Observator

Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia

  Folosind atacul la Jandarmerie, Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia Văzînd că nu reuşeşte […]

 

Folosind atacul la Jandarmerie, Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia

Văzînd că nu reuşeşte sub nici o formă să slăbească alianţa PSD-ALDE, preşedintele Klaus Iohannis, sau mai exact oamenii care lucrează la cel de-al doilea mandat al său, au pus la cale un nou scenariu, absolut diabolic, prin care să compromită Guvernul Dăncilă, prezentat ca extrem de violent cu populaţia paşnică!

În acest sens, a fost pusă în mişcare una dintre cele mai înspăimîntătoare maşinării de propagandă: manipularea! Evident, cu principala sa componentă: dezinformarea!

Cei care nu vor să-şi obosească neuronii, preferînd să stea în faţa televizorului şi să ia de bune toate inepţiile pe care le aud, nu vor dori să audă argumentele noastre, fiindu-le suficiente informaţiile furnizate de cei care nu le vor spune niciodată adevărul, tocmai pentru că adevărul este cel care trebuie să fie ascuns!

Pentru cei care lasă uşa deschisă şi pentru analize ceva mai soficsticate punem următoarea întrebare: UNDE SÎNT HULIGANII CARE AU PRODUS VIOLENŢELE DIN NOAPTEA DE VINERI? S-au evaporat? Nu-i mai întreabă nimeni nimic? Nu-i mai caută nimeni sau nu mai sînt consideraţi responsabili pentru reacţia jandarmilor?

Orice om care îşi permite libertatea de gîndire îşi pune aceste întrebări, căci imaginile din seara de vineri arată foarte clar că toată nebunia de după ora 23.00 a fost generată de agresarea jandarmilor de către cîteva grupuri bine constituite care au atacat forţele de ordine cu bucăţi de bordură, cu pietre, cu sticle de apă şi, în general, cu ce au găsit la îndemînă. Ba chiar cu cocteiluri Molotov, pregătite din timp şi depozitate într-o maşină, aşa cum se aude pe una dintre înregistrările video! Totul culminînd, desigur, cu agresarea bestială a jandarmeriţei şi a colegului său, lăsaţi în mod ciudat pe mîna protestatarilor de către colegii lor.

Acum, toată propaganda lui Iohannis îşi îndreaptă acuzaţiile către un singur vinovat: Jandarmeria! În acest sens, în zilele de sîmbătă şi duminică de după „Mitingul diasporei”, s-au organizat încă două proteste extrem de paşnice, în care manifestanţii erau dispuşi să le ofere jandarmilor flori şi bomboane de ciocolată, ca şi cum ar fi uitat complet de gazarea din seara de vineri!

În mod logic, ar fi trebuit să asistăm în cele două zile la un protest împotriva jandarmilor din moment ce s-au înregistrat deja sute de plîngeri penale contra lor. Însă, în mod ciudat, sîmbătă şi duminică a fost o linişte deplină în Piaţa Victoriei, fără incidente, fără gaze, fără provocări.

Motivul acestei stări de lucruri merită să fie analizat, căci în acest timp, adică mai bine de o săptămînă de zile, nimeni nu mai vorbeşte despre „huliganii” care au provocat intervenţia în forţă a jandarmilor, ci doar despre violenţa acestora faţă de populaţia civilă! Aceasta este, în opinia noastră, faza a doua a scenariului pus la cale încă din primele momente ale anunţării „mitingului diasporei”!

În faţa acestei acuzaţii extrem de grave, jandarmii aveau un martor care putea să-i apere atît în faţa opiniei publice, cît şi în faţa eventualelor instanţe de judecată: PROCURORUL MILITAR BOGDAN PÎRLOG. El ar fi putut să fie singurul apărător oficial al Jandarmeriei, căci a fost în Piaţă în calitate oficială şi avea la îndemînă informaţii de primă sursă despre intervenţia în forţă.

Cu toate acestea, asistăm pe absolut toate posturile TV la crucificarea procurorului Bogdan Pîrlog, despre care toată lumea află că este #rezist, că a fost trimis acasă de UE, că a făcut şi a dres, lucruri care nu au absolut nici o legătură cu ce a făcut omul în seara de vineri în Piaţa Victoriei. Noi am publicat în „Cotidianul” ce prevede legea în cazul manifestaţiilor sportive în care se presupune că există un grad ridicat de risc, adică faptul că „este necesară prezenţa unui procuror”. Această prevedere era şi în vechea lege a tuturor manifestaţiilor publice, fiind scoasă doar pentru a înlătura suspiciunea că o eventuală anchetă n-ar mai fi obiectivă dacă procurorul ar face parte din dispozitiv.

Totuşi, cum să credem că un procuror nu ar putea să se sesizeze din oficiu că, la un miting anunţat „cu sînge” pe caldarîm, ar putea să se producă şi fapte de natură penală? Ştim că există doar două feluri în care organul de anchetă poate începe o anchetă: la plîngere prealabilă şi prin sesizare din oficiu, cea din urmă fiind reglementată de Codul de procedură penală, art. 292: „Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289-291 şi încheie un proces-verbal în acest sens”. Asta a şi făcut procurorul după prima tentativă a protestatarilor de a forţa barajul jandarmilor.

Presa a publicat deja Procesul-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de procurorul Bogdan Pîrlog şi ar trebui să ştie că Noul Cod de procedură penală chiar îl obligă să nu stea indiferent atunci cînd constată o situaţie în care există risc de producere de fapte penale, chestiune prevăzută în art. 213 din CPP: „Organul de cercetare penală este obligat să efectueze actele de cercetare ce nu suferă amânare, chiar dacă acestea privesc o cauză care nu este de competența lui. Lucrările efectuate în astfel de cazuri se trimit, de îndată, prin procurorul care exercită supravegherea activității organului ce le-a efectuat, procurorului competent”.

Şi atunci de ce este răstignit public acest procuror militar, singura autoritate a statului care putea fi apărărtorul Jandarmeriei? Doar pentru că a stricat nu ştiu ce planuri ale organizatorilor din umbră ai „mitingului diasporei”, care vor acum să lase în spaţiul public doar dezbaterea despre violenţa Jandarmeriei faţă de populaţia paşnică?

În mod surprinzător, doar doi jurnalişti, Cornel Nistorescu şi Ion Cristoiu (e drept că nu sînt oricare) au înţeles că acuzaţiile la adresa Jandarmeriei care ar fi atacat populaţia paşnică nu sînt altceva decît „o jalnică diversiune”, atît timp cît se uită ameninţările de dinainte de „mitingul diasporei” şi atacul „huiliganilor” din seara de vineri! În rest, toţi moderatorii TV rostogolesc la nesfîrşit informaţiile venite de la propaganda discretă aflată în solda lui Klaus Iohannis, fără să-şi dea seama că-i fac jocul!

Cineva ar putea să ne întrebe ce rost are aducerea numelui lui Klaus Iohannis în acest context. Răspunsul este simplu: destinatarul întregului scenariu, de la „Muie PSD”, la „milionul” de oameni veniţi din diaspora şi pînă la mitingul de vineri este însuşi preşedintele României, care are în faţă două obiective:

preluarea conducerii rotative a Uniunii Europene, pe care nu vrea s-o împartă cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă

obţinerea unui nou mandat, pus sub semnul întrebării de procentele încă foarte mari pe care PSD şi ALDE le au în sondajele de opinie!

De aceea, credem că situaţia la care asistăm acum nu este decît o etapă dintr-un plan uriaş, început cu înregistrarea acelui ONG, „Forumul românilor de pretutindeni”, pentru a cere autorizaţia „mitingului diasporei” de „un milion de participanţi” şi lansarea sloganului „Muie PSD”. Obiectivele finale ale acestui plan sînt însă mult mai mari.

Astfel, nu avem decît să constatăm că Iohannis nu mai crede că simpla punere la îndoială a programului de guvernare PSD-ALDE sau plîngerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă pentru trădarea intereselor naţionale mai pot fi eficiente pentru a-şi aduce la putere „Guvernul Meu”. A încercat, dar n-a reuşit, căci pînă şi dumnealui a fost obligat să rostească acea tiradă penibilă: „Au crescut pensiile şi salariile pînă le-au scăzut”! Lumea, însă, a văzut că fluturaşul de salariu şi cuponul de pensii arătau creşterile! Mici, dar creşteri!

Aşa s-a ajuns la concluzia că trebuie încercat altceva. Acum se urmăreşte crearea acestei imagini apocaliptice că Guvernul Dăncilă este cel care coordonează violenţele împotriva populaţiei paşnice, populaţie care, după Iohannis, ar fi majoritar de partea lui! Deci: Guvernul acesta trebuie să fie înlăturat pentru că este duşmanul poporului!

Veţi vedea că şi această etapă a acuzării Jandarmeriei va trece curînd, fiind urmată de anchetarea Prefectului Capitalei, a ministrului de Interne, pentru a se ajunge apoi la acuzaţii directe la adresa Vioricăi Dăncilă şi Liviu Dragnea. În final, Dragnea şi Dăncilă trebuie să fie în ochii populaţiei adevăraţii responsabili pentru violenţele din seara de vineri! Nu „huliganii”, nu galeriile de fotbal, nu infiltraţii pesedeului, ci doar ei doi.

                                                                                                     Ion SPÂNU

P.S. Poate cineva să ne explice şi nouă de ce jandarmeriţa bătută în Piaţă nu a declarat nimic la externarea din spital despre agresiunea la care a fost supusă în Piaţă, deşi mărturia ei era extrem de importantă în apărarea Jandarmeriei? Cine a convins-o să iasă din spital în fugă, ducîndu-se direct la maşină? Ion Cristoiu amintea într-un editorial despre cazul asemănător al Jessicăi Lynch, devenită eroina armatei SUA în Irak, după ce a scăpat cu viaţă din mîinile armatei lui Saddam Hussein.

Sursa: COTIDIANUL

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *