Puncte de vedere

Lanțul nevăzut

  Îl tot văd pe bețivul național traian băsescu perorând verzi și uscate la televizor. În mod normal, la câte […]

 

Îl tot văd pe bețivul național traian băsescu perorând verzi și uscate la televizor. În mod normal, la câte imbecilități a făcut, acum ar fi trebuit să peroreze maxim în fața colegilor de celulă. Dar el e liber ca pasărea cerului. Mai mult, așa cum intuisem, în ciuda faptului că a fost dovedit turnător al Securității, nu și l-a pierdut postul de europarlamentar. Șmecheria folosită e aceeași pe care-a tot practicat-o de-a lungul vieții sale politice: prelungirea în instanță – cu ajutor din sistem – până când cazul devine irelevant. Degeaba i se va da decizia definitivă de colaborator al Securității după ce mandatul de europarlamentar i se va fi terminat. Rămâne cu banii, cu pensia cu toate beneficiile.

De ce se întâmplă toate aceste imbecilități? E simplu: pentru că sluga e încă utilă sistemului ticălos. Mai mult, modul în care un asemenea nemernic „scapă” de pedeapsă e o dovadă pentru actualii și viitorii recruți a beneficiilor de care ai parte dacă slujești sistemul.

Desigur, știați ceea ce v-am spus. Sunteți la fel de scârbiți pe cât sunt și eu. Asta însă nu e un motiv suficient de puternic pe nu-l asculta. De ce? Pentru că sistemul vorbește prin intermediul său. băsescu e un ventilator care împroșcă spre public rahatul sistemului, de-aceea trebuie urmărit. Bunăoară ce debita el ieri? Că armata ar trebui să ocupe zonele rurale pentru a pune în aplicare decretul #stauacasă. Știu, vi se arată nemernicia celor care ignoră autoizolarea și trepădușesc pe unde vrea mușchiul lor. Dar v-ați întrebat de ce respectivii au fost lăsați liber? De ce nu li s-a impus o carantină într-un spațiu controlat de autorități?

Răspunsul e banal de simplu: totul s-a întâmplat nu pentru că plăvanul sau sistemul odios din spatele său nu mai puteau de grijă pentru sănătatea voastră. E fix invers: ăia au fost lăsați liberi pentru a răspândi cât mai mult boala. Ținta autorităților nu a fost niciodată sănătatea oamenilor, ci strict instaurarea stării de teroare. Și cum se manifestă teroarea mai bine decât prin restrângerea libertății individului?

Înțelegeți așadar care-i șmecheria? Sistemul e disperat că, în ciuda propagandei, a stării de urgență și a amenințărilor, oamenii continuă să se comporte cât se poate de normal. De-aceea e nevoie de trecerea la următorul nivel, adică la ieșirea armatei în stradă. La italieni armata a tot fost prezentă pe străzi în ultimii ani, probabil pentru a-i obișnui pe cetățeni cu prezența lor în decor. Acum au ieșit inclusiv cu tancurile, într-un scenariu pe cât de absurd, pe atât de intimidant. Nu-i oare îngrijorător că împotriva unui virus de câțiva nanometri se scot în stradă tancuri de șapte metri și câteva tone? În alte vremuri ar fi fost hilar, demn de Švejk sau de moș Teacă. Acum constatăm că totul e luat în serios și nimeni nu comentează.

De fapt absolut nimic nu are legătură cu virusul. Dușmanul împotriva căruia se dă lupta e omul simplu, cel care trebuie legat din nou în lanțuri. După ce-a fost imbecilizat și învățat să asculte, omului trebuie să i se lege și lanțul de siguranță. Nu de alta, dar, în ciuda propagandei, mai există un număr restrâns de indivizi care, nu doar că nu se lasă prinși în mrejele propagandei, dar riscă să le deschidă ochii și celorlalți. De-aceea e inventată această criză. Și de-aceea, peste tot în lume, se pun aceleași restricții. E un plan bine elaborat.

Peste ceva vreme, un colectiv care va primi și Premiul Nobel, va anunța că a reușit crearea unui vaccin revoluționar împotriva unui spectru mare de viruși, printre care și acest mult blamat COVID-19. Dar că e o mare problemă: funcționează doar în cazul în care toți sunt imunizați, altfel riscul e acela de a se produce mutații cu consecințe grave pentru toată lumea. E limpede de la cine vor apărea problemele: fix de la oile negre ale societății, „antivacciniștii”! Ei vor fi arătați cu degetul ca o potențială amenințare la sănătatea publică.

Și astfel va deveni necesară o metodă prin care să se certifice faptul că cineva, cu siguranță, și-a făcut vaccinul. Dar ea există deja: e ieftină, fiabilă și constă în alocarea unui ID unic sub formă de certificat digital fiecărui om. Dar care certificat, pentru a fi funcțional, va trebui „lipit” cumva de posesor. O variantă ar fi cărțile de identitate electronice, care deja îl conțin. Dar și cărțile pot fi schimbate, astfel încât cea mai eficientă metodă se va dovedi cea a implantului. Și uite-așa, cu armata-n stradă, se va pune pe tapet lanțul pe care tot l-au plănuit unii. Ușor, ușor, din indivizi devenim turmă. Spre binele nostru, desigur.

Știu ce veți spune: „e conspirație, așa ceva nu se poate întâmpla”. Bine, sunt sătul de comentarii inepte. Vă întreb însă: ați fi crezut în urmă cu câteva luni că veți fi arestați la domiciliu? Continuați să visați!

                                                                        Dan DIACONU, Trenduri economice

 

 

 

2 Comments

  1. gigimutu

    basescu, acest jeg uman, scuipa-l-as in fata,

    ce mecla de borit are, mm de cacanar, cinta-ti-ar cucu!!!!
    o sa fi calcat in picioare mai gunoiule, ca pe mussolini o sa te spinzure mai poporul, cu capul in jos, jigodie penala!!!

  2. Magdalena Dumitrana

    Absolut adevarat si totul a fost vizibil din prima zi. Apreciez optimismul dv insa-credeti ca scriind aceste lucruri se vor gasi oameni care sa inteleaga cu adevarat realitatea? Tare ma tem ca nu, Am ajuns ca in timpurile mineriadei- la Universitate si Arhitectura oamenii erau haituiti si batuti bestial iar pe o straduta laturalnica, oamenii de bine devorau evenimentele uitandu-se pe un geam deschis la parter, la televizor. Nu puteam sa cred ce auzeam din gura lor, persoane cu fete cumsecade. Nu am rabdat si am exclamat:” Dar sunt si ei oameni, sunt copii!” In secunda doi fetele cele blande s-au intors spre mine strambate amenintator. Tot nu intelegeam dar din spate, m-am simtit luata pe sus si scoasa din gramada. Erau doi studenti de la Arhitectura, un baiat si o fata, desculti amandoi, care mi-au soptit ingroziti sa tac pentru cas astia ne omoara. Am spus povestea asta lunga dintr-un singur motiv- sa nu mai repet pe cea pe care o traiesc acum- ura pe care o primesc pentru vina de a spune ca totul e minciuna, pentru greseala enorma de a le aminti ca sunt puternici, echilibrati, sanatosi, cand ei se simt atat de bine in pielea de rama. Un articol foarte la obiect, inteligent si teribil de trist PS. Cat despre betiv, nu era greu de ghicit ca asa se va intampla. Veti fi uimit (poate nu) sa aflati ca nu si-a pierdut niciun admirator din cati a avut. Nu datorita “harismei” sale ci datorita orgoliului oamenilor care este cu atat mai mare cu cat ei sunt mai marunti. Mai bine sa condamne la moarte o tara intreaga decat sa isi recunoasca greseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.