Cadran international

Lista revendicărilor mișcării „vestele galbene” din Franța

  Suveranitatea Franței, FREXIT, ieșirea imediată din NATO și introducerea unei interdicții față de participarea trupelor franceze la războaie de […]

 

Suveranitatea Franței, FREXIT, ieșirea imediată din NATO și introducerea unei interdicții față de participarea trupelor franceze la războaie de agresiune, oprirea fluxurilor de imigranți imposibil de integrat sau găzduit, reforma fiscală, desființarea monopolurilor bancare, rescrierea Constituției, naționalizarea fostelor societăți ale statului, excluderea ideologiei din educație, lichidarea monopolului în mass-media și a concubinajului între mass-media și politicieni

                                      Economie/muncă

– Convocarea unei adunări naționale generale pentru reforma fiscală. Înscrierea în Constituție a interdicției statului de a colecta impozite mai mari decît 25% din averea cetățeanului.

– Creșterea imediată a salariului minim, a pensiei și minimumul de existență cu 40%.

– Crearea masivă a unor locuri de muncă în sectorul public, pentru a restabili calitatea serviciilor publice, mai ales în domeniile ce țin de  sănătate, educație, școli, servicii poștale.

– Demararea construcției a 5 milioane de locuințe cu prețuri accesibile. În acest fel se va asigura reducerea chiriei, a ipotecii și vor fi create locuri de muncă în industria construcțiilor. Pedepsirea strictă a primăriilor și administrațiilor regionale care lasăpersoanele fără adăpost să doarmă afară.

– BĂNCI: reducerea dimensiunilor băncilor pentru a le proteja de criză, desființarea monopolurilor bancare. Separarea depozitelor de tranzacții speculative. Interzicerea „salvării” băncilor lipsite de lichiditate din banii contribuabililor.

– Anularea datoriei interne. Această datorie nu există, ea a fost deja plătită de mai multe ori.

                                              Politică

– Rescrierea Constituției cu participarea cetățenilor și în interesul poporului suveran.Poporul trebuie să aibă posibilitatea de a convoca referendumuri.

– Interdicția practicilor de lobby și a altor rețele de influență. Excluderea definitivă din viața politică a persoanelor cu cazier juridic. Interdicția practicii de cumulare a mandatelor (ocuparea simultană a mai multe funcții).

– FREXIT. Ieșirea din Uniunea Europeană și întoarcerea suveranității politice, financiare și economice poporului francez (aceasta a fost voința poporului la referendumul din 2005). Recuperarea dreptului de a ne bate propria monedă și ieșirea din articolul 123 alTratatului de la Lisabona (vom economisi peste 50 miliarde de euro anual).

– EVAZIUNE FISCALĂ. Întoarcerea celor 80 de miliarde de euro pe care statul le lasă anul celor 40 mai mari companii.

– OPRIREA IMEDIATĂ A PRIVATIZĂRILOR și întoarcerea în proprietatea statului ceea ce a fost deja privatizat: aeroporturi, căile ferate și autostrăzile, parcările.

– Scoaterea imediată a radarelor și camerelor de pe drumuri. Acestea sunt inutile în prevenirea accidentelor rutiere și nu sunt altceva decît impozite mascate.

– SISTEMUL NAȚIONAL DE ÎNVĂȚĂMÂNT – excluderea ideologiei din educație și reexaminarea critică a metodologiilor destructive și discreditate.

– În domeniul JUSTIȚIEI – creșterea bugetului pentru justiție de patru ori. Introducerea în legislație a timpului maxim de așteptare pentru procedurile juridice. Simplificarea sistemului judecătoresc. Justiție accesibilă și gratuită pentru toți.

– MASS-MEDIA. Lichidarea monopolului în mass-media și a concubinajului între mass-media și politicieni. Crearea unei prese publice și garantarea diversității opiniilor. Interzicerea propagandei editoriale. Anularea subvențiilor pentru mass-media (2 miliarde de euro pe an). Anularea facilităților fiscale pentru jurnaliști.

– Garantarea libertăților cetățenilor. Includerea în constituție a interdicției totale privind intervenția statului în educație, sănătate, familie.

                                        Sănătate/Ecologie

-Anularea obsolescenței programate. Obligarea, prin legislație, a producătorilor de tehnologii să prelungească termenul de valabilitate la cel puțin 10 ani. Obligarea acestora să dețină piese și detalii de schimb.

-PLASTIC: să fie interzisă comercializarea mărfurilor din plastic – butelii și alte ambalajecare poluează mediul.

-Limitarea influenței companiilor farmaceutice asupra sistemului de sănătate. Organizarea unei adunări naționale privind reforma sistemului de sănătate.

-AGRICULTURA. Interzicerea OMG-urilor, a pesticidelor cancerigene, a perturbatorilor endocrinieni, a monoculturilor.

-REINDUSTRIALIZAREA Franței cu scopul de a reduce importurile și deci și poluarea.

                                           Geopolitică

-Politică externă: Ieșirea imediată din NATO și introducerea unei interdicții față de participarea trupelor franceze la războaie de agresiune.

-Relația dintre Franța și Africa: Încetarea politicii de jaf și a intervențiilor militare și politice. Returnarea banilor și averile dictatorilor, dobândiți în mod necinstit, popoarelordin Africa. Întoarcerea imediată în țară a trupelor militare franceze aflate pe continentul african. Lichidarea sistemului francul CFA* care menține Africa în sărăcie. Relațiile cu Africa trebuie să fie de la egal la egal.

-Oprirea fluxurilor de imigranți imposibil de integrat sau găzduit, dată fiind grava criză de civilizație pe care o trăim.

-Politica externă. Respectarea conștiincioasă a dreptului internațional și aangajamentelor semnate.

Aceste 25 de revendicări nu vor schimba imediat viața de zi cu zi a francezilor. Doar punctele 9 și 10 vor aduce în bugetul de stat 130 de miliarde de euro pe an. Franța este o țară bogată, cu oameni curajoși și harnici.

Noi nu merităm să trăim în sărăcie.

Notă:

* Francul CFA – sistemul colonial care obligă țările africane să păstreze rezervele valutare în bănci franceze.

                                                               Traducere: Sergiu Bejenari și  Vitalie Sprînceană

Sursa: PLATZFORMA

 

 

 

3 Comments

  1. Si eu cer ROEXIT si NATIONALIZARE.

  2. Mihnea Codreanu

    Aceleași revendicări ca cei de la #rezist, doar că pe invers. Francezii resping în bloc tot ceea ce vor rezistacii, președintele și guvernul nostru. Apropo, pactul de la Marakesh pentru imigrația masivă a fost semnat de regimul de ocupație, filiala coloniei române. Înțelegem de ce au semnat și nici nu ne așteptam la altceva din partea călăilor, dar Biserica Ortodoxă de ce tace? Cum se face că instituția care ar trebui să asigure continuitatea Neamului Românesc, rămâne indiferentă? Ce-i cu țeapa asta numită Biserică, în ce măsură ne reprezintă interesele? Mă rog, cel puțin pe jidani îi ocrotește… Francmasonul Daniel (și a lui palat de erezie ce mântuie “neamul”), mare democrat în cuvinte, teoctistul-anticrist, prin (ne)atitudinea lui ne arată că creștinismul este mort sau poate numai în agonie. Un mare intelectual spunea: “Salvarea lui (a creștinismului) este problema lui Hristos. Salvarea noastră, a neamurilor pământului, este problema oricărui om responsabil din lumea de azi”.

  3. Anonim

    Asa sa ceara si romani dupa modelul fracez! Bravo voua francezilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *