Colimator

Lobby-ul sionist sufocă Europa

  „Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 18 iunie 2019, la deschiderea conferinței internaţionale «Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea […]

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 18 iunie 2019, la deschiderea conferinței internaţionale «Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură». Conferinţa, organizată în cooperare cu Federația Comunităților Evreiești din România şi Congresul Mondial Evreiesc, este cel de-al treilea eveniment internațional de nivel înalt dedicat combaterii antisemitismului, care are loc sub egida Președinției române la Consiliul UE. Conferința reunește la București reprezentanți ai comunităților evreiești din toată lumea și coordonatorii speciali naționali pentru combaterea antisemitismului și își propune să ofere un cadru pentru dezbaterea problemelor actuale cu care se confruntă membrii comunității evreiești din toată lumea și identificarea unor soluții sustenabile, care să poată fi puse în practică în mod eficient.” (Sursa: Guvernul României)

Modul în care lobby-ul israelian a stabilit agenda antisemitismului în UE

Timp de aproape patru ani, Katharina von Schnurbein s-a poziționat ca apărătoare a evreilor din Europa. Dacă sunt luate ca valoare nominală, discursurile ei la numeroase conferințe sugerează că este o funcționară publică conștientă motivată de dorința de a opri persecuția. O examinare mai detaliată dezvăluie că a urmat o agendă stabilită de Israel și susținătorii săi.

Katharina von Schnurbein la Conferința internațională de la București (18 iunie 2019) „Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură” organizată de Guvernul României în cooperare cu Federația Comunităților Evreiești din România şi Congresul Mondial Evreiesc.

Obiectivul real al acestei agende a fost punerea sub tăcere a mișcării de solidaritate a Palestinei. Katharina von Schnurbein, coordonatoarea UE împotriva antisemitismului, defăimează în mod regulat mișcarea de solidaritate a Palestinei.

Von Schnurbein a fost numită  primul coordonator al Comisiei Europene pentru combaterea antisemitismului în decembrie 2015. (Nota redacției „Justițiarul: Înainte de aceasta, a lucrat timp de cinci ani în calitate de consilier al președintelui Comisiei UE, Jose Manuel Barroso, la dialogul cu religiile și organizațiile non-confesionale.) Ideea pentru un astfel de post nu a luat naștere din birocrația de la Bruxelles.

În mai 2015, guvernul israelian a găzduit la Ierusalim un „forum global pentru combaterea antisemitismului”. La acel eveniment, câte un lobbyist pro-Israel din Marea Britanie, Franța și Olanda a elaborat un „plan de acțiune” pentru Europa.

Una dintre recomandări a fost ca UE să numească un coordonator împotriva antisemitismului. Un alt aspect a fost faptul că Uniunea „ia în considerare” implicarea forțelor de poliție într-o munca aparent menită să facă să se simtă evreii mai siguri.

O propunere similară a fost făcută în aceeași lună în cadrul unei conferințe de la Bruxelles organizată de Comitetul evreiesc american, un important grup pro-Israel.

„Apelul la acțiune” emis la acel eveniment a denaturat realitatea. A susținut că „evreii de pe tot continentul [Europa] au cunoscut o creștere a violenței și a amenințărilor antisemite vara trecută, în momentul conflictului provocat de Hamas cu Israel.” Realitatea este că atacul asupra Gaza a fost instigat de Israel.

Guvernul său a folosit lansarea rachetelor de către unii luptători de rezistență ca pretext pentru a provoca violențe mult mai grave asupra locuitorilor Gaza, care trăiau deja sub asediu. Fără îndoială, unele incidente antisemite – cum ar fi spargerea ferestrelor într-o sinagogă din Belfast – au avut loc în acea vară.

Totuși, Israel și susținătorii săi au căutat, de asemenea, să prezinte tendențios demonstrațiile pe scară largă de solidaritate cu Gaza din întreaga lume ca fiind impulsate de antisemitism. Recomandarea făcută de Comitetul Evreiesc American ca guvernele UE să „înroleze autoritățile polițienești” în lupta împotriva antisemitismului ar trebui să fie privită în acest context.

Věra Jourová (în imagine), comisarul pe Justiție în UE, a participat la conferința din 2015 a Comitetului Evreiesc American. Working în tandem cu von Schnurbein, ea a luat ulterior inițiativele căutate de lobby-ul pro-Israel.

Věra Jourová

În iunie a acestui an, de exemplu, Jourová a înfiintat set up un grup de lucru dedicat oficial elaborării de noi strategii împotriva antisemitismului. Grupul include reprezentanți ai forțelor de poliție din țările UE. Acesta este un pas sinistru.

Activitatea Uniunii Europene în acest domeniu a fost ghidată de o dubioasă definiție a antisemitismului aprobată  în 2016 de un club din 33 de state cunoscut sub numele de Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA). Definiția este flancată de exemple extrem de îndoielnice de comentarii considerate antisemite. Printre ele se numără afirmația potrivit căreia fondarea Israelului a fost o „încercare rasistă”.

Israelul a fost conceput ca un stat în care colonizatorii evrei ar avea drepturi mai mari decât palestinienii indigeni. Palestinienii forțați să plece din patrie atunci când a fost fondat Israelul, iar urmașii lor nu au avut voie să se întoarcă acasă doar pentru că nu sunt evrei.

Reamintirea faptelor istorice ar putea fi considerată antisemită în definiție. Definiția a fost redactată inițial de grupuri pro-Israel – ca parte a unui exercițiu sponsorizat de UE – cu mai mult de un deceniu înainte.

În teorie, definiția nu este legal aplicabila. Implicarea forțelor poliției în evaluarea comentariilor asupra Israelului poate fi văzută doar ca o încercare de a-i incrimina pe cei care spun adevărul despre activitățile acelui stat.

Von Schnurbein a pătat în mod repetat mișcarea de solidaritate palestiniană. Vizitând Ierusalimul la începutul acestui an, ea a susținut că două forme noi de antisemitism pot fi percepute în Europa de la Al Doilea Război Mondial. Primul a fost trivializarea de către dreapta a holocaustului. Al doilea a fost „ideea anti-sionistă de stânga potrivit căreia existența statului Israel în sine este un efort rasist.

Afirmația a fost pernicioasă. Ea sugera că apologeții lui Adolf Hitler pot fi comparați cu activiștii care se opun opresiunii israelienilor față de palestinieni tocmai pentru că sunt indignați de intoleranță în toate formele sale. (Europe Reloaded: Cineva care pune întrebări despre holocaust este în neapărat  un apărător al lui Hitler?) Mai mult decât atât, ea încurcă – în mod intenționat, s-ar părea – două tendințe politice distincte.

Ura extremei dreapta împotriva evreilor este determinată de ura pură împotriva persoanelor care aparțin unei etnii sau religii diferite. Opoziția de stânga împotriva sionismului, pe de altă parte, se bazează pe o critică a ideologiei statului Israel. Este o datorie morală pentru socialiștii autentici să facă față sionismului, la fel cum este să combată orice discriminare pe care evreii o întâmpină pe baza identității lor religioase sau etnice.

Katharina von Schnurbein

Săptămâna trecută, von Schnurbein a participat la lansarea unui raport al guvernului israelian care a acuzat de antisemitism campania Boicot, Divestment și Sanctions condusă de palestinieni. În mod absurd, raportul a sugerat că colegul meu Ali Abunimah a avut un motiv ocult pentru a denunta comportamentul infracțional al Israelului.

În timp ce vorbea la lansare, von Schnurbein a ridicat un incident din 2015 în care activiștii BDS i-au cerut cântărețului Matisyahu să denunțe Israel în timpul unei vizite în Spania. Ea a susținut că este antisemit să-l critice pe Matisyahu cu privire la activitățile israeliene.

Fiind evreu cu cetățenie americană, Matisayahu nu poate fi făcut responsabil pentru ceea ce face Israel, a fost argumentul ei. Von Schnurbein a neglijat să explice că Matisyahu a apărut în videoclipuri cu propagandă israeliană și a luat parte la colectarea de fonduri pentru armata israeliană. El a fost provocat pentru acceptarea sa publică a Israelului, nu pentru că este evreu.

Von Schnurbein a fost aclamată ca o „eroină neobosită” de către un lobbyist pro-Israel. De asemenea, a primit un „premiu pentru drepturile omului” de la un grup care susține așezările ilegale ale Israelului în Cisiordania ocupată și crimele sale de război din Gaza.

Nu este greu să descoperi de ce primește astfel de premii. În loc să lupte împotriva persecuției, ea a trecut într-o stare vicioasă de apartheid.

                                                                                                                           Pam BARKER

SURSA:  www.europereloaded.com

                  În loc de epilog sau poziția României

Viorica Dăncilă, premierul României, în 18 iunie 2019 la conferința internaţională „Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură” de  la București.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidenţiat eforturile României în domeniul educației, cercetării și memoriei Holocaustului și combaterii antisemitismului, care ar trebui să constituie un punct de referință pentru statele din regiune și în plan internațional.

De asemenea, şi-a exprimat speranţa ca definiția de lucru a antisemitismului a IHRA, adoptată urmare eforturilor susținute ale Președinției române a IHRA, să fie adoptată de cât mai multe state la nivel național.

                            Elemente de context

Tema combaterii antisemitismului reprezintă o temă prioritară pe agenda Președinției române a Consiliului UE, în cadrul pilonului IV, Europa valorilor comune.

Au fost organizate două evenimente internaționale, de nivel înalt, ale Președinției române, pe această temă. Evenimentul de la Bruxelles, din 7 februarie 2019, organizat în parteneriat cu American Jewish Committee, Bnai Brith Internationl, European Jewish Congress, World Jewish Congress, a fost dedicat combaterii antisemitismului la nivel european.

Evenimentul de la București, din 13 martie 2019, a abordat rolul muzeelor memoriale în combaterea antisemitismului și negării Holocaustului și a fost concentrat pe promovarea unuia dintre cele mai importante proiecte existente în prezent, la nivel național – cel al deschiderii Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.” (Viorica Dăncilă, premierul României, discurs în 18 iunie 2019, la deschiderea conferinței internaţionale „Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură” de  la București. Sursa : Guvernul României)

Citiți și:

Antisionismul nu este antisemitism

B’NAI B’RITH (Fiii Legământului): iudeo-masoneria internațională, lumea şi România

De ce poartă politicienii români kipa, sunt evrei religioși?

Cronologia demersurilor pentru înființarea  pe banii românilor a unui așa-zis „muzeu al holocaustului din România”, de unde să fim acuzați cu minciuna că suntem ucigași de evrei

Defăimarea poporului român prin acuzaţia iresponsabilă de holocaust!

HoloKLAUSUL lui Iohannis!

Două articole care devoalează intențiile alogenului Klaus Werner Iohannis de culpabilzare a neamului românesc pentru crimele făptuite de alții:

 Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor?

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor? (II)

Adevărul despre vizita lui Iohannis în SUA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *