Observator

Kovesi, experimentul reușit al unei Europe cu două viteze

  Precizez de la bun inceput ca articolul de fata nu-i pentru sensibilosi cu mintea in bigudiuri, dintre cei care […]

 

Precizez de la bun inceput ca articolul de fata nu-i pentru sensibilosi cu mintea in bigudiuri, dintre cei care halesc informatia ce li se livreaza fara a procesa catusi de putin continutul ei. Se stiu ei, sunt aia care se mandresc ca o romanca este favorita sa preia Parchetul European, dar nu se intereseaza ce o recomanda pe Laura Codruta Kovesi pentru functia asta. Atat! Nu le pasa despre ce institutie vorbim, care-i rolul ei, de ale cui ordine va asculta si asa mai departe, astea-s detalii azvarlite de-a valma in sertarul ignorantei.

Ce te recomanda, domnisoara Laura? Vocea si talentul, ma indoiesc, desi nu-i exclus ca Sebastian Ghita sa fi ramas cu o alta parere de pe la vreo sindrofie, doar se stie ca degustarile de vinuri incalzesc si corzile vocale, pe langa ca dezleaga limbile!? Familia? Exclus! Refuz sa cred ca un viitor procuror-sef european s-a folosit de proptelele tatalui ca sa se catere pe promovari si functii, nu si nu!

Cred ca este altceva, cred ca raspunsul trebuie cautat in CV-ul tau. Initial am scris scormonit, dar e un termen gresit, prea puternic. Nu e cazul la tine sa rascolesti prea mult, mizerabilele anchete comandate si finalizate intr-un mod blamabil te izbesc din primele randuri ale „maretelor realizari”. Si mai cred ca, de fapt, Occidentul te-a separat de restul procurorilor europeni cu multi ani in urma. Codruta, vei ocupa aceasta functie pentru ca ai fost aleasa! Dintre toti candidatii (se aude ca ai trei, patru iepuri in „cursa” asta), tu ai raportat cele mai mari succese pe kilometru patrat. Ce vedem acum – chipurile, piedica pusa de PSD si emotiile dinaintea votului final – e doar circ ieftin pentru fraierii care inca mai pun botul la vrajeala anticoruptiei. Bruxellesul stie de mult cine va conduce Parchetul European si ce misiuni va avea de dus la indeplinire!

                                 Nici Beria n-a avut asa portofoliu!

Doar pe vremea temutei directii NKVD mai tremurau oamenii asa cum o faceau pana de curand la auzul literelor D, N, A. Portofoliul Laurei Codruta Kovesi e impresionant. Lumea vorbeste ca nici legendarulLavrenti Beria n-a semanat o groaza mai mare in populatie. Telefoane ascultate (SUA pot lua lectii de la noi in privinta asta), filaje 24/7, intimidari si amenintari, arsenalul procurorilor anticoruptie romani nu avea limite.

Asa s-au reusit victorii pe toate liniile. In primul si-n primul rand, distrugerea mediului de afaceri autohton. Cat ai bate din palme, LCK i-a spulberat pe putinii afaceristi romani care mai reprezentau o alternativa (si concurenta) la marile companii straine. Daca biznismenilor locali li s-a pus bocancul pe grumaz, cei straini au avut parte de protectia procurorilor DNA, care de multe ori jucau rol de bodyguarzi pentru interesele managerilor expati.

De departe, insa, cele mai importante trofee din CV-ul Laurei sunt politicienii si demnitarii. Si nu oricare, ci aia cu greutate, cu cojones! Pe astia i-a scos la pensie LCK, astfel reusind sa netezeasca drumul generatiei actuale. Adulatori de progresism si globalizare, absolventi ai scolilor sorosiste sau pur si simplu admiratori ai miliardarului evreu, de asemenea personaje s-a umplut Parlamentul Romaniei. Nu mai vezi un patriot, nationalismul e condamnat public, valorile traditionale sunt elemente ale unei gandiri retrograde, Vestul e azi Calea si Lumina.

                                Romania, imblanzita cu ciomagul

Dupa ani de convietuire cu o frica provocata, Romania pare un animal imblanzit. Doar pare? Vom vedea. Ce stim e ca incercarea de domesticire s-a facut cu ciomagul procurorilor DNA, care au aratat cum prin lovituri repetate si calcarea in picioare a legilor tarii poate fi supusa clasa politica. Adica, factorul decident al unei natiuni, vointa liber exprimata a poporului!

Dincolo de toate, Kovesi ramane un experiment reusit al Occidentului, care se bucura ca a gasit un procuror obedient, lipsit de scrupule si ignorant! Insa, misiunea ei nu este incheiata, ba, din contra, i s-a largit sfera de actiune la nivelul intregii Uniuni Europene! Trecerea la Parchetul European trebuie privita ca o provocare, nicidecum o promovare. Mai mult, nu putini sunt cei care vad in infiintarea acestei institutii (Parchetul European isi va intra in rol de la 1 ianuarie 2020) nimic altceva decat un nou DNA, doar ca la alt nivel.

Iar acest DNA european va avea grija sa puna cu botul pe labe orice stat care latra impotriva intereselor Bruxellesului. Vizate sunt in special tarile est-europene, cu Polonia nationalista, Ungaria lui Orban si Romania pesedista pe lista neagra. Abia de acum incolo o sa pricepem ce inseamna Europa cu doua viteze.

                                                                                                                           Nicholas Cezar

Sursa: national.ro

 

 

1 Comment

  1. Adrian

    Oare dupa ce isi vor face treburile murdare o vor azvarli?
    https://imgur.com/a/mzXcPXx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *