Lichele

Lecția de gramatică: Prefectul simplu și mai mult ca prefectul

  Motto: „Prefectul acţionează pentru menţinerea climatului de pace socială şi a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituţionale şi […]

 

Motto: „Prefectul acţionează pentru menţinerea climatului de pace socială şi a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituţionale şi sociale, acordând o atenţie constantă prevenirii tensiunilor sociale.” (Art. 19, lit. c, din Legea nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului)

Realitatea este că Bucureștiul va avea , în sfârșit, un prefect care să mențină pacea socială și să prevină tensiunile… În scopul prevenirii, cu succes, a încordării din societate dar și al unei comunicări spornice cu cea de-a patra putere în stat, Bucureștiul merită un prefect care să afișeze o respectuoasă și caldă dorință de deschidere către presă. Putem ilustra cu „deschiderea” către – luăm un exemplu oarecare – Victor Ciutacu, jurnalist, angajat al postului de televiziune ROMÂNIA TV:

Așadar, măi obraznicătură miCĂ CARE strigi toată ziua să moară Securitatea, taman din curtea instituției, ai uitat fă, când, în urmă cu puțini ani pișai ochii și băleai abundent rugându-mă pe messenger să cobor în mizeria ta, să facem ceea ce tu numești «o emisiune»? Plângeai cu sughițuri și muci, spunându-mi cât de mult mă apreciezi, cât de mult mă respecți și cât de oripilat ești de nedreptatea care mi s-a făcut. Hai să le spunem oamenilor, vagaboandă mică…” (Traian Berbeceanu, pe pagina lui de FACEBOOK, 6 martie, 2020)

Aici domnul comisar, viitor prefect al Bucureștiului, dorea să stabilească o legătură de suflet cu presa, ceea ce i-a și reușit. De aceea comunicatul acestuia se încheie, duios, cald, amical, înțelept, decent, cu frumoasa urare populară: „Hai sictir, secătură!

Pe de altă parte, tot „prefectul de mâine” al Bucureștiului, Berbeceanu Traian pe numele lui, va fi „uns” evident și pentru a respecta cu sfințenie litera i), din art. 19 al Legii nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului, paragraf care sună așa: „…dispune măsurile corespunzătoare pentru prevenirea infracţiunilor şi apărarea drepturilor şi a siguranţei cetăţenilor, prin organele legal abilitate.

În lumina apărării drepturilor cetățenilor și desigur, a siguranței acestora, prefectul de mâine al Bucureștiului, recte Traian Berbeceanu, a scris la un moment dat așa: „Mitocanul ăla de Badea (Mircea Badea , de la postul de televiziune ANTENA 3, n.n.) trebuie bătut zilnic dar nu așa. Nu în ring, unde ori leșină imediat ori abandonează, este salvat de arbitru și apărat de protecții. În stradă pentru că aia-i bătaia care doare cu adevărat. Să simtă prostovanul cum trosnește o claviculă, cum bubuie pumnul în tâmplă, să afle care-i gustul bordurii și mirosul asfaltului. Golănește. Ori suntem golani, ori nu mai suntem?!” (7 februarie 2019, pe pagina de FACEBOOK a lui Traian Berbeceanu)

Ei? Păi, nu, cetățeni? Nu vă simțiți mai apărați atunci când citiți aceste rânduri? Adică, zic, doar să nu-l supărați pe domnul viitor prefect, că pe urmă imediat gustați din poli-bordura lui Videanu sau din asfaltul cam rânced al lui Viorel Lis!

Oricum, să știți că el n-a vrut… el dorea acolo jos, la talpă, la munca de partid și la lipit afișe… Dar, ce să facă dacă țara i-o cere? La război… comme à la guerre, ca să zic așa (că de acum va trebui să colaboreze și cu Clotildă Armanʹ, pe franțuzește!) și dacă patria îi solicită sacrificiul, el nu se dă deoparte! Iată crezul său, la înscrierea în PENELEU: „De ce acum? Pentru că, cred cu tărie, este momentul ca în viața tuturor partidelor să apară oameni noi, care până acum nu au mai fost implicați politic. De ce PNL? Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Pentru că, în condițiile unei guvernări pline de greutăți inimaginabile, am simțit grija față de cetățeni (și noi, și noi, și noi, și noi am simțit!!!! n.n.), preocuparea pentru sănătatea și siguranța acestora în detrimentul cumulului de capital electoral. Pentru că este partidul care poate să repornească România! Pentru că… PNL!

Unde în PNL? Jos, la talpă, în linia întâi. Voi fi un simplu membru de partid, fără să vizez vreo funcție de conducere.” (3 iulie 2020, ACTUAL 24.ro)

Deci, cum ziceam, fără funcții… „dăcât” dă consilier al ministrului de Interne, Vela Marcel… adică dă șef dă cabinet… și dă prefect al Capitalei… Atât!

Daʹ și PENELEUL, sensibil, nu s-a lăsat ci a fost profund recunoscător: „PNL: Bine ai venit Traian Berbeceanu! Pentru revenirea la normalitate.” (3 iulie 2020)

Păi, nu v-a spus președintele vostru că trosnetul claviculei, pumnu-n mufă, mușcatul bordurii și inhalarea damfului de asfalt e normalitatea? Nu asta ați votat, dragilor?

                                                                                                             Luminița ARHIRE

Citiți și:

Traian Berbeceanu – șeful de cabinet al ministrului de interne – inculpat pentru fapte de corupție

Mafia hunedoreană, comisarul Berbeceanu și instinctele materne ale Laurei Kovesi

 

4 Comments

 1. Nea Gheorghe De La Tara

  L-am aparat public pe Jegul asta din Hunedoara. Regret. Tot un militian ordinar, ca si tatal sau, e infectul! Aschia nu sare niciodata departe de gard…

 2. un om

  Numai daca te uiti la moaca lui iti dai seama cat de cretinoid este.Asa sint toate pn leprele

 3. gigimutu

  melitieni…securisti…comunisti…

  din pacate, tot astia conduc Romanica

 4. Baran Gheorghe

  Ca de obicei , L. ARHIRE, la obiect cu subiect si predicat.Suntem satui de farisei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.