Pamflet

JUSTIŢIA ROMÂNĂ – PENTRU UNII MUMĂ, PENTRU ALŢII CIUMĂ

Asist, din ce în ce mai revoltat, la prostituarea unor posturi de televiziune – în special Televiziunea Română – care […]

Asist, din ce în ce mai revoltat, la prostituarea unor posturi de televiziune – în special Televiziunea Română – care au scos din burtă o nouă Sărbătoare Naţională: 18 ianuarie 1990. Ce s-a întîmplat atunci? Păi, s-a întîmplat că fiica mai mare şi mai năroadă a lui Mihai de Hohenzollern a venit în vîjîială la Bucureşti, simţind în nări miros de friptură, băutură şi alte profituri. Matahala vorbea greu româneşte, cu poticneli. Arăta şi rău, din pricina unei obezităţi nesănătoase. (Acum, după 18 ani, arată şi mai rău, – din batoză s-a făcut strecurătoare, curg pieile de pe ea ca de pe cloşcă.) Încet-încet, mai izgonită, mai fugărită, mai tolerată, aşa-zisa Casă Regală a căpuşat, din nou, ţara asta. În Elveţia nu mai era nici o sfîrîială, fiindcă urmaşii lui Wilhelm Tell sînt pragmatici şi precişi ca un ceasornic. N-am să redau fazele jenantei odisei a liotei respective; românii ştiu că m-am opus, cu vehemenţă, pretenţiilor neruşinate ale ei. Dar, vorba zicalei: nu e prost cine cere, e prost cine dă. Şi li s-a dat acestor ploşniţe din ce în ce mai mult: castele, palate, vile, păduri, moşii întinse, alte bunuri, valori şi avantaje. Pînă şi unei ploşniţe colaterale, ca să zic aşa, i s-a pus în braţe un castel care, neîndoielnic, e brandul Nr. 1 al turismului european: Castelul Bran, care îşi leagă numele de amintirea lui Vlad Ţepeş (Dracula). Acest pretins moştenitor, Dominic de Habsburg, e bastardul Ilenei, fata perechii Maria-Ferdinand.

Castelul Bran a fost donat Reginei Maria de Comuna Bran, în 1922. La moartea acesteia, în 1938, nu ştiu prin ce iuţeală de mînă, el i-a revenit Ilenei. Care, după război, s-a călugărit în SUA, pierzînd orice bun şi orice drept la vreo proprietate lumească. Şi atunci, prin ce miracol satanic a fost încălcată o cutumă religioasă, veche de sute de ani? Uite că a fost încălcată. Făptuitorii sînt Călin Popescu-Tăriceanu (prim-ministru, în 2006) şi Adrian Iorgulescu (ministru al Culturii). Cei doi pretinşi liberali au căutat cu lumînarea un prezumtiv moştenitor şi, pînă cînd nu i-au pus castelul, plocon, în braţe nu au avut linişte. Ce retrocedare e asta? Dacă erau atît de corecţi şi preocupaţi de soarta Patrimoniului Naţional de ce n-au depus eforturi şi pentru recăpătarea domeniului Stella Maris, de la Balcic, care aparţinuse, cu adevărat, Reginei Maria? Sau pentru revenirea, în posesia Statului Român, a Moştenirii Fundaţiei Gojdu, în valoare de cca. 2 miliarde de euro? N-au făcut nici un demers în această direcţie, pentru simplul motiv că lor nu le ieşea nimic la afacerea cu pricina. Dar, să revin la herghelia de iepe a fostului şi nedemnului rege. A furat şmecherul ăsta de-a făcut scurtă la mîini. Mă refer, în primul rînd, la cele 42 de tablouri din Pinacoteca Universală: El Greco, Velasquez ş.a. Acelaşi TVR îndrăzneşte să mintă că Fantoma de la Versoix n-a plecat din România, în 4 ianuarie 1948, cu mai nimic. Ce derbedei! Nemernicii ăştia se prefac că n-au auzit de cele 8 vagoane de tren cu care şarlatanul a plecat din ţară, cu cîteva luni înainte (toamna lui 1947) la nunta celei care avea să devină Regina Elisabeta a II-a. Atunci a furat el acea imensă galerie de artă. Care n-a fost niciodată a lui, ci a Patrimoniului Naţional. În Jurnalul său, scris în exil, Carol al II-lea notează că Mihăiţă a mai vîndut un tablou, cu 3.000.000 de franci elveţieni. Sau poate că minte şi tatăl lui? Haida-de! Poate că mint şi cei care i-au intentat proces, în care apărătorul intereselor Statului Român a fost celebrul avocat Pamfil Ripoşanu, da?

Faptele sînt clare şi nici un gunoi social de la TVR sau din anturajul acelei şleahte nu poate schimba adevărul istoric. Mihai de Hohenzollern nu e doar un trădător de Neam şi Ţară, care l-a arestat, prin vicleşug, pe Mareşalul Antonescu şi l-a dat pradă morţii, aducîndu-i pe ruşii lui Stalin pe capul Poporului Român – el este şi un mafiot. De 25 de ani, mafiotul greu la minte e iute de mînă şi apucă tot ce vede. Nimeni nu respectă nici o lege în privinţa acestei familii. Toţi închid ochii, complice. Au fost arestaţi atîţia români – între care Paltin Sturdza, nepotul generalului-erou Gh. Avramescu – pentru nişte retrocedări. Dar retrocedările în cascadă, de care a beneficiat Familia Hohenzollern, cine şi cînd le va ancheta? De ce este mai presus de Lege colonia asta de şobolani? Colac peste pupăză, i se permite să dea şi… decoraţii (?!), sfidînd, cu neruşinare, Constituţia.

Astăzi, pentru că Molia de la Versoix se apropie de 94 de ani şi e un cadavru viu, cîrma furgonului de recoltat pomeni a preluat-o Margareta. Care cică face opere de binefacere. Din ce bani? Cea mai mare binefacere este să se care, dracului, de aici. Dar de ce nu conduce operaţiunile cealaltă fiică, Irina, arestată în SUA pentru luptele sîngeroase de cocoşi? Distracţia ar fi şi mai mare. La fundul imens al Margaretei stă impostorul Radu Dudă – actoraş de mîna a treia, care are neobrăzarea să pretindă a i se spune „Alteţa Voastră Regală”. Ca autor de jocuri de cuvinte, eu i-aş spune, mai degrabă, Fecală, nu Regală.

Şi uite-aşa se face Justiţia Română de rîsul curcilor. Cu ce drept îi bagă ea la răcoare pe unii, dacă închide ochii la nelegiuirile, cu mult mai grave, ale altora? Mai nou, de cînd şarlatanul Klaus Iohannis s-a dus, în pelerinaj, la Famiglia respectivă e greu de imaginat că borfaşii ăştia vor păţi ceva în viitorul apropiat. Dar ziua judecăţii tot va veni. Şi vor plăti nu numai cei care au jefuit o Românie săracă şi îngenunchiată, în care mor copii şi bătrîni de foame, sau asfixiaţi, ori arşi de vii – vor plăti şi cei care ar fi trebuit să vegheze la aplicarea Legii şi să împartă dreptatea. Indepenenţa Justiţiei? De acord, dar nu faţă de Constituţie, faţă de Poporul Român şi faţă de Istorie.

                                                                                    CORNELIU VADIM TUDOR
Pamflet scris luni, 19 ianuarie 2015

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *