Colimator

„Lanțul de iubire” dintre Iohannis și Securitate: „Verigile” Aiudului, Augustin Lazăr și Gheorghe Mușat

  Legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate: Turnătorul lui IULIUS FILIP e avocatul lui IOHANNIS Pe Iulius Filip l-a turnat […]

 

Legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate: Turnătorul lui IULIUS FILIP e avocatul lui IOHANNIS

Pe Iulius Filip l-a turnat în închisoare un securist acoperit, cu nume conspirativ MIRON (spune Sorina Ruxandra Matei în emisiunea ei).

Acest „Miron” este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale.  Mușat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare. Face patru ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON.

Gheorghe Mușat și Klaus Iohannis. Acesta din urmă a participat oficial, în data de 27 mai 2015, la aniversarea a 25 de ani a casei de avocatură „Mușat & Asociații”, adică la sărbătoarea propriului său avocat, asumat „pe persoană fizică”.

Își indeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic. Printre ei și Iulius Filip. Mușat este liberat condiționat.
Acum înțelegeți legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate? Un Securist turnător, inclusiv al lui Filip (așa cum spuneau ei, trebuia să devii informator ca să ieși liberat condiționat) îi este avocat și pe procurorul torționar îl pune procuror general.

Cum să îl demită pe torționarul lui Filip dacă pe turnătorul lui Filip și l-a luat avocat?

                                                                                                                   Ingrid Mocanu

PS: Mușat a fost și avocatul lui Ludovic Orban.

   Securistul Gheorghe Mușat alias informatorul „Miron”

A)Da, în Penitenciarul Aiud exista un Birou de Contrainformaţii.

B)Da, avocatul Gheorghe Muşat aka MIRON a fost recrutat în Aiud prin angajament semnat. „Motivul recrutării l-a reprezentat încadrarea informativă a deținuților din acest penitenciar.”, el totuşi turnând voluntar înainte de recrutare şi după eliberare, aşa cum arată presa vremii ce a consultat documente CNSAS.

Povestea lui Gheoghe Muşat, ofiţer de contraspionaj la bază, e una foarte complicată, un fel de teatru al umbrelor, şi în ciuda deciziei Justiţiei, încă nu ne-am edificat ce a fost cu adevărat acolo. Oricum, ce este clar e că în urma acestor note informative, care nu sunt numai ale lui MIRON, note care ajungeau la Securitatea Penitenciarului, Augustin Lazăr executa zelos ca Iulius Filip să rămână în Aiud.  Augustin Lazăr nu poate spune nicio clipă că n-a ştiut. Mai avem multe de aflat.

1.Deci domnul Muşat Gheorghe spune dechis într-un interviu că în liceu, anul 2, a decis să se facă avocat pentru că….Nürnberg. Avocat, apărarea pentru fostul ministru nazist al justiţiei, povestea in sine…

Băi, rămâi prost. „Originar din comuna Radovanu (jud. Călărași), Gheorghe Muşat a decis să devină avocat în primul an de liceu în urma vizionării filmului „Procesul de la Nürnberg” Asta este pe siteul Muzeului Ţăranului Român. Domnule Muşat aka Miron din Aiud sunt fanul dvs nr. 1. (Click pe imgine pentru mărire!)

2.Dar domnul Muşat nu s-a făcut avocat. S-a făcut… ÎCCJ: “pârâtul este şi titularul unui dosar fond penal nr. P 13789 (cotă C.N.S.A.S.), în acest dosar regăsindu-se o Caracterizare a acestuia, în care se menţionează că: “a fost ofiţer activ în Ministerul de Interne între anii 1970-1983. În cei 13 ani cât şi-a desfăşurat activitatea în Ministerul de Interne s-a remarcat ca ofiţer energic, conştiincios, perseverent, care a muncit cu simţ de răspundere pentru executarea atribuţiunilor de serviciu. A fost serios, disciplinat, cu o comportare
corectă””

3.ÎCCJ: „pârâtul este titularul dosarului fond reţea nr. R 1119 (cotă C.N.S.A.S.), deschis ulterior trecerii sale în rezervă din calitatea de ofiţer al Securităţii.”

4.Apoi s-a făcut…ÎCCJ: „Astfel, aflându-se în detenţie la Penitenciarul Aiud, pârâtul a fost recrutat, în calitate de informator, de către Biroul Contrainformaţii al acestei unităţi, la data de 13.07.1986 acesta semnând un angajament olograf, preluând numele conspirativ “M.”, motivul recrutării reprezentându-l încadrarea informativă a deţinuţilor din acest penitenciar.”

5.„Sursa:MIRON (Muşat Gheorghe – precizare autor)/Lt.col. Lazăr Gh./14.10.1986.
Înch. Aiud, şef secţie lt.mj. Trifan, plt.Ispas
Notă informativă privind pe FILIP IULIUS”
Şi multe altele……………….

Click pe document pentru mărire!

Apoi a venit Revoluţia. Şi abia după aceea a devenit avocat, bogat, influent şi necolaborator/nelucrător al Securităţii ca poliţie politică…

6.Gheorghe Muşat, 2010, când începuse procesul şi era scandalul cât casa: “Am fost ofiţer de contraspionaj timp de 12 ani. Sunt dispus să discut oricând atât despre trecutul meu în contraspionaj, cât şi despre perioada petrecută în detenţie la Aiud. Nu am absolut nimic de ascuns.”

Numai că nu doreşte să vorbească nici când este solicitat continuu.

Vedeţi domnule Muşat cum este cu intervurile acestea de 2 lei pentru imagine, ca acesta din 2016? Când vine Aiudul peste toţi în 2019, după 33 de ani, pârjoleşte tot.

Click pe imagine pentru mărire!

Link Interviul de 2 lei din 2016: https://www.juridice.ro/483939/gheorghe-musat-succesul-in-avocatura-necesita-cunostinte-talent-si-desigur-perseverenta-in-aceasta-ordine.html

De ce nu este informat corect publicul pe subiectul Lazăr- Aiud? Este simplu. Nu mai întrebaţi. Situaţia cu Lazăr loveşte în partea dreaptă a scenei – Iohannis, PNL, zona de dreapta. Blocajul aici este din partea lui Iohannis, PNL, SRI/Hellvig. Iar situaţia cu Muşat/„Miron”, care culmea face conexiunea cu Iohannis, blochează partea stângă pentru că Muşat fiind transpartinic, bine conexat şi conectat, o placă turnantă ca orice om venit din trecut, îmbogățit și influent, are mulţi clienţi şi prieteni importanţi și în partea cealaltă. Iar în presă, ca şi în politică de altfel, interesul poartă fesul nu unica atribuţie a presei- aceea de informare corectă a publicului. Şi aşa s-a ajuns în blocaj total.

Este şi acum, în Aprilie 2019, după 33 de ani, fix cum spunea în 1986 Iulius Filip în Infernul Aiud unde îl ţineau toţi, motiv pentru care dispera Securitatea care scria în notele informative despre el: „FILIP IULIUS consideră că mijloacele de publicare în masă dezinformează populaţia asupra acestei perioade cît şi în ceea ce priveşte prezentarea evenimentelor care au avut loc după anul 1944. Fiind seara la televizor, FILIP IULIUS s-a manifestat ironic cu privire la unele emisiuni.

Situaţia lui Iulius Filip, prin reverberaţiile teribile pe care le are şi astăzi, spune multe despre noi, nu numai ca societate, ca evoluţie, ci şi ca presă şi spune la fel de multe despre Sistem care este la fel de dement. Pentru că este „continuatorul” cu aceleaşi practici, metode, moduri de operare şi pioni. Rotiţe.

În ciuda faptului că au pus un sfert din Securitatea României pe el, un om, pe familie, pe prieteni, pe colegi, pe apropiaţi, au pus Armata, l-au târât prin Penitenciare, prin Aiud, prin izolări, restrictive, secţii de nebuni şi condamnaţi la moarte, i-au făcut dosare, injecţii, i-au luat buletinul, i-au luat serviciul, l-au dat afară din ţară şi efectiv tot ce au putut şi au inventat pentru ca să-l oprească, faptul că noi, cei câţiva ziarişti nu ne vom opri din subiectul ăsta care vedem că zdruncină şi sperie şi azi tot estabishmentul României, arată că Iulius Filip, un om, un suflet şi o minte, un lăcătuş demn, ferm, de neoprit, cu crezuri şi principii sănătoase, care a ridicat Solidaritatea Poloniei în picioare când aşa ceva era de neimaginat, care prin curajul nebun a lăsat urme adânci în conştiinţa premiantului Nobel pentru Pace ce a subrezit sistemul represiv şi comunismul în Europa de Est, ei bine, acest brav român n-a cedat nici mort şi demonstrează că şi acum, după 33 de ani, a învins de fapt Sistemul.

Sistemul, îl vedeţi acum clar şi limpede în toată goliciunea şi disperarea lui: este şi acum speriat şi terorizat de acelaşi incredibil de puternic Iulius Filip. Viaţa lui Iulius Filip şi suferinţele lui continue îi devoalează pe toţi. Aceasta este puterea lui fantastică. Firul roşu al acestei situaţii ce se întinde pe o perioadă de aproape 40 de ani, cronologia, implicaţiile îngrozitoare pe viaţa acestui singur om efectiv îi omoară şi îi scurtcircuitează pe toţi. Rând pe rând, participant cu participant, implicaţie cu implicaţie, rotiţă cu rotiţă, ipocrizie cu ipocrizie, minciună cu minciună, mecanismul ce odată a fost uns în tot ansamblul său.

Când Omul învinge Sistemul înseamnă că Sistemul este şubred, deci pe cale de consecinţă vulnerabil şi Sistemul poate să moară. Deci se poate. Însă nu toţi sunt Iulius Filip. Din păcate

                                                                                                            Sorina Ruxandra Matei

     Da, Lazăr Augustin, trebuie să demisionezi! Urgent!

Da, sunt multe note informative – a lui Miron una am găsit, dar sunt multe altele- prin care se arăta că Iulius Filip nu se “îndrepta”, boscorodeşte PCR şi Securitatea, stă cu spatele la televizor, e critic, spune că presa din ’86 minte şi că în România e dictatură, şi multe alte realităţi.

Da, toate se duceau la securistul penitenciarului Aiud din comisia prezidată de Augustin Lazăr şi în urma ăstora se lua decizia ca Filip să nu fie eliberat. Augustin Lazăr era un executant disciplinat al Securității.

Ba mai mult, în altă notă informativă, nu a lui “Miron”, se arată Filip a intenţionat să-i ceară direct lui Augustin Lazăr să-i recunoască statutul de deţinut politic.

Da, sunt si alte note informative date pe Filip către alti Securisti șefi ai inchisorilor pe unde l-au târât pe Iulius Filip

Da, „Miron” din Aiud este identificat în 2010 ca fiind avocatul Gheorghe Muşat atunci când presa vremii a scris mult de speţa din instanţă pe care Gheorghe Muşat a avut-o cu CNSAS la CAB.

Da, iniţial Gheorghe Muşat a pierdut la CAB iar toată decizia a fost dată peste cap la Curtea Supremă. Presa vremii a scris pe tema acestui proces. A relatat mult. (de citit decizia cu atenţie, Muşat nu neagă că e “M” (Miron din Aiud))

Da, Gheorghe Muşat a fost avocatul preşedintelui Iohannis şi al lui Ludovic Orban.

„Ancheteonline.ro relatează că Gheorghe Muşat a fost timp de 13 ani ofiţer de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă şi devine avocat. În 1984, a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru că le-a dezvăluit unor cunoştinţe că fusese securist.

Face 4 ani de detenţie la închisoarea Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, primind numele conspirativ de Miron. Acolo el întocmeşte 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnaţi politic, fiind eliberat condiţionat în 1988. Imediat după căderea regimului comunist înfiinţează una dintre cele mai importante case de avocatură din România.

Muşat a avut gradele de locotenent (1973) şi locotenent major (1975) în cadrul Securităţii Municipiului Bucureşti. Potrivit publicaţiei citate, casa de avocatură a fost fondată de Gheorghe Muşat, un fost ofiţer de Securitate şi turnător, a cărui soţie, Carmen Muşat, conduce revista Observator Cultural implicată în scrierea cărţilor lui Iohannis. ”

Da, Iulius Filip a fost terorizat de un halucinant mecanism al Securităţii. Cred că cel puţin 9 Structuri judeţene de Securitate l-au urmărit pe Iulius Filip. Cel puţin un sfert din Românie. Securitatea Cluj, Securitatea Alba, Securitatea Maramureş, Securitatea Bistriţa, Securitatea Hunedoara, Securitatea Turda, Securitatea Dâmboviţa, Securitatea Bucureşti, Securitatea Iaşi, Securitatea Penitenciar Aiud şi alte zeci de structuri ale Securităţii. Plus Contrainformaţiile Armatei/ Comandamentul Armatei a IV-a Transilvania. Proporţiile acestui caz sunt huge.

Da, Securitatea Alba cu Securitatea Cluj au făcut şi un plan de cooperare pe Iulius Filip! Poate vă sună cunoscut.

Da, Dosarele- sunt mai multe- de urmărire informativă pe Iulius Filip sunt uriaşe.

Da, Iulius Filip era urmărit şi terorizat peste tot. Înainte de penitenciare, în penitenciare, după penitenciare. Plus soţie, plus oamenii pe care îi întâlnea sau urma să îi întâlnească, colegi, absolut tot. Şi după ce părăsise România forţat încă se mai gândea Securitatea dacă să închidă sau nu dosarele de urmărire informativă. Ceva de proporţii gigantice se află în acest caz.

Da, Lazăr Augustin trebuie să demisionezi. Urgent.

Domnul Gheorghe Muşat a fost contactat de 2 ori azi să intervină, să vorbească, să-şi spună părerea pe subiectul „Iulius Filip” având în vedere acest subiect şi toate aceste documente, secretara casei mari de avocatură a dânsului mi-a transmis că-mi va da un răspuns da sau ba măcar până în ora 19.00. Acel răspuns- da sau ba- nu a venit nici până acum, când scriu toate acestea. Şi suntem în creierii nopţii. E după 3.30.

Dovezi.(pentru că trăim într-o ţară de nebuni, am pus documentele exact aşa cum sunt ca să poată fi identificată uşor sursa de oricine, inclusiv pentru colegii din presă). În meseria noastră contează: facts, documente, documentarea.

Link nota informativă Miron pe Iulius Filip
http://www.ziaristionline.ro/…/Iulius-Filip-George-Musat-Mi…

Link Miron – Gheorghe Muşat

http://epochtimes-romania.com/…/iohannis-a-participat-la-an…

http://www.ancheteonline.ro/…/gheorghe-musat-fondatorul-ca…/

https://romanialibera.ro/…/ancheteonline-ro-avocatul-gheorg…

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-7824660-ancheteo…

Link Decizia CAB pe Muşat
https://www.luju.ro/…/sentinta_avocat_musat_motivare_dosar_…

Link Decizia ÎCCJ pe Muşat
http://juri.ro/…/octom…/02/decizie_ICCJ_CNSAS_v_Gh_Musat.pdf

Linkuri Muşat Iohannis şi Orban
https://www.musat.ro/the-criminal-law-team-of-musat-asocia…/

http://epochtimes-romania.com/…/iohannis-a-participat-la-an…

Link mecanismul halucinant al Securităţii pe Iulius Filip, 27 de cadre ale Securităţii, un sfert de Românie- ca structuri judeţene de Securitate- implicate în cazul Iulius Filip şi….bineinteles planul de Cooperare- Securitatea Alba cu Securitatea Cluj

http://paulgoma.free.fr/…/FRP_LISTA_SECURISTILOR_1949-1989.…

                                                                                                           Sorina Ruxandra MATEI

Sursa: Sorina Ruxandra Matei Facebook

                         Nota redacției „Justițiarul”:

„Cartea președintelui Klaus Iohannis, «Pas cu Pas» a fost montată de către colectivul redacțional al revistei Observatorul Cultural, ea fiind la bază un colaj de interviuri acordate de către fostul primar al Sibiului. Informația a fost prezentată de poetul Radu Vancu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV. «Am răsfoit-o (n.r. cartea „Pas cu Pas”) și am constatat, mi-a fost și confirmată această constatare a mea de către doamna Carmen Mușat, directoarea Observatorului Cultural, că nu sunt lucruri noi, e de fapt un montaj din interviuri mai vechi, nu e o carte scrisă dintr-un jet. E montată în redacția Observatorului Cultural de către doamna Carmen Mușat, alături de alți admiratori ai domnului Klaus Iohannis», a declarat Radu Vancu. El spune că deși nu are o valoare literară foarte mare, ea are un rol bine definit. «Nu e miza ei să aibă o valoare literară. Miza ei e să aibă un vehicul pentru niște idei politice care au prins. Deci și-a făcut treaba. «Primul pas», nu am nicio idee. M-ar mira să fie tot un montaj de interviuri, pentru că nu cred că a dat atâtea interviuri, încât să poată să scoată o altă carte», a mai spus Radu Vancu. ” http://www.turnulsfatului.ro/30124/tstv-radu-vancu:-cartea-presedintelui–quot-pas-cu-pas-quot–a-fost-montata-in-redactia-observatorului-cultural.html

Carmen Mușat, directoarea „Observatorului Cultural”, este soția avocatului Gheorghe Mușat, fost securist, fost pușcăriaș și fondatorul „Casei de Avocatură Mușat și Asociații”, care-l reprezintă pe Klaus Iohannis în procesele cu casele sustrase de acesta de la statul român prin uz de fals. Klaus Iohannis a participat, în calitate de președinte al României, la aniversarea respectivei firme de avocatură: http://www.flux24.ro/iohannis-a-aniversat-firma-unui-ofiter-al-securitatii/

Citiți și:

A fost (și încă mai este) Iohannis colaborator al Securității?

Alte articole:

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.

Iohannis a participat la aniversarea casei de avocatură fondată de un fost turnător şi securist

Gheorghe Musat, fondatorul casei de avocatura Musat&Asociatii, a fost ofiter de Securitate timp de 13 ani

Iohannis la cheful unei firme al unui ofițer al Securității și turnător dovedit de Justiție

 

 

1 Comment

  1. gigimutu

    Fost puscarias,

    si a ajuns avocat? mai, sunteti nebuni, pai eu, daca as avea cazier, sigur nu as pupa avocatura niciodata ever, da baietu, se pare ca fiind fost, a avut alt background, ca sa spun asa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *