Observator

„Lebăda neagră” a toamnei: I se coace lui Iohannis o lovitură fatală?

  Dacă o fi adevărat că cea mai mare reușită a diavolului a fost să convingă lumea că nu există, […]

 

Dacă o fi adevărat că cea mai mare reușită a diavolului a fost să convingă lumea că nu există, susținătorii actualului președinte ar trebui să fie îngrijorați de împămîntenirea tot mai solidă a ideii – pînă și în rîndurile pesediștilor – că orice s-ar întîmpla, Iohannis e reales în toamnă. Ar trebui să îi îngrijoreze pînă și constatarea că, în afara anului 2000, cînd s-a înregistrat o situație specială pe fondul forfaitului lui Constantinescu, niciun rînd de prezidențiale nu a fost cîștigat de marele favorit, în ultimul sfert de secol. Ce ar putea da peste cap scenariul „Iohannis-președinte-fără-drept-de-apel”?

Răspuns: un eveniment de tip lebăda neagră, adică ceva cu impact devastator neluat de nimeni în calcul în prealabil.

Deja, voci de prestigiu din spațiul public vorbesc de o posibilă victorie a lui Iohannis din primul tur, deși, tehnic, asta e imposibil la noi. În orice caz, poate că niciodată după 1990 nu s-a inoculat mai puternic ca acum ideea că președintele nu are temeri pentru al doilea mandat. Chiar și în 1992, cu un Ion Iliescu extrem de puternic și de popular, lucrurile se complicaseră după ce opoziția obținuse un scor neașteptat de bun la alegerile locale, inclusiv primăria generală, și se crease un orizont mare de așteptare pentru prezidențialele și parlamentarele din toamnă. Nici vorbă să se fi comentat pe atunci despre o victorie de la sine înțeleasă a lui Ion Iliescu. A cîștigat, finalmente, la un scor confortabil, dar fără ca adversarul său, Emil Constantinescu, să fi fost considerat bătut din start.

Acum, nu se discută decît despre cine va fi cel bătut de Iohannis: omul PSD ori al USR-PLUS? Despre cum ar putea PSD, în premieră, să piardă chiar și locul trei ori despre cum i-ar da voturile lui Iohannis în turul doi. Și altele asemenea. Nimeni nu prea ia serios în calcul, spre exemplu, vreo lebădă neagră, ceva care să-i anuleze marșul triumfal lui Iohannis ori să-l scoată de tot, chiar, din cursă.

Există însă unele evenimente majore produse în ultima vreme care ar putea fi, în opinia noastră, mai mult decît au părut. E vorba de apariția la CNSAS a documentelor oficiale care dovedesc statutul de turnător al lui Traian Băsescu. Dacă a făcut sau nu poliție politică urmează să decidă justiția, dar turnătorii teribile e sigur că a făcut.

Cum a fost posibil, în numele căror interese, să apară brusc aceste documente pe care le-au căutat unii ca pe Sf. Graal ani și ani de zile? Dacă se dorea scoaterea lui Băsescu din cursa pentru PE ele ar fi apărut mai demult, ori pur și simplu s-ar fi negociat cu omul, retragere contra mușamalizare. Felul cum ele au fost scoase la lumină elimină categoric varianta aceasta. Să nu uităm că apariția lor fusese chiar profețită cu ceva timp înainte de enigmaticul cercetător CNSAS Mădălin Hodor, într-o postare cu tîlc pe Facebook.

Scandalul a avut o evoluție stranie chiar și după producere: s-a văzut clar că Băsescu e lovit rău de tot, existînd informații că a condiționat prezența la anumite televiziuni, în acele zile, de neabordarea subiectului respectiv. Modul în care a reacționat public a relevat, de asemenea, că e sever afectat. Totuși, tema s-a stins suspect de repede, iar Curtea de Apel București încă nu a fixat nici acum un prim termen de judecare al procesului.

Un al doilea caz aparte e cel al adopției Sorinei Lucan, sau ”fetița Sorina”, formula care a făcut carieră în media, un element, el însuși, interesant de punctat. Situația unei fetițe necăjite, dar care nu a fost ucisă, torturată, molestată, răpită, ci doar luată pe căi legale – discutabile ori ba – de la niște asistenți maternali în beneficiul unei familii adoptive, a făcut valuri exagerat de mari. Sigur, scena fetiței tîrîte abuziv de o procuroare pe ciment nu a fost comod de privit, dar, în România se petrec tragedii infinit mai mari implicînd minori și nu se face nici 1% din tămbălăul sus pomenit. Sunt zeci de mii de copii orfani, alte zeci de mii semi-abandonați de părinții aflați la muncă în străinătate, deci baza de ”selecție” a unor situații dramatice e imensă și, totuși, niciun asemenea caz nu a obținut anvergura celui de la Baia de Aramă.
Avem televiziuni care par să-și fi sacrificat teme politice fierbinți de dragul scandalului adopției și care au ținut povestea zile și zile fără întrerupere în direct și în prime-time.

E posibil, teoretic, ca scandalul „Petrov” să fi fost dat uitării pentru că publicul nu o mai fi fost interesat de faptul că România a fost condusă 10 ani de un apărător al anticorupției și al democrației care e suspectat că a nenorocit vieți prin turnătorii la Securitate, exact cum el însuși le reproșa altora.

E posibil, teoretic, ca scandalul Sorina să fi generat un interes imens al publicului, chiar și greu explicabil, și de asta să fi fost rostogolit atît de amplu în media și pe rețelele sociale.

Dar, dacă cele două cazuri sunt parte a unei operațiuni mai ample, menite să pregătească terenul, emoțional vorbind, pentru un scandal care va să urmeze înaintea prezidențialelor?

În noiembrie 2009, în campania pentru un nou mandat, președintele Traian Băsescu s-a confruntat cu o situație grea, după apariția filmului în care lovea un copil. Un film care l-ar fi putut transforma în perdant și care asta și urmărea, de fapt. Marele său noroc a fost că difuzarea filmului a fost prost pregătită, el fiind trîmbițat în seara precedentă de Dinu Patriciu și livrat prin postul lui SOV, ambii adversari teribili ai lui Băsescu, ceea ce a dus la o scădere din start a impactului la susținătorii acestuia. În alte colțuri ale lumii, Băsescu ieșea nu din cursă, ci din viața publică după acea înregistrare. La noi, a reușit să depășească momentul și chiar să cîștige, fie și la limită, în fața lui Geoană.

Din asemenea experiențe, însă, cine e inteligent învață. Iar greșelile trecutului nu se repetă.

Există informații în anumite cercuri, în ultima perioadă, conform cărora lui Klaus Iohannis i se pregătește o lovitură teribilă în toamnă, înaintea alegerilor, una care l-ar putea chiar elimina din joc total. Iar lovitura, conform respectivelor informații, ar ține de aspecte mai vechi din viața președintelui.
Chiar foarte vechi.

Nu avem niciun indiciu despre ce fapte ar fi vorba.

Putem specula, însă, spre exemplu, că – pe terenul minuțios pregătit de scandalul ”fetiței Sorina”, eventuale dezvăluiri concrete și bine susținute cu documente apărute ca prin farmec după amar de ani, precum în scandalul ”Petrov” -, relansarea poveștii cu adopțiile mijlocite de Klaus Iohannis după Revoluție ar putea fi devastatoare. (Iar unii, doar în treacăt fie spus, ar putea observa acum, așa cum au sesizat că tatăl adoptiv al fetiței a lucrat pentru o companie care se ocupa și de transplantul de organe, că și mama președintelui lucra pe atunci ca asistentă medicală la Pediatrie. Asta, pentru cei care mai știu cum stăteau lucrurile pe vremuri).

Și, ca o observație de final: ce o fi vrut să spună azi senatorul USR Radu Mihail, într-o conferință de presă de la Vîlcea, prin aceea că Nu poţi să te bazezi că cineva, fie el şi o persoană cu mari şanse să ajungă preşedinte, nu va avea un eveniment care să-l facă să iasă din cursă (s.n.). Deci, nu poţi să-ţi pui banii pe un cap pe care nu poţi să-l controlezi, nu ştii ce e cu el. Noi vrem să ne asigurăm că avem o personalitate capabilă să fie preşedintele României, să fie pregătit, să fie în cursă şi asta e datoria pe care o avem pentru români.”

Povestea cu posibila plecare a lui Iohannis la șefia Consiliului European e încheiată de mult. La ce să se refere în acest caz USR – care nu și-a stabilit nici pe departe persoana pe care o va susține la prezidențiale – spunînd că nu îl vrea pe Iohannis pentru că ar putea avea ”un eveniment care să-l scoată din cursă”?

Ce știu, și nu spun exact, cei de la USR-PLUS?

                                                                                          Bogdan Tiberiu IACOB, inPolitics.ro

 

Nota redacției „Justițiarul”:

De asemenea, o „lebădă neagră” și vulnerabilitate maximă pentru Klaus Werner Iohannis sunt retrocedările ilegale, ca primar al Sibiului, către FDGR și Biserica Evanghelică, după ce în anul 2007 FDGR-ul condus de președintele Iohannis a solicitat în instanță să fie declarat oficial succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien), iar Judecătoria Sibiu s-a conformat, încălcând în mod grosolan mai multe legi românești și tratate internaționale:

DECRETUL-LEGE NR. 485, 7 octombrie 1944, SEMNAT DE REGALE MIHAI și NEABROGAT, care prevede desființarea Grupului Etnic German din România și „Statul Român devine titularul tuturor drepturilor aparținând Grupului Etnic German, subrogându-se acestuia”.

CONVENȚIA DE ARMISTIȚIU DINTRE ROMÂNIA ȘI PUTERILE ALIATE din 12 septembrie 1944, Articolul 15, care prevede următoarele: „Guvernul Romaniei SE OBLIGA SA DIZOLVE IMEDIAT toate Organizatiile de TIP  FASCIST aflate pe teritoriul romanesc, atat cele politice, militare sau paramilitare, cat si orice alte organizatii care duc propaganda ostila Natiunilor Unite, si, in special, Uniunii Sovietice, NEPERMITAND, in viitor, EXISTENTA unor organizatii de acest fel.”

TRATATUL DE PACE ROMÂNIA-PUTERILE ALIATE, Paris, 10 februarie 1947.

 FDGR-ul, condus de Klaus Iohannis, a cerut Judecătoriei Sibiu să oblige Primăria Sibiu, condusă tot de Klaus Iohannis, să recunoască oficial calitatea FDGR-ului de succesor în drepturi al organizației naziste Grupul Etnic German. Prin Sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, judecătoarea iresponsabilă Maria Morar de la Judecătoria Sibiu a declarat oficial Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Werner Iohannis (concomitent și primar al municipiului Sibiu)  ca „succesor în drepturi” al organizației hitleriste Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien)!

Primarul Klaus Werner Iohannis nici măcar nu a binevoit să apere în instanță statul român, doar a trimis o întâmpinare că lasă la latitudinea instanței să hotărească și nici nu a mai atacat sentința civilă defavorabilă primăriei și statului român, aceasta rămânând definitivă la nivel de Judecătoria Sibiu!!! Prin această sentință ilegală și nedreaptă, nr. 2790 din 28 mai 2007, s-a deschis calea pentru retrocedările ulterioare către FDGR și Biserica Evanghelică a sașilor, care aderase și ea oficial cu toată averea sa imobiliară la organizația fascistă Grupul Etnic German.

Klaus Werner Iohannis – care a fost simultan PREȘEDINTE al FDGR și PRIMAR al municipiului Sibiu, reprezentând astfel ambele părți implicate ca adversari în aceste procese (succesiune și revizuire) –  se afla în situație clară de CONFLICT DE INTERESE (infracțiune) și prin atitudinea sa favorabilă FDGR-ului (unde era PREȘEDINTE!), în detrimentul municipiului Sibiu (unde era PRIMAR!), a comis și infracțiunea de ABUZ ÎN SERVICIU, totul culminând cu ÎNALTĂ TRĂDARE DE ȚARĂ, deoarece primarul reprezenta interesele statului român, de aceea purta eșarfa tricoloră, nu ca să se asorteze cu părul lui vopsit blond și ochii culoarea albastru de Prusia!!!

Toți magistrații implicați în această mare ticăloșie, înaltă trădare de țară și enormă fraudă au fost protejați și răsplătiți de Klaus Werner Iohannis: Coteria magistraților și polițiștilor care l-au protejat pe Klaus Iohannis

 

Citiți și:

Ce s-a întâmplat cu copiii din traficul internațional de carne vie în care au fost implicați soții Iohannis?

Este incontestabilă implicarea lui Klaus Werner Iohannis în traficul internaţional de copii!

Merkel îi apără în gura mare pe succesorii organizației naziste Deutsche Volksgruppe in Rumänien!

Merkel, semnal către justiția română: Nu vă atingeți de FDGR și retrocedările frauduloase către acesta!

TVR: „Subiectul FDGR și cel al retrocedărilor din Sibiu către această organizație tinde să devină unul tabu, date fiind presiunile la care sunt supuse organele de presă”

Culmea tupeului: Succesorii unor hitleriști reclamă că sunt discriminați!

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție cercetează judecătoarele din Sibiu care au legalizat succesiunea FDGR-ului condus de Iohannis după organizația hitleristă GEG

Iohannis a uitat că a cerut să fie declarat succesorul unei organizaţii naziste?

Noi documente explozive: Deși doar FDGS a fost declarat succesorul GEG-ului nazist, ANRP a retrocedat imobile la tot FDGR-ul iohannist!

FDGR şi FDGS – entităţi distincte care moştenesc ilegal „Grupul Etnic German”

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (II)

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (I)

Iohannis se teme de scandalul dosarului de moștenitor al naziștilor Grupului Etnic German! Acesta a fost topit pentru ștergerea urmelor…

Klaus Werner Iohannis, reclamat Puterilor Aliate că a încălcat Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944 prin reactivarea unei organizații fasciste!

De ce Antena 3 nu a dezbătut niciodată cazul FDGR – succesor al organizației naziste Grupul Etnic German?

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) rescrie istoria umoristic, cică generalul Ion Antonescu i-a obligat să devină hitleriști!

„Justițiarul”, prima publicație care a scris despre reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German de către Klaus Werner Iohnnis!

Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze! (III)

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze! (II)

Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze!

După procurorii lui Băsescu, procurorii lui Iohannis

Cel mai complet bilanț al tuturor ticăloșiilor comise de Iohannis de-a lungul timpului aici: Ce-ai cu Iohannis, dom’le?

 

3 Comments

 1. Nu mai are rost sa mai mergem lavot

 2. alex

  Este foarte posibil sa apara si o “lebada neagra”! Personal m-as bucura, pentru ca nu e normal, ca un individ care este implicat in trafic de copii sau in retrocedari ilegale de imobile, sa ajunga din nou Presedintele Romaniei. Chiar m-as bucura foarte mult, acesta putand fi semnalul transformarii justitiei intr-o justitie independenta. Sa dea D-zeu!

 3. gigimutu

  iohanele,

  sper sa ai ghinion in noiembrie 2019, si sa ajungi si acolo unde iti este locul, dupa gratii.
  ce, numai dragnea sa stea la bulau? si matale esti candidatul perfect, la cate minarii ai clocit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.