Lichele

Klaus Iohannis şi PNL, pur şi simplu, I-RES-PON-SA-BILI!

  De nenumărate ori ori mi-am potolit cuvintele grele la adresa lui Klaus Iohannis, deşi, prin comportamentul său faţă de […]

 

De nenumărate ori ori mi-am potolit cuvintele grele la adresa lui Klaus Iohannis, deşi, prin comportamentul său faţă de poporul acesta care l-a votat în două rînduri ca preşedinte, le merita cu prisosinţă, gîndindu-mă că instituţia din care face parte merită ceva mai mult respect decît persoana care o conduce.

De data aceasta, stavila cuvintelor nu-şi mai are rostul! Şi, dacă celelalte partide n-ar fi infiltrate la maxim cu oamenii serviciilor, care sînt totdeauna în subordinea Preşedintelui, Klaus Iohannis ar trebui să fie imediat deferit Justiţiei pentru înaltă trădare, conform art. 96, al. 1 din Constituţia României, care spune: „Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare”, situaţie în care, potrivit art. 96, al. 3 este suspendat de drept: „De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept”.

Ştiu, acuzaţia este una foarte gravă, dar ceea ce a făcut Klaus Iohannis imediat după căderea Guvernului PSD-ALDE, pe baza obsesiei sale cu alegerile anticipate, punînd ţara într-o criză politică perpetuă, justifică pe deplin o asemenea decizie dură.

Cum este posibil ca şi în faţa acestei ameninţări cu Coronavirus, care a pus pe jar întreaga planetă, închizînd chiar unele ţări, blocînd economiile lor, cînd numărul morţilor creşte în lume de la zi la zi, ca şi numărul celor afectaţi de virus, el, Klaus Iohannis, să dea dovadă de atîta iresponsabilitate?

După ce toate partidele, inclusiv cele din Opoziţie, ajunseseră la concluzia că România trebuie să aibă un guvern stabil, oricare ar fi Primul-ministru desemnat, s-a găsit Klaus Iohannis să-i ceară lui Florin Cîţu, marioneta lui în jocul anticipatelor, să-şi depună mandatul, arătînd foarte clar că propunerea aceasta nu a fost altceva decît una „la mişto”, aşa cum spun toţi liderii politici, în afara PNL!

Orice i se putea ierta lui Iohannis, faptul că jumătate de mandat a fost la Sibiu sau pe drum pentru a-şi vedea nevasta, faptul că a preferat să-şi ducă nevasta la Pompei în loc să se prezinte la Consiliul Europei, faptul că, în loc să fie preşedintele tuturor românilor, a preferat să fie liderul PNL. Orice i se putea ierta şi chiar i-a fost iertat, inclusiv problema caselor luate cu documente falsificate sau implicarea în traficul de copii în calitate de profesor şi Inspector general al învăţămîntului din Sibiu.

Toate, mai puţin această decizie luată în plină criză Coronavirus, care a devenit o problemă de siguranţă naţională, în faţa căreia Klaus Iohannis a decis să sfideze întreaga ţară, întreaga clasă politică şi întregul popor.

Nu se mai poate merge aşa cu acest Preşedinte iresponsabil care dovedeşte că este în stare să arunce întreaga ţară în haos pentru a-şi duce la îndeplinire doar proprile sale interese şi jocuri, dictate de forţe oculte din ţară şi din afară! Ceva mai grav nu poate exista!

Nu ştiu ce vor decide partidele parlamentare în zilele următoare. Acum, toţi liderii lor au sărit cu picioarele pe Klaus Iohannis şi pe PNL, acuzîndu-i de acest joc periculos pe care-l derulează de cîteva luni bune, dar mi-e teamă că vor veni unii şi le vor şopti la ureche decizii pe care totdeauna le urmează orbeşte.

Cert este, însă, că, din acest moment, Klaus Iohannis nu mai poate fi recunoscut şi respectat ca Preşedinte legitim al României! Chiar dacă va fi păstrat în funcţie de cei pe care-i slujeşte. De aici sau de aiurea.

                                                                                                  Ion SPÂNU, „Cotidianul

 

2 Comments

  1. road runner

    O singura observatie : nu poporul l-a votat in doua randuri. In Romania presedintii sunt numiti, nu alesi.

  2. gigimutu

    recomand suspendarea cu executare, cu 7,62 mm

    apoi sa fie incinerat iar cenusa sa fie imprastiata in cele 4 vanturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.