Lichele

Klaus Iohannis, canalia amnezică

                      Deficit patologic de memorie Dacă aș considera că președintele […]

 

                    Deficit patologic de memorie

Dacă aș considera că președintele României (România parțială, desigur, adică fără fragmentul ei de „râul, ramul” format din pesediști și simpatizanți, cuprinzând vreo câteva milioane de cetățeni care n-au președinte) ar fi înzestrat cu rațiune, aș spune că își bate joc, în mod voit, de funcție. Numai că nu pot să-l bănuiesc de inteligență… dacă n-a dat semne de „trestie gânditoare”, nici măcar slabe, în ultimii opt ani de când îl urmăresc eu, „cu atenție și îngrijorare”, nu cred că sunt speranțe ca în viitor să se întâmple de la sine.

Felul lui de a fi dovedește mereu și mereu că președintele este subordonat unui interes personal de joasă speță, pe cât de mărunt pe atât de obsesiv exprimat. Căci pentru Klaus, PESEDEUL nu este un dușman al colectivității… că doar nu face nici un secret din faptul că pe dânsul îl doare-n cot de colectivitate… Nu, nu…. PESEDEUL, să fie limpede, nu este un inamic așa, generic, ci este dușmanul lui PERSONAL și atât! Că ura sa PERSONALĂ se armonizează atât de bine cu unele dorințe ale partenerilor externi, asta e pentru el o confirmare suplimentară și o îmbinare fericită a utilului cu plăcutul!

Are vreo logică această ură bolnavă? Are ea vreun argument?

Știu și eu? PESEDEUL se poartă cu Iohannis, de când e Iohannis persoană publică, în cel mai civilizat mod cu putință… enervant și stupid de elegant, de cele mai multe ori. Dar oare cum și-a luat avânt acest personaj submediocru, lipsit de conștiință, acest ingrat fără frontiere și cum a luat naștere mitul „primarului gospodar” pe care tot felul de ignoranți îl invocă în culcare și-n sculare? Păi, premierul Adrian Năstase ne amintește cum a luat naștere, în anul de grație 2004:

Îmi este greu să înțeleg însă, mai ales, înverșunarea, ura sa împotriva PSD, a membrilor, liderilor și simpatizanților săi, în condițiile în care, în perioada când era primar, «a supt» serios de la acest partid pe care acum îl demonizează(…) Mă întorc la felul în care a funcționat colaborarea, la nivelul municipiului și al județului Sibiu, dintre PSD si FDGR, condus de Iohannis, în perioada 2001-2004. Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul național între PSD/FDGR, protocol realizat la DORINȚA EXPRESĂ A PRIMARULUI IOHANNIS, care, în Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea și dorea ca majoritatea formată din consilierii PSD să-i susțină anumite proiecte!!! Lucru care s-a și întâmplat! Proiectele mai importante (ale Sibiului, n.n.) nu l-au avut pe Iohannis ca autor !!! Prezentate de PSD la București, aceste proiecte au fost susținute de Guvernul PSD/Năstase!!! Fără această susținere financiară ele nu puteau fi realizate pentru că depășeau cu mult posibilitățile financiare locale!!! Iohannis a fost însă PROFITORUL acestor realizări, obținute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Și este cel care acum consideră că PSD a fost «catastrofal» pentru România!” (Adrian Năstase, pe blogul personal, 16 noiembrie 2019)

FDGR-ul condus de Klaus Iohannis a încheiat în 13 iunie 2002 (chiar în ziua de naştere a primarului sibian) cu P.S.D.-ul condus de Adrian Năstase, pe atunci şi premier al Guvernului, un Protocol privind colaborarea între PSD şi FDGR. (Foto Agerpres, text „Justițiarul”) Click pe fotografie pentru mărire!

Așadar, guvernul PESEDEULUI… dar Klaus a uitat.

Apoi, în 2009, perechea proaspăt căsătorită Geoană & Antonescu, provenind din Capulet-PESEDEU și Montague-PENELEU, s-a grăbit să-i taie cordonul ombilical primarului de Sibiu pentru ca, apoi, să-l și nășească, pregătindu-se să-l scalde în copăița de premier al României! Avea vreo greață Klaus la acea vreme când vedea PESEDEUL? Aș, atunci acel PESEDEU îi slujea, cu naivitate, președintelui de astăzi, interesul PERSONAL de a parveni în cercuri tot mai înalte ale puterii!

În cel mai scurt timp președintelui i s-a șters din memorie și episodul acela.

Și nu doar PESEDEUL lui Geoană a susținut „proiectul Iohannis”… ci și „Jo napot kívanok”, adică UDMR-ul hrăpăreț și detestabil de mai târziu, despre care președintele a insinuat că face înțelegeri secrete pentru prăduirea Ardealului cu Ciolacu, mare maestru (!!!) al conspirațiilor, ce să zic! Însă pe-atunci, pe când această formațiune își asuma public susținerea pentru el, nici UDMR-ul nu i-a stat lui Klaus în gât, ci dimpotrivă, l-au uns pe ficații săi cei de obicei inflamați de diverse frustrări josnice, următoarele cuvinte: „UDMR crede în proiectul Iohannis. UDMR votează Mircea Geoană pentru proiectul Iohannis.(…) Noi nu am făcut alianţă cu PSD, noi am făcut alianţă cu PNL, pentru un Guvern Iohannis, şi dacă mandatul acestuia va fi de două zile!!!” (Andrei Kocsis, preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, 12 februarie 2009)

Evident, Klaus nu-și mai amintește nici secvența asta.

În schimb, deși Băsescu nu l-a vrut cu nici un chip premier pe Iohannis, astăzi PENELEUL iohannisian îi face loc PEMEPEULUI petrovian la guvernare, și-i scrie LOVE pe toți pereții, atât pe cei din administrația centrală, cât și pe cei din administrațiile locale…

Pentru că, din nou, Klaus a uitat.

O concluzie pe care-o putem desprinde de aici este aceea că președintele Klaus nu e-n stare să țină minte nimic, nici cine i-a fost prieten, nici cine i-ar putea fi dușman, și că ar fi bine să ia niște BILOBIL, că poate-l ajută.

În ultima conferință de presă istorică de la Palatul Cotroceni, cea din care am aflat lucruri inedite și istorice, respectiv că trebuie să de spălăm pe mâini și să purtăm mască, Klaus a rostit, „scrâșnind din dinți/ pe lângă boi”, sau, mă rog… cam așa… nu mai știu exact cum erau versurile lui George Coșbuc, următoarele:  „Cu siguranţă avem situaţii diferite, sănătatea publică este ameninţată de COVID-19, iar politica românească ESTE AMENINȚATĂ DE PSD. Sunt două PERICOLE şi trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă parte…” și apoi: „…dacă Parlamentul sau majoritatea care a hotărât această lege ar fi fost de bună-credință, dar ȘTIM CĂ PSD NU ESTE DE BUNĂ-CREDINȚĂ (…) nu era nicio problemă, puteau ei să spună că alegerile vor avea loc pe 6 decembrie” și încă: „…știm că CNA este constituit pe baza unui vot politic, deci, într-un fel, zic eu, nepotrivit, reflectă majoritățile din Parlament, adică, MAI MULȚI PESEDIȘTI DECÂT ALTCEVA, și atunci, deja, ne dăm seama că este un pic problematic.” ( 7 octombrie 2020)

Frazele de mai sus sunt rezultatul trist al unui lapsus prezidențial morbid…

Delirul președintelui, însă, nu a debutat în cel de-al doilea mandat al lui Klaus. Călin Popescu Tăriceanu a povestit, pe 27 decembrie 2016, după ce președintele îl convocase la Cotroceni pentru o convorbire particulară, următoarele:  „Din păcate, la întrevederea pe care am avut-o cu președintele a doua zi după rezultatele alegerilor, domnia sa mi-a spus că va face tot ce îi stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD și pentru a evita aducerea PSD-ului la guvernare. Nu au fost singurele afirmații care m-au pus pe gânduri. A spus că vrea să declanșeze un război total, lucru pe care îl vedem astăzi prinzând contur.(…) Se dorește declanșarea unei crize majore.

Știind aceste lucruri, mă gândeam că niciodată, dar NICIODATĂ! Tăriceanu Popescu și Călin nu va lua o decizie care să-l sprijine pe Klaus în defavoarea guvernului PSD. Nicidecum că va vota o moțiune de cenzură împotriva acelui guvern, totodată auto-măturându-se, vesel, de pe harta politică a României, așa cum s-a putut vedea mai târziu.

Numai că și Călin Popescu Tăriceanu are memoria scurtă.

Asta mi-a întărit mie convingerea că ținerea de minte este problema majoră a omului politic, de orice nivel, din România. Căci, până să aibă nevoie de vaccin anti-COVID, România are nevoie, ca de aer, de BILOBIL, în cantități uriașe, pentru deficit grav, patologic, aș spune, de memorie!

                                                                                                                 Luminița ARHIRE

P.S. Ah! cetățeni, totuși… dacă asta cu memoria scurtă nu vi se pare o concluzie satisfăcătoare, cel puțin în ceea ce-l privește pe președintele Klaus, atunci nu mai rămâne decât explicația că avem de-a face cu o mare, mare CANALIE!

 

6 Comments

 1. Baran Gheorghe

  Si canalie si cu memorie scurta. A criticat si a hulit preluarea presedintiei Euro 2020 , a cobit , a spus ca nu suntem capabili, a zvonit in stanga si dreapta ca nu suntem pregatiti , ne-a facut de rasul balticilor iar apoi dupa doar 6 luni de presedintie a spus ca presedintia Euro douazeci – douazeci a fost un real succes si se impauna pe la televizor si presa , ca la Sibiu a fost scos in evidenta ca un mare organizator. Doamne cata ipocrizie si fariseism , cata nesimtire si joasa speta !!!. Romani , treziti-va !!! Romania doarme de mult si va mai dormi, voi , poporul mai aveti o sansa, Statul e dus de mult , e pe copca .

  • Ciobanu

   E suficient sa amintim spusa “luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum … nu cred că e niciun motiv de grabă” dupa care anul urmator a facut in luna mai cu mare graba un refrendum.

 2. Lucian

  Nu e vorba de memorie scurtă, toţi sunt şantajaţi.
  “De afară”.

  • Baran Gheorghe

   @Lucian. Tot memorie scurta se numeste, pentru ca uita ca au scheleti prin dulap, sau canalii daca stiu si nu uita si accepta functii piblice.PUNCT

 3. La un spritz cu “nepotul” Tamarei😂

 4. gigimutu

  canaliile stau in canal, mars la canal, iohane!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.