Observator

La omul sărac, nici boii nu trag!

  Se știe, în aceste zile România conduce Europa, iar Vasilica probabil chiar crede asta, poate că ea încă nici […]

 

Se știe, în aceste zile România conduce Europa, iar Vasilica probabil chiar crede asta, poate că ea încă nici nu știe de cine va asculta. Dacă nu ar fi ger, ar fi fost ocazia perfectă pentru ca Găbiță Firea să mai arunce niște milioane de euro cu organizarea unei noi petreceri populare, să se bucure bizonul bucureștean de onoarea care ni se face.

Din păcate, ne-a venit rîndul în cel mai prost moment din cîte se putea.

Brexit-ul a fost o lovitură grea primită de UE pentru simplul motiv că a rămas fără unul dintre cei importanți contributori neți. Cheltuielile vor trebui reevaluate, în scădere.

Trebuie redactat bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2017, iar Jean Claude Juncker a cerut ca aceasta să se facă înainte de alegerile pentru parlamentul european din mai. Din ce am citit, pe prim plan se află reducerea subvențiilor acordate fermierilor, dar și creșterea contribuțiilor naționale de la 1 % la cel puțin 1,2 % din PNB.

Apoi, vin alegerile pentru noii europarlamentari.

Marea problemă care însă provoacă agitație în șerpărie o constituie creșterea  tot mai pronunțată a mișcărilor antieuropene, naționaliste, apreciate ca fiind de extremă dreaptă. Ăștia sînt tîmpiți, pentru ei patrioții și naționaliștii sînt obligatoriu de extremă dreaptă.  Ceaușescu a fost patriot, a fost naționalist, dar nu a fost nici de dreapta și nici de extremă dreaptă. Creșterea patriotismului în statele UE reprezintă anticorpii care luptă împotriva virușilor letali care îmbolnăvesc și conduc spre moarte națiunile europene. Cu excepție statelor mici, cu o populație cît un oraș,  în toate celelalte țări naționalismul se ridică continuu, uneori prin manifestări violente. Foarte bine, dacă altfel nu se poate. Dintre toate țările mari, singura în care așa ceva nu este posibil, este România.

Au fost mulți ani în care cunoșteam peste jumătate dintre membrii guvernului român. Dar de mult timp, cu foarte rare excepții, nu mai cunosc nici unul. Mă uit la guvernul actual care se pregătește să conducă acest continent. Norocul UE este că nu Vasilica va conduce. Dintre toți membrii guvernului, singurul în care (subiectiv, sentimental) am încredere este ministrul european pentru afaceri europene, George Ciamba, care după informațiile mele este aromân cu origini din Moloviște.

                                                             *

Apropos de promovarea pe criterii de competență. Zilele trecute Mihaela Triculescu a fost numită în fruntea ANAF. În perioada 2014-2016 a dat 5 examene pentru funcția de inspector la ANAF, pe care le-a picat cu succes.

https://adevarul.ro/locale/craiova/cum-ajuns-economista-anonima-sefa-anaf-filiera-valcov-surse-psd-teodorovici-tinut-o-doua-ore-usa-mihaela-nu-retinuse-numele-1_5c308e9fdf52022f75442684/index.html

A fost aleasă să fie numită datorită vastei ei experiențe. Dacă pici examenele pentru funcția de subaltern dar ești bună, poți să ajungi șefă. Se pare că Mihaela este buna. În fotografie văd o femeie drăguță încă tînără, blondă, cu ochii verzi sau albaștri (ochii mei mă lasă așa că nu îmi dau seama exact nici cu ochelari ce ochi are). Nu se vede în fotografie nici lungimea picioarelor, nu-mi dau seama nici de mărimea cupei sutienului.

Dacă cineva este curios, sînt multe articole despre ea pe internet.

                                                                *

Klaus Iohannis și-a reanunțat intenția de a mai trăda pentru un mandat de  5 ani România.

PNL și USR îl susțin în continuare. De ce? Nu știu. Sigur nu au un contracandidat. În rest, poate că au interes. Sau poate că au primit ordin – iar dacă este ordin, cu plăcere.

La fel, nu îi înțeleg pe tinerii care ies la manifestații pentru mofturile lui Iohannis. Sînt naivi? Sînt imbecilizați? Sînt plătiți?

Dacă oponenții lui Iohannis nu sînt în stare să gasească un contracandidat (de bună credință) care să îi cucerească pe alegători, ne vom afunda în mocirlă pînă peste cap. Cei mai mulți tineri români care să îmbrace veste galbene sînt plecați în străinătate, la muncă.

Într-un fel de promo, anunțam zilele trecute că voi scrie un articol despre Găbiță Firea, despre faptul că rețeaua de termoficare din București este la un pas de colaps în timp ce ea aruncă banii pe petreceri și pomeni publice, dar și despre posibila ei candidatură la președenție. Este un articol amplu pentru care la ora aceasta nu am puterea să îl scriu. Mă voi referi doar la ultimul aspect.

Am auzit de curînd (pe surse, cum se spune) o variantă, și anume că s-ar putea ca Găbița să candideze la alegerile prezidențiale. Am întrebat cine o susține, mi s-a răspuns că „structurile”. Întrucît acesta este un termen folosit de analiștii din presă, în care încrederea mea este cam nulă, am insistat care anume structuri – mi s-a spus că cele în care este implicat bărbatu-său, Florentin Pandele.

Am căutat și am găsit. În decurs de 8 luni, fostul marinar a obținut două doctorate, ambele plagiate: „In noiembrie 2007, si-a trecut in palmares primul titlu de doctor, la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”” și „Florentin Pandele a plagiat grosolan peste o treime din teza de doctorat “Romania si noile provocari generate de integrarea europeana”, sustinuta in 2008 la Universitatea Nationala de Aparare (UNAp)”.

http://www.ziare.com/florentin-pandele/primar-voluntari/florentin-pandele-primarul-cu-doua-doctorate-acuzat-ca-a-plagiat-masiv-si-grosolan-1422369

Oare din nou vom fi condamnați să alegem între două rele? Nu mai spun de ce ne pedepsește Dumnezeu fiindcă iar cineva care semnează comentariile cu nume de femeie o să îmi spună că sînt “sectar”.

Sînt cîțiva ani de cînd am scris pentru prima dată că pentru binele democrației ar trebui să ne întoarcem la mijloacele rudimentare pentru numărarea și centralizarea voturilor, la bătrînul abac, să renunțăm la serverul central pe care nu știu cine îl controlează.

Acum trebuie să pun punct, nu vreau să pățesc așa cum mi se întîmplă în ultimul timp și cînd, după o noapte de scris în fața ecranului leptopului, zac apoi bolnav doua zile.

                                                                                                              Dan Cristian IONESCU  

 

2 Comments

  1. Mihai

    ”Acum trebuie să pun punct, nu vreau să pățesc așa cum mi se întîmplă în ultimul timp și cînd, după o noapte de scris în fața ecranului leptopului, zac apoi bolnav doua zile.”
    De mai mult timp am suspiciunea că aceste aparate utilizate de obicei (computer, telefon) sunt cancerigene, datorită câmpului electromagnetic ce se formează în jurul lor, particulelor de metale pe care le emit, etc. De exemplu, laptopurile care-s răcite pe aer pompează în continuu aer înspre procesor, iar acest aer iese apoi afara din laptop dar s-ar putea să aibe şi ceva particule de metal de pe suprafaţa procesorului. Prin urmare, aveţi grijă că aceste stări de slăbiciune pe care le-aţi menţionat dumneavoastră s-ar putea să fie cauzate de starea de odihnă spre care trage organismul în timp ce trebuie să se concentreze pe lupta împotriva celulelor canceroase.

  2. Dan Cristian Ionescu

    Multumesc pentru explicatie, este foarte posibil. Eu ma gindeam la mai multe alte cauze, in primul rind legate de ochii mei foarte obositi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *