Atitudini

Liviu Pleșoianu: „Ce sens are să-l pupi pe chelie pe unul ca Juncker?”

  Cu parlamentarul Liviu Pleșoianu, despre „Insul din Deal”, GRECO, Protocoale SRI, grupuri „rezist” și filozofii lor „mercenari”, RoExit, suveranitate, […]

 

Cu parlamentarul Liviu Pleșoianu, despre „Insul din Deal”, GRECO, Protocoale SRI, grupuri „rezist” și filozofii lor „mercenari”, RoExit, suveranitate, timmermanși, isărești și Istorie

        „Părerile GRECO și „El Greco” mă interesează puțin spre deloc”

Traian Horia: Aveți un pronostic despre Marele Mut de la Cotroceni? Mai ia Klaus Iohannis un mandat la prezidențiale sau va fi oleacă problematic?

Liviu Pleșoianu: Încă din decembrie 2016, de la momentul respingerii fără argument public a premierului propus de PSD, am spus că „nu o poți scoate la capăt cu Insul din Deal” și că acesta ar trebui grabnic suspendat. Am mai spus că, nesuspendat, Insul Bizar se va asigura, într-un crescendo sinistru, că „nu mai rămâne piatră pe piatră” pe aici. Am avut dreptate.

Răspunsul meu acum este: habar n-am! Vom vedea… În fond, dincolo de toate interesele din afara țării, poporul român are mereu arma votului. Dacă românilor majoritari le-a plăcut Insul Bizar, îl vor mai alege o dată. E simplu… În ce mă privește, am anunțat că voi candida la prezidențialele din acest an și nu am de gând să renunț.

Ce va alege poporul român – vom vedea. În fond, după toți acești ani de război total, este bine ca lucrurile să se tranșeze. Slugi, în continuare, cu un „PREȘedinte”-slugă sau ființe bipede cu deplasare perpendiculară pe sol, cu verticalitate morală și suveranitate reală.

Traian Horia: Românii ar putea să-și dea legile să fie făcute la Comisia de Veneția și GRECO, ar putea să-și dea hrana și beutura să fie produse la companiile multinaționale și după aceea ar putea să meargă la culcare. Este acesta un mod simplist în a descrie ce se-ntâmplă cu România în prezent și cu minoritatea agresivă din țară care combate la Legile Justiției și la politicile economice ale PSD? 

Liviu Pleșoianu: Politica externă e doar o extensie naturală a politicii interne. Dacă noi înțelegem să ne respectăm Constituția și pe noi înșine, vom legifera suveran și nu ne vom pierde vremea încercând să-i convingem pe unii de lucruri pe care ei le știu foarte bine…

Ce sens are să-l pupi pe chelie pe unul ca Juncker (Jean-Claude, președinte Comisia Europeană-n.n.) și să încerci, ani de zile, să-l convingi că sunt rele protocoalele secrete dintre SRI și magistrați, în condițiile în care personajul a demisionat după 18 ani din funcția de premier al Luxemburgului tocmai din cauza unui mega-scandal privind interceptările și filajele ilegale operate de către serviciile secrete aflate sub directa sa autoritate? Ce rost are să porți orice fel de discuție cu unul ca Timmermans (Frans- Prim Vicepreședinte Comisia Europeană-n.n.), care a fost el însuși ofițer de serviciu secret în Olanda și care și-a permis, chiar la București, să certe presa independentă din România pentru faptul că relatează despre abuzurile inimaginabile ale unității de paraditori de elită Haules-DNA-Ploiești?

Parlamentul României, organul reprezentativ suprem al poporului român, conform Constituției României, trebuie să legifereze suveran. Părerile GRECO și „El Greco” (apud Violeta Vijulie, „urmașa Brătienilor”) mă interesează puțin spre deloc, în condițiile în care toate aceste pseudo-instituții europene nu scot un cuvințel despre abuzurile așa-zisei justiții independente (din România-n.n.) sau despre încălecarea magistraților de către “servicii”.

Traian Horia: Toată lumea vede, dar nu toată lumea o spune, fiindcă unii sunt finanțați prin UE. Mandatul Jean Claude Juncker- Frans Timmermans la Comisia Europeană a însemnat floricele pe câmpii, dar și terorism externalizat pe străzile Europei, dublu standard, migrație ilegală, sciziune între Est și Vest, concursuri care insultă Democrația și inteligența, cum este cel organizat pentru alegerea Procurorului Șef European. Cum comentați dvs, în acest context, alegerile euro-parlamentare din acest an?

Liviu Pleșoianu: Uniunea Europeană nu mai poate continua așa cum este ea în prezent. Uniunea Europeană este, cel puțin la momentul actual, un imens aparat birocratic ce deservește interese transnaționale, metastatale. Dubla măsură este absolut evidentă.

Eu însumi am trimis nenumărate scrisori (pe care le-am făcut publice) către Parlamentul European și către Comisia Europeană, prin care le-am solicitat să voteze Rezoluții, să pornească MCV-uri sau chiar să-și propună activarea articolului 7 împotriva acelor state ale Uniunii care exportă corupție. Vorbim, conform datelor oficiale, de zeci de miliarde de euro anual. Exact statele care ne bat cu rigla peste degete, care ne scot la careu în fiecare dimineață pentru a ne da ca exemplu negativ, exact aceste state au companii care dau mită peste hotare de zeci de miliarde de euro anual.

Când nu doar România, Ungaria sau Polonia mișcă în front, dar când Italia începe să se opună ordinelor de la “centru”, când Marea Britanie iese voluntar din ecuație, nu ne mai putem preface că lucrurile sunt în regulă. Sper ca alegerile europarlamentare din această primăvară să aducă un val al schimbării reale. Sper ca adepții unei Europe a națiunilor suverane să fie mai mulți sau, măcar semnificativ de mulți.

   „Există fără doar și poate oameni zdraveni la cap în serviciile secrete” 

Traian Horia: Unde vă vedeți mai util: la Parlamentul European, sau în cel al României ?

Liviu Pleșoianu: În Parlamentul României, indiscutabil! Politica externă a unei țări nu e nimic altceva decât o extensie a politicii interne. Fără să reduc din importanța muncii în Parlamentul European, o spun fără rezerve: Parlamentul României, conform Constituției, este organul reprezentativ suprem al poporului român, locul unde este cazul să fie legiferate albiile pe unde ne curg apele.

Încă din anii pre-aderării la Uniunea Europeană, modificările din sfera justiției (modificări care au creat cadrul de desfășurare pentru Deep State-ul românesc) au fost concepute cu largul sprijin al mai marilor de la Bruxelles și de peste ocean. Atât legile justiției marca Monica Macovei, cât și Direcția Națională Anticorupție (fostul PNA) sau colaborarea neconstituțională, nelegală dintre magistrați și SRI (în baza protocoalelor secrete) au fost girate – direct sau indirect – de ambasadori, comisari europeni, secretari de stat și o sumedenie de alți mici, mijlocii sau mari emisari ai unor puteri străine.

Pe scurt, au știut foarte bine ce se întâmplă în România! Și nu doar au știut, ci au sprijinit pe toate căile Deep State-ul românesc! Poate un om rezonabil să creadă că acoliții doamnei Macovei, de la Bruxelles, ori reprezentanții Administrației Obama (Barack-n.n.) nu aveau informații despre ce se petrece în țara noastră? CIA-ul, de pildă, e o agenție atât de slabă încât să nu cunoască realitatea din țara unui „partener strategic”? Nu mai punem la socoteală toate medaliile pe care chiar ei le-au agățat în piepturile unora precum Kovesi sau Coldea…

Nu ne mai referim la mărturiile lui Sebastian Ghiță referitoare la întâlnirile săptămânale dintre prim-adjunctul SRI (Coldea), procurorul-șef DNA (Kovesi) și reprezentanții stației CIA din România… E suficientă logica elementară: foarte puternicele servicii de informații străine nu aveau cum să nu știe care e realitatea din România. Au știut și au dirijat ce s-a întâmplat pe mioritic plai, acesta este adevărul…

Traian Horia: PSD afișează frecvent o imagine obosită, de partid de activiști, împănat cu membri cooperatori: Biroul de presă nu funcționează, există doar 2-3 voci care se aud și o timiditate generală în promovarea propriului program de guvernare.  Ce-i trebuie PSD-ului ca să se comporte ca partid aflat la guvernare: mai mult atașament pentru electorat, mai multă doctrină, mai multă țuică de Văleni?

Liviu Pleșoianu: De doi ani și-un pic, de când am intrat atât în PSD, cât și în politică, în general, mă încăpățânez să rămân între cele două lumi – politicieni și cetățeni. Ce m-a determinat să fac acest pas a fost tocmai exasperarea generată de veșnicele compromisuri, de eternele răzgândiri, de nesfârșitele complicități. Cred cu tărie că dacă PSD pierde vreun procent electoral, nu-l pierde pentru că abordează teme sensibile – precum cea a abuzurilor așa-zisei justiții independente –, ci pentru că nu le abordează ferm și fără ezitare!

Traian Horia: Care este percepția dvs generală: serviciile secrete sunt în slujba națiunii sau construiesc deja la globalism și neo-marxism fiindcă așa le dictează “trendul”? 

Liviu Pleșoianu: Există fără doar și poate oameni zdraveni la cap și în spatele coastelor, inclusiv în serviciile secrete. Din păcate însă, per ansamblu, serviciile au avut o contribuție majoră, decisivă la afectarea în profunzime a fibrei acestui popor. Au creat cu bună știință un monstru – „lupta anticorupție” – și au lăsat acest monstru să ne devoreze nu doar economia, capitalul autohton și elitele, dar până și sufletele! Serviciile au contribuit major la revărsarea urii mult peste albiile uman acceptabile. Iar acest lucru este realmente îngrozitor!

Traian Horia: De ce credeți că nu există încă, în peisajul politic autohton, o opțiune politică explicită pentru ieșirea din Uniunea Europeană la un partid oarecare, așa cum există în alte state membre UE?

Liviu Pleșoianu: Pentru că românii și-au pierdut, la nivel de reprezentare politică, vâna națională, mândria de a fi român. Nu e nimic în neregulă în faptul de a discuta despre ieșirea din Uniunea Europeană. Ba taman o astfel de discuție, liberă, ne-ar permite să aflăm exact ce avem de făcut în cazul în care vrem să rămânem în UE. Până la RoExit, hai să ne întrebăm, franc, dacă a existat vreodată și RoEntry, unul real… Eu cred într-o Europă a națiunilor suverane, adică într-o Europă a cetățenilor europeni, a oamenilor. Dacă nu vom reuși să reașezăm ființa omenească în centrul oricărei preocupări, naționale sau internaționale, mă tem că ne vom refuza în scurtă vreme orice viitor ca regn.

 „Cu puțină țuică de Văleni, colegii ar fi votat până acum legea privind finanțarea ONG-urilor”

Traian Horia: Avem un fenomen nou în peisajul politic: grupurile “rezist” și filozofii din jurul lor, care creează cornete filozofice pentru spart semințe în Piața Victoriei, la Guvern. Credeți că grupurile “rezist” reprezintă o toxină sau un câștig pentru democrația românească?

Liviu Pleșoianu: ”Haștag Rezist” nu e nimic altceva decât extensia “Resist” din SUA. Nici măcar nu se feresc să admită asta! Sunt cel care a vorbit prima oară, încă de la celebrele proteste din 2017, despre faptul că DeClic (cei care se laudă că au inventat „haștagul” Rezist) scriu pe propriul site că organizația lor parteneră și chiar „soră” este MoveOn din SUA. Acum, e suficient să căutăm pe Google două minute pentru a înțelege că ce fac cei de la MoveOn în SUA împotriva lui Donald Trump este aproape identic cu ce fac cei de la DeClic în România. “Rezist” este o creație a „establishment”-ului american și global servit servil de Administrația Obama-Hillary (Clinton- n.n.), o entitate metastatală care își vede pusă în pericol supremația.

Dacă ar fi băut puțină țuică de Văleni, cum spuneați mai devreme, colegii ar fi votat până acum proiectul de lege privind transparentizarea finanțării ONG-urilor, la care am lucrat împreună cu Șerban Nicolae. De doi ani zace acest proiect prin sertare. Cât despre marii scriitori și filosofi ai neamului implicați de întrebarea dvs., consider că nu sunt nimic altceva decât niște mercenari.

Luați exemplul lui Cărtărescu. Când era Ion Iliescu puternic, îl cânta pe Ion Iliescu. Când era Băsescu puternic, îl cânta pe Băsescu și îl detesta pe Iliescu. Când l-au făcut băieții puternic pe Iohannis, a început să-i închine ode lui Iohannis și să-l certe pe Băsescu. Și va continua tot așa pentru că pur și simplu ăsta este caracterul său și al altor monștri nesacri ai culturii românești contemporane.

Traian Horia: Sunt mulți care nu înțeleg ce anume mai gestionează Mugur Isărescu la Banca Națională, că or fi falimente, deficite, explozii economice, sau o plusvaloare prognozată până în 2051. De ce credeți că PSD și partenerii de coaliție amână la nesfârșit o analiză serioasă a oportunității lui Isărescu la șefia BNR? 

Liviu Pleșoianu: Pentru că există încă, din păcate, o mare distanță între ce se spune și ce se face. Cum aminteam mai devreme, este exact ceea ce m-a adus la exasperare după eșecul răsunător al „dreptății până la capăt” promise de USL. Este exact ceea ce m-a determinat să fac pasul spre politică. Cred cu tărie (de data asta, nu de Văleni) că toate subiectele mari trebuie rapid tranșate.

În chestiunea BNR, este exact ca și în chestiunea ambasadei din SUA. De doi ani, tot auzim cum ministrul de Externe „îl va evalua pe Maior”. Și rămânem doar cu permanenta promisiune a unei evaluări…

Traian Horia: Spuneți-ne un defect care v-ar putea înfunda ca politician pe termen nelimitat?

Liviu Pleșoianu: Dacă, dintr-odată, aș începe să vorbesc „corect politic”, să spun „ce trebuie spus” și nu ce cred eu în realitate… Impostura politică mi se pare cel mai rău dintre toate defectele unui politician. Este motivul pentru care mă încăpățânez să nu urmez o anumită „linie” atunci când consider că ea nu mai rimează pozitiv cu linia dorită de cei care ne-au votat.

Este motivul pentru care nu i-am dat votul meu lui Mihai Tudose pentru a deveni premier, este motivul pentru care nu i-am dat votul meu lui Sorin Grindeanu pentru a deveni mare șef la ANCOM după ce tocmai votasem ca să nu mai fie premier, este motivul pentru care nu am votat bugetul în Parlament acum un an, în 2018, atunci când s-au mărit bugetele serviciilor (secrete-n.n.), este motivul pentru care nu i-am dat votul meu lui Iohannis (Klaus, președinte-n.n.) în februarie 2017 atunci când a cerut avizul Parlamentului pentru un referendum pe justiție (cum naiba să dai votul tău când nu ți se spune concret despre ce va fi vorba, care anume va fi întrebarea!?) și așa mai departe…

                   „Nu cred în modele. Cred în inspiratori” 

Traian Horia: Procurorii anti-terorism din România își iau jucăriile și pleacă la odihnă când vor, s-a văzut asta de curând la “protestele” unor asociații de procurori. Cum comentați dvs asta? Este România guvernată sau pur și simplu funcționează în virtutea inerției, de la geto-daci încoace?

Liviu Pleșoianu: În România se lucrează intens, de mulți ani, la întărirea instituțiilor de forță simultan cu disoluția instituțiilor democratice. România a fost aproape 15 ani guvernată din exterior, cu ajutorul unor instrumente din interior. Iar faptul că s-au năpustit atâtea forțe în ultimii doi ani împotriva actualei coaliții (folosindu-se resurse financiare enorme în acest sens) este dovada cea mai clară că ceea ce facem deranjează grav entitățile metastatale care au condus România până în prezent.

Însă acest război se poate termina oricum. Depinde de determinarea celor cărora li s-a mai dat o dată șansa de a schimba România la față și mai depinde și de cum vor înțelege românii să voteze la alegerile prezidențiale din acest an.

Traian Horia: Aveți un model de politician european pe care vreți să îl urmați?

Liviu Pleșoianu: Nu. În general, nu cred în modele. Cred în inspiratori, dar nu în modele de urmat.

Traian Horia: Două mesaje pentru români, vă rog?  Eventual, unul pentru românii care fac politică și altul pentru românii care stau pe margine și chibițează sau înjură?

Liviu Pleșoianu: Am un singur mesaj: dați-vă șansa de lucra pentru ca țara în care trăiți să facă Istorie, nu să spele umil podelele prin anexele acesteia.

Traian Horia: Dacă există o întrebare care nu a fost pusă, vă rog să-i răspundeți aici.
Liviu Pleșoianu: Care e întrebarea din viitor al cărei răspuns este: „Da, pentru că cei mai mulți dintre români au decis corect la sfârșitul lui 2019”

                                                                                   Interviu realizat de Traian Horia

 

 

1 Comment

  1. MosNae

    IN SFARSIT, A APARUT LIDERUL ROMANIEI!
    RAMANE SA DEA DUMNEZEU MINTEA ROMANULUI DE OE URMA!
    ROMANI! VOTATI CU CAPUL, CU MINTEA! NU VA MAI INDRAGOSTITI ELECTORAL! VOTATI CU GANDUL LA TARA VOASTRA SI LA VIITORUL EI!
    IMPREUNA CU TARILE UE, PENTRU EUROPA UNITA, DAR NU PENTRU POZITIA DE SLUGA! INCETATI SA MAI CREDETI CA STRAINII VA IUBESC SI CA NU MAI POT DE DRAGUL VOSTRU! INTRE TARI SUNT INTERESE SI NU RELATII DE DRAGOSTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *