Lichele

Liiceanu, filosoful lui Mălin Bot, a luat una zdravănă peste bot!

  Ies si eu la semnal dupa cateva zile de liniste, n-apuc bine sa-mi deschid telefonul ca nu se mai […]

 

Ies si eu la semnal dupa cateva zile de liniste, n-apuc bine sa-mi deschid telefonul ca nu se mai opreste din sunat: „Ai vazut, te injura Liiceanu?” , „Ce-ai facut,nene, l-ai suparat pe Liiceanu”! Si tot asa pana am apucat si eu sa deschid linkul pe care il gasiti atasat la finalul acestei postari.

Asadar, domnul Liiceanu coace de doua saptamani o scriitura despre mine. Nu cred sa existe ceva mai onorant. Si o injuratura din partea domniei sale am considerat-o intotdeauna o binecuvantare si, desi s-a produs, tot nu-mi vine a crede!Carui fapt i se datoreaza onoarea? Unei banale emsiuni pe care subsemnatul o realizeaza! Mai axact, de cand liberalul Dan Radu Rusanu a venit la #Romania9 (Domnu’ Liiceanu, #insist ca stiu ca va place sloganul, domnul Rusanu este achitat, dupa ce a stat abuziv 6 luni in arest, ACHITAT DEFINITIV) si a relatat cum domnul Liiceanu a venit cu mana intinsa sa-i fie sterse niste datorii Humanitas, prin 2002, ca „era un act de cultura” ce facea domnia sa si ca nu mai avea de unde sa plateasca si darile catre stat, ca cultura costa, cum ar spune un alt filosof in viata, din zona Strehaia! Asta a fost tot! 3 minute mari si late. Sau dusate si cremuite, ca-n scrisorile domnului Liiceanu!

Lezat, nu de adevar, caci ar fi putut sa contracareze in instanta afirmatiile lui Dan Radu Rusanu, s-a gandit sa omoare mesagerul! Voi realizati ca domnul Liiceanu nu a mai avut sarbatori, nu a mai avut Craciun dupa acea emisie? I-a incoltit in minte ideea textului si doua saptamani nu a mai fost om. A stat la lumina lampii, a scris, a sters, a rescris, i-a dat, in cele din urma, o aura grava si abisala textului ca intr-un final tragic sa incropeasca o lumeasca si abrupta „flegma”. Un „scuipat”de toata frumusetea, in a doua zi de Craciun!

Voi realizati ca exista oameni care nu au nimic sfant in fiinta lor? Domnul Liiceanu mai insinueaza cateva lucruri prin povestioara domniei sale, cum ca as fi „detasat” la TVR! Domnule Liiceanu, asa sa fie, prin absurd, dar chiar si asa, eu, la 30 de ani, inca mai am timp sa ma impac cu mine insumi, dumneavoastra…

Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost „detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas (fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas, indiferent de culoarea politica a guvernului in functie, rod al unor intense si sustinute campanii de trafic de influenta, la faptul ca ati fost intelectualul preferat al lui Basescu, intelectualul-butoniera al acestuia, la faptul ca va plac luxul, opulenta, atentiile politicienilor (avionul trimis special de Basescu pentru a va aduce pe dvs. si pe altii la Vila de Protocol de la Neptun… si ca tot am ajuns la Basescu, va mai aduceti aminte de aceste cuvinte: „Timp de zece ani cât ați fost, sunteți președintele României, nu ați făcut decât să ne așezați pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne așezăm. Și pentru asta vă mulțumim”). Ar fi trebuit sa o fac si recuperez acum!

Asa arata opul celui mai guraliv intelectual din cati a dat tara asta! V-ati facut chip cioplit la batranete, domnule Liicheanu! De fapt asta ati cautat toata viata, un stapan! L-ati avut pe Ceasusescu, pt. ca nu v-ati revoltat! L-ati avut pe Basescu si v-a placut! Acum suferiti ca nu mai aveti! Ca nu va mai „omagiaza” nimeni inteligenta! Simt ca nu va este usor.

Presedintele Iohannis a recuperat tot ce a reprezentat sistemul Basescu, nu i-a recuperat, insa, si intelectualii. S-o spunem direct, nu v-a recuperat pe dumnevoastra si asta va doare! Dar vedeti domnule Liiceanu, nu toata lumea isi cauta stapan. Eu, spre deosebire de dvs, ii pot injura liber si pe Dragnea si pe Tariceanu, si pe Iohannis si pe Kovesi si, in principiu, pe cine vreau eu! In schimb, dumneavoastra nu puteti. Nu va apartineti! Ii puteti injura doar pe primii doi. La schimb, trebuie sa-i iubiti pe Kovesi sau pe Iohannis sau pe cine va mai stapani pe aici ca asa va este obiceiul.

Inchei prin a va spune domnule Liiceanu ca Televiziunea Romana, Televiziunea Publica este mai libera si mai deschisa ca oricand. Este si a mea, si a dvs., si a tuturor. Nu a catorva, ca pe vremea „basismului”, cand rasfatatii regimului, ca dumneavoastra, faceau liste cu invitati permisi si invitati interzisi, in care se fabricau stiri (pentru a servi cauzei) si se omorau subiecte (pentru a nu deranja)! Drept dovada, sunteti invitatul meu oricand binevoiti a veni! Am o mica rugaminte totusi, daca-mi este ingaduit! Sa trimiteti inainte un scuipat ca sa stiu ca sositi! Si nu pot sa inchei fara a cita din amicul Dinescu „penibil sa lupti impotriva comunismului la aproape 30 de ani de la caderea lui”!

PS: Si ca sa vedeti ca toata lumea este binevenita la postul public, in ianuarie intentionez sa-i iau un interviu domnului Sorin Ovidiu Vantu sau, mai bine zis, cum va place dvs., penalului SOV, cel de la care ridicati mormanele de bani, sub forma unui salariu, acum cativa ani, pe atunci realizator de succes, la Realitatea TV! Va invit sa va uitati si la acea emisie! Cred ca se vor spune cateva adevaruri si despre dvs. Sa fiti sigur ca o sa intreb despre sume exacte ca sa stim si noi ce pret avea deontologia pe atunci!

PPS:  Craciun fericit, domnule Liiceanu! Inca mai aveti timp! E a treia zi de Craciun!

                                                                                                                             Ionut Cristache

 

Articolul scremut și ouat greu de Liiceanu:

http://www.contributors.ro/editorial/%E2%80%9Escuipa%C8%9Bi-aici%E2%80%9D-tvr-in-era-infractorilor/

1 Comment

  1. Grigorenco Viorel

    Eu nu am n mic impotriva daca-mi publicati adresa , sau pentru dumneata domnule Ionut C.anonima maerge ….ca inainte?
    Dl. Liiceanu este intradevar un om uns in literatura noastra.Inteligent, rafinat cu un bagaj sufficient de cunostinte care-l recomanda ca un intelectual de clasa. Spre deosebire de un Cristoiu , latrau de alta categorie, nebagat in seamna de mai nici o guvernare, dl.Liiceanu un profesionist se pare desavarsit , s-a lipit ,intr-un fel la acelasi nivel cu Voiculeasu care a mostenit Crescentul de o mare editura pe care si-a trecut-o in propria proprietatate.La fel ca alti lingai de pe vremea lui Ceausescu si Liiceanu a lins si a profitat de de atmosfera lingaului pe langa inalta poarte , atunci cind ar fi trebuit sa aibe nitzel discernamant pe linga cel mai neavenit de la Iliescu incoace presedite!Da pe acolo au jucat chiar si in afara terenului si altii domnule Ionut C. sau si dumneavoastra ati intrat in amnezie?Intradevar sunt si cazuri in care oameni aparent nevinovati o iau in bot…dar aparent nevinovat este si dl. reamintit Voiculescu…,faptul ca justitia a chinuit un om nu este o noutate,se intampla sau s-a intamplat cazuri si in mare democratie americata unde ar fi parca alte 4bNN percepte,s-a intamplat si in Franta,Anglia…..Germani…si se va intampla mereu nu legile sunt de vina ci oamenii, caracterele,interesele! S-a autosesizat justitia in cazul domnului Rusanu, despre cine a produs anonimele,declaratii si acuzele care au dus la condamnarea acestuia?
    Ei acum nu ma puneti sa-mi corectez textul ….asta este la prima facie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *