Colimator

Klausule, Ludovice, s-a fâsâit sperietoarea voastră cu coronavirusul!

                         I-a luat frica! Luni dimineța la ora 8, […]

 

                       I-a luat frica!

Luni dimineța la ora 8, primul ministru deschidea ședința de Guvern și anunța debutul stării de „alertă maximă”. Cu o inteligență minimă, cu un spirit organizatoric sub-minimal, Ludovic Orban s-a speriat de ieșirea entuziastă a populației din Starea de Urgență. Carnavalul de libertate, izbucnit în cele trei zile de legislație fără legislație, punitiv în materie de alertă, a fost ca un semn de dezumflare definitivă în fața fricii de Covid 19. Alerta maximă a lui Orban era echivalentul amenințării lui Iohannis cu revenirea la starea de urgență. Adevărul este că ieșirile populației și ignorarea oricărei precauții vin pe fondul bîlbelor caraghioase ale tandemului Iohannis -Orban, dar și pe fondul multiplicării scenariilor privind caracterul îndoielnic al pandemiei și al virusului.

Sigur, Klaus Iohannis și Ludovic Orban și-au pus întrebări legate de o posibilă relansare a numărului de morți și infectați. Sunt convins că și-au imaginat și scenarii privitoare la consecințele unei răbufniri a contaminărilor scăpate de sub control. Cine ar fi fost de vină? Pe cine ar fi găsit „românii” țapi ispășitori? Pe cei doi împiedecați, nu, nu pe badea Gheorghe, plecat la cules de sparanghel. În plus, bietul Ludovic Orban se va fi gîndit la viața unui fost prim-ministru al României, obligat să salute de pe trotuar (din poziție de drepți) trecerea convoiului cu Eduard Hellvig tolănit pe bancheta din sparte.

S-au rînduit și astrele într-un cerc întîlnit numai la pericole și au hotărît să iasă cu toții ca în fața hoardelor de tătari înfometați. Orban a anunțat alertă maximă și amenzi nemiloase, Rareș Bogdan a cîrpit un articuluș pe măsura căpșorului său și a scris un articol de pomină. După ce guvernul liberal a cumpărat toată presa din România, că nimeni nu mai zice nici pîs despre Iohannis și guvernul Orban, despre PNL și despre SRI, s-au întors cu ciomagul pe „ciuma roșie”. Independența presei a fost cumpărată, ca la piață, cu cele 200 de milioane de lei și cetățeanul nu mai vede nici o scamă pe gîndirea președintelui și a premierului. Cu o pomană de 200 de milioane din buget, Orban și Iohannis au izbutit să o bată de departe la milioane pe Gabriela Firea, cea care promovează, la disperare, aplicațiile pentru tichetele de metrou, pentru muzica în autobuze și toacă, la greu, sume enorme pe tot felul de găselnițe scumpe.

Rareș Bogdan, acest cap de muscă bîzîind în politică, scrie: „PSD s-a înfipt mediatic în pandemia de Covid19 cu determinarea unei căpușe care își face culcuș în ceafa unui vițel. Deoarece acest partid malefic nu știe decât să profite de nenorocire, a considerat coronavirusul o salvare politică in extremis.” (Rareș Bogdan, Evenimentul zilei).

Care va să zică, PSD-ul este căpușa, iar PNL-ul este vițelul! Și PSD-ul e de vină pentru toate prostirile din guvernare, e malefic și profită de nenorocirea cu pandemia, deși contractele merg la clienții liberalilor sau la păduchii acestora. După mintea acestui personaj, coronavirusul nu-i decît o salvare politică, in extremis, a celor de la PSD! I-au dat jos ca să nu-i prindă pandemia la cîrmă, i-au făcut de băcănie și tot ei sunt de vină pentru toate împiedicările liberalilor. Logică de rățoi și obraz de gîscă! După ce au mobilizat serviciile secrete, presa și ONG-urile (vezi focurile întreținute din Piața Victoriei) pentru debarcarea guvernului PSD, au mai orchestrat un hîc, ca să rămînă tot Ludovic Orban în funcția de premier. Și acum, PSD-ul și chinezii sunt de vină că românii se înghesuie la Nădlac și i-a lovit boala întoarcerii acasă. Iar de înghesuiala din vămi, ca și de cea din parcuri, tot PSD-ul este de vină, în ciuda faptului că celebrul chestor Buda este omul lui Vasile Blaga și a grupului de la Cluj din care tot Bibilică acesta se revendică.

Dragi români, behăie ca un țap deputatul Florin Roman la microfonul scuipat de țipete din Camera Deputaților. Numai nu strigă, Dragi români, noi suntem o catastrofă, dar PSD-ul este de vină!
Fără îndoială, la PNL, frica de COVID-19 înseamnă doar o frică de dezastru! Nu de penibil!

                                                                                 Cornel NISTORESCU, Cotidianul  

1 Comment

  1. amandoi demisia demisia demisia demisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.