cubana de Aviacion.

La rândul său, președintele Institutului de Aeronautică Civilă din Cuba, Alfredo Cordero, a reiterat că națiunea antiliană este gata să asimileze creșterea curselor spre aeroporturile internaționale cu toată securitatea care se impune.

După cursa JetBlue din 1 septembrie, va începe zborurile la Santa Clara compañía Silver Airways, iar American Airlines va zbura începând cu data de 7 septembrie în provinciile Holguin și Cienfuegos, iar în zilele următoare la Camaguey, Villa Clara și Matanzas. În total vor fi circa 11 zboruri zilnice.

Giraldo Mazola

Cuban Ambassador to Namibia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *