Colimator

Klaus Iohannis are misiunea de a dezmembra România?

  Materialul care urmează este amplu, fiind practic format din cinci articole scrise de trei autori diferiți și o sursă […]

 

Materialul care urmează este amplu, fiind practic format din cinci articole scrise de trei autori diferiți și o sursă externă. Trebuie să parcurgeți întreaga sinteză pentru a cunoaște toate argumentele care converg spre un punct de vedere comun: există un complot internațional împotriva României, sprijinit și de trădători interni, majoritatea alogeni, iar Klaus Werner Iohannis, numit Gauleiter peste colonia România de aceleași forțe din exterior ostile țării noastre, este parte a acestui complot.

                          OPERAȚIUNEA CORIDORUL

Fostul deputat Gelu Visan denunta planul de rupere a Romaniei: „Iohannis trebuie judecat pentru inalta tradare. Tot pentru inalta tradare va trebui judecat si Hellvig, artizanul violentelor… Se urmareste Anarhia, aruncarea Romaniei in haos, Razboi Civil. Scopul Final este declararea autonomiei Ardealului si formarea unei tari separate, Transilvania, dupa modelul Kosovo… Daca Nazistul nu va fi suspendat cat mai repede, Romania va deveni o amintire”

Vin acuzatii explozive din partea lui Gelu Visan – fost deputat PDL si fost secretar executiv al PMP – la adresa presedintelui Klaus Iohannis. Visan sustine nici mai mult, nici mai putin decat ca Iohannis ar urmari, prin radicalizarea protestelor de strada, crearea unei miscari secesioniste care sa aiba drept finalitate ruperea Transilvaniei de Romania.

Intr-un status publicat pe Facebook luni, 13 august 2018, la putin timp dupa miezul noptii, Gelu Visan mai scrie ca primul om in stat ar fi sprijinit in acest demers de catre directorii a doua servicii secrete: Eduard Hellvig de la SRI și Lucian Pahontu de la SPP. Concret: operatiunea (ce ar purta numele de cod „Coridorul”) ar urma sa constea in provocarea unui razboi civil, care sa duca la destramarea Romaniei dupa modelul Iugoslaviei, Ardealul urmand sa se separe alaturi de judetele Suceava si Botosani.

Iata postarea lui Gelu Visan, in care acesta se refera la Klaus Iohannis:

                             RAZBOIUL CIVIL SI CORIDORUL

Ce se vrea?

Sa plece Dancila si sa vina Orban, Blaga, Videanu, Berceanu?

HaidaDe! Doar aia din piata nu gandesc pentru ca sunt zombi, in afara de Muie, nu stiu ce vor.

Cred ca este timpul sa devoalam adevaratul plan al lui Iohannis, pus la cale demult, de cand a fost numit presedinte.

Ce se urmareste?

Maidan, Violente, Manifestatii fara nici o finalitate. Sa pice guvernul; Si dupa aceea?

Sa il punem pe Orban premier, sa mai ia Iohannis un mandat? Toata tevatura asta doar pentru a mai lua Nazistul un mandat? Nu se leaga… Si atunci?

Ceea ce de fapt se urmareste este Anarhia, aruncarea Romaniei in haos, Razboi Civil.

Scopul Final este altul, conform unui plan extrem de bine stabilit, in urma cu mai multi ani, planul

                                   CORIDORUL. Ce inseamna de fapt CORIDORUL?

DECLARAREA AUTONOMIEI ARDEALULUI SI FORMAREA UNEI TARI SEPARATE, TRANSILVANIA, DUPA MODELUL KOSOVO.

Alaturi de Judetele din Ardeal, din noua tara ar trebuie sa faca parte si Suceava si Botosaniul, ROMANIA ramanand doar pe teritoriul Tarii Romanesti si Moldovei, mai putin cele doua judete.

Atunci cand am aflat despre acest plan, in 2014, mi s-a spus clar ca va trebui pus in aplicare in 2018.

Autonomia Transilvaniei trebuie sa se faca dupa modelul Kosovo, pe care Iohannis vrea sa o recunoasca in toamna aceasta. Va urma ‘Declaratia de la Cluj’, prin care se cere autonomia, pe motiv ca Romania este CORUPTA si NEGUVERNABILA, exact ceea ce a incercat Germania in Catalunia. Nu am gresit, nu Spania, ci Germania.

Planul CORIDORUL este conceput de doi lideri mondiali, unul dintre ei fiind Germania, prin vocea lui Merkel.

Personal stiu despre acest plan de la consultantul celui de-al doilea lider. De ce a ajuns acum cinci ani informatia la mine? Nu stiu. Cert este ca dupa o noapte de discutii, l-am sunat pe unul dintre lideriii politici importanti, l-am intrebat daca stie despre plan si i-am cerut sa-mi spuna doar prin DA sau NU, daca anul este 2018. Raspunsul a fost DA.

Stiu ca am vorbit despre acest plan si cu domnul Corneliu Vadim Tudor, care mi-a confirmat cu amanunte existenta si punerea lui in practica in Anul Centenarului.

Nazistul a fost numit pentru a duce la indeplinire Planul CORIDORUL.

Modelul prin care se intentioneaza Ruperea Transilvaniei este modelul Iugoslaviei: RAZBOIUL CIVIL si SECESIUNEA.

Tot ce vedem acum este incercarea lui Iohannis de a pune in practica acest plan. Nu-i vorba de nimic altceva decat de Ruperea Transilvaniei.

In 10 august trebuia sa cada guvernul, insa, datorita profesionalismului Jandarmilor, planul a fost intarziat, nu a esuat.

Esecul lui Iohannis in a crea Violente si Anarhie l-a innebunit. A atacat Jandarmii, PSD, vrea sa-i ancheteze pe toti.

Asa cum am spus, Iohannis a scapat de sub control. Ura pe care a imprastiat-o in societate ne poate duce la Razboi Civil si la ruperea Romaniei.

In ultimele zile cred ca am primit sute de injuraturi si amenintari, zeci de amenintari cu moartea, lasand la o parte injuraturile cu MUIA. Toti au devenit muisti.

Efectul dementei de tip Hitlerist a lui Iohannis s-a vazut aseara, cand, in finala castigata de Halep niste imbecili au strigat ‘Muie PSD’, si a fost nevoie de interventia Simonei Halep pentru a nu prolifera obscenitati. De ce s-a ajuns aici?

Pentru ca de la inaltimea functiei prezidentiale, Nazistul dezaxat Iohannis a spus ca este o expresie de atitudine politica; el a fost urmat de Orban, Barna, Ciolos, Tomac si de multi alti lingai ai curului prezidential, inclusiv de asa zisii intelectuali obsedati, jurnalisti, analisti si de Tampii care strigau in piata. Toti acestia, de fapt, i-au strigat Simonei Halep, intr-o finala ‘MUIE!’

‘Pentru toti cei care au fost altfel astazi, data viitoare cand veniti pe un teren de tenis, va rog sa respectati aceasta incapere, pentru ca e prea frumoasa pentru astfel de lucruri’, a comentat Halep la finalul meciului.

Urmeaza, asa cum previn de trei ani MAIDANUL, dupa care ne va incita sa ne omoram intre noi. Asta vrea Nazistul Dement, sprijinit de Helvigh, Pahontu si de o intreaga armata de nebuni:

                                        RAZBOI CIVIL si RUPEREA ROMANIEI

Asa cum am scris, Iohannis trebuie suspendat sau demis si Judecat pentru INALTA TRADARE.

Tot pentru INALTA TRADARE va trebui Judecat si Eduard Helvigh, artizanul violentelor din ziua de 10 august.

Daca Nazistul nu va fi suspendat cat mai repede, vom avea Anarhie, Razboi Civil, iar Romania va deveni o amintire”.

Sursa: http://m.luju.ro/operatiunea-coridorul-fostul-deputat-gelu-visan-denunta-planul-de-rupere-a-romaniei-iohannis-trebuie-judecat-pentru-inalta-tradare-tot-pentru-inalta-tradare-va-trebui-judecat-si-hellvig-artizanul-violentelor-se-urmareste-anarhia-aruncarea-romaniei-in-haos

Germania în Europa: Divide et impera” („Dezbină şi stăpâneşte”)!

Nemţii ne-au urât şi ne-au considerat trădători pentru întoarcerea armelor din 23 august 1944, uitând că mai întâi ne-au trădat ei prin Dictatul de la Viena (30 august 1940), când au dat ungurilor jumătate din teritoriul Transilvaniei. La fel, germanii ne-au trădat şi prin Pactul Ribbentrop – Molotov (23 august 1939) când s-a pecetluit soarta Basarabiei, care a fost răpită de URSS în iunie 1940!

Demn de remarcat este faptul că după căderea „Cortinei de Fier”, doar Germania s-a unificat, deşi se creaseră premisele aparent optime şi pentru reunificarea României cu Basarabia – zisă Republica Moldova – şi revenirea la ceea ce a fost odată România Mare. Mai mult, după fărâmiţarea Iugoslaviei, a venit rândul Cehoslovaciei să se rupă în două. La originea ambelor dezmembrări: Germania!

Germania vrea să dezmembreze Romania, la fel cum a procedat cu Iugoslavia şi Cehoslovacia! Nu-i o noutate, deoarece şi în trecut prusacii „ne-au purtat sâmbetele” şi prin Pactul odios Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939 Germania a fost de acord ca prietenii lor de la vremea aceea, sovieticii, să-şi pună labele jegoase pe Basarabia! Ceea ce şi fac în iunie 1940! Prietenia germano-rusa din 1940 a reînviat în anii aceştia şi Germania ne obligă şi acuma să recunoaştem acelaşi pact ticălos, o dovadă că istoria este ciclică şi se repetă: http://adevarul.ro/international/europa/rusine-germania-rusia-someaza-romania-recunoasca-pactul-ribbentrop-molotov-1_5253fd44c7b855ff5613639d/index.html

Aceiaşi nemţi, care i-au urât pe romani dintotdeauna, considerându-i rasă inferioară, au dat ungurilor jumătate din Transilvania prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940! În plus, Germania sprijină şi acuma Ungaria în pretenţiile ei revizioniste, fiindcă ungurii au fost aliații cei mai de nădejde ai nemţilor de-a lungul istoriei! În multiplele întâlniri dintre Helmuth Kohl şi Mihail Gorbaciov (11-15 iunie 1989 în RFG, 19 iulie 1990, la Jeleznovodsk şi septembrie 1990, la Geneva) când s-a pecetluit soarta blocului estic comunist, s-au trasat viitoarele zone de influenţă, exact cum o făcuseră pe vremuri Ribbentrop şi Molotov. În linii mari cam astea erau cele stabilite: Rusia să nu se opună divizării Cehoslovaciei, viitoarea republică Cehă va trece sub „aripa ocrotitoare” a Germaniei în scop de asimilare ulterioară; Ungaria, susţinută de Germania, va recâştiga teritoriile pierdute prin Tratatul de la Trianon (1920); Germania va spori ajutorul economic acordat Ungariei pentru a asigura acolo un standard al vieții mai ridicat decât cel din Slovacia, făcând astfel mai atractivă ideea unificării Slovaciei cu Ungaria; după dezmembrarea Iugoslaviei, Croaţia si Slovenia vor intra în sfera de interese economice a Germaniei; unirea Ucrainei Transcarpatice cu Ungaria, daca naţionaliştii ucraineni ar desfăşura „activităţi distructive”; în afară de compensaţia economică pentru pierderile suferite, Germania se angajează să nu intervină în chestiuni privind Ucraina şi statele baltice.

Cancelarul german a insistat ca Transilvania să revină Ungariei. Acesta a fost şi scopul luptelor stradale din martie 1990 de la Târgu Mureş: Transilvania trebuia sa fie primul „Kosovo” din Europa, dar nu a ţinut şmecheria, din fericire pentru România! Germanii, în ura lor istorică faţă de sârbi, au dezmembrat Iugoslavia şi tot ei au împărțit în două Cehoslovacia! După căderea Cortinei de Fier, doar Germania s-a unificat în Europa, în timp ce alte ţări s-au dezmembrat şi se vor mai fragmenta! De ce nu s-a unit şi Romania cu Moldova? De aceea, pentru că nu au vrut germanii şi ruşii!”

                                                                                                      Marius Albin MARINESCU

Sursa: Germania şi „independenţa” Transilvaniei

Klaus Iohannis instalat guvernator peste colonie pentru aplicarea înțelegerii germano-ruse din anul 1990?

Înţelegerea sovieto-germană pentru dezmembrarea unor state din centrul şi sud-estul Europei şi împărţirea dominaţiei în această regiune a Europei (1990)

 În ianuarie 1994, în revista britanică Intelligence Digest, care se distribuie pe bază de abonamente pentru persoane selecţionate din mediile serviciilor speciale şi care cuprinde numeroase informaţii confidenţiale, a fost publicat un articol, de către redactorul şef, Joseph de Courey, referitor la un acord între Uniunea Sovietică şi Germania, încheiat cu prilejul unor discuţii secrete, la Geneva, în septembrie 1990. Cele două părţi au abordat problemele sferelor de influenţă în centrul şi estul Europei. Redactorul şef al revistei spunea că, ulterior, veridicitatea informaţiilor i-a fost confirmată şi dintr-o altă sursă, neaşteptată, care a dat gir informaţiilor iniţiale.

Astfel, în septembrie 1990, la Geneva, germanii şi sovieticii au căzut de acord asupra următoarelor decizii:

 1.  Uniunea Sovietică nu se va opune dezmembrării Cehoslovaciei.
 2.  Republica Cehă va deveni parte a sferei de influenţă economică a Germaniei, cu scopul posibil de încorporare politică a regiunii în următorii 12-15 ani în Germania.
 3.  Germania va compensa Rusia pentru daunele economice suferite prin pierderea influenţei în Europa de Est.
 4.  Ungariei i se va permite urmărirea scopului ei de a-şi recâştiga teritoriile pierdute după primul război mondial prin Tratatul de la Trianon, în faţa României, Ucrainei, Cehoslovaciei şi Iugoslaviei.
 5.  Germania va spori ajutorul economic acordat Ungariei, pentru a o face mai atractivă decât vecinii ei.
 6.  Uniunea Sovietică se angaja să nu ridice obiecţii la divizarea Iugoslaviei şi să accepte intrarea Croaţiei şi Sloveniei în sfera economică germană de interese.
 7.  Uniunea Sovietică era rugată să accepte unirea Ucrainei Transcarpatice cu Ungaria, dacă naţionaliştii ucraineni ar desfăşura activităţi „distructive”.
 8.  În afară de compensaţia economică pentru pierderile suferite, Germania se angaja să „nu fie activă” în chestiuni privind Ucraina şi statele baltice şi să nu le considere parte a sferei de influenţă economică a Germaniei.

Prăbuşirea lui Mihail Gorbaciov şi a Uniunii Sovietice, ca urmare a schimbării modului de promovare a propriilor interese de către Federaţia Rusă, a grăbit procesul de extindere a Uniunii Europene şi a modificat proiectele germano-ruse privitoare la centrul şi estul Europei. Noile proiecte apărute au fost elaborate pornindu-se de la premisele unificării europene şi extinderii cât mai adânc către estul bogat în resursele de energie, materii prime şi pieţe de desfacere care să alimenteze uriaşa economie europeană, mai ales pe cea a Germaniei.

Înţelegerile germano-sovietice din anul 1990, chiar dacă au născut planuri începute şi apoi trecute în conservare, se aseamănă izbitor cu Pactul Molotov- Ribbentrop. Deosebirea este doar de imagine. Clasa politică internaţională şi mass-media au condamnat în mod repetat şi vehement Pactul Molotov-Ribbentrop, ca şi dezmembrările Cehoslovaciei, României şi Iugoslaviei, din anii 1939-1941. În schimb, înţelegerile din 1990, dezmembrarea Cehoslovaciei şi Iugoslaviei  şi încercările evidente de acelaşi fel din România, nu sunt combătute, ci, din contră, sunt privite pozitiv şi încurajate de forţe aparent nevăzute. Proiectele şi acţiunile politice sunt mult asemănătoare, pe alocuri identice, dar poziţia comunităţii internaţionale faţă de ele este nu numai diferită, ci uneori opusă. Acest lucru nu poate să ne facă să nu constatăm identitatea, în aceste cazuri, a politicilor hitleristo-comuniste din anii 1939-1940, cu cele din anii 1989-1990, ale regimurilor „democratice” din Germania şi Uniunea Sovietică, ale lui Kohl şi Gorbaciov.

Pentru unii aceste concluzii par dureroase. Este doar o percepţie datorată imensei manipulări a opiniei publice de pretutindeni, preocupare care înghite energii colosale şi reprezintă a doua mare cheltuială de resurse, după cursa înarmărilor. Când lumea va înţelege aceste realităţi, regimul politic „democratic” se va putea reforma şi, eventual, îşi va putea prelungi existenţa. După deceniile care au trecut de la înţelegerile germano-ruse, e timpul să examinăm cu seninătate aceste concluzii.

                                                                                                               Prof. univ. dr. Corvin LUPU

(Articol apărut în „Vitralii-lumini şi umbre”-Revista veteranilor din serviciile române de informații, Anul IV, nr. 10/2012, pp. 37-38)

         Acordul Bonn-Budapesta (19-23 august 1989)

În vara anului 1989, Republica Federală Germania finalizase în mare înţelegerile cu Uniunea Sovietică şi cu S.U.A., privitoare la unificarea ţării. Franţa şi Marea Britanie au încercat să se opună acestui proiect. În cadrul întâlnirii dintre preşedintele Franţei, Francois Mitterand şi cel al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, de la Kiev, din 6 decembrie 1989, a cărei stenogramă a fost dată publicităţii, Mitterand a arătat pericolul refacerii puterii Germaniei şi a exercitării unui control al ei asupra întregului centru al Europei. El l-a rugat pe Gorbaciov să nu sprijine proiectul german de reunificare, promiţând în schimb accesul Moscovei la fonduri mari prin Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Franţa şi Marea Britanie invocau şi necesitatea menţinerii Germaniei divizată pentru a nu-i crea probleme lui Gorbaciov, sprijinitorul politicii Occidentului, în faţa acuzaţiilor pe care i le aduceau grupările politico-militare şi de informaţii conservatoare de la Moscova, nemulţumite de faptul că preşedintele sovietic sprijinea promovarea intereselor occidentale.[1] Pentru a-l sprijini pe Mihail Gorbaciov, Marea Britanie şi Franţa au sprijinit regimurile politice pro-sovietice din centrul şi estul Europei, cum a fost şi cazul sprijinirii grupării Iliescu-Militaru-Brucan de la Bucureşti.[2]

Unii lideri din Republica Democrată Germană nu s-au împăcat uşor cu ideea dispariţiei Germaniei comuniste, mai ales şefii Partidului Comunist, Erich Honeker (deloc) şi unii lideri ai Stasi, ca generalii Erich Mielke și Markus Wolff (greu). Era necesară o acţiune populară de anvergură care să convingă pe comuniştii radicali să accepte mersul evenimentelor spre reunificarea paşnică a ţării. Guvernul vest-german a conceput un plan de trecere în masă a unor cetăţeni din Germania de Est în cea de Vest. Pentru aceasta, cancelarul Helmuth Kohl s-a deplasat la Budapesta, în perioada 23-25 august 1989 şi a încheiat Acordul Bonn-Budapesta privitor la angajamentele de sprijin al Ungariei pentru reunificarea Germaniei şi al guvernului de la Bonn pentru reunificarea Ungariei cu Transilvania. Anterior, se purtaseră discuţii  intense, încheiate în jurul lui 19 august 1989. Prin acordul încheiat, Ungaria se angaja să deschidă graniţa cu Austria, permiţând est-germanilor, care intrau cu zecile de mii ca turişti în Ungaria, să treacă în vest. În schimb, Germania s-a angajat să sprijine Ungaria în eforturile ei de a recupera Transilvania. Încurajarea germană şi siguranţa guvernului maghiar legat de interesul Uniunii Sovietice pentru destabilizarea României, a determinat Budapesta să se implice din plin în acţiunile din România, din decembrie 1989, alături de serviciile secrete ale altor state.[3] De altfel, Uniunea Sovietică demarase cu decenii în urmă, din 1969, pregătirile în vederea schimbării regimului ceauşist de la Bucureşti, aşteptând doar condiţii prielnice şi motivaţii solide. Printr-un document al serviciului vest-german de informaţii, B.N.D., emis în anul 1973, guvernul de la Bonn era informat că ministrul sovietic al Apărării, mareşalul Andrei Greciko a afirmat într-o convorbire cu Erich Honeker că „într-o perspectivă mai lungă, lucrurile nu mai pot continua astfel cu România”. Serviciile sovietice de securitate şi informaţii creaseră o unitate specială care sprijinea din umbră organizaţiile revizioniste maghiare din emigraţie, care revendicau Transilvania cu glas tare. De asemenea, sovieticii au catalizat revendicările bulgarilor faţă de sudul Dobrogei. În iunie 1971, cu ocazia vizitei în China, Nicolae Ceauşescu a fost informat de preşedintele Mao şi de premierul Ciu En Lai că Moscova acţionează împotriva României mai ales prin agentura compusă din personalităţile politice, informative şi militare care făcuseră studiile în U.R.S.S. şi slujeau în continuare internaţionalismul comunist, în general şi Uniunea Sovietică, în special.[4]

În cursul revoltei populare şi al loviturii de stat din România (decembrie 1989), Ungaria a fost implicată direct în destabilizarea României, iar acţiunile diversioniste s-au desfăşurat în formele cele mai violente în Transilvania, mai ales de-a lungul unui aliniament de frontieră a provinciei istorice (Timişoara, Arad, Cugir, Sibiu, Braşov, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi altele).

                                                                                                       Prof. univ. dr. Corvin LUPU

(Preluare din articolul Preliminarii la avenimentele de la Târgu-Mureș, 1990, în „Vitralii-lumini şi umbre”–Revista veteranilor din serviciile române de informații,Anul IV, nr. 10/2012, pp. 23-30)

 

[1] Alex Mihai Stoenescu, Din culisele luptei pentru putere. 1989-1990. Prima guvernare Petre Roman, Editura RAO International PublishingCompany, Bucureşti, 2006, pp. 180-182.

[2]Pentru a sprijini gruparea condusă de Ion Iliescu, serviciile secrete britanice au trimis la Bucureşti dosarele de agenţi ai spionajului britanic în România ai unora dintre liderii naţional-ţărănişti, inclusiv ale lui Iuliu Maniu (nume conspirativ Tom), pentru  ca Ion Iliescu să-l poată şantaja pe Corneliu Coposu şi conducerea P.N.Ţ.C.D. Vezi şi Virgil Măgureanu, Alex Mihai Stoenescu, De la regimul comunist la regimul Iliescu, Editura RAO International Publishing Company, Bucureşti, 2008, pp. 157-158.

[3]Vezi Corvin Lupu, România în contextul relaţiilor internaţionale actuale, Editura Techno Media, Sibiu, 2006, p. 94 sqq.

[4]Cristian Troncotă, Duplicitarii. O istorie a Serviciilor de Informaţii şi Securitate ale regimului comunist din România, Editura Elion, Bucureşti,2003, pp. 147, 149 şi 151.

 

Din surse externe: Klaus Werner Iohannis, un pion al Germaniei în lupta pentru dominația germană în Europa (German Domination – GERMANDOM)

SIBIU / BUCUREŞTI (reportaj propriu) – Conducătorul uneia din organizaţiile „Germandom” din reţeaua germană de politica externă este centrul unei crize guvernamentale româneşti. Opoziţia din România doreşte numirea primarului de Sibiu, Klaus Johannis, pe locul rămas vacant al primului-ministru, în urma răsturnării sale de către opoziţie la începutul săptămânii. 

Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins acest plan şi a desemnat un expert în finanţe ca premier. Johannis conduce „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR), membru asociat al „Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene” (FUEN), care, de la cartierul general al său din nordul Germaniei coordonează şi minorităţile europene germanofone – cu ajutor guvernamental. FUEN, înfiinţat de foşti nazişti cu vederi rasiste, colaborează cu Johannis şi de asemenea şi cu fundaţia din Germania „Hermann Niermann”, care a fost ţinta unor intense proteste în estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizaţiile tip „Germandom”. Nominalizarea lui Johannis este al doilea pas excepţional făcut în numele „Germandom”-ului din România în decurs de o săptămână. Primul a fost acordarea Premiului Nobel Pentru Literatură unui autor „româno-german”.

Partidele româneşti din opoziţie, care l-au răsturnat pe primul-ministru printr-o moţiune de cenzură la începutul săptămânii, l-au nominalizat pe primarul în funcţie al Sibiului („Hermannstadt”), Klaus Johannis, pentru funcţia de prim-ministru de tranziţie. Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins această intenţie şi l-a desemnat pe expertul financiar, Lucian Croitoru, să fie noul prim-ministru. Croitoru ar trebui să fie confirmat de parlament, ceea ce pare foarte nesigur, fiindcă opoziţia deţine o majoritate şi insistă asupra candidatului său, Johannis. Deznodământul este deschis.

                                                    Politică etnică

Klaus Johannis provine din mediul „Germandom” din România, căruia îi atribuie virtuţi precum „corectitudine, încredere, pragmatism şi eficienţă”. [1] El este preşedintele organizaţiei „Germandom” locale, „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR sau DFDR în limba germană), care, precum multe alte asociaţii ale minorităţilor germanofone, în Europa de Est si Sud-Est, a fost fondat imediat după răsturnările din 1989. FDGR/DFDR, ca şi preşedintele său, Johannis, este strâns asociat cu reţelele „Germandom” răspândite peste tot prin Europa. FDGR este membru asociat al FUEN („Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene”), o organizaţie care reuneşte numeroase minorităţi din Europa şi Asia Centrală, fondată pe direcţiile tradiţionale ale politicii etnice germane în anii următori celui de-al doilea război mondial, de foşti nazişti. [2] În cadrul FUEN, FDGR-ul este de asemenea, membru al „Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane” (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. [3] Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este de asemenea membru FUEN. Este unul din partidele parlamentare care îl propune pe Johannis pentru funcţia de prim-ministru.

                                                        Conspiraţie

Deocamdată Johannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermnnstadt). De când a preluat funcţia în 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. „Oraşul Vechi este o bijuterie, reţeaua de apă funcţionează, şi mai presus de orice, sunt doar puţini şomeri”, relatează recent presa. Sub „neamţul” Johannis, oraşul a devenit un model de succes. [4] În realitate, Johannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania; pentru a crea modelul unei insule „Germandom” în Europa de Sud-Est. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început deja renovarea Oraşului Vechi – şi care este de obicei atribuită lui Johannis – înainte ca Johannis să ocupe funcţia. [5] Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. [6] Alt ajutor soseşte de la organizaţiile „Germandom” din Germania, de exemplu, DFDR şi Johannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra „problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale”- de asemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România. [7] Fundaţia Niermann a devenit de notorietate cu ani în urmă, în exercitarea influenţei ascunse asupra minorităţii germanofone din estul Belgiei – în cooperare cu grupuri etnocentriste de extremă dreapta. Oricine poate spune cu siguranţă că preşedintele fundaţiei „a fost la curent cu o conspiraţie” care a fost îndreptată împotriva Belgiei. [8]

                                                  Sponsorizări speciale

Johannis beneficiază de asemenea de cele mai bune contacte la birourile guvernamentale din Berlin şi la politicieni de frunte germani. Organizaţia sa „Germandom”, DFDR/FDGR, primeşte promovări preferenţiale de la Ministerul de Interne german. Între 1990 – 2004 88.33 milioane de euro au fost alocaţi pentru „stabilizarea minorităţii germane din România”. Când Berlinul a trebuit să reducă alocările de fonduri bugetare şi pentru „germanii de peste hotare” datorită dificultăţilor economice, ministrul de interne din acea perioadă, Otto Schily, i-a promis lui Klaus Johannis în noiembrie 2004 „tratament preferenţial” pentru minoritatea germană din România. De altfel, alocările pentru „Germandom”-ul din România au fost reduse doar cu 9 procente, când media reducerilor era de 23 de procente. Doar în acel an, guvernul german a alocat suma de 1,6 milioane de euro pentru promovarea culturii minorităţii germane. [9]

                                                     Un bilanţ impresionant

Klaus Johannis a primit personal o serie întreagă de oficialităţi germane de rang înalt, deopotrivă de la nivel federal sau regional. Vizitatorii oraşului de reşedinţă al lui Johannis includ pe comisarul guvernului german pentru problemele etnicilor germani emigraţi şi minorităţi naţionale, Hans-Peter Kemper, comisarul german pentru probleme culturale, Bernd Neumann, şi pe prim-miniştrii regionali ai landurilor Thuringia (Dieter Althaus) şi Saarland (Peter Mueller). Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering şi grupul de lucru parlamentar „expulzaţi şi refugiaţi” al grupului conservator CDU/CSU din Bundestag, de asemenea au vizitat Hermannstadt-ul.
Erwin Marschewski, şeful delegaţiei unui grup de lucru, l-a felicitat pe Johannis „pentru realizările sale impresionante”. [10] Preşedintele german, Horst Koehler a acceptat un tur al oraşului în compania lui Johannis, omagiu personal adus „impactului pozitiv pe care germanii îl au în Estul Europei, după cum o arată Hermanstadt-ul. [11]

                                                        Premiul de Merit

La sfârşitul anului trecut (n.r.: anul 2007), împreună cu ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, Johannis a primit „Premiul de Merit pentru Înţelegerea Germano-Europeană”. Laudatio a fost rostită de fostul ministru de interne şi cetăţean de onoare al Sibiului, Otto Schily. Cancelarul german, Angela Merkel, este în board-ul de consilieri ai acestei foarte influente asociaţii. Merkel însăşi a primit acelaşi premiu în 2005.

                                             Nu mai există suveranitate

Nominalizarea lui Klaus Johannis de către majoritatea parlamentară de la Bucureşti este al doilea pas excepţional în numele „Germandom”-ului din România – urmând acordării Premiului Nobel pentru Literatură autorului „româno-german” Herta Muller – în aceeaşi săptămână. [12] Legăturile deosebit de strânse ale lui Johannis cu Berlinul ar putea periclita suveranitatea României, dacă ar deveni primul-ministru al României. Aparent, majoritatea din parlamentul de la Bucureşti este pregătită să facă acest pas.

[1] Klaus Johannis; https://www.siebenbuerger.de/ 01.11.2003
[2] see also Freund und KollegeSchwelende Konflikte and Hintergrundbericht: Die Föderalistische Union Europäischer Volksgruppen
[3] see also Berlin organisiert seine “Volksgruppen”Aktionseinheiten and Cultivating Relationships
[4] Johannis, ein Deutscher für Bukarest; Financial Times Deutschland 14.10.2009
[5] see also The Germandom Prize
[6] Erfolgreiches Ende für Twinning-Projekt in Rumänien; www.thw.bund.de 20.11.2008
[7] Partner; www.g-h-n-s.de
[8] see also FliehkräfteBaldiger Anschluss and Ethno-Netzwerk
[9] Bundesregierung fördert deutsche Minderheit in Rumänien; www.siebenbuerger.de 17.02.2009
[10] Aufbauleistung der deutschen Minderheit in Rumänien gewürdigt; www.siebenbuerger.de 01.09.2005
[11] Horst Köhler würdigt Aussiedler als europäische Brückenbauer; www.siebenbuerger.de 04.03.2009
[12] see also The Germandom Prize

                          PENTRU CONFORMITATE, ORIGINALUL ÎN LIMBA ENGLEZĂ:


                                            The Impact of Germans in the East
2009/10/16

SIBIU/BUKAREST

(Own report) – The chairman of one of the „Germandom” organizations in the German foreign policy network is the focus of a Rumanian government crisis. The Rumanian opposition wants to name the mayor of Sibiu, Klaus Johannis, to fill the vacancy left by the prime minister, who was toppled by the opposition at the beginning of the week. Rumanian President, Traian Băsescu has rejected this plan and nominated a financial expert for prime minister. Johannis heads the „Democratic Forum of Germans in Rumania” (DFDR), an associated member of the „Federal Union of European Nationalities” (FUEN), which from its headquarters in Northern Germany also coordinates Europe’s German language minorities – with government support. The FUEN, founded by former Nazi racists, is working with Johannis as well as with Germany’s Hermann Niermann Foundation, which was the target of large protests in Eastern Belgium, because of its covert lobbying efforts for „Germandom” organizations. Johannis’ nomination is the second exceptional step taken in behalf of Rumanian „Germandom” within a week. The first was the awarding of the Nobel Prize in Literature to a „Rumanian German” author.

The Rumanian opposition parties, which toppled the Prime Minister with a no-confidence vote at the beginning of the week, have nominated the current mayor of Sibiu („Hermannstadt”), Klaus Johannis, to fill the post of transitional prime minister. Rumanian President, Traian Băsescu has rejected this intention and named the financial expert, Lucian Croitoru, to be the new prime minister. Croitoru would have to be confirmed by parliament, which seems very unlikely, because the opposition has a majority and insists on its candidate, Johannis. The outcome is open.

                                                        Ethnic Policy

Klaus Johannis comes from the Rumanian „Germandom” milieu, to which he attests such secondary virtues „as correctness, reliability, pragmatism and efficiency.”[1] He is the chairman of the local „Germandom” organization, the „Democratic Forum of Germans in Rumania” (DFDR), which, like many other associations of German language minorities in Eastern and Southeastern Europe, was founded in the immediate aftermath of the upheavals in 1989. The DFDR, like its chairman, Johannis, is closely associated with the networks of „Germandom” spread all over Europe. The DFDR is an associated member of the „Federal Union of European Nationalities” (FUEN), an organization, bringing together numerous European and Central Asian minorities, founded along the lines of the traditional German ethnic policy in the aftermath of World War II by ex-Nazi racists.[2] Within the FUEN, the DFDR, is also a member organization of the „Working Group of German Minorities” (AGDM), that stands in constant contact with the German Interior Ministry.[3] The party of Rumania’s Hungarian speaking minority, the Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) is also a FUEN member. It is one of the parliamentary parties proposing Johannis for the post of prime minister.

                                                      Conspiracy

Currently Johannis has been known as the mayor of Sibiu („Hermannstadt”). Since he took office in 2000, Sibiu, in fact, has made a name with one economic success story after the other. „The Old City is a jewel, the water supply functions and above all, there are only a few unemployed” according to a recent press report. Under the „German” Johannis, the town has become a „model of success.”[4] In fact, Johannis cleverly administers the support his community receives from Germany; to create a model of an island of „Germandom” is Southeast Europe. Under contract of the German Ministry of Economic Cooperation and Development in Bonn, the German Association for Technical Cooperation (GTZ) had already begun the renovation of the Old City – which is commonly attributed to Johannis – before Johannis took office.[5] The German Agency for Technical Relief (THW) came to Johannis’ aid to solve the water problem.[6] Other help is coming from „Germandom” organizations in Germany, for example, the DFDR and Johannis personally advised the Hermann Niermann Foundation in Dusseldorf on „questions of promoting cultural, academic and social projects” – also to the advantage of the German language minority of Rumania.[7] The Niermann Foundation became notorious years ago, through its exercising covert influence on the German language minority in Eastern Belgium – in cooperation with extreme rightwing ethnocentric forces. One can safely say that the chairman of the foundation had been „aware of a conspiracy” that was directed „against Belgium.”[8]

                                                Special Sponsorship

Johannis disposes also of the best contacts to government offices in Berlin and to leading German politicians. His „Germandom” organization, the DFDR, receives preferential promotion from the German Ministry of the Interior. From 1990 – 2004 88.33 million Euros were allocated for the „stabilization of the German minority in Rumania.” When Berlin had to scale back budgetary allocations also for „Germans Abroad” due to economic difficulties, the Interior Minister at the time, Otto Schily, promised Klaus Johannis in November 2004, „preferential treatment” for the German language minority in Rumania. As a matter of fact, the allocations for the Rumanian „Germandom” were reduced only nine percent, while 23 percent was the average reduction. In this year alone, the German government has earmarked a sum of 1.6 million Euros for the promotion of the German language minority in Rumania.[9]

                                     Impressive Balance Sheet

Klaus Johannis has personally welcomed a whole series of high-ranking German government representatives both from federal and regional state levels. The visitors to Johannis’ hometown included the German government’s Commissioner for Questions of Ethnic German Emigrants and National Minorities, Hans-Peter Kemper, the German Commissioner for Cultural Questions, Bernd Neumann and the Prime Ministers of Germany’s regional states Thuringia (Dieter Althaus) and Saarland (Peter Mueller). President of the European Parliament, Hans-Gert Poettering and the Parliamentary working group, „Expellees and Refugees” of the conservative CDU/CSU Caucus in the German Bundestag visited „Hermannstadt” as well. Erwin Marschewski, head of the working group’s delegation, congratulated Johannis on his „impressive achievements.”[10] German President, Horst Koehler allowed himself to be given a guided tour of the city by Mayor Johannis, personally and paid tribute to the „positive impact Germans are having in Eastern Europe, as exemplified by Hermannstadt.”[11]

                                                 Merit Award

At the end of last year, alongside the German Minister of the Interior, Wolfgang Schaeuble, Johannis was given the Deutsche Gesellschaft’s „Award of Merit for German-European Understanding.” The laudation was held by ex-Interior Minister and Sibiu’s citizen of honor, Otto Schily. German Chancellor, Angela Merkel is on the advisory board of this very influential association. Merkel, herself, had received the same award in 2005.

                                          No Longer Sovereign

Klaus Johannis’ nomination by Bucharest’s parliamentary majority is the second exceptional step on behalf of Rumanian „Germandom” – following the award of the Nobel Prize in Literature to the „Rumanian-German” author, Herta Mueller – within one week.[12] Johannis’ exceptionally close ties to Berlin could jeopardize Rumania’s sovereignty, if he becomes Rumania’s prime minister. Apparently the majority in Bucharest’s parliament are prepared to take that step.

[1] Klaus Johannis; https://www.siebenbuerger.de/ 01.11.2003
[2] see also Freund und KollegeSchwelende Konflikte and Hintergrundbericht: Die Föderalistische Union Europäischer Volksgruppen
[3] see also Berlin organisiert seine “Volksgruppen”Aktionseinheiten and Cultivating Relationships
[4] Johannis, ein Deutscher für Bukarest; Financial Times Deutschland 14.10.2009
[5] see also The Germandom Prize
[6] Erfolgreiches Ende für Twinning-Projekt in Rumänien; www.thw.bund.de 20.11.2008
[7] Partner; www.g-h-n-s.de
[8] see also FliehkräfteBaldiger Anschluss and Ethno-Netzwerk
[9] Bundesregierung fördert deutsche Minderheit in Rumänien; www.siebenbuerger.de 17.02.2009
[10] Aufbauleistung der deutschen Minderheit in Rumänien gewürdigt; www.siebenbuerger.de 01.09.2005
[11] Horst Köhler würdigt Aussiedler als europäische Brückenbauer; www.siebenbuerger.de 04.03.2009
[12] see also The Germandom Prize

Sursa: GERMAN – FOREIGN – POLICY.COM

http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56289?PHPSESSID=c0lmc1t791814m2a9c7ft0bbg7

 

Vă recomandăm ca lectură suplimentară:

După 27 de ani de spălarea creierilor, românilor li se fură țara și ei aplaudă!

 

 

 

 

 

3 Comments

 1. Get

  Odată cu asasinarea ultimul președinte onest azi nu ne-a mai rămas decât oasele sa alegem între corupții străini sau romani, normal ca ii preferam pe romani pana la urma sunt ai nostrii, o sa ii schimbe alții mai Onești la timpul potrivit dar măcar nu dam tara pe mana străinilor pe deasupra și corupți.

 2. gigimutu

  johanel

  DEMISIA URGENT, DACA NU VREI SA-TI ATARNE CAPUL PE LA PICIOARE!

 3. IQ100

  Victor Ponta, cand a fostalungatde la putere 9’false Flag “colectiv” ) a spus ca madam Merkel i-a zas..nu dai Rosia Montan,., discut cu guvernulo Transilvaniei….privind istoric vedem ca se leaga..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.