Colimator

Justiție cu tocmeală în ceasul al doisprezecelea

  Un proverb înțelept spune: „Mai bine mai târziu decât niciodată”… însă în vremurile actuale, când Justiția Română s-a sesizat […]


 

Un proverb înțelept spune: „Mai bine mai târziu decât niciodată”… însă în vremurile actuale, când Justiția Română s-a sesizat la ceas atât de târziu despre amploarea hoției din România, nu știm cum s-ar   mai putea  repara  daunele create de politicienii lacomi care au furat țara mai abitir decât lăcustele fanariote din acele vremuri îndepăratate. A trebuit să treacă un sfert de veac ca autoritatea judecătoarească, curățită doar parțial de cangrena corupției, să ia măsuri de pedepsirea a unei părți a politicienilor, la imboldul organismelor internaționale. Zi de zi, apar tot mai multe nume sonore de politicieni, afaceriști, sportivi care sunt ridicați de la domiciliu cu brățări de damnați provizoriu … cu alte cuvinte acești trepăduși  au devenit indezirabilii sistemului mafiotizat  care apără mai departe interesele celor bine înregimentați în cercul Ocultei.

Mass-media dirijează cu inteligență campaniile de informare greșită că, deh, este a patra putere în stat,  nu?  Un STAT DE DREPT care calcă tot timpul strâmb!  Aceste mascarade justițiare și-au țintit scopul, adică au atins  coarda sensibilă a românilor sătui peste cap de atâtea nedreptăți create de regimurile politice ce au condus  și conduc într-un mod dezastruos țara,  însă nu și pe formatorii de opinie capabili de o profundă analiză   obiectivă   privind  tarele societății. Țapii ispășitori, cu dosare răsunătoare, au fost forțați să preia și vina celor care au  facilitat  faptele de corupție prin însușirea de mari avantaje. Găurile negre din buget trebuiesc justificate că de acoperit  ar fi imposibil, așa că s-a dat startul la goana după infractorii poleiți cu funcții, iar pionii loviți  cad pe tablele de șah a jocurilor și intereselor murdare ale odioasei oculte. Ce logică are ca doar o parte dintre cei responsabili de acte de corupție să plătească, iar restul celor mai vinovați dintre ei să fie socotiți curați și absolviți de orice vină?

Cazul Adrian Năstase a făcut multă vâlvă în presă, cu atâtea dosare la activ, fostul prim-ministru a fost eliberat în cele din urmă. Dacă ar fi să socotim gradul de vinovăție al inculpatului, luând în considerare doar una dintre fapte, și anume OUG 71/ 2002, ordonanța criminală care a permis masacrarea a sute de mii de hectare de pădure din România prin exploatarea nemiloasă a concernelor străine,  Năstase ar fi meritat închis pe viață, însă a avut  grijă să-și  pregătească  abil terenul de apărare. Dosarele Microsoft, Zambaccian, Mătușa Tamara etc…. vor rămâne încercări  nesoluționate  de a face dreptate, o zgândăreală de ochii lumii, așa ca să meargă vorba că în țarișoara noastră legea se aplică în mod just. Justiția a uitat că Năstase este produsul politic al unui partid pseudo-comunist și criminal oblăduit de sinistrul Ion Iliescu,  personajul machiavelic cel mai vinovat pentru atrocitățile comise de la revoluție și pentru perioada cât a condus țara. Crimele revoluției și ale mineriadei, falimentarea economiei care a condus la sărăcirea populației, izolarea pe plan internațional și deznaționalizarea României continuată până în prezent. Și totuși Iliescu nu a fost tras la răspundere nici pentru măcar una dintre odioasele fapte  și probabil nici nu va fi, va trăi până la adânci bătrâneți uns cu toate alifiile și absolvit de toate păcatele cele mari care au ruinat țara.

Păi, dacă are cine trage ponoasele?  Licuricii ca alde „Marean” Vanghelie, care a dibuit și el ceva mită în stil goagăl, Dan Șova scăpat din ghearele arestului tot cu o ploconeală, madam Udrea prietena blondă a lui Băsescu, marea politiciană PMP pe val care a crezut în infaibilitatea protecției primite de la susținătorul ei. Traian Băsescu și-a aranjat, în cei 10 ani de mandat, să trăiască cât mai bine cu familionul lui numeros, un cârd de căpușe care au supt averi din visteria statului. Băsescu și-a jucat bine cartea nevinovăției. Când nu-i intra un pai în fund, și-a lăsat fratele să ducă povara infracționalității tuturor băseilor… de parcă Trăienică fără frică, n-ar fi avut habar că cei din familia lui își clădesc bunăstarea cu acordul și în virtutea puterii nașului din fruntea statului. Acapararea de proprietăți în mod ilicit prin  șantaje, presiuni și amenințări  împotriva proprietarilor de drept, favorizarea cu funcții sus poziționate a membrilor familiei, afacerile murdare cu bani extrasi din dezvolatarea infrastructurii, aceasta este imaginea fostului președinte care făcea ne făcea zilnic apologia dreptății.

Parodia arestărilor nu se va încheia, va continua în același stil… arest la domiciliu cu tratament preferențial, achitarea după o perioadă de ispășire a pedepsei în regim de hotel. Numai săracul Țepeș Vodă ar mai face dreptate, dacă s-ar trezi din morți, în rest circ ieftin de prostit și mai tare gloata amorfă. Senatorii PSD se zbat să introducă un proiect de lege care să modifice Codul de procedură penală, astfel încât baronii să scape de multitudinea de dosare penale…

Acești penali ar merita să fie puși la zid și executați, în paralel cu confiscarea averilor. La noi este valabil  proverbul „Unde este lege, nu-i tocmeală” invers, în oglindă, fiindcă legile se tocmesc după interesele  potentaților sistemului. Iadul politicii româneşti este stăpânit de clasa distrugătoare şi lacomă de politicieni. O tagmă de scursuri pentru care trădarea de neam este mijlocul prin care ar  face orice ca să nu scape averile și măririle, după ce au jefuit şi au distrus ţara și poporul pe mai multe generații.

Cei 25 de ani de cripto-comunism, camuflat în democrație, sunt similari celor 110 ani de domnie fanariotă în Țările Române, când  domnitorii greci au supt ca niște paraziți toate avuțiile poporului, plătind birul către Înalta Poartă pe de o parte, iar pe de altă parte și-au umplut visteria proprie. Însă situația actuală este și mai gravă pentru că acum tâlharii neamului, mai haini decât fanarioții, au de plătit tribut mai multor stăpânitori. Acelor stăpânitori oculți pentru care nația noastră urgisită, nu reprezintă nimic!

                                                                                                         Andreea ARSENE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *