Abuzuri

Klaus Iohannis va schimba Constituția ca să fie președinte pe viața!

                                 „Reașezare constituțională” Nu știu […]

 

                               „Reașezare constituțională”

Nu știu dacă ați urmărit aseară conferința de presă a dlui Iohannis, dar dacă nu, aș spune că nu ați pierdut ceva, pentru că mai nou vorbește mult fără să spună nimic.

Dar ieri a fost totuși ceva.

Întrebat de un jurnalist cum explică atacurile repetate ale lui Ludovic Orban la adresa judecătorilor Curții Constituționale, dl Iohannis a confirmat că are în vedere o „reașezare constituțională”. În alte cuvinte este vorba de modificarea Constituției României, modificări care să le permită PNL-iștilor să pună noi judecători la CCR, să schimbe Avocatul Poporului și în general să politizeze cu oameni din propriul partid toate instituțiile publice.

Eu cred că în spatele acestei modificări de Constituție se mai ascunde ceva: dorința dlui Iohannis de a se mai bucura de noi mandate prezidențiale în care să aibă toată puterea: Guvernul lui, Parlamentul lui, Justiția lui, CCR-ul lui, Avocatul Poporului etc. Or acest lucru nu se poate face fără o modificare a Constituției României!

Iată un nou motiv pentru a vota Pro România! Noi nu vom accepta instalarea unui dictator! Nouă nu ne este frică de Iohannis și Orban și nici nu facem înțelegeri pe sub masă cu ei!

                                                                                               Călin POPESCU TĂRICEANU

                         Președinte și dictator pe viață

Iohannis vrea schimbarea Constituției României în avantajul străinilor pe care-i reprezintă și în detrimentul Neamului Românesc. Astfel, trebuie musai să dispară ARTICOLUL 1(1): „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” Și, ca să-și asigure președinția pe viață, klausul va transforma forma de guvernământ, republica semiprezidenţială urmând să devină republică prezidenţială, ceea ce-i va permite să candideze din nou pentru cel puțin încă două mandate cu puteri depline, visul său dictatorial!

                                                                                                   Marius Albin MARINESCU

3 Comments

 1. Moro

  Nu mai are timp de asa ceva….In noaptea de dupa votarea in Parlamentul Meu a legii bulaniei,Romania va fi ocupata de vecinii de la Vest Estul de peste Nistru si Sud.Butoanele usereului nu sunt in mana Guwernerului,aceia vor impune primul punct de pe agenda lor indata ce se vor vedea in Parlamentul Meu si nu raspund comenzilor Guwernerului.

 2. IQ100

  Im opinia mea, referitor la Articolul 1 , e vorba de regionalizare si de Transilvania .

  • Camil

   Nu este vorbirea numai de Transilvania ( ARDEAL ) ci si despre Banat si Nordul Bucovinei incluzand, Maramuresul. Ce urmareste acest Sass ?? Urmareste sa repete in Romania scenariul Sarbesc referitor la Kosowo. Adica sa rupa Banatul si Ardealul din hotarele actuale ale Romaniei si asta se pare ca, este aprobata de ” Alihotii din EU “. In special Germania. Aseara am vizionat un reportaj pe postul German – ARTE!! foarte ” Interesant ” si nascand nenumarate Suspiciuni. Descria Hermanstadt ( Sibiul ) si tinutul din imprejurimi ca o mica Germanie. Ei cum sa lase ei acest tinut si altele pe mana Romanilor. Vom vedea peste 4 ani ce se va intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *