Atitudini

Judecătorul și hoțul

  Titlul aparține redacției „Justițiarul”, mai jos reproducem mesajul doamnei judecător Dana Gîrbovan, scris de aceasta pe pagina sa de […]

 

Titlul aparține redacției „Justițiarul”, mai jos reproducem mesajul doamnei judecător Dana Gîrbovan, scris de aceasta pe pagina sa de Facebook:

„Am luat act de decizia Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcția de ministru al justiției. Voi răspunde public, punctual, motivelor președintelui, inclusiv aceluia ca propunerea ce mă vizează este «total împotriva valorilor democratice», după ce acesta își va motiva în scris și publica hotărârea.

Am acceptat această propunere de nominalizare pentru funcția de ministru tehnocrat al justiției urmărind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea justiției la normalitate: condiții optime de muncă pentru judecători și procurori, respect pentru drepturile omului, garanții de independență.

Am prezentat transparent aceste obiective, ca punct de plecare pentru un proiect ce urmărea exclusiv îmbunătățirea actului de justiție și consolidarea independenței acesteia, având mereu în minte dreptul fiecărui cetățean la un proces echitabil, ca și condiție indispensabilă a prezervării tuturor drepturilor și libertăților sale fundamentale.

Jocurile și calculele politice se dovedesc, însă, mai importante decât soluțiile reale pentru justiție, de care să beneficieze cetățenii.

Propunerea numirii mele a stârnit ample și vaste comentarii, multă minciună și calomnie, însă nu am găsit nici măcar o minimă dezbatere, nici o propunere făcută de oameni politici, jurnaliști sau comentatori, care să conțină măcar o singură soluție la problemele din justiție, ce grevează munca a mii de judecători și procurori și afectează milioane de cetățeni.

Am spus că omul trebuie să fie repus în centrul interesului statului și al justiției, dar reacțiile din aceste zile au demonstrat, din nou, că românul și nevoia lui pentru dreptate și justiție echitabilă, profesionistă și independentă nu contează.

S-a văzut din nou că justiția e importantă ca armă în lupta politică, nu ca instrument esențial pentru apărarea drepturilor fiecărui român.

În această perioadă am primit, după ce am prezentat cele 12 obiective, nenumărate alte propuneri, critici, sugestii, soluții la obiectivele propuse, de la ong-uri, sindicate, judecători, procurori, avocați, personal din penitenciare, cercetători și simpli cetățeni care s-au confruntat direct cu problemele din justiție. Le mulțumesc fiecăruia pentru ele și le voi analiza pe toate în perioada următoare.

Mi-am înaintat demisia către secția de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt.

În final, mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-ați transmis în aceste zile. Dincolo de toate atacurile la persoana mea, am fost copleșită de sprijinul celor care mi-au transmis încurajări și gândurile lor bune. Numărul lor impresionat este o dovadă în plus că problemele din justiție afectează un număr enorm de români, oameni care își doresc cu adevărat un act de justiție independent și profesionist.

Justiția nu e nici a judecătorilor, nici a procurorilor, nici a ministrului de justiție, nici a președintelui și nici a vreunei alte instituții. Justiția este garanția drepturilor fundamentale ale omului, a libertății fiecărui cetățean, de aceea CETĂȚEANUL trebuie să redevină centrul interesului pentru justiție și nici un efort nu este prea mare pentru aceasta.

O Românie normală este una în care statul respectă drepturile fiecărui român și unde justiția nu este folosită în bătălii politice!

În asta cred și pentru asta voi lupta în continuare!”

                                                                                                                   Dana GÎRBOVAN

9 Comments

 1. Dan Alexandru Crișan

  Propun!
  Dacă tot nu a vrut iohanis a o numi ministrul justiției, să strângem semnături, noi justițiabilii, – la o adică toți cetățenii români am fost și/sau putem fi justițiabili! – pentru ca Doamna JUDECĂTOR Dana Gârbovan, să poată candida la alegerile parlamentare! 200.000 de semnături sunt o nimica toată pentru fb! Apoi să vedem dacă Doamna JUDECĂTOR se simte capabilă și DOREȘTE A FI LÂNGĂ NOI, cetățenii acestei țări, cum a fost de atâția ani; iar Doamna premier, prin renunțarea la a candida și a o susține pe Dana Gârbovan, ar dovedi că este cu adevărat ”bărbat” de stat! Fără nici o conotație peiorativă! Noi, majoritatea cetățenilor Româniai suntem capabili de a ne mobiliza, înțelegând că avem nevoie în fruntea țării de un om capabil a ÎNȚELEGE legea în spiritul ei de dreptate și, în consecință, a o impune din statutul de cel mai înalt servitor al țării, de PREȘEDINTE; iar, stimata Doamnă Dana Gârbovan este clar acel om!

  • O PROPUNERE interesanta si perfect valabila! ptr. dl.Dan Alexandru Crisan

  • Fasola Spiridon

   Deacord cu propunerea,este solutia ideala de a ne recastiga demnitatea de romani.Semnez cu toata inima.

 2. vacariu

  …..La alegerile PREZIDENTIALE ….!

 3. gigimutu

  pai de ce oare?

  i-a fost frica lu ciolannis ca il veti aresta.
  boul si idiotul, el nu stie ca barca deja i se scufunda!!!

 4. Poate e mai bine asa.O vad pe doamna Garbovan intr-o alta structura.Trebuie luat totul de la zero:alta constitutie,un singur palat,un parlament cu max.240 de parlamentari,procurorii afara din magistratura ca sunt avocatii statului si multe altele.

 5. Kostel Stancu

  In România lui Iohanis:
  – “Regele sta la masa cu Minciuna”.
  – iohanis nu vede ca e îmbrăcat in hainele împăratului gol
  – hoțul este președintele și el decapitează justiția dictatorial fără rușine, fara respect, fără iubire dar cu multa multa ura demențial folosind procurori ca pe o haita de hiene hotarand si noaptea’n somn destinul judecătorilor,
  – el hoțul, coruptul, coruptul, condamna cinic tot tot dar tot, judecători, politicieni, partide politice, întregul popor ca pe sclavii și prostii lui.
  Incult cu facultăți mintale deraiate, pt ca e înalt, dulap mare se crede cel puternic, pentru el nu exista Dumnezeu, el este veșnicia.

 6. Mihaila Gabriela

  O argumentatie mult prea vasta pentru intelegerea domnului presedinte.De fapt ,nu stie si nu-l intereseaza .O sa citeasca in cateva zile si ne va vorbi pe silabe,cum ne-a obisnuitAsa este d-na judecator, justitia este de foarte multa vreme o arma poltica si nu instrument pentru apararea drepturilor fundamentale ale omului.

 7. jiloveanu constantin

  ASA cum el recurge la toate spetele compromise ( e 2 lei )ptr a nu veni cineva la carma justitiei ptr a face dreptate ptr ca el atunci o sa dea socoteala la tot ce a facut in decursul mandatului sau si nu stiu pe unde ar scoate camasa , recurge la ce vede o tara antreaga. ACEST INDIVID NU ESTE PRESEDINTELE MEU si-mi repugna cand aud de el ori cand il vad pe sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.