Colimator

Klaus Iohannis a fost reclamat la Curtea de Conturi pentru naveta săptămânală în interes personal pe bani publici

                       Motto: „NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”, nici […]

 

                     Motto: „NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”, nici chiar domnul Klaus IOHANNIS!

Nr. 3266 București, 27 iulie 2018

                                                             C ă t r e

                                                                         CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI
                                                                         Domnului președinte Mihai BUSUIOC

                                      Stimate domnule președinte,

Din repetate relatări ale presei am luat la cunoștință cu nedumerire că domnul președinte Klaus IOHANNIS s-ar deplasa frecvent (unii jurnaliști spun că asemenea deplasări – în localitatea natală – ar avea loc chiar săptămânal/dus – întors) în interes personal pe ruta București – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu (cca 280 km/560 km) – pentru satisfacerea unor plăceri carnale și pentru a-și promova interesele electorale (Cine o fi achitat costul montării – într-o piață din Sibiu – a microfonului de la care domnul Klaus IOHANNIS și-a anunțat hotărârea de a candida la funcția de președinte al României ?).

În deplasările sale, domnul Klaus IOHANNIS ar fi însoțit de grandioase coloane oficiale – câteva mașini de mare lux, o ambulanță ultra modernă, personalul însoțitor necesar: ofițeri SPP, șoferi, medici, staful medical ajutător, bucătar, menajeră ș.a.

Deplasările s-ar efectua în zilele de vineri – sâmbătă – duminică și luni, adică 4 zile ar fi transformate frecvent în perioade de timp folosit în scopuri private. Costul acestor deplasări în interes personal ar fi suportat de către contribuabilii români.

Având în vedere obligațiile care vă revin în conformitate cu Constituția României – art. 140 alin (1):

Curtea de Conturi exercită controlul asupra modului de…întrebuințare a resurselor financiare ale statului…”, supunem atenției dvs. rugămintea de a dispune ca, în cadrul efectuării controlului asupra legalității efectuării cheltuielilor legate de deplasările în scop privat sus-menționate, subordonații dvs.:

1.- să fie imparțiali și – mai ales – echidistanți d.p.d.v. politic;

2.- să asigure impunerea supremației legii;

3.- să impună recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin cheltuieli efectuate în scopuri private, așa cum prevede legea în cazul infracțiunilor cauzatoare de pagube unei persoane juridice;

4.- să nu țină seama/să nu fie influențați de înjurăturile grosolane adresate de mulți români domnului Klaus IOHANNIS cu prilejul deplasărilor sale cu coloana prezidențială spre Sibiu și retur.

Așteptăm cu mare interes să comunicați opiniei publice române și internaționale rezultatul controlului efectuat de instituția dvs. în conformitate cu obligația care vă este impusă de Constituția României  – art. 140 alin (1).

Vă mulțumim !

                                                                                                  Cu deosebit respect,

                                                                     Prof. Toma Bălășoiu

                                  Contribuabil falit la bugetul statului, membru al electoratului român

Nota revistei „Justițiarul”:

                        Navetă săptămânală pe bani publici cu alai imperial

NAVETA săptămânală a Gauleiterului Klaus Werner Iohannis LA SIBIU în INTERES PERSONAL costă enorm, fiindcă deplasarea se face PE BANI PUBLICI cu o coloană oficială de 8 – 10 mașini, inclusiv o ambulanță. Întreg personalul însoțitor (sepepiști, șoferi, ambulanțieri, medic, bucătar, menajeră) stă 4 zile la Sibiu (vineri, sâmbătă, duminică, luni) și asta costă: salarii duble pentru că lucrează două zile libere, diurnă deplasare, cazare și mâncare, benzină/motorină pentru mașinile din convoi. De plătit, plătim noi toti! Ceea ce face Iohannis este o infracțiune, se numește ABUZ DE PUTERE (abuz în seviciu). Articolul 327. Abuzul de putere sau abuzul de serviciu: „Folosirea intenţionată de către o persoană publică a situaţiei de serviciu, în interes material ori în alte interese personale, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice.”

13 Comments

 1. nic

  Romanii au salvat de-a lungul vremurilor , ca ornament pe crestetul fruntii, tot felul de “paduchii umani” !

 2. Marcel Alexe

  Pai sa plateasca din salarul personal.Pe linga o caciula de bani,luati de pomana, Iohannis abuzeaza de functia temporara de presedinte al Romaniei.Este inadmisibil ca in fiecare saptamina sa faca deplasarea la Sibiu.Daca era odata pe luna poate intelegeam.Si asa Iohannis face abuz de functia sa,el fiind functionar de stat nu nabab.Asteptam cu nerabdare hotarirea Curtii de Conturi dar si a procurorului general,abuzul in serviciu fiind infractiune.Cine-i penal?

 3. Neculai Simion

  Ce sa credem despre un presedinte care ataca guvernul pentru lipsa banilor de pensii si salarii si el cheltuie sume foarte mari din banii nostri pentru pofte personale, carand dupa el si un alai regal? E fariseu ? E ipocrit ? Oricum e vorba de abuz in seviciu!

 4. JVD

  Sesizarea trebuie trimisa dlui. ”taica Lazar” pt. infractiunea de abuz in serviciu!

 5. IQ100

  Un președinte nu are mult de munca? Ar avea așa mult timp liber?

 6. PETREA

  Poate ca omul s-a lasat influentat de modelul multinationalelor care permit angajatilor sa lucreze de la domiciliu .Dar aici fiind vorba de bugetul tarii cred ca prima data trebuia supus aprobarii .

 7. adriana

  de ce nu a dost demis ?
  sau suspendat ?
  ne sfideaza pe toti cu rinjetul lui de magar

 8. sandu florica

  Suntem in 9 aprilie 2019 si nu s-a intamplat nici o actiune. Curtea de conturi n-a raspuns cum se cuvine acestei cereri. INSUL se plimba incontinuare peste tot.

 9. mili

  de când..e lumea și pământul ; ….dai omului puterea sa i cunosti caracterul ..in cazul de fata personajul prin comportament sfidează majoritatea oamenilor cinstiti , aruncă cu banii primiți încă din sudoarea muncii celor multi atat din tara cat si din…afara fără nici o tresărire de bun simt ., dar ?..nimic nu are un revers ,mai devreme sau mai tarziu .

 10. VINOVATII sunt cei de la GUVERNARE .

 11. F. bine a facut domnul Balasoiu! Subscriu. Este un dezmat total pe banii Statului Roman, pentru statul degeaba al Presedintelui.
  N-a facut nimic bun pentru aceasta tara si acest popor, dimpotriva, l-a blamat si in tara, dar si in afara tarii, acuzand Guvernul si atribuindu-i tot felul de epitete de cea mai joasa speta, ca si pe componentii acestuia si pe membrii Coalitiei la guvernare.
  Sa mai mearga si pe banii lui, ca tot are din “meditatii”!

 12. Băloi Gheorghe

  IOHANIS ESTE UN PERVERS ! EL FURĂ , PRIN CE FACE , DIN AVEREA POPORULUI ȘI DIN MUNCA CINSTITĂ A CELOR MULȚI !! PRACTIC EL FACE CEEA CE A FĂCUT MEREU : FURĂ , FURĂ , FURĂ , FURĂ !!! DAR EL SE VEDE CEL MAI CORECT ( PUNGAȘ , ABUZIV ȘI LAȘ ) !!! LA GALERĂ MĂĂĂ , HAI MARȘ !!!

 13. Dacă vin rudele la București u au nevoie de coloană oficială cum crede d-lui că se poate reconstrui țara dacă fiecare ar face ce vrea cu banii publici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *