Atitudini

Liviu Dragnea, eroul românilor sau trădătorul lor?

  Mare fierbere, foarte mare, iar în timp ce Summitul Inițiativei celor Trei Mări se derulează în aceste zile la […]

 

Mare fierbere, foarte mare, iar în timp ce Summitul Inițiativei celor Trei Mări se derulează în aceste zile la București, presiunea crește exponențial. Este și normal, doar vorbim de o reuniune care are ca principală temă energia, obiectiv strategic al prietenilor noștri, americanii, dar și al foștilor prieteni, rușii, alături de care acționează și cei care nu ne-au fost prieteni niciodată: ungurii și austriecii.

Dacă mă întrebați, eu îi prefer pe ultimii, care și-au declarat deschis inamiciția, decât pe cei despre care se spune să te apere Dumnezeu că de dușmani te aperi singur. Va întrebați firesc ce ridica atât de mult miză și implicit și tensiunea. Nimic mai simplu: resursele noastre energetice din Marea Neagră – o bogăție colosală pe care ne-a dat-o Dumnezeu, și pe care vor să ne-o ia alții de pomană, iar unii de pe la noi vor să-i ajute să o facă.

Eu știu că este creștinește să faci pomeni, Herr Iohannis, dar nu de ordinul a zeci de miliarde de dolari, în condițiile în care majoritatea populației țării pe care o păstoriți se zbate în sărăcie. Vă plângeați că nu avem bani pentru salariile și pensiile mărite, dar vreți să faceți plocon altora zeci de miliarde de euro și românii să rămână cu pensii și salarii mizere, doar că să va ia de braț domnul Trump și să va invite încă odată pe esplanadă Casei Albe, că data trecută nu ne-a costat decât 4 miliarde de dolari gestul său binevoitor. Credeți că nu am înțeles substratul felicitărilor transmise de către Președintele SUA, cu ocazia summitului și recomandarea să urmați aceeași politică ca și până acum, adică noi să dăm și ei să ia. Realizați cât de mare este miză dacă l-au băgat la înaintare pe șeful statului american, urmat de Secretarul Energiei din SUA, Rick Perry? Mă mir că nu au trimis și câțiva congresmani, la cât de mare este pradă!

Presiunea se face pe Iohannis, care s-a mutat cu bagaje cu tot în tabără lor (scuzați, nu s-a mutat acum, era acolo încă de la început!), dar mai ales asupra lui Dragnea, căruia mai direct, mai voalat, i s-a și transmis că o să suporte consecințe serioase, inclusiv în „câmpul tactic”, dacă nu modifică prevederile Legii offshore. Este adevărat sau nu, domnule Dragnea? Dacă nu este adevărat vă rog să o afirmați public!

Este o situație dificilă și cu soluționare imediată. Domnul Dragnea are doar două opțiuni: să devină eroul românilor, apărându-le interesele, sau trădătorul lor, lăsându-i pe cei care ne-au jecmănit până acum să o facă în continuare, dându-le pe nimic resursele energetice din Marea Neagră și nu numai acestea… Ce doriți să fiți, domnule Dragnea? Vă întreb, deși am convingerea că nu veți fi trădătorul a milioane de români care și-au pus speranța în cel mai mare partid al țării și în liderul lui. Sper să nu mă înșel!

                                                                                                 General Dumitru ILIESCU

2 Comments

  1. neacsum

    Mitica tată, Dragnea a ales de mult de partea cui e: el e de partea cui il tine sus, indiferent cine e ala. Pentru el, ca si pentru Iohannis ca si pentru toti ceilalti care au fost pana la ei, Romania nu exista. Stii si tu asta, asa ca nu o mai da pe-o dunga, ca are saracu de ales, sau ca ar avea intentii patriotice. A ales rachetele Patriot, deci asta e patriotismul lui.

  2. Ganditorul de la Jurilovca

    Domnule General Dumitru Iliescu, pentru adevarurile pe care doar dvs. ati avut curajul sa le spuneti public, eu va consider in momentul de fata un erou! Cat despre Dragnea nu stiu ce sa spun! In orice caz este incoltit din toate partile: Procese penibile, #rezist, Johannis, USR, PNL, ba chiar tovarasi din partidul sau impinsi de forte obscure cum ar fi D-na Firea, o propaganda infernala pe Facebook, televiziuni si presa sistemului! Ma mir cum mai rezista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.