Puncte de vedere

Klaus Iohannis crede că Armata Română este aidoma soldaților de plumb din copilăria sa

            Gest politic necugetat al unui trădător! Nimeni nu s-a gândit la o problemă serioasă, […]

 

          Gest politic necugetat al unui trădător!

Nimeni nu s-a gândit la o problemă serioasă, și anume la legitimitatea actului de comandă militară. O prelungire în condițiile date este de fapt un gest politic. În luptă să pentru relevanță și supraviețuire politică, ACEST PREȘEDINTE PÂRÂT face greșeli de elev de școală primară. Iohannis uită aspectul principal al unei armate regulare și anume că alături de legalitatea actului de comandă coexistă, dacă nu în mai mare măsură măcar la egalitate, legitimitatea acestuia. România, ca putere militară regională, are o armată extrem de consolidată din punct de vedere instituțional. Gloriosul drapel de luptă al acesteia a fluturat în marile teatre de război ale istoriei moderne europene. Șeful de stat major reprezintă imaginea actului de comandă al întregii structuri militare și operaționale. Numirea în această funcție este un act de comandă. Ca orice act de comandă, această numire are nevoie de substanța ABSOLUTĂ a legitimității. Decizia președintelui așează cel mai înalt grad militar al României într-un spațiu al improvizației periculoase, aruncând în derizoriu stabilitatea însăși a poziției de comandă. La apelul bocancilor, un președinte FĂRĂ INTELIGENȚĂ ȘI EXPERIENȚĂ a aruncat armată română în jocul său politic pitic și murdar.

ACEST TRĂDĂTOR, Iohannis, s-a trezit comandatul armatei, dar fără legitimitatea necesară. În cadrul procesului de selecție al Șefului de Stat Major legitimitatea este dată de către toți actorii implicați în decizie. Iohannis, din considerente absolut copilăresti și aberante politic, a ales să ignore pe ceilalți actori politici legali și legitimi, acționând MAI URÂT CĂ DICTATORUL IDI AMIN DIN UGANDA, cunoscuta republică bananieră. Singura sa decizie de comandă reală a devenit un act politic lipsit de relevanță. Practic, orice ar face Iohannis din acest moment, deciziile sale în calitatea sa de șef al CSAT sunt doar politice ȘI NU MAI AU SUBSTANȚĂ ȘI CREDIBILITATE !!!

După acest gest, de ignorare a întregului ansamblu strategic si militar prin care operează Romania, Iohannis a pus armata română și pe cel mai înalt grad al său într-o poziție imposibilă. Corecția nu mai poate veni de la acest INDIVID PERICULOS PENTRU ȚARĂ, ci doar din interiorul corpului militar român! Astăzi și acum, generalul căruia i s-a prelungit mandatul trebuie să constate imposibilitatea de a-și îndeplini mandatul TREBUIE SĂ-ȘI DEA DEMISIA! Căci nu poți fi sef al statului major, dacă actorii legali si legitimi ai țării nu te doresc. Trucurile legaliste merg doar la piața de flori. Legitimitatea unui general nu se obține prin scamatorii ieftine. Acceptarea unei astfel funcții, prin asumarea unui tertip legalist, dându-i valoare de act de comandă, devine NU act de îndeplinire disciplinată a unei decizii prezidențiale, ci de transferare în spațiul politic si al luptei politice a actului de comandă militar. Iar actul de comandă devine subordonat nu națiunii pe care o servești, indiferend de conducerea ei, ci devine umil atașat unei construcții partizane si incoerente doctrinar. Apărarea țării este un act de coerență care traversează jocul politic. Statul major al armatei exprimă tocmai această coerență absolută și indispesabilă oricărui model respectabil de carieră. Alternativa la acest spirit militar de onoare o reprezintă rușinea si umilința, armata devenind teren al jucăriilor care defilează doar în fața unui om politic ieșit din matricea istoriei.

Un alt aspect de loc de ignorant este acela că ANALFABETUL POLITIC  IOHANNIS, prin jocul său politicianist si reducționist, a anihilat autoritatea celui care reprezintă România la NATO. Faptul că a refuzat nominalizarea acestuia la funcția de șef de stat major transmite un semnal de cenzură publică, cinic si nemilos, partenerilor noștri strategici militari din cadrul celei mai mari alianțe militare din lume. Este o lovitură mortală, asimetrică și absolut criminal ca esență, care năruie cariera militară a unui general și anulează eforturile de reprezentare responsabilă si corectă a armatei române la Alianța Nord-Atlantică. Nimicnicia loviturii va fi dovedită nu peste mult timp.

Pe lângă analfabetismul cronic în domeniul militar, comandatul de paradă cu paltonul aruncat pe mașină, a dovedit că nu înțelege de loc consecințele nefaste ale deciziilor sale. Dintr-o singură mișcare, doi generali ai armatei române au fost anihilați. Nici dușmanul nu poate visa la mai mult.

Armata română este reazămul țării. Neimplicată politic, dar reprezentând conștiința unei statalități moderne și tinere, armata are astăzi de trecut testul maturității sale. Căci de răspunsul de astăzi al celui mai înalt gradat al său depinde destinul de mâine al soldatului român. Fie ca acest răspuns să se ridice la înaltul vârf al demnității si onoarei pe care și l-a obținut în istorie.  Onoarea crează măreție, pe când politica doar mizerie. ACEST POSTULAT NU-L CUNOAȘTE PRIMARUL DE PROVINCIE CARE ACTIONEAZA LA COMANDA PENTRU DISTRUGIREA DEFINITIVA A ȚĂRII!! TREBUIE IMEDIAT ACȚIONAT PENTRU A OPRI ȘI INVERSA ACEST CURS PERICULOS AL EVENIMENTELOR !!!

                                                                                                        Dumitru TĂNASĂ

3 Comments

  1. intrebare

    de ce nu ar putea un general patriot si curajos sa il umfle in niste TAB uri acompaniate de o diivizie pe Iohannis cu tot cu bmw-urile si sa organizeze alegeri anticipate? nu cred ca armata trebuie sa execute ceea ce in mod evident este o porcarie.

  2. Maria

    Subscriu

  3. Maria

    Daca-i Prost…ce ai vrea sa creada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *