Observator

Lătratul lui Iohannis și Rănile lui Iisus – Gânduri de Pandemie și de Înviere

  Rândurile de mai jos nu ar avea nici o noimă dacă experții nu ne-ar avertiza că ne vom reîntoarce […]

 

Rândurile de mai jos nu ar avea nici o noimă dacă experții nu ne-ar avertiza că ne vom reîntoarce la normalitate abia în 2022. Adică niciodată.

Un grup de cercetători de la Harvard afirmă că o singură rundă de izolare nu este suficientă pentru a stăvili epidemia COVID-19. E nevoie de mai multe reprize, alternate cu relaxări, până în 2022. Dar scenariul nu exclude revenirea virusului în 2024.

O altă echipă de cercetători britanici de la Imperial College din Londra ne avertiza cam același lucru: este nevoie de cel puțin 18 luni de izolare în etape.

Ministrul Nelu Tătaru ne amenința și el zilele trecute că un nou val al epidemiei ne va lovi de Crăciun, când probabil vom fi încuiați iar în case, cum am fost și de Înviere.

„Așa-i omul de la munte”. Câteva săptămâni de relaxare, cât să repornim economia, cum ies pensionarii iarna să-și încălzească Daciile, apoi din nou zăvorâți în case.

                                                                    *

Etapele de relaxare nu înseamnă frânturi din Normalitatea de dinainte. Aceea nu se va mai întoarce, ne previn „oamenii de știință” care au ajuns să ne dicteze viețile, cu un fel de autoritate solemnă ce amintește de șamanii triburilor preistorice. Preoții noii lumi.

Va trebui să învățăm să trăim pentru totdeauna „distanțați social” și încarcerați la răstimpuri, cum sunt băgate găinile în cotețe seara și scoase dimineața la zgârmat și ouat.

Nu va fi greu să ne adaptăm: izolarea și distanțarea socială se potrivesc cu însingurarea ultimilor ani în fața ecranelor de telefon, cu căștile pe urechi, care a servit ca perioadă de pregătire. Cele două etape se îmbucă perfect asemenea unor piese de Lego. Cum altfel, de vreme ce creatorul Jocului este același?

                                                                *

Bătrânii au rămas nealterați de tehnologie. Sunt pătura cea mai conservatoare. Atașați de Biserică, dar și căliți în frica, frigul și foametea comunistă, ei sunt mai periculoși decât virusul. Pot răspândi la loc viața și sentimentele omenești, pot aminti celorlalți de iubire, de copilărie, de mirosul de cozonaci. De aceea, trebuie ținuți în case. Izolați total. Supuși unui regim de exterminare, pentru a nu pune în pericol victoria Revoluției.

                                                               *

Mai rău decât orice privațiune, decât orice tortură, decât moartea, este să nu poți să-ți îmbrățișezi mama bătrână și bolnavă…” (George Roncea)

                                                              *

Bătrânii sunt demonizați. Sunt făcuți de râs la televizor pentru că nu respectă orele regulamentare de ieșire. Sunt amendați fără milă, pentru că li s-a urât să stea singuri în casă. „Îți dau 20.000 de lei pentru că așa vreau eu!”. Călcați în picioare. Striviți, să moară naibii! Să ne lase să ne vedem liniștiți de Carantină!

Ei ne îmbolnăvesc, ei ne ocupă paturile din spitale, ei ne lipsesc de ventilatoare.

Ei vor la Biserică, nu le place slujba la Trinitas! Nu se mulțumesc cu dumnezeul pe care, nu-i așa?, îl avem toți în suflet! Vor să se împărtășească, vor Comuniune!

Dar dictatura COVID a stabilit prin ordonanță militară: „Comuniunea înseamnă Moarte”.

                                                             *

Ura față de cei care au apărat împărtășirea cu lingurița unică s-a extins cum era de așteptat asupra celor care au cerut deschiderea bisericilor de Înviere.

Această ură a fost abil întreținută. Nimic nou sub soare. O știm din primii ani ai Creștinismului. Barbarii de creștini au dat foc Romei. Ei se opun civilizației, progresului. Opiul popoarelor…

Am văzut, în ultimele zile, oameni de bună credință, cu șapte ani de-acasă și cinci-șase de facultate, luați de valul de ură și ridicându-se împotriva semenilor lor, doar pentru că au cutezat să gândească altfel. Scrâșnind din măsele, asemenea idolului de tablă televizat zilnic: „După sărbători, vom avea înmormântări!

                                                             *

Ura a fost scoasă din teacă. Ea va fi principala armă a războiului pentru impunerea Noii Ordini, care deja a început. Ura împotriva libertății. Așa cum au fost demonizați susținătorii linguriței unice și cei ai comuniunii cu Hristos în biserică, nu la Trinitas TV, vor fi diabolizați cei ce îndrăznesc să nu fie de acord cu obligativitatea vaccinării, a educației sexuale, a cardului, a cipului…

Sună a paranoia habotnică? Legea vaccinării obligatorii a fost scoasă din sertare, iar adoptarea ei este o formalitate; legea educației sexuale a fost promulgată; Adrian Vasilescu și o campanie publicitară agresivă ne bombardează cu lozinca: „Banii sunt murdari, plătiți cu cardul.”; Gheorghe Falcă, primar al Aradului și figură influentă a PNL, a cerut „ciparea” populației („Acum este momentul schimbărilor… Să oferim cetățenilor o identitate digitală, unde pe un card se pot cumula informații și date despre identitate, sănătate, drepturi și obligații fiscale.”).

Toate astea, doar într-o lună de zile de COVID și izolare.

                                                           *

Bogdan Tiberiu Iacob a sesizat o afirmație bizară făcută vineri de Klaus Iohannis: „Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine.

Poftim? „A schimbat pentru totdeauna umanitatea ÎN BINE”?!

BTI crede că e vorba de delir. Mă îndoiesc. Până acum, dincolo de comportamentul bolovănos, Iohannis nu a dat semne de derapaje de gândire sau de limbaj. Orică săritură peste cal a fost premeditată, marcând arderea unei noi etape. Sau transmiterea unui semnal de atac. De pildă Referendumul pentru Familie și „fanaticii religioși”.

Mai plauzibil mi se pare că e vorba de o recunoaștere fățișă, obraznică, a existenței unui plan de schimbare brutală a Ordinii Mondiale. Un tratament „dureros”, dar menit să „vindece” omenirea de tarele trecutului, pentru un viitor progresist și luminos.

                                                                          Adrian PĂTRUȘCĂ, Evenimentul zilei

3 Comments

 1. alex

  Eu am spus demult ca Iohannis nu e sanatos! Sigur e bolnav cu capul! Acest lucru trebuia demult discutat in CSAT! E problema de siguranta nationala! Presedintele trebuie trimis la analiza psihiatrica! Iata unde ne-a adus lasitatea, lipsa de reactie la actiunile antinationale, antiomenesti pana la urma, ale lui kwi!

 2. gigimutu

  da cine-l mai asculta pe cretinul si schizofrenicul de iohan, e nebun cu acte!!!

  zicea cretinu ca dupa paste vom avea inmormantari, pai sa incepem cu inmormantarea ta nenicule!!!!

 3. adria

  Citez din articol: “O altă echipă de cercetători britanici de la Imperial College din Londra ne avertiza cam același lucru: este nevoie de cel puțin 18 luni de izolare în etape”

  Acest Imperial College din Londra este definitiv compromis. Nu vi se pare curios că nimeni nu vorbește despre Neil Ferguson, ‘celebrul’, ‘faimosul’, ‘expertul epidemiolog nr.1’ de la Imperial College din Lolondra, ca nimeni nu-l atacă (pentru consecințele dezastruoase pe care le-a provocat ar fi trebuit băgat la închisoare sau la azilul de nebuni) în timp ce Sucharit Bhakdi (Germania) este denigrat??

  Neil Ferguson este un cercetător ale cărui rezultate privind modelarea răspândirii virusului corona stau la baza deciziilor privind strategia de luptă cu coronavirusul a guvernelor din Marea Britanie, Franța, SUA și din alte țări. Împreună cu colegii săi, Ferguson a fondat Centrul MRC (Medical Research Council) pentru analiza globală a bolilor infecțioase, centru care colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății.

  Schimbarea masivă a răspunsului Marii Britanii de la lăsarea virusului să se răspândească în populație la politica șederii forțate la domiciliu acum în vigoare, este rezultatul DIRECT al activității lui Ferguson susținută de alți cercetători, în special de la London School of Hygiene and Medical Tropical.

  Cronologia evenimentelor:
  13 martie — Guvernul lui Boris Johnson optează împotriva impunerii unui arest la domiciliu a populației, împotriva închiderii școlilor, afacerilor și călătoriilor.

  18 martie — Neil Ferguson face publice estimările sale ‘terifiante’: 500.000 de decese în Marea Britanie și 2,2 milioane de decese în SUA din cauza coronavirusului.

  23 martie — Pe baza acestor predicții, Boris Johnson blochează Marea Britanie timp de trei săptămâni și introduce noi măsuri stricte.

  27 martie — Neil Ferguson își revizuiește propriile estimări: decesele din Marea Britanie nu vor depăși 20.000 spune el acum.

  30 martie 2020 — Guvernul Marii Britanii nu mai consideră Covid19 drept boală infecțioasă cu risc înalt. TOTUȘI RESTRICȚIILE RӐMÂN ÎN VIGOARE.

  Boris Johnson promisese initial că va ridica restricțiile pe 14 aprilie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.