Abuzuri

La Iași, școlile obligate de Inspectoratul Școlar să trimită elevi „voluntari” în întâmpinarea papei Francisc

  Incredibil: Inspectoratul Școlar Iași a presat școlile să trimită câte 50 de „voluntari” pentru vizita în România a primului […]

 

Incredibil: Inspectoratul Școlar Iași a presat școlile să trimită câte 50 de „voluntari” pentru vizita în România a primului papă „political correctness” din istoria Vaticanului

              Cine trece-n Valea Seacă, Papa bun în blugi și geacă

Nu s-a gândit nimeni în administrația PSD-ALDE să explice copiilor că Papa Francisc nu vine în România cu chitara de gât pentru un concert rock, ci pentru că, prin această vizită, el devine deja „parte activă” în prezidențialele României din 2019, la rugămintea prietenilor săi, nesfânta treime Jean Juncker (CE) – Frans Timmermnans (CE) – Antonio Tajani (PE), care au nevoie de România pentru împlinirea agendei lor globaliste.

                  Mii de „voluntari” în zare, să-i vadă Ștefan cel Mare

Pentru un discurs încărcat de clișee, la București se închid școlile și grădinițele, iar la Iași, Inspectoratul Școlar, după un schimb de „adrese” cu Primăria, cere directorilor de licee și colegii, într-un limbaj de lemn adecvat, „să contribuie la buna desfășurare a evenimentului prin implicare sub formă de voluntariat”: Să aducă adică, fiecare, câte 50 de elevi și profesori ca „voluntari”, la vizita pe care Papa Francisc o va face pe 1 iunie a.c.

Click pe document pentru mărire!

Documentul sinistru, publicat de Edupedu.ro, ne reamintește că epoca în care activul de partid vopsea în verde iarba uscată de la Primării la vizitele fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, nu sunt departe, iar Ministerul Educației susținut de Coaliția PSD-ALDE nu a însemnat doar dezastre ci și foarte mult grotesc.

Penibilul exces de zel al Inspectoratului (care nu lămurește de ce inițiativa nu a plecat de la școli), dar și tonul de aflare în treabă al Circularei (se dau vârste, condiții, număr de persoane, tabele, ca la un spectacol de stadion) fac ca elevii și profesorii solicitați să apară ca simplă masă de manevră pentru Inspectorat: așadar, când nu sunt purtați la București de grupurile „haștag rezist” pe la proteste tarifate „anticorupție”, avem elevi în România împinși spre „voluntariat” pentru papa, la Iași. Un ieșean cocoțat pe avion „chilotează”, iar unul cocoțat într-un copac la miting cu papa, „voluntariază”.

          Papa, ce rău ai fost: Francisc excomunică naționalismul 

În ianuarie 2019, prezent la o întâlnire cu Corpul Diplomatic acreditat la Vatican, Papa Francisc lăuda controversatul Pact Global Compact asupra Migrației și avertiza asupra resurecției „naționalismului” și „populismului” care subminează „multilateralismul” (a se citi „globalismul”): declarația în sine, nefirească pentru un lider religios de un asemenea rang, revela un Papă activist-globalist, subjugat de ignoranța ideilor neomarxist-laice și de lipsa lor de conținut, cu clișee preluate direct din roboțeii neo-liberali, clasici în viață ai finanțărilor nerambursabile pe ONG.

Suveranul de la Vatican, Francisc, a întregit astfel în perioada 31 mai-2 iunie a.c., un club globalist pestriț dâmbovițean, care îi include  pe „multilateralistul” Klaus Iohannis, cel secondat de colaboratorii săi esențiali – Eduard Hellvig (director SRI, un personaj „îngrijorat de ascensiunea populismului” încă din perioada când era europarlamentar) și de trupa de roboței și ONG-uri civice finanțate tip “rezist”, botezată la Președinție „societate civilă” și atârnată la gâtul palatului Cotroceni ori de câte ori e nevoie de ceva „popor” la eveniment.

                Avem, așadar, o situație inedită pentru această parte

… a Uniunii Europene: un papă-„activist” (Francisc I) care este militant „anti-populism” și „pro-migrație ilegală”, vine în vizită la un președinte -„haștag rezist” (Klaus Iohannis) ce este „pro-globalist” și „pro-migrație ilegală”.

Ce ar trebui să rezulte de aici? Evident, beatitudine, penitențe și voturi pentru Iohannis și e clar că șeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, nu va veni niciodată să întrebe dacă substantivul „beatitudine” e din familie de cuvinte cu „beat”, respectiv cu „palincă”, cum a degustat el la Sibiu. Fiindcă sosirea în România a papei Francisc nu este întâmplătoare, ci este organizată minuțios după ce „elitele” din Bruxelles (perechea Frans Timmermanns – Jean-Claude Juncker) au aflat din ultimele statistici  comunitare (e.g. Pew Research Center, Dec. 2018) că România a rămas cel mai religios stat-membru al UE: pe bună-dreptate, ei cred că un Klaus Iohannis „creștin” va fi votat și de electoratul PSD-ALDE, iar papa nu-i contrazice, ci îi ajută.

                                          De o emoție… 

… tot a scăpat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, cu ocazia vizitei: papa Francisc vine cu papamobilul. Dacă nu sosea cu papamobilul, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar fi trebuit să îi găsească un măgăruș și niște crengi de salcie cu care Francisc să-și facă intrarea în București, printre masele de votanți PNL, de „haștagi rezist” și din Alianța USR Plus, și să conducă direct spre Palatul Cotroceni.

                                                                                                                     Traian Horia

Sursa: Bolgul Ion Cristoiu

 

 

2 Comments

  1. a lu nelu

    voluntariatul a fost obligatoriu?
    șeful inspectoratului județean mai este în funcție?

    • Ovidiu

      Da mai este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.