Colimator

Klaus Iohannis, avertizat de parlamentarii europeni pentru stoparea referendumului privind definirea căsătoriei ca fiind UNIUNEA dintre un BĂRBAT și o FEMEIE

  SEMNAL GRAV PENTRU ÎNCĂLCAREA DEMOCRAȚIEI ÎN ROMÂNIA – 40 de membri ai Parlamentului European solicită organizarea Referendumului     […]

 

SEMNAL GRAV PENTRU ÎNCĂLCAREA DEMOCRAȚIEI ÎN ROMÂNIA – 40 de membri ai Parlamentului European solicită organizarea Referendumului

 

 

40 de membri ai Parlamentului European solicită Presedintelui Klaus Iohannis, Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea, Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu să respecte suveranitatea propriului popor si să organizeze referendumul pentru definiția căsătoriei, solicitat de cei 3.000.000 de cetățeni români.

Deși au trecut 2 ani de la exprimarea clară și fără echivoc a voinței celor 15% dintre românii cu drept de vot, clasa politică românească continuă, prin împiedicarea referendumului, să nu respecte suveranitatea propriului popor de a-și stabili singur instituțiile sociale și forma acestora, în care crede și în care dorește să conviețuiască.

Este pentru prima dată când în România de după decembrie 1989 o inițiativă civică are atât de mulți susținători, a respectat toate cerințele constituționale și a ajuns într-un stadiu atât de avansat în ceea ce privește parcursul legislativ necesar transpunerii ei în fapt. Nu există nici o justificare, pentru nimeni, în a-și impune propriile viziuni asupra acestor instituții, fără a le supune votului.

3.000.000 de români au susținut în aprilie 2016 inițiativa de revizuire a articolului 48 alineatul 1 din Constituția României pentru clarificarea definiției CĂSĂTORIEI ca uniunea dintre un BĂRBAT și o FEMEIE, iar dreptul lor constituțional trebuie respectat.

Reamintim că inițiativa este în deplină concordanță cu legislația interna și externă și a fost avizată favorabil de către Curtea Constituțională a României prin decizia nr. 580/20.07.2016. Articolul 9 din Carta drepturilor fundamentale a UE specifică autoritatea statelor membre de a-și stabili reglementări interne în ceea ce privește definiția căsătoriei.

Parlamentarii europeni au sesizat gravele derapaje de la regulile democrației și intervin pentru apărarea dreptului suveran al românilor de a-și stabili SINGURI definiția căsătoriei.

Mai jos redăm conținutul scrisorii:

To the attention of:

Klaus Werner Iohannis, President of Romania; Calin Popescu-Tariceanu, President of the Senate of Romania; Liviu Dragnea, President of the Chamber of Deputies of Romania; Traian Băsescu, Leader of Partidul Mișcarea Populară; Ludovic Orban, Leader of Partidul Național Liberal; Kelemen Hunor, Leader of Uniunea Democrată Maghiară din România; Dan Barna, Leader of Uniunea Salvaţi România.

Strasbourg, 15 March 2018

Honourable President Iohannis, Honourable Presidents Popescu-Tariceanu and Dragnea, Esteemed Members of the Parliament of Romania,

We, the undersigned Members of the European Parliament,
– taking note of the unprecedented democratic support of a marriage referendum in Romania,

– considering the 3 million signatures in support of a referendum as a sign of healthy democracy,

– stressing the need to give a democratic voice to the 3 million Romanian citizens,

– recalling the well-established jurisprudence of the European Court of Human Rights and the Court of Justice of the EU which states that Member States have national competence regarding civil status and the benefits deriving therefrom,

– reaffirming the principle of subsidiarity which protects the democratic process from external pressures,

– bearing in mind Article 2 (1) of the Constitution of Romania which outlines that “national sovereignty belongs to the Romanian people, who exert it through (…) referendum”,

Support the organization of the referendum without delay.

Signed by:

 1. Laima Liucija ANDRIKIENÉ (EPP), Lithuania
 2. Bastiaan BELDER (ECR), Netherlands
 3. Daniel BUDA (EPP), Romania
 4. Lorenzo CESA (EPP), Italy
 5. Andi CRISTEA (S&D), Romania
 6. Ryszard CZARNECKI (ECR), Poland
 7. Peter van DALEN (ECR), Netherlands
 8. Lorenzo FONTANA (ENF), Italy
 9. Elisabetta GARDINI (EPP), Italy
 10. Arne GERICKE (ECR), Germany
 11. Czesław HOC (ECR), Poland
 12. Marek JUREK (ECR), Poland
 13. Tunne KELAM (EPP), Estonia
 14. Zdzisław KRASNODĘBSKI (ECR), Poland
 15. Urszula KRUPA (ECR), Poland
 16. Zbigniew KUŹMIUK (ECR), Poland
 17. Ivana MALETIĆ (EPP), Croatia
 18. Ramona MĂNESCU (EPP), Romania
 19. Fulvio MARTUSCIELLO (EPP), Italy
 20. Miroslav MIKOLASIK (EPP), Slovakia
 21. Emilian PAVEL (S&D), Romania
 22. Alojz PETERLE (EPP), Slovenia
 23. Marijana PETIR (EPP), Croatia
 24. Boleslaw G PIECHA (ECR), Poland
 25. Mirosław PIOTROWSKI (ECR), Poland
 26. Massimiliano SALINI (EPP), Italy
 27. Branislav ŠKRIPEK (ECR), Slovakia
 28. Jaromír ŠTĚTINA (EPP), Czech Republic
 29. Patricija ŠULIN (EPP), Slovenia
 30. Pavel SVOBODA (EPP), Czech Republic
 31. Ivica TOLIĆ (EPP), Croatia
 32. Ruža TOMAŠIĆ (ECR), Croatia
 33. Mihai ŢURCANU (EPP), Romania
 34. Kazimierz Michal UJAZDOWSKI (ECR), Poland
 35. Jadwiga WIŚNIEWSKA (ECR), Poland
 36. Anna ZABORSKA (EPP), Slovakia
 37. Tomáš ZDECHOVSKÝ (EPP), Czech Republic
 38. Joachim ZELLER (EPP), Germany
 39. Željana ZOVKO (EPP), Croatia
 40. Milan ZVER (EPP), Slovenia

SCRISOAREA poate fi descarcată AICI:  MEPs Letter supporting the Romanian Referendum on Marriage

Sursa: Coaliția pentru Familie

 

 

 

3 Comments

 1. Lipsesc social democratii? De ce? N-au fost abordati, ca sa para o initiativa a popularilor? Intrucit in lista apare liberal democratul Buda, este clar!

  • Pentru ca Romania a aderat la Conventia de la Istambul, care spune ca genul e doar o conventie sociala, inca din 2016. De ce credeti, ca Dragnea insista pe idiotenia aia cu juma-juma, indiferent de calitatea materialului?! Conventia mai sustine si ca femeile au fost oprimate de barbati, vreme de sute de ani, care le-au impiedicat sa se dezvolte… Asa ca “nu spera si nu ai teama”! Numai Apocalipsa ne mai poate salva (stiu ca e un paradox, dar, noi, fiind oximoronici, prin structura, nu vad alta scapare…)!

 2. Florin

  Klaus JohAnus este un sASS tolerant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *