Investigatii

La Târgu Mureş, alegătorii acuză! (II)

  „Capul plecat sabia nu-l taie…dar nici lanţul nu-l rupe.” În loc să se potolească, la Târgu-Mureş spiritele s-au încins. […]

 

„Capul plecat sabia nu-l taie…dar nici lanţul nu-l rupe.”

În loc să se potolească, la Târgu-Mureş spiritele s-au încins. După 20 de ani de domnie despotică, oamenii s-au săturat să mai fie consideraţi sclavi pe plantaţia tandemului Florea-Maior. Analizând modul poliţienesco-bolşevic  în care aceştia şi acoliţii lor tratează problemele cetăţenilor, oamenii s-au revoltat. Şi pe bună dreptate. Este o crimă să arunci pe stradă femei gravide, copii- dintre care unii cu handicap grav, oameni bolnavi de cancer în stadiu terminal sau cu handicap? Cum poţi să dispui de viaţa cuiva, încălcând în mod grosolan toate drepturile constituţionale garantate de statul român doar pentru că aşa vor muşchii tăi?

Click pe document pentru mărire!

Aceşti indivizi josnici care se cred dumnezei locali, acţionează  în mod disceţionar, cu sprijinul statului paralel, fără să dea socotală nimănui! Şi nu le pasă dacă calcă peste cadavre…fac asta de zeci de ani! Prin comportamentul lor criminal, ei sunt hotărâţi să dea o lecţie celor care au avut curajul de a-şi cere drepturile. Tandemul satanist  a pus stăpânire pe întregul oraş şi pe noi, plătitorii de taxe şi impozite. Pentru cei care nu cunosc realitatea târgumureşeană, iată  informaţii suplimentare: cei doi sunt cercetaţi în mai multe dosare penale dar, datorită legăturilor pe care le au în structurile centrale şi cu procurorii şi judecători mureşeni – apărători ai mafiei imobiliare, niciunul dintre ei nu au fost condamnat.

Datorită protecţiei politice a haitei locale create din elemente ale vechii securităţi, aceştia au acaparat ilegal imobile proprietate personală(n.a.: printre care apartamentul meu în valoare de 60.000 euro, luat cu japca în 13 iunie 2016), terenuri şi clădiri aparţinând fondului de stat, serviciile de transport în comun, de salubrizare, de furnizare a apei potabile şi a reţelei de canalizare; şi nu în ultimul rând aceştia deţin controlul absolut al asociaţiilor de proprietari din Târgu-Mureş, de unde storc bani cu nemiluita.

Astfel, primăria lu’ Florea, s-a împroprietărit,  pe bază de acte false, cu fosta Casă a Tineretului, pe care a condus-o prin locotenentul său Doru Borşan.  Complexul de agrement Week- End tot în subordinea primăriei a ajuns, iar transportul în comun s-a divizat, Siletina fiind controlată şi gestionată de măreţul Maior, spălătorul de bani din fotbal, ridicat peste noapte la rangul de consilier personal al lui Florea. Sectorul pieţe agroalimentare este controlat de  pensionarii- securişti Ujică Valer(n.a: fost şef  economic în cadrul IPJ Mureş care, împreună cu procurorul de caz Alin Lazăr, a închis dosararul privatizării Electromureşului) şi Filimon Aurel, cu specializare identică, în timp ce segmentul “asociaţii de proprietari ”este controlat şi condus de un alt securist pensionar, Rus Dumitru, uns ca şef al serviciului Asociaţii de proprietari; culmea nesimţirii, Rus este preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari, fiind şi vice-preşedintele Asociaţiei de proprietari Nr.6-campioană a reabilitărilor termice ilegale şi delapidărilor din Tg.Mureş!

Toate aceste personaje macabre, ajunse să gestioneze banul public, şi-au creat o  reţea şi în interiorul primăriei. Şi-au angajat rude şi prieteni, încasând şi dând colaboratorilor fideli salarii după bunul plac. Ultimul exemplu concret al acestei subordonări este actuala directoare a Serviciului Asistenţă Socială, Maier Mihaela, nepoata lui Claudiu Maior-persoana care a semnat ordinul de evacuare forţată a celor 140 de persoane din cadrul Centrului social – Adăpost de noapte din Str. Rozmarinului 36.

Dar să trecem la ultimele evenimente. După refuzul autorităţilor de a dialoga cu Bogdan Olteanu – liderul grupului şi cu subsemnata – ca reprezentant al presei libere din data de 5 august, oamenii şi-au continuat în mod paşnic demersurile,  batând zadarnic la autorităţile (in)competente. După prima operaţiune inclusă în programul evacuării forţate(- deratizare/dezinfecţie/dezinsecţie) din data de 6 august, oamenii s-au panicat. Criminalii statului paralel au început tortura psihologică în masă, urmând să continue, în zilele de 7 şi 8 august,  cu tăiarea utilităţilor şi evacuarea forţată, în stilul caracteristic: fără încheiere judecătorească, prin violarea de domiciliu cu forţele de ordine.

Operaţiuni de tip terorist, emanaţii ale unor minţi bolnave,  menite să lovescă atât psihologic cât şi fizic în cele mai vulnerabile categorii care urmau să fie evacuate forţat. Operaţiuni criminale, emanaţii ale unor minţi bolnave, prin care gaşca dumnezeilor locali urma să-i priveze pe oameni de drepturile lor fundamentale: dreptul la viaţă, la asistenţă medicală şi socială, la învăţământ…

Sub ameninţarea evacuării , în absenţa unei hotărâri judecătoreşti de evacuare, cu nervii întinşi la maxim, la data de 7 august a.c. grupul şi liderul Bogdan Olteanu s-au deplasat din nou la primărie, aşteptând ca din subteranele clădirii să iasă un reprezentant.

Rep.: A venit cineva până acum?

Bogdan Oltean: Încă nu, dar ni s-a spus că va veni vice-primarul UDMR, Makkai. Repet, eu le-am spus celor de la primărie” domnilor, nu ne mai oferiţi locuri de muncă, ci cazare. De problema locurilor se ocupă cei de la forţele de muncă. Probabil aţi încurcat instituţiile. Noi vrem cazare. Noi nu refuzăm ofertele pe perioada renovării, dar să ne da în scris. Se aud tot felul de zvonuri că eu instig lumea. Noi am dorit doar o relocare, o cazare. Femeia aceea gravidă, când a aflat că de miine se pun schele, a spus că se urcă pe bloc şi se aruncă! Ba mai mult, tocmai am aflat de la doamna directoare Mihaela că mâine, 9 august, se vor monta schelele!”

Între timp oamenii au început să îşi spună păsurile.

Barabas Bela: Doamnă jurnalist, soţia mea suferă de depresie cronică, anul ăsta am internat-o de trei ori la domnul doctor Grecu. În plus suferă şi cu inima, are probleme cu respiraţia şi cu tiroida şi nu are voiue să stea în stradă. Mâine vin mascaţii peste noi, deja se panichează. Zici să suntem infractori, nu vindem droguri, n-am dat în cap la nimeni, n-am omorât pe nimeni…suntem oameni paşnici. Nu am intrat acolo în mod abuziv, am intrat pe bază de contract fals făcut de d-na Ştefania (asistenta socială) şi dl. Szekely(administratorul). Şi am plătit nu 4 lei, cât spun ei, ci câte 600 lei. Am făcut şi credite la bancă, ne-au ameninţat că altfel ne vor da afară, cu tot cu copii, ca pe nişte câini. Doamna Ştefania le lua pensiile la bătrâni. Le dădea 5 lei. Când venea Juji, fosta poştăriţă, îi spunea „hai sus”, îşi lua dreptul şi din ajutorul social îi dădea 5 lei.

Horvath Iolanda: Mama mea, Horvath Ilona, este încadrată în gradul III de invaliditate…are cancer stadiul III… conform adeverinţei medicale(vezi facsimil) suferă şi de hepatită cronică, cardiopatie ischemică, insuficienţă respitarorie cronică, gastroduodenită cronică şi sindrom nevrotic depresiv… cu toate astea, la data de 24.07.2019 a intrat în greva foamei din cauza acestor criminali care vor să ne evacueze(vezi facsimil). La data de 26.07.2019 eu, personal, am contestat la Direcţia de Asistenţă Socială ordinul de evacuare (vezi facsimil).

Manuela Kolosvari: Sunt mamă singură, am doi copii, dintre care unul- Kolosvari Răzvan a fost încadrat cu handicap grav, cu asistent personal, din 26.02.2018. Suntem disperaţi, ce vor să facă cu noi?Am trimis o petiţie preşedintelui României, dar uitaţi răspunsul…consilierul de stat Cristian Pişcociu a redirecţionat-o spre soluţionare, tot la Primăria Târgu-Mureş!

Soţii Mureşan Elena şi Claudiu: Vor să ne trimită în Sigişoara. Cine? Ştefania, asistenta socială şi Szekely. Nu ca soţi, ci ca fraţi, unul la caminul de fete şi celălalt la caminul de băieţi. Eu sufăr de astm bronţic, iar soţul meu are pensie de boală , este încadrat în grad de handicap mediu.

Sub presiunea oamenilor, cel care a venit  să-i îmbete cu apă rece a fost vice-primarul UDMR, Makkai… un altul din gaşca lor care, la 70 de ani, trăieşte din bani publici.

La întrebarea unui membru al grupului – dl. Csurkuly, tată a şapte copii „Dv., ca angajat al statului, ne puteţi garanta că avem unde să stăm pe perioada reparaţiilor?” Makkai a ridicat din umeri. Deşi e obligaţia primăriei să găsească o soluţie pentru cazare, vicele a aruncat pisica moartă în ograda Serviciului de Asistenţă Socială, sugerându-i să pună întrebarea directoarei Maier Mihaela. A promis însă liderului de grup că lucrările de renovare se vor suspenda timp de două luni. Bineînţeles că nici el nu răspuns la întrebarea „Cât vor dura reparaţiile?” din acelaşi considerent: lipsa unui contract. Din declaraţiile oamenilor am aflat că pentru cele două băi renovate anul acesta au fost necesare 6 luni, lucrările fiind executate de către doi muncitori cu program de voie, pentru care costurile s-au ridicat la fabuloasa sumă de 210.000 lei! Am încercat să obţin punctul de vedere pentru presă al lui Makkai, dar individul, iute de picior, a şters putina.

 

După  întâlnirea cu Makkai, grupul s-a îndreptat din nou spre Serviciul Asistenţă Socială al Primăriei cerând să discute cu directoarea Maier Mihaela, pe care cu chiu, cu vai, au reuşit să o scoată din bârlog.

Aceleaşi bâlbâieli, aceiaşi laşitate…M-am deplasat la Centru pentru a face filmări şi fotografii pentru ziar.

În seara aceleiaşi zile am aflat că maşini ale poliţiei au încercuit Centrul social. Văzând că oamenii sunt uniţi şi nu cedează sub nici o formă şi că nu reuşesc să-i divizeze, criminalii sistemului au trecut la faza diabolică a intimidării…exact aşa cum au făcut cu mine în urmă cu trei ani…

În zorii zilei de 9 august, câţiva muncitori cu maşina firmei KRONOS – care nu avea nici o altă inscripţionare -s-au prezentat la Centrul social. Nu pentru a monta schelele, aşa cum spusese directoarea cea mincinoasă cu o zi înainte, ci pentru a vedea ce lucrări trebuiesc executate.

Grupul s-a strâns din nou în faţa blocului, strigând în cor: „Hoţii, hoţii! Criminalilor!!!” La adresa administratorului  Szekely şi a asistentei sociale. Oamenii au început să îmi dea alte informaţii:

Moţu Gheorghe: Am fost chemat azi la biroul asistenţă socială unde mi s-a spus: Dl.Moţu, să vă faceţi bagajele până la ora 17, că vine o maşină de la primărie să vă ducă. Unde? La un internat. La care internat? Daţi-mi o garanţie, pentru câte luni? Nu ştiu, dar aşa am primit ordin, d-na directoare m-a sunat, până la 17 să aveţi bagajele făcute. Atunci am luat legătura cu dna directoare care mi-a spus că ne-a găsit o cameră la un internat, până începe şcoala. Adică o lună…Şi după aceea ce se va întâmpla cu noi? Nu ne mai primeşte nimeni înapoi, iar cu  salarul minim pe economie al soţiei şi cu pensia mea de boală ce să facem? Un răspuns clar nu ne-au dat! Să ne facă o hârtie că stîm 3 sau 6 luni… că ne primesc înapoi…chiar dna directoare ne-a spus că nu ştie cât durează lucrările ci când va termina constructorul!

Burcea Sergiu: Asistenţa socială mi-a oferit un loc de muncă la Voiniceni, la patronul unor sere. Am acceptat, fără să discut în prealabil condiţiile de salarizare. Am muncit o zi şi seara, când a trebuit să mă cazeze, patronul-care are 3 case, m-a culcat în seră, pe un pat deteriorat, acoperit cu nişte cârpe.

În timp ce lumea striga hoţii, hoţii, au început să apară maşini ale organelor de ordine. Întâi o maşină a poliţiei locale, apoi o dubă a jandarmeriei. Deşi oamenii erau paşnici, în interval scurt de timp au mai apărut 4 maşini ale poliţiei municipale. Unul dintre jandarmi l-a îmbrincit pe dl.Moţu, doi dintre ei manifestând o atitudine ostilă faţă de bieţii oameni. L-am întrebat pe unul dintre ei dacă ne poate arăta ordinul pe unitate care să le justifice prezenţa la intervenţie. Nu mi-a arătat nimic, deşi conform legii, seful lor Filipas Tiberiu trebuia să semneze constituirea dispozitivului la intervenţie. Aşa au intrat şi la evacuarea mea silită, fără ordin pe unitate, cei 5 jandarmi din subordinea lui Filipaş!

La faţa locului au sosit două televiziuni. Între timp un om disperat şi-a turnat benzină, încercând să îşi dea foc. În câteva minute a venit ambulanţa şi pompierii, care i-au acordat primul ajutor. Am aflat că acel amărât a fost dat afară din Centru fără un motiv real şi că locuieşte într-un garaj, în spatele blocului.

După cum vedeţi, în această incredibilă poveste, avem de-a face cu o complicitate la o serie de infracţiuni infăptuite de organele statului. Acestor infracţiuni li se adaugă încălcarea flagrantă a Drepturilor Omului şi, legat de acestea, încălcarea drepturilor prevăzute în Constituţiei României de articolele: 16-egalitatea în drepturi, 22-dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, 26- viaţa intimă şi familială privată, 27-inviolabilitatea domiciliului, 32-dreptul la învăţătură, 33-accesul la cultură, 34-dreptul la ocrotirea sănătăţii, 49-protecţia copiilor şi a tinerilor, 50- protecţia persoanelor cu handicap.

Până în prezent nici o instituţie a statului nu a intervenit. Din contră, poliţia şi jandarmeria , prin prezenţa nejustificată şi efectivele supradimensionate au transmis un mesaj clar: dacă nu cedaţi, intrăm peste voi!!!

                                                                                                                   Liliana Delia MORARIU

P.S. Povestea va continua…

Citiți și prima parte La Târgu Mureş, alegătorii acuză!

1 Comment

  1. gigimutu

    florea si cu maior,

    doua gunoaie, cred ca asa se intimpla in toata tara, primarii si lingaii lor terorizeaza niste oameni care nu prea pot reactiona, batrani, bolnavi.

    manca-v-ar ciuma, florea si maior, impreuna cu toata sleahta voastra de imbuibati si de lingai!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *