Observator

Klaus Iohannis nu vrea Referendum pentru monarhie, dar i s-a arătat și lui „statul paralel”

    Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat azi, 20.12.2017, la o întâlnire informală cu jurnaliştii, poziţia sa referitoare la monarhie. […]

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat azi, 20.12.2017, la o întâlnire informală cu jurnaliştii, poziţia sa referitoare la monarhie. Şeful statului a afirmat că nu se poate din punct de vedere constituţional să se treacă de la republică la monarhie.

„E nevoie de o clarificare juridică a statutului Casei regale, dar cu măsura“, a adăugat președintele Klaus Iohannis referitor la situaţia actuală a Casei regale. Întrebat dacă ar susţine un referendum pentru monarhie, preşedintele României a spus că, în primul rând, nu e posibil constituţional. Mai mult, Klaus Iohannis s-a arătat intrigat de inițiatori: „curios că a ajuns sa fie susţinut referendumul acesta de liderii PSD“.

Iohannis a făcut referire la „statul paralel“ pe care-l nega până acum, dar și-a schimbat poziția și susține că acesta ar fi cel susținut de PSD. „Eu sunt reprezentantul statului constituţional, iar statul paralel nu poate face referendum pentru revenirea la monarhie“.

                                                                                                                                           Simina BARBU

1 Comment

  1. “Si in doua temniti, large, cu de-a sila sa-i aduni,
    Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”
    Eu, pe politicieni i-as testa numai la Eminescu, nu m-ar interesa ce scoala sau CV au, doar ce si cat inteleg din Eminescu…poate sa fie o Karma, sa nu ne putem mantui, pana ce nu-l punem in istorie la locul meritat…Daca publicistica li se pare prea grea, macar cateva poezii si tot ar avea solutiile iesirii din mocirla…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *