Colimator

Luiza Şora jignește întregul popor în apărarea soțului ei, mai puriu cu 56 de ani, iar politrucul Vladimir Tismăneanu, fiul bolșevicului evreu Leonid Tisminețki, amenință

    Tismăneanu ameninţă, iar Luiza Şora scrie că sîntem „un popor incult” Obrăznicia şi tupeul golănesc au devenit principalele […]

 

  Tismăneanu ameninţă, iar Luiza Şora scrie că sîntem „un popor incult”

Obrăznicia şi tupeul golănesc au devenit principalele arme în apărarea lui Mihai Şora după dezvăluirile publicate de „Evenimentul zilei” şi „Cotidianul” în legătură cu trecutul stalinist al lui Mihai Şora şi aşa-zisa sa disidenţă din cabinetul Anei Pauker.

S-a ajuns pînă acolo, încît Vladimir Tismăneanu, odrasla unui dintre cei mai nenorociţi stalinişti care au instalat comunismul în România, să ameninţe în stînga şi-n dreapta, uitînd că el însuşi a fost cel care a aruncat primele zoaie pe imaginea lui Mihai Şora, într-un interviu din 2014 pentru Radio România Internaţional, în care vorbea tocmai despre „comuniştii români expulzaţi din Franţa”, dîndu-l ca exemplu chiar pe Mihai Şora, pe care acum zice că-l apără:

Click pe imagine pentru mărire!

Acum, pe pagina sa de Facebook, acelaşi Vladimir Tismăneanu îl consideră „un om de o cinste exemplară”, despre care nimeni nu ar avea voie să scrie: „A-l murdări este un gest obscen”! Şi nici asta nu e de ajuns, zice ameninţătorul Tismăneanu, ar fi nevoie de „apropabarea noastră” (???), de „consimţămîntul nostru” (???), căci, altfel, „Să nu se mire pîngăritorii de mînia noastră” (???):

Click pe imagine pentru mărire!

Acest pulifrici (Dicţionar de argou al limbii române, 2007: „pulifrici= individ neînsemnat”), fiul cominternistului Leonid Tisminețki, are impresia că numele său a fost spălat de „Petrov” şi îşi permite să ameninţe? Aici s-a ajuns? Iar Mihai Şora are impresia că astfel de „avocaţi” îi fac un serviciu? Atunci, halal să-i fie!

NEVASTA LUI ŞORA: „POPORUL ACESTA, GREU ÎNCERCAT ŞI INCULT, DEVERTEBRAT ŞI IDIOTIZAT”

Colac peste pupăză, în apărarea lui Mihai Şora a sărit şi Luiza Palanciuc ŞORA, cea care, în 2014, desigur, din dragoste, a devenit soţia sa, cînd filosoful împlinea 94 de ani. Tot pe Facebook, Luiza Şora, într-un mod lamentabil şi obraznic, crede şi ea că cuvîntul (sic!) ei are greutatea necesară pentru a acoperi apropierea lui Mihai Şora de Ana Pauker. Palanciuca nu se limitează însă la apărarea firească a soţului său, ci adresează jigniri grosolane la adresa poporului român, scriind: „Vor mai trece cîţiva ani pînă cînd poporul acesta, greu încercat şi incult, va înţelege cu adevărat cine este Mihai Şora”! Într-o altă postare, tot Palanciuca mai scrie: „Este un spirit pe care POPORUL ACESTA DEVERTEBRAT ŞI IDIOTIZAT nu-l poate cuprinde”! Ia, citiţi:

Click pe imagine pentru mărire!

Ne oprim aici, stăpînindu-ne cu greu cuvintele pe care le-ar merita din plin Palanciuca, dar vă lăsăm pe voi, stimaţi cititori, să-i adresaţi mesajele cuvenite uneia care îşi permite să vorbească în acest fel despre poporul român. Noi, pentru a le potoli instinctele primitive, mai publicăm o dată nota lui Barbu Brezianu, în care reproduce o discuţie cu marele dramaturg Eugen Ionesco:

Click pe imagine pentru mărire!

Adică, în transliterare: „Mă întreabă ce cred despre Șora. – Nimic bine! – În 1940 și ceva era la Paris, era comunist și m-a îndemnat să colaborez cu românii iar Rodicăi i-a propus chiar să lucreze la Ambasadă. Firește că a refuzat. Este un suspect. Să afle toată lumea. Să nu fie ascunsă atitudinea lui de atunci. De la mine să se știe. Cînd a vrut sa revină în Franța nu i s-a mai dat voie. A fost turnător.

Aşteptăm cu interes şi apărările lui Mihai Şora, venite din partea domnilor Sandy Bătăuşul, Gabriel Liiceanu, Cristian-Mihai Dide, Mălin Bot şi Andrei Pleşu. Pentru un tablou deplin al liderului mişcării #Rezist.

                                                                                                                         Ion SPÂNU

Sursa: Cotidianul

Citiți și:

Dovezi de acum 19 ani: Liiceanu, Șora, Rebengiuc, Patapievici, Tismăneanu și alții ca ei, indivizi care s-au născut cu ura în sânge

Nomenclatura comunistă după Tismăneanu

Vladimir Tismăneanu, fiul bolșevicului Leonid Tisminetski, îl apără pe torționarul Augustin Lazăr

Insectarul cu lichele: Vladimir  Tismăneanu alias Volodea Tismineţchi

„ŻYDOKOMUNA” („IUDEO-BOLȘEVISMUL”, în limba poloneză) – Cazul României (1944-1965)

Ipocrizia unui impostor de cursă lungă: Mihai Șora comunist, apoi progresist, dar întotdeauna globalist

Deconspirare istorică: Mihai Șora, sub acuzele lui Eugen Ionesco și Paul Goma

Agenții sovietici Mihai și Mariana Șora, KGB, Gestapo și Rețeaua Manoukian

Mihai Şora, Mircea Cărtărescu, troţkismul, Cominternul şi „lovitura de stat permanentă”

Falsificarea biografiilor unor impostori: Mihai Șora „anticomunist” și „antifesenist”

2 Comments

  1. Dr Copy Paste

    Mă știam din vedere cu Mihai Șora, deseori am stat la mese alăturate la Casa Scriitorilor. Ne salutam. Eu la masă deseori cu Petre Țuțea sau Simion Ghinea ori Dorin Dron, nu mai știu de la care am auzit de mai multe ori povestea, frumoasa poveste cu Mihai Șora și Căpitanul însuși Corneliu Zelea Codreanu. Cică Mihai Șora era tînăr legionar când, din neatenție, s-a îndrăgostit de o jună evreică, ceea ce l-a pus într-o situație fără ieșire, după mintea sa: trebuia să renunțe la una din iubiri, ceea ce nu putea concepe. Nici să iasă din Mișcare, nici să renunțe la aleasa inimii sale. Tînăr și radical, Mihai Șora era bântuit de gândul sinuciderii ca unică soluție pentru un om de caracter. S-a mărturisit față de câțiva camarazi mai apropiați ce gânduri îi bântuie creierașii.
    Aceștia, ca adevărați camarazi ce erau, l-au informat pe Căpitan despre drama numitului Mihai Șora. Iar Căpitanul, care va ajunge vestit pentru „antisemitismul său funciar” – am citat-o pe Lya Benjamin, l-a chemat la raport pe junele Werther, i-a ascultat problema la care nu găsea soluție, și în final i-a pus întrebarea încuietoare: Camarade, dar de ce nu te însori cu fata pe care o iubești?!
    Așa a aflat Mihai Șora că calitatea sa de legionar nu-i impunea ca regulă să nu se căsătorească cu o evreică!… Că antismitismul legionar avea cu totul alt sens și nu privea toată evreimea, ca rasă, ca neam!…Ion Coja CITAT

  2. alex

    Suntem un ” popor incult” daca ne place Adevarul si Dreptatea? Daca li se arata adevarul in fata cu probe, jidanii devin nervosi si arunca cu invective! Raman la parerea mea: jidanii sunt cea mai penibila natie de pe fata pamantului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *