Abuzuri

Klaus Werner Iohannis: „Târgurile și piețele «trebe» închise.”

        Închizi piețele românești în aer liber, dar lași  să funcționeze supermarketurile nemțești în spații închise! Ce […]

 

      Închizi piețele românești în aer liber, dar lași  să funcționeze supermarketurile nemțești în spații închise! Ce altă dovadă de trădare mai vreți?

                   Spargeți, rupeți, îndoiți!

Motto: „Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în on-line. Angajații – și din public, și din privat – să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile – și cele publice, și cele private – trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise.” (Klaus Werner Iohannis, la ședința de „guvernul-meu”, de pe data de 5 noiembrie 2020)

„SPARGEȚI, RUPEȚI, ÎNDOIȚI!” este titlul unui articol din presa autohtonă dintr-un moment când transformarea manualelor școlare era în plină efervescență. Pe atunci, un manual de fizică pentru clasa a șasea era garnisit cu propuneri de „experiențe practice”, numai bune de făcut la domiciliu de acest tip: „spargeți un pahar… ce observați?” …„luați un creion și rupeți-l în două; notați ce vi se pare important”… „încercați să îndoiți o lingură de metal; cum puteți descrie ceea ce vedeți?” Și așa mai departe… era vorba de minunate experiențe, care aveau să bucure, la vremea lor, batalioane întregi de părinți și bunici.

Dar să ne întoarcem la oile și wernerele noastre… Deci, iese ficusul total și silabisește de pe bilețel niște măsuri care vor fi O-BLI-GA-TO-RII din 9 noiembrie 2020. Dacă le silabisea Orban cel Bun, a doua zi mai toată lumea penelistă ar fi nuanțat dezastrul, ar fi rotunjit asperitățile, iar Rareș Bogdan, mai blând și mai tolerant ca oricând, ne-ar fi arătat aripa sa rănită, de zburătoare care a trebuit să dea 450 de lei, în două rânduri, pentru testare COVID 19, din salariu… și ne-ar fi explicat că TESTAREA AR TREBUI SĂ FIE GRATUITĂ, de parcă CIUMA ROȘIE ar fi la guvernare, iar nu colegii lui de partid! Adică totul s-ar fi petrecut în conformitate cu România normală promisă și aplicată, pas cu pas, de Klaus.

Numai că nu Ludovic cel Viteaz, ci însuși ficusul suprem a enumerat, cu voce marțială, măsurile idioate. Și, de aceea, nimeni-nimeni de la PENELEU nu poate spune altfel. Iar în numele acestei slugărnicii exemplare, PENELEU a hotărât să facă așa: decât să-l contrazică pe „Marele Conducător”, pe „Cîrmaciul Înțelept”, pe „Conducătorul Vzionar”, pe „Stegarul Viteaz”, pe „Eroul Națiunii”, pe „Ctitorul de Geniu”, pe „Carpaticul Scut”, pe „Simbolul viu al Năzuințelor Noastre”, pe „Stejarul de Vis, de-Avânt și Omenie”, pe „Titanul Modern”, pe „Fondatorul României Liberale”, pe „Carpatul și Danubiul gândirii” (toate sintagmele de mai sus fac parte din „recuzita” pupătorilor în cur dintr-un alt regim, știu… dar zău că nu mai avem mult până acolo și m-am gândit să vin în sprijinul propagandiștilor liberali care nu par a avea o imaginație prea bogată), reales în triumf de populația României cu 66,06% din opțiunile de vot, ei bine, decât să-l contrazică pe acesta și să recunoască furunculul din discurs, PENELEUL a hotărât că mai bine trece la soluția: „SPARGEȚI, RUPEȚI, ÎNDOIȚI!”

Așa că țara va deveni un vast șantier căci se vor desface panouri ușoare, se vor demola ziduri, se vor îndoi tâmplării, se vor rupe separatoare, totul pentru a transforma SPAȚIILE ÎNCHISE ale piețelor agroalimentare, unde oamenii sunt cât de cât feriți de frig și zăpadă viscolită, în minunate spații deschise străbătute de vijelii, vijulii și alte vâjuri de toate categoriile! Tarabele se vor muta în parcuri, iar parcurile se vor transforma în piețe așa că Herestrăul nu se va mai închide peste noapte… Orban zice că avem o bună experiență cu „piețele volante” în București… dar la Tecuci? La Tecuci om avea și acolo o bună experiență?

Iată despre ce vorbim: în ultimii ani, cred că în mai toate localitățile mai răsărite din țară, o parte din investițiile locale au fost orientate către PROTEJAREA PIEȚELOR agroalimentare, spre a oferi micilor producători spații decente pentru desfacerea mărfurilor iar cumpărătorilor condiții decente de a-și umple sacoșele. S-au construit hale agroalimentare, mai mici sau mai mari, peste tot, s-au acoperit spații care fuseseră deschise, s-au pus panouri de protecție împotriva intemperiilor, etc.

Ei, și abia acum intervine farmecul personal al lui Radu Tudor, cel ce are misiunea istorică de a ne explica pe larg ce periculoasă e Piața Obor, unde el nu a mai pus piciorul de-o lună, față de orice supermarket în care i se ia temperatura și i se măsoară, bonus, și numărul de sinapse pe centimetrul cub de creier! Ca să ne explice dânsul cât de util, cât de înțelept, cât de binevenit e să distrugi tot ce-ai construit ieri! Și că nu-i mare lucru să stai la tarabă de dimineața până noaptea, sorbind un aer curat, de munte, la o temperatură negativă, ce naiba! că doar e o toamnă frumoasă afară și e minunat să te plimbi în piața agroalimentară ca-n parc!

                                                                                                      Luminița ARHIRE

P.S. Cei doi liberali obligați de campania electorală să cumpere mărar din piață sunt Ionel Dancă și Ion Ștefan, poreclit GRINDĂ… Hai, băieți, nu fiți așa de triști… a mai rămas mai puțin de-o lună și apoi ați scăpat!

 

6 Comments

 1. Parerea romanilor despre politicieni si securisti

  Te-apucă și râsul când îi vezi pe ăștia ai noștri pozând lângă Joe Biden, cum pozam noi pe timpul lui Ceaușescu lângă urs. Iohannis, Cioloș, Ponta, Ciolacu, până și Barna a băgat capul în cadru. Joe Biden și maimuțele.
  Se poziționează ei, transmit ei, dreg ei. Urangutanii pe rețelele sociale, mirosindu-și degetul proaspăt tras prin cur.

  Stați, mă, la un loc, topiților, că voi mai departe de Facebook nu existați. Ați dat din coate și ați intrat în politică doar ca să puteți spune că aveți un serviciu, altfel nu știți nimic despre domeniul ăsta. Nici măcar simțul ridicolului nu-l aveți. Niște scăpătați dintr-o colonie estică, pe care restul lumii nu dă nici măcar 2 roni, pentru că ar fi o pierdere. La o masă imaginată cu politicienii lumii, voi ați fi firimiturile, v-ar aduna femeia de serviciu cu un șervețel, după care v-ar arunca la găleată, ca să nu vomite porumbeii.

  Pe politicieni îi votează lumea, mă, pe voi pun oamenii ștampila doar ca să nu câștige restul. RÂSURILOR. Vă detestă lumea. Râdem de voi. Facem meme.
  Niște sărmani ai sorții, accidente ale destinului. Stați la un loc, buruienilor! Nimicuri amestecate cu nimic. Proștii școlii, care nu sunteți în stare să legați două vorbe, dar trăiți cu impresia că aveți discurs. Tremurați ca cățaua la injecție pe lângă ușile ambasadelor, unde lingeți clanțele cu bale, după care vă ștergeți cu mânecaq. Purtați costume de firmă, deși sunteți fake-uri. N-aveți cultură, n-aveți mesaj, n-aveți prestanță. Deschideți gura și spulberați orice dubiu. Unul ca Biden v-ar mângâia cu piciorul, ca pe maidanezii nevaccinați, jigodiilor! Lemne și pietre! Noroiul care rămâne pe asfalt în urma roților de tractor abia ieșit de pe tarlaua istoriei. Ploile triste ale lui Bacovia. Rumegușul rămas pe podeaua lui Brâncuși. Insomniile lui Caragiale. Hârtiile mototolite de Nichita. Ați vrea voi, ha!? Nici măcar! EXCLUS! Murăturile din butoi primăvara. Mucegaiul de pe pereții pivnițelor. Mirosul de pe lângă toaletele publice. AȘA! Blestemul pământului pe care au călcat oamenii ăia.

  Stați cuminți în băncile voastre, repetenților! Sunteți mici, miiiiici, musculițe bete. Cotoare de măr, coji de semințe scuipate pe trotuar …. mai ziceți voi!
  Că eu m-am racorit

  • De Straja Patriei

   GE – NI – AL !!! Ca sa-l parafrazez pe Intaiul Tradator, caruia tare-i place sa silabiseasca una- alta, doar-doar o da ceva greutate unor fraze mai rasuflate ca o sticla de vin uitata destupata…si tot la fel de acre…Imi plange sufletul…am avut un bunic si un tata intorsi din razboaie mutilati si traumatizati, si aproape ii simt cum isi zornaie osemintele chinuite in morminte, cum urla mut catre nevolnicia si mizeria din satanele astea care cica ne conduc.
   Trebuie sa ne rupem de sistemul asta aflat in metastaza, sa plecam prin sate curate si verzi, cu dragoste de Dumnezeu, Patrie si Romani, si sa inaltam acolo noua generatie de copii, romani verzi si drepti ca brazii, scoliti acasa cu adevaratele valori ale unui om si neam, hraniti sanatos, cu sistem imunitar puternic, cu minte solida intr-un trup robust. In antiteza cu fatalaii de pe facebuci, care lesina daca ridici un pic tonul…
   Rezistenta romanilor adevarati, daci falnici, de aici trebuie sa inceapa. Apa trece, pietrele raman, si nu degeaba codrul va fi vesnic frate cu romanul !
   Intoarcerea la Mama Natura, la Patrie, la Creatorii nostri Divini!!
   Lumina si iubire tuturor.

  • Comentariul anterior,m-a uns pe inimă și suflet.Nu se mai poate adăuga nimic la el și pentru asta,mulțumesc autorului.
   Am, la răndul meu,căteva intrebări :
   Unde stau ascunși STUDENȚII noștri ?ESTE ,viitorul lor in joc!
   Unde sunt ascuși părinții,capii de familie,ce fac pentru viitorul copiilor lor?
   Vor să iasă la proteste,pensonarii și văduvele și mamele cu copii in brațe?
   Unde sunt BARBAȚII acestei tări frumoasă și bogată?

 2. Florins

  Tara asta nu mai are BARBATI!
  In romanul ‘In absenta stapanilor’ scriitorul D.R. Popescu povestea doar despre femei, batrani si copii!
  P.S.
  Liviu, tu unde stai ascuns?

  • @FLORINS.
   Sunt scuns ,printre oamenii care,au aceleași aspirații ca tine și ca mine.
   Dacă vrei datele mele exacte ,adreseazăte la “SOCIETATEA OCHIUL ȘI TIMPANUL”ei știu totul despre mine și despre tine.
   Ps.Ei știu și unde sunt # – giștii care ies la comandă să dărăme un guvern .
   Cu respect Liviu .Chiar așa mă cheamă !

 3. Laura

  Sa-l inchida pe Iohannis Dumnezeu in INFERN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.