Pamflet

Liberălie de cumetrie by Costel Alexe: nașul și cu finul sparie rechinul

  Băăi, zbierătorilor PNListoizi, propagandiști sau nu, parșivi sau numa’ fraieri, ia ziceți, cum e cu ciuma roșie & co, […]

 

Băăi, zbierătorilor PNListoizi, propagandiști sau nu, parșivi sau numa’ fraieri, ia ziceți, cum e cu ciuma roșie & co, după ce ex-ministrul lăbăral Costel Alexe, ajuns președinte al CJ Iași, și-a plantat finul de cununie (scurt, din prima) de-a dreapta lui, ca vicepreședinte ? Ăăă …? Frumos gol din voleu, nu …?

Cum e, votanților liberalo-iohaniști …? Cumetrismo-nepotismul pesedist era rău, penal, nașpa, da’ ăsta a’ lu’ Alexe ministrosul e numa’ bun de pus la rană, așa-i ? Mai rămîne s-o pună și pe fina directoare pe undeva, în subordinea Consiliului Județean, ca să fie totul bine și frumos, ca într-o mare famiglie PNL-istă.

Acu’, măcar de-ar fi ceva de capu’ finului ăsta a’ lu’ Alexe, să fie și papagalu’ cu ghivent măcar vr’un profesoraș de administrație publică la universitatea din Pocreaca City, ori fost șef de cabinet al guvernatorului din statul Alabama, sau Balamaua. Dar nimeniciul ăsta de fin lăbăral e un atîrnător de calibrul „scamă”, un franjure de hîrtie igienică la geamul unei case de cîrtițe pitice. Doar un gîndac de Colorado cu nanism hipofizar e mai inexistent ca finul lui Alexe, pe care nici găinile din ograda lui nu-l bagă în seamă, decît de Halouin, cînd le sperie, deghizat în Relu Fenechiu sau Mihai Vlasov, alt mare liberal de pușcărie.

E drept, finu’ costel-alexic are deja experiență la mînăreli, după cum a scris presa locală. Deci e numai bun să-l secondeze pe nașu’, ca pluton’er de companie lăbărală, în campania de cucerire feudală și de stoarcere bugetară a Iașului, timp de patru ani, sub steagul galben-albăstriu. Treabă serioasă, în care nașu’ Costel are nevoie de adjuncți de încredere, slugi credincioase, care execută întocmai și la timp, fără să bage mîna în „dreptul” nașului.

Bravos, capitală culturală a patriei, halal să-ți fie ! Nu era de-ajuns un primar dus cu pluta și mînjit, cum e Mihai Chirica, acu’ e și la Consiliul Județean o trupă de neo-feudali nesimțiți și flămînzi, cu ifose de Berlin și apucături de Congo. Deci, tovarășu’ lăbăral Costel Alexe, io zic să nu mai pierdeți vremea și s-o dați pi buni : propuneți la următoarea ședință de CJ noul imn al județului Iași,  „Nașule, trăi-ți-ar finii” , în varianta ză best, cu firmă potrivită – Mita de la Balș.

Deși, la cum merge treaba în PNL, s-ar potrivi și melodia-simbol din „Nașul”. Asta înseamnă să fii mafiot! Cu glod pe cravată, da’ ce mai contează – proștii rabdă și votează.

Nu ratați, deci, noua super-producție ieșeană a studiourilor PNL Golan Manglo Film – „Nașul  5”. Regia – Klaus Wiermer Joianis, scenariul – Bolundovic Ciorban. Vizionare plăcută și prosteală ușoară!

                                                                                      Lucian POSTU, 7iasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.