Cap limpede

KLAUS IOHANNIS – viitor asasin economic al României

Am citit, cu mare dificutate, cele 58 de pagini ale „raportului prezidenţial” al lui Klaus Iohannis, intitulat „România lucrului bine […]

Am citit, cu mare dificutate, cele 58 de pagini ale „raportului prezidenţial” al lui Klaus Iohannis, intitulat „România lucrului bine făcut”, scrise într-un veritabil limbaj de lemn, luat, direct, din textele rapoartelor prezentate la plenarele şi congresele partidelor comuniste. „România lucrului bine făcut” este o înşiruire de fraze sforăitoare, care nu ne spune nimic despre starea reală actuală a economiei şi societăţii româneşti şi nimic concret despre cum se va schimba această stare în cei 10 ani cât vrea să stea la Cotroceni autorul acestei mostre de demagogie electorală. Nu aflăm nimic despre sărăcirea şi umilirea la care a fost supus poporul român în ultimii 25 de ani, nimic despre marea hoţie numită „privatizare”, despre modul în care poporul român a fost deposedat de avuţia productivă, de capitalul acumulat din munca lui de-a-lungul istoriei, nimic despre faptul că acest capital, în valoare de peste 500 miliarde de euro actuali, a fost trecut, pe nimic, în proprietatea guvernanţilor, uzurpatori şi trădători, şi a corporaţiilor transnaţionale, nimic despre cele peste 2.000 de miliarde de euro profituri realizate de acest capital şi însuşite de noii lui proprietari, nimic despre distrugerea a mai mult de o treime din acest capital, nimic despre distrugerea a peste 4 milioane de locuri de muncă, despre milioanele de români care au fost, astfel, obligaţi să-şi părăsească ţara şi familile, să lase milioane de copii în situaţia de a trăi fără mamă, sau fără tată, sau fără amândoi părinţii.

Nimic despre faptul că datoria externă a României a ajuns la peste 100 miliarde de euro, ceea ce face ca serviciul acestei datorii să se ridice la peste 40 miliarde de euro, ÎN FIECARE AN, adică la aproape o treime din PIB-ul ţării, din toată avuţia creată de români în ţara lor, ÎN FIECARE AN. Nimic despre faptul că un pumn de oligarhi, reprezentând mai puţin de 5% din familiile româneşti, împreună cu câteva corporaţii transnaţionale, au ajuns să deţină în proprietate privată peste 90% din avuţia ţării, în timp ce 90% din familiile românilor trăiesc în sărăcie şi umilinţă, sunt lipsite de capital şi sunt obligate să trăiască din salarii şi pensii de mizerie.

Nu aflăm nimic despre faptul că românii au fost deposedaţi nu numai de fabrici, de uzine şi de bănci, dar şi de suveranitatea lor naţională, de statul lor naţional. Nimic despre faptul că, în România, democraţia este o farsă, că suveranitatea naţională, puterea poltică, nu este exercitată de popor, ci de oligarhi, care controlează şi capitalul naţional şi statul, că statul este instrumentul prin care oligarhii jefuiesc poporul şi îşi apără privilegiile, averile dobândite prin furt şi înşelăciune.

„România lucrului bine făcut” nu ne spune nimic despre modul în care poporului român i se va face dreptate, despre modul în care el, poporul român, va fi despăgubit pentru capitalul de care a fost deposedat prin aşa-zisa privatizare, ca şi de profiturile create de acest capital în ultimii 25 de ani. Nimic despre cum, cu ce bani, vor fi create cele 4 milioane de locuri de muncă, pentru a-i aduce acasă pe românii plecaţi în băjenie. Nimic despre cum, cu ce bani, va fi reindustrializată ţara şi va fi creată o agricultură care să asigure bunăstarea tuturor românilor.

Nimic despre cum va fi oprită scurgerea de avuţie în afara tării, despre cum vom scăpa de datoria externă, despre cum vor deveni românii stăpâni în ţara lor, proprietari ai capitalului creat prin munca lor şi ai profiturilor realizate cu acest capital.

„România lucrului bine făcut” nu ne spune nimic despre cum vor ajunge românii să aibă un stat al lor, cu adevărat DEMOCRATIC, NAŢIONAL, un stat pe care să-l controleze ei, nu oligarhii şi corporaţiile transnaţionale, un stat care să apere drepturile şi interesele celor mulţi, nu ale oligarhilor şi corporaţiilor transnaţionale, un stat DE DREPT al poporului, nu un stat DE DREPT al oligarhilor.

„România lucrului bine făcut” a lui Klaus Iohannis nu va face niciun lucru bun, pentru România şi pentru poporul ei. Dimpotrivă.

La pagina 22 a vorbăriei prezentate drept program prezidenţial, Klaus Iohanis se dă de gol şi ne spune adevăratul său scop, ne spune ce va face el pentru România dacă va ajunge să-i decidă viitorul.

Iată ce scrie Klaus Iohannis, cu mânuţa lui:

„Cred că este necesar să implicăm mai mult comunităţile locale în acest proces de creştere a independenţei energetice a ţării noastre. Din acest motiv, cred că este necesară modificarea legislaţiei, pentru ca o parte din redevenţele către bugetul central să fie reorientate către comunităţile locale şi chiar către proprietarii terenurilor, aşa cum se întâmplă în SUA.”

Sub masca grijii pentru independenţa energetică a ţării şi pentru comunităţile locale, Klaus Iohannis ne spune că, în timpul preşedinţiei sale, nu numai că va continua jefuirea resurselor naturale ale ţării de către corporaţiile private, autohtone şi străine, dar se va trece la o fază nouă, aceea în care poporul român va fi deposedat şi de dreptul de proprietate publică asupra bogăţiilor subsolului. Am fost deposedaţi de fabrici, uzine, bănci, am început să fim deposedaţi de terenurile agricole şi de păduri şi urmează, sub domnia lui Klaus Iohannis, să fim deposedaţi şi de bogăţiile subsolului.

Conform alineatului (3) al articolului 136 din Constituţia României, „Bunurile de interes public ale subsolului……fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”, iar conform alineatului (4) al aceluiaşi articol, „bunurile proprietate publică sunt inalienabile”, adică nu pot fi vândute, nu pot fi înstrăinate.

Klaus Iohannis, candidat la funcţia de Preşedinte al României, ştie, cu siguranţă, aceste prevederi ale Constituţiei României. Ştie, de asemenea, tot cu siguranţă, că, în SUA, proprietarul unui terten este şi proprietarul bogăţiilor de sub ale teren. De aceea, în SUA, cei care exploatează bogăţiile subsolului plătesc redevenţă proprietarului terenului, nu statului, adică poporului. În România, conform actualei Constituţii, singurul proprietar al bogăţiilor subsolului este poporul român, prin statul său naţional. Pentru a ajunge la situaţia de a plătii redevenţe proprietarilor terenurilor, „aşa cum se întâmplă în SUA”, va trebui modificată legislaţia, astfel încât proprietarii terenurilor să devină şi proprietarii bogăţiilor subsolului, aşa cum se întâmplă în SUA.

Aceasta este adevărata “viziune” a lui Klaus Iohannis asupra viitorului României. Vor continua vânzările şi retrocedările de terenuri şi păduri, o parte din ce în ce mai mare din teritoriul naţional al românilor va intra în proprietatea străinilor, bogăţiile subsolului vor fi declarate de interes PRIVAT, printr-o lege, sau printr-o ordonanţă de urgenţă, astfel încât vor trece şi aceste bogăţii în propeietatea străinilor. Să nu ne mai încurcăm cu contracte de concesiune, cu redevenţe şi tot felul de piedici în calea liberei dominaţii străine asupra coloniei numită România.

Iată ce ne pregăteşte Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis încurcă rău de tot borcanele. România nu este SUA. Poporul român nu este popor american. Poporul român nu s-a format acum 200 de ani, din oameni veniţi de aiurea, care s-au autoîmproprietărit cu pământul luat de la indieni exterminaţi, cu ajutorul forţei. Poporul român este stăpân pe teritoriul lui naţional de la începutul lumii.

Bogăţiile subsolului teritoriului naţional sunt ale întregului popor român. Ele au fost apărate cu sângele TUTUROR românilor. Ele nu pot face obiectul proprietăţii PRIVATE, „aşa cum se întâmplă în SUA”. Ele aparţin TUTUROR romanilor şi trebuie exploatate în beneficiul TUTUROR românilor. În vecii vecilor. Aşa cum scrie în CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR.

                                                                                           Constantin COJOCARU

Sursa: http://www.badpolitics.ro/klaus-iohannis-viitor-asasin-economic-al-romaniei-se-pare-ca-gheorge-funar-a-ramas-singura-optiune/

12 Comments

 1. anonim

  o singura intrebare. de ce nu sunt semnate cu nume articolele?

 2. anonim

  imi cer scuze nu l-am vazut ca era la sfarsit…de obicei e la incept

 3. ROMANIA SPRE DEZMEMBRARE!

  ROMANI!
  vreti din nou TAIERI DE PENSII SI SALARII ?
  vreti din nou TAIEREA INDEMNIZATIILOR COPIILOR SI MAMICILOR?
  vreti din nou INCHIDERI DE SPITALE SI MEDICAMENTE LA SFANTUL ASTEAPTA ?
  vrei din nou SA FITI ARUNCATI AFARA DIN SERVICIU ?
  vreti din nou SA FITI GONITI LA MUNCA AFARA sa fiti sclavii nemtilor ?
  vreti din nou ca ROMANIA SA FIE IZOLATE PE PLAN EXTERN ?
  vreti justitie la comanda?

  Atunci alegeti marioneta b.a.s.i.s.t.a- Iohannis la Cotroceni si pe BASESCUla Palatul VICTORIA !

  • cati

   Asa este!L-ati votat in diaspora pe basescu si uite unde am ajuns!sa avem 2_300 de lei pensie!din cauza lor si datorii de miliarde!

 4. ROMANI! ROMANIA ESTE IN PERICOL !!!

  ROMANI! ROMANIA ESTE IN PERICOL !!!

  Nu credeti ca minoritatile nationale au la noi mai multe drepturi decat romanii ?!
  Iar acum vrem sa le donam si tara !

  Oare in urmatorii 100 de ani va ajunge un roman Presedintele Germaniei !

  Chiar atat de jos am ajuns ca sa numai avem incredere in noi si sa scoatem tara la mezat ??

  Nemtii si ungurii isi dau mana la dezmembrarea tarii, iar noi votam un neamt !
  Hienele Laszlo Tokes , Szilagyi Zsolt, si Biro Zsolt, sefii extremistilor, si-au dat mana cu Johannis pentru DEZMEMBRAREA tarii !

 5. sustinatorii lui iohannis

  UITATI-VA CINE IL SUSTIN PE AGENT NEMTESC johannis: ** Laszlo Tokes – spionul ungur, care doreste destramarea tarii ; ** Szilagyi Zsolt , care la un miting electoral la Sf.Gheorghe a declarat ca este gata sa ia gatul romanilor din Harghita-Covasna;*** Biro Zsolt: seful Partidului Civic Maghiar
  si Presedintele PPE,umflatul de Joseph Daul – care si-a batut joc de votul vostru in 2012, iar acum vrea definitivarea transformarii tarii in colonie UE !
  SEFII EXTREMISMULUI UNGURESC, CONDUSI DE LA BUDAPESTA si anume : Laszlo Tokes, Szilagyi Zsolt si Biro Zsolt au dat mana cu Johannis in schimbul recunoasterii autonomiei teritoriale a tinutului secuiesc si infiintarii Republicii Autonome Maghiare din : Mures, Harghita si Covasna.

  DESTEPTAREA FRATILOR PANA NU VA FI PREA TARZIU !!!

 6. Adi

  Tot tamtamul asta imi amintește de alegerile din SUA când toți erau pro Obama si acum nu stiu cum sa îl dea jos.

 7. stelly bush

  Mie imi place comparatiile intre Romania si USA……..si pe urma comparatiile intre Romania si Germania…..este o mare prostie sa ne comparam cu aceste doua tarii……Ex……daca in USA……ai pamantul tau atunci tot ce este deasupra si dedesupt este al tau….in Romania daca gasesti petrol subpamantul tau atunci trebuie sa-l dai staatului……Uite ce….este….Comunismul….in sangele….Romanului…..Noi…..nu….avem……nevoie….nici…..de germanul….asta Johanis……nici….de…..USA……si………nici…..de Germania……Incetati….sa dati….exemple…..de rahat…..neo….naziste….cu tarii……in……care…. prostimea….omului simplu…..este de mare amploare.Romania…..trebuie sa-si….gaseasca…..un nou…..sistem….politic.

  incoruptibil…..pentru…ca in moment….peste tot in….lume….sistemul…..actual…………..corupt….de….droguri….arme…..si….crime….Spune-ti….la….Johanis…..sa…convinga……..pe…..toti…….politicienii…ca…………in….Romania…..sa-se elibereze….toate….armele…..si….acele……..automate…..Dar……………….bineinteles….ca acest.lucru nu.se.va…intampla….niciodata…..in….Romania…….pentru….ca………..atunci…..le-ar…..fii…..frica….la….coruptii……….astia…..de politicieni…..

  • stelly bush

   De….ce….nu…..imi….este postat….tot….comentariu?

   • Comentariul a fost postat, dar va rugam sa scrieti normal, fara puncte de suspensie aiurea!

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *