Abuzuri

Klaus Iohannis, coruptul care luptă cu„corupțea”, își răsplătește protectorii

                       Onorabilul Klaus Iohannis Este indiscutabil: președintele României manifestă o […]

 

                     Onorabilul Klaus Iohannis

Este indiscutabil: președintele României manifestă o fidelitate de nezdruncinat pentru cei care îl servesc. Și pentru cei care îl au la mână. În raport cu aceștia, utilizează alte unități de măsură. Ei nu sunt corupți. Ei nu atentează la statul de drept. Ei nu încalcă independența Justiției. Nu sunt „penali”.

Ce demonstrează acest tip de comportament? Cum îl definește acest comportament pe omul politic Klaus Iohannis? Inventarul protejaților săi e uriaș. Eu mă voi opri doar la câteva nume.

Este indiscutabil: presedintele Romaniei manifesta o fidelitate de nezdruncinat pentru cei care il servesc. Si pentru cei care il au la mana. In raport cu acestia, utilizeaza alte unitati de masura. Ei nu sunt corupti. Ei nu atenteaza la statul de drept. Ei nu incalca independenta Justitiei. Nu sunt „penali”. Si respecta, atunci cand sunt oameni de afaceri, intru totul principiile liberei concurente. Ce demonstreaza acest tip de comportament? Cum il defineste acest comportament pe omul politic Klaus Iohannis? Inventarul protejatilor sai e urias. Eu ma voi opri doar la cateva nume.

Laura Codruța Kovesi. A executat în beneficiul său oameni politici, demnitari din zona administrației publice centrale și locale, oameni din presă, oameni de afaceri. În aceeași măsură, cu aceeași vigoare, cu același elan, i-a apărat pe protejații lui Iohannis. Care au devenit protejații sistemului. Urmează Augustin Lazăr. A făcut fix același lucru. Și, în plus, i-a acordat azil fostei șefe DNA, atunci când, prin decizia Curții Constituționale, a fost scoasă din prima linie. Pe de altă parte, are un merit incontestabil. Pentru care merită să se bucure de protecția prezidențială. I-a închis lui Iohannis un mare număr de dosare penale. Acest triunghi al puterii judecătoreși este închis în fața văzută a icebergului de Livia Stanciu. A fost președintă a Înaltei Curți și l-a făcut scăpat pe Iohannis de dosarul penal de incompatibilitate. A fost promovată la Curtea Constituțională. Rămâne în continuare un partener devotat al DNA. Și, implicit, al SRI.

Și am ajuns la principalul serviciu secret. Nu se pune că l-a numit pe Eduard Hellvig. Acesta nu i-a făcut servicii decât în campania electorală și în limite acceptabile. Iar astăzi, cel mult, el poate să ascundă unele urme. În schimb, oamenii președintelui din servicii au fost și rămân, indiferent de statutul lui actual, George Maior și Florian Coldea. Primul a fost numit de Iohannis ambasador la Washington și a rămas acolo înțepenit de scaun. Îl ține propteaua lui de la Cotroceni. În ciuda tuturor derapajelor de care s-a făcut și se face vinovat. Nu se știe încă dacă a trădat sau nu în ultimul moment. Dacă l-a trădat sau nu pe Victor Ponta, în confruntarea prezidențială cu Iohannis. Dacă a înțeles că Ponta tot nu l-ar fi numit premier, în ciuda angajamentelor luate, l-a trădat cu siguranță. Cert este că l-a ajutat pe Iohannis. Așa cum pot să facă oamenii de vârf ai serviciilor, băgați până în gât în politică. Și lângă el Florian Coldea. Pe care a fost silit să-l scoată în rezervă după ce Coldea a fost prins cu fofârlica. Adică cu șpaga. Dar, în continuare, din umbră, Iohannis îl susține. Cu brațul drept. Cu cel stâng, pentru a închide și acest triunghi, îl protejează pe generalul Dumbravă. Cel care a pus în operă „câmpul tactic” al SRI-ului din Justiție.

Klaus Iohannis ține în brațe mai mulți primari. Și pentru că îi ține în brațe, aceștia nu sunt „penali”. Ultimul exemplu, cât se poate de concludent, e primarul din Sinaia. Mult lăudat de președinte, în prezența tineretului liberal. Iar președintele s-a făcut că nu știe că acesta are un dosar penal cât casa. Dar e „penalul” său.

Vin la rând șefii unor mari corporații. Cum ar fi Schweighofer, OMV Petrom, Raiffeisen Bank, etc. Aceștia l-au sponzorizat și îl sponsorizează mascat. Electoral și neelectoral. Au și ei imunitate. Serviciile secrete nu îi caută iar dacă îi caută, dosesc ceea ce găsesc. În schimb, îi caută pe competitorii lor.

Președintele nostru se manifestă ca un individ onorabil și în politica la vârf. Traian Băsescu este un exemplu. Cât se poate de concludent. I-a predat ștafeta și îl susține în toate momentele cheie. Iar Iohannis nu uită. La rândul său, Băsescu e susținut de la Cotroceni. Discret. Dar viguros. Dar are și parteneri externi. Față de care e tot un onorabil. Cum ar fi Angela Merkel. Pentru Angela Merkel, Klaus Iohannis se face luntre și punte. Și se va face și în viitor.

Această listă nu se poate închide aici. Rămâne deschisă și va fi completată în viitor. Pentru că un politician cu cât este mai fragil în raport cu cetățeni care l-au votat și pe care i-a trădat, cu țara pe care aparent o reprezintă și de fapt o duce la fund, cu atât este mai dependent de asemenea parteneriate.

                                                                                                           Sorin Roșca Stănescu

Citiți și:

Un alogen infatuat și corupt sfidează o țară întreagă

Taica Lazăr și Klaus se protejează reciproc: Coteria dinozaurilor cu bube-n cap

Klaus Iohannis l-a răsplătit pe procurorul Augustin Lazăr și-l susține în continuare fiindcă i-a clasat dosarele penale!

Propaganda UE alături de Iohannis în apărarea celui care i-a albit dosarele penale, procurorul general Augustin Lazăr

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (II)

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (I)

Coteria magistraților și polițiștilor care l-au protejat pe Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, cel mai penal politruc!

„Penalul” Iohannis va fi premiat de propaganda germană pentru lupta anticorupție

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze! (III)

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze! (II)

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze!

Cel mai complet bilanț al tuturor ticăloșiilor comise de Iohannis de-a lungul timpului aici: Ce-ai cu Iohannis, dom’le?

 

3 Comments

 1. IQ100

  O fotografie face cat o mie de cuvinte..Va amintiti bancul din comunmism/
  Vaai ce frig e , vai ce fig e! se vaita unul cand Impuscatul taia caldura, sa fac economii sa plateasca datoriile.
  Cioc , cioc! la usa
  Cine e??
  MAI MULTE GRADE!!

 2. Malus Dacus

  Nu cred ca onorabilul domn S.R. Stanescu (nu Sănescu cum e semnat articolul) nu cunoaște adevărul. Probabil ii e frica sa spuna mai mult. Johannis nu conduce nimic, nu trage nici un fel de sfori, nu protejeaza pe nimeni si nu infunda pe nimeni. El este o jalnica marioneta santajată cu dosare penale de stapanii externi ai Romaniei, cei care de fapt i-au aranjat si mandatul. Tara este condusa de serviciile externe straine cu precadere de CIA. Maior, Coldea, Kovesi, Lazar primesc ordine si sunt protejati de CIA, nu de Johannis.

  • Anonim

   Corect mai avem de adaugat influenta masiva facuta de firmele din Vest si avem o imagine completa la ceea ce se intampla in tara. Acuma urmeaza intrebarea cum repari un sistem care e complet acaparat si distruge ori miscare de afara care nu corespunde viziuni celor ce o conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.