Pamflet

Klaus, cu multă pompă la Pompei!

  O REUNIUNE INFORMALĂ CARE ERA CÂT PE CE SĂ-I STRICE VACANȚA LUI KLAUS Deși era în Italia, el ar […]

 

O REUNIUNE INFORMALĂ CARE ERA CÂT PE CE SĂ-I STRICE VACANȚA LUI KLAUS

Deși era în Italia, el ar fi mers, măi, la Bruxelles la „întâlnirea informală” a Consiliului European având ca subiect BREXIT-ul… că într-acolo și plecase, de fapt. Dar, nu mai știe sigur din ce cauză, s-a gândit s-o ia către Bruxelles prin Napoli… unde – fatalitatea dracului ! – l-a cutremurat gândul că nici el, nici doamna Carmen n-au văzut Pompeiul! Și era la numai doi pași, acolo… aproape… că așa spune, de fapt, și expresia : „Vedi Napoli e poi muori”, nu „Vedi REUNIUNEA INFORMALĂ e poi muori”! (Click pe fotografii ca să le vedeți mărite, în toată splendoare lor!)

Impostorul aburea prostimea, a doua zi, că se spetește muncind și luptând „seros cu corupțea” la Bruxelles încă de ieri, deși cu o zi înainte plimba stafidita, cu ciolanele dezvelite, pe la Pompei, în vizită privată! Pămpălăul din Pompei are cureaua neagră „asortată” cu mocasinii maro, iar Carmen-Getuța e în trend sportiv, având o rochiță de plajă penal-dungată și „adidașii” cu care merge acasă la tenis sau ce o face ea și antrenorul tinerel de la Sibiu…

S-a uitat lung la Carmen – îmbrăcată de Pompei sau pentru „pompe”, clar, nu de BREXIT!…A scotocit și el prin bagaj – a găsit imediat acolo pantalonii lui ăia albi, de Florida… de Tenerife… Daʹ pantalonii sobri, de REUNIUNEA INFORMALĂ, ioc! Nu erau… În schimb era, frumos pliat, tricoul lui negru antijeg, de excursii în munți pentru poze cu sepepiști deghizați în turiști. În plus, a mai găsit în valiză și espadrilele din pielicică de cerb, alea care, atunci când e vremea boncănitului și a căprioarelor în călduri, se transformă în cizme… Nu tu cămașă bleu, de BREXIT și nici pantofii ăia oribili, de SUMMIT, care-l strâng îngrozitor !

– Băi Klaus, tu vezi ce chestie serioasă are nenea ăla acolo, față de flinticul prin care faci tu pipi?

Deci, cetățeni, nu el, ci DESTINUL a decis! Și-apoi, ce să spună el acolo, despre BREXIT… că el n-are nici o părere despre chestia asta… Pe când la Pompei a stat, s-a uimit, a învățat lucruri și s-a pozat în ținută sport cu sepepiste macaronare… Păi, când îi pozează, oficial, la Bruxelles, numai cravata lui albastră și nasoală se vede – că e și cel mai înalt și n-are cum să se-ascundă… așa cum se pitește Carmen-Georgeta de elevii ei de la Sibiu, care au făcut limba engleză o săptămână cu antrenoru’  de tenis al „duoamnei”…

S-a aflat secretul, de ce-l ține stafidita pe împăiat de mână permanent! Ăsta este atât de sărac cu duhul, încât o ia razna de nebun și se rătăcește. La Cotroceni umblă tuciuria aia mică în fața lui ca să-i indice traseul, că altfel plăvanul își bagă musafirii în budă!

Altfel, a fost mișto în vacanța din Italia… Antreprenorilor români stabiliți acolo le-a băgat, la Roma, textul ăla tare al lui, de rezistență: „… Vă invit să-i antrenați în acest demers și pe partenerii dumneavoastră italieni și să deveniți astfel, ca să mă exprim așa, veritabili «AMBASADORI de afaceri» ai României”.

De ce spun că-i textul lui de rezistență? Păi, pentru că tot metafora standard cu ambasadorii a folosit-o și pe 9 martie 2016, la Ierusalim (la întâlnirea cu comunitatea de români de acolo) :

„…O comunitate cum sunteți dumneavoastră, mare, puternică și apreciată, așa da, AMBASADORI pentru România ȘI VĂ MULȚUMESC!”

…Dar și pe 22 martie 2016, la Istanbul:

„…dacă ne reîntoarcem privirea spre chestiunile noastre foarte apropiate între România și Turcia, dumneavoastră sunteți AMBASADORII noștri ȘI VĂ MULȚUMESC!”

…Și, de fapt, aceeași „placă” a folosit-o peste tot, la întâlnirile cu diaspora, ca un tonomat hârbuit de pe vremuri…

Dar știți de ce anume o iubește cu atâta pasiune? Pentru că, asemenea zguduitoarei creații științifice: „DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA?”, metafora cu „ambasadorii” ÎI APARȚINE ! Dovedind astfel că poți avea un suflet de poet chiar dacă știi numai 26 de cuvinte în limba română, plus trei expresii uzuale și un proverb de largă circulație!

                                                                                      Luminița Arhire și Pompierul din Pompei

 

1 Comment

  1. IQ100

    NMisto pamflet!Din pacate, ca mesaj, nu si ca stil (mult mai subtire) e din seria ‘Baroane” , ca ne-a pricopsit soarta cu niste nemti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.