Pamflet

Klaus, fă-te că lucrezi!

                               JOACA DE-A CONSULTĂRILE E clar […]

 

                             JOACA DE-A CONSULTĂRILE

E clar că echipa de borfaşi care l-a adus la Putere pe impostorul Klaus Iohannis încearcă să tragă de timp. Toată lumea a priceput că plăvanul greu de cap habar n-are ce să facă, aşa că se depun eforturi disperate să i se umple prostului agenda, de ochii lumii. Şi, pentru că n-o putea ţine, ca gaia maţu’, tot într-un pelerinaj la biserici şi într-o azvîrlire cu decoraţiile – s-a apelat la mai vechea strategie, a „consultărilor” cu partidele. Ştiu, din experienţă proprie, după multe întîlniri cu Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, că aşa-zisele consultări n-au dat, niciodată, nici un rezultat. Fiecare tabără rămînea cu ideile sale. De cîteva ori, am refuzat să particip, pentru simplul motiv că n-aveam timp de pierdut cu toţi pambuccienii strecuraţi în politică şi arzînd de nerăbdare să-i vadă lumea la televizor, cum se zbuciumă ei de grija ţărişoarei. Astăzi, România are un Parlament de aproape 600 de pambuccieni. Care nu fac nimic – fiindcă, dacă ar face, s-ar vedea, s-ar auzi, s-ar simţi. Atîta timp pierdut în zadar! Atîţia bani irosiţi, furaţi de la gura unui popor înfometat! Este din ce în ce mai scumpă cacealmaua democraţiei la români.

Aştern aceste rînduri la cîteva minute după ce am văzut pe un canal de ştiri cîteva imagini cu delegaţia PNL la Palatul Cotroceni. Cine conducea gaşca asta? În prim-plan, de la stînga la dreapta, Alina Ghorghiu (?!), Vasile Blaga (?!) şi Gh. Flutur (?!). Toţi „liberali” din moşi strămoşi! Sau, cum zicea Vasile Alecsandri: „Toţi dorobanţi, toţi căciulari/ Viteji de viţă veche”. Locul lui Ionel C. Brătianu în fruntea PNL a fost luat de o pretinsă avocată, ciolănoasă şi colţuroasă ca o ascuţitoare de creioane. Locul lui Al.I. Cuza e ocupat de un Mamut Mutant din Sibiu, străin de Neam şi Lege, care interpretează (prost) un rol în sceneta de coşmar, scrisă de alţii. În ceea ce-i priveşte pe „liberalii” Vasile Blaga şi Gh. Flutur, mai mare rîsul. După moartea PDL, cei doi – şi alţii ca ei – încearcă să se salveze, pretinzînd că sînt altceva şi strecurîndu-se într-un partid care a fost, odinioară, istoric. Aşadar, în ce constau „consultările” traficantului de copii din Sibiu cu vameşul corupt de la Oradea? Ce-au discutat ăştia? Soarta ţării? Dar asta a discutat Buldogul cu Băsescu de zeci de ori, la beţie. Rezultatele? Dezastru. Catastrofă. Dar, parafrazînd o lozincă post-belică: Ah, ce şmen fenomenal!/ Chiorul merge înainte/ Prin Partidul Liberal!

În acest ianuarie, Căpşună Vodă s-a fîţîit, de două ori, în „consultări politice”. Toate discuţiile au fost apă de ploaie. Să vadă românii cum lucrează el şi haita de umplutură care toacă banii ţării de pomană: Dan Mihalache (PSD), M.R. Ungureanu şi L.M. Ştefan (ambii CIA), Tatiana Niculescu-Bran (Tanacu). Cîtă şmecherie au ăştia în scăfîrlie ca să prertindă că ei slujesc Interesul Naţional atunci cînd tot strîng mîna apucătoare, ca o cange, a vameşului Vasilică! Dar apar ei la televizor? Îi vede lumea cum dau în brînci pentru binele ţării? Îi vede. Dar şi pe Mexicanul îl vede lumea. O vede şi pe Pastramă. Cu ei de ce nu se „consultă” aşa-zisul preşedinte? În mod sigur, cei doi au mai multe idei şi propuneri decît mafiotul băsist Vasile Blaga.

A trecut şi prima lună a anului. Banda de la Palatul Cotroceni se roagă să pice vreo pleaşcă: vreun accident minier sau feroviar, vreun cutremur sau altă nenorocire, Doamne fereşte. Şi atunci, mai bifează o activitate pentru şomerul sas, care abia aşteaptă să mai depună niscaiva coroane, sau să mormăie vreun mesaj scris de alţii, cu faţa aia de dulău rău şi cu cearcăne pokeriste la ochi. Timpul trece. Problemele reale ale ţării? Care probleme? Şi, în definitiv, care ţară? Ţara a plecat în lumea largă, la cules căpşuni, sau la spălat la fund o bătrînă ramolită: Europa. La toată farsa asta sinistră, presa participă din plin, prefăcîndu-se a nu înţelege adevărul. Doar primeşte reclame, publicitate, sponsorizări. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat luciditate, şi curaj, şi posibilitatea de a scrie ce gîndesc. Ce minunat e să fii liber! Să nu te aibă nimeni la mînă, cu nimic. Pe scurt, să dormi liniştit. Ajunge o bîtă la un car de oale.

                                                                                      CORNELIU VADIM TUDOR

Pamflet scris miercuri, 28 ianuarie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *